Hangi Kitabı Okuyoruz?

Kodla Büyü
ümmet yazıları Mustafa İslamoğlu çok hoş bir kitap özellikle tarihsel olaylar ilgi çekici. yakın tarih hakkın da yazmış

zomdaki' Alıntı:
Yaşar KEMAL- Çıplak Deniz, Çıplak Ada..............

Yıllardır dört gözle beklediğim kitabı çıkar çıkmaz aldım. Ancak sonuç benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. İlk üç kitabın kalitesinden oldukça uzak bir çalışma olmuş.

Aşkın Elçisi - Ahmet TURGUT

Aşkın Şehidi adlı kitabın devamı. Seyyide Zeynep ile İmam Ali Seccad'ın Yezid'in zulmüne başkaldırışlarını (hitabet ile) anlatıyor. Al-i Beyt'e reva görülen zulmü bilmek isteyen herkese tavsiye edilir....

Efsane (Bir Barbaros Romanı) - İskender PALA

Hızır Hayrettin Reis'in hayatını anlatan güzel bir kitap. Şah ve Sultan'dan da, Od'dan konu ve anlatış olarak daha iyi yazılmış bir kitap. Tavsiye ederim...

Yahudilik Tarihi - Ömer ERDOĞAN

Yahudilik tarihini anlatan bir kitap. Ancak kaynak olarak Talmut ve Tora'yı esas aldığı için güvenilirliği düşük bir kitap olmuş. Bununla birlikte son 300-400 yıllık yahudi tarihiyle ilgili anlatılanlar çok ilgimi çekti. Sabetay Sevi, Aşkenazlar, Sefaradlar ve de Barzanilerin yahudi olduğu ile ilgili bölümler çok dikkat çekici...

SIZINTI - Wikileaks'te Ünlü Türkler
Barış Pehlivan - Barış Terkoğlu

Bizimkilere dışarıdan bakmak gerçekten çok ilginç.
Maalesef tarih tekerrür ediyor.

Gizler Gizemler, Ali Nihat Babaoğlu.
İçerik olarak insanlığın davranışlarına ve tarihsel oluşumuna açıklama getirmektedir.

Abdülmecit - Hıfzı TOPUZ
Tarihi gerçekleri roman tarzında anlatan bir kitap. 22 yıl boyunca saraylarda kadınefendilerin, ikballerin, hanımsultanların ve cariyelerin nasıl bir sefahat içinde yaşadıklarını üzülerek okudum. Abdülmecit'in 40 dan fazla çocuğu olduğunu ve birçoğunun adını bilmediğini, saraylarda 700 den fazla cariye olduğunu, nerdeyse her kadınefendiye bir saray hediye edildiğini, dış borçların ilk defa bu dönemde üstelik saray masrafları için alındığını öğrenmek de çok üzücü oldu...

Aşka Veda - Can DÜNDAR

Aşka dair yazıların olduğu çok güzel bir kitap. Tek olumsuz yanı kitabın kapağı. Sırf bu yüzden okula götüremedim.
Herkesin okumasını tavsiye ederim...

BBNET
Geri