hatay formatör öğretmen görevlendirmesi yapmayacak mı?

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Bu yazıyı önce okul müdürünüze imzalatıp üst yazıyla milli eğitime gönderin bakın ne oluyor

Ben aslında böyle olacağını haziran bitmeden arkadaşlarla paylaştım.Bunlar görevlendirmeyi tatil dönüşü yapacağız deyip tatil dönüşünde de zamanı geçti ,başka bahara diyecekler dedim.Yapamazlar,olmaz öyle şey dediler.Yapılacak şey gayet basitti.Sadece 1 Temmuz-31 Aralık arasındaki görevlendirmeyi ne zaman yapmayı düşündüklerini dilekçeyle soracaktık.Tabii hemen görevlendirme yaparlar da yazın burada kalırız diyerek kimse umursamadı.Şimdi yumurta gelince bağırıyoruz.Sonuç ortada

Arkadaşlar sesime kulak verin yarın gidip kesinlikle konuşmamız lazım burdan herkese çağrı yapıyorum... 07.09.2011 çarşamba günü saat 2 de milli eğitimde toplanalım...

ben telefonla bir kaç arkadaşa ulaşırım...ben ve eşim yarın oradayız... sendikaya ulaşmaya çalışıcam bakalım bişeyler çıkacakmı...

ben eğitim birsen şube başkanı cevat beyi aradım ama konuya vakıf değil formatör öğretmen görevlendirmesini diğer görevlendirmelerle karıştırdı.izah ettim perşembe günü tekrar hatırlatmamı zaten milli eğitim müdürünün burda olmadıgını söyledi.hepimiz ararsak daha etkili olur.aramak isteyenler için 5056627337 eğitim bir sen şube başkanı

Hatay Ebitefo ile hiç uğraşmayın.Onlar Şenol GENÇ gitti gideli ellerini açıp yukarı bakıyorlar ve "Biz ne yapalım adam görevlendirme yapmıyor." diyorlar.Onlar kendi görevlendirmelerini yaptırdılar yani bir 6 ay daha kafaları rahat o yüzden bizi kaale alacaklarına dair bir inancım yok

mmercan' Alıntı:
Hatay Ebitefo ile hiç uğraşmayın.Onlar Şenol GENÇ gitti gideli ellerini açıp yukarı bakıyorlar ve "Biz ne yapalım adam görevlendirme yapmıyor." diyorlar.Onlar kendi görevlendirmelerini yaptırdılar yani bir 6 ay daha kafaları rahat o yüzden bizi kaale alacaklarına dair bir inancım yok

Hiçbiri akrabam vs. değil ama öyle düşünmeyin özellikle Ali ŞAmlı beyin tlf. var ve her konuda direk ona (il formatörü) ulaşıp bilgi ve yardım alabiliyorum. Geçen seneki görevlendirmelerde de çok uğraştığına (Ankaradaki ilgili kişilerle görüşmek gibi) şahit oldum ve daha çok bakanlığa iletilen şikayetler doğrultusunda üstten gelen bir emirle görevlendirmenin yapıldığını düşünüyorum. Yarın saat 2'de bende milli eğitimin önünde olmaya çalışacağım. Sendikamdaki yetkili kişiyle görüştüm ve Eğitek'in görevlendirme yapılmasına ilişkin yazısını istedi mem müdürü gelince görüşmek için.Ayrıca bize sorun iletilsinki bişeyler yapmaya çalışalım sen ve başka bir kişi yani 2 kişi aradı toplamda beni bu konuyla ilgili diyor. Lütfen haklarımızı bilgisayar başında aramaktan vazgeçelim artık, farklı illerdeki meydanlarda toplanma imkanımız hepimizin olmasa bile, ilinizdeki milli eğitime gitme,sendikanıza gitme,derdinizi anlatma gibi bir imkanı vardır eminim hepimizin.

bakan ömer dinçer bugün il milli eğitim müdürleri toplamış mavra sıkıyordu . teknolojiyi kullanma konusunda okulları hafta sonu açık tutun öğrenciler yararlansın korkmayın bozulmaz diye... bakalım görelim cafer ağa lafı neresinden dinlemiş....

ben de görüştüm eğiticilerle onlar da ne yapacaklarını bilmiyorlar hakkınızı arayın sendikanızla görüşün elimizden bir şey gelmiyor diyorlar valiliğe egitek e mebe isimli isimsiz mail atarsak sendikalarla baskı kurarsak ocak ayındaki gibi yapmaya mecbur kalır

Şükür sonunda meslek lisesine geçtim de kurtuldum bu dertten. Ama arkadaşlar hatay hep bu işi son gün yaptı. Daha önceki görevlendirmeleri de hatırlayın. Bence 16 eylül cuma günü iki ayağınızı bir pabuca sokacaklar ve Herkes başvuru dilekçelerini bir saate kadar ilçesine teslim etsin diyecekler ve bu görevlendirmeyi yapacaklar. Daha önceleri böyle olmuştu.

"Hatay ............ bağlı ................................ İlköğretim Okulunda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Bakanlığınızca illere gönderilen B.08.0.ETG.0.65.04.00-774-12271 sayılı yazıda 6 ayda bir yapılmasını belirttiğiniz bilişim teknolojileri formatör öğretmen görevlendirilmesi ilimizde yapılmamaktadır.Önceki İl Milli Eğitim Müdürümüz zamanında görevlendirmeler biz öğretmenleri mağdur etmeyecek bir şekilde yapılmakta idi.Yeni gelen İl Milli Eğitim Müdürümüz ise iki dönemdir görevlendirmeleri geciktirmekte ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri için mağduriyet yaratmaktadır. Bakanlık bu görevlendirmenin yapılmasını İl Milli Eğitim Müdürlüklerine atanan kişilerin insiyatifine mi bırakmıştır? Bu konuda resmi yazınız bulunmasına rağmen görev başında bulunan şahısların istediği veya uygun bulduğu yazıların gereğini yapıp diğerlerini görmezden gelme ve uygulamama gibi bir yetkisi var mıdır?

Ayrıca 4 ve 5 sınıflardaki derslerimiz de kaldırılmış ve bir çoğumuz norm dışı olmuş, geri kalanımız da ders saatlerini doldurmak adına 2 veya 3 okul gezmektedir. Bakanlığın Bilişim Teknolojileri öğretmenleri konusunda görev tanımlarını,çalışma şekillerini,ek ders saatlerini düzenleyici bir çalışması var mıdır?
Bu konularda tarafıma bilgi verilmesi için

Gereğini saygılarımla arz ederim."

koca hatay ilinden 3-4 kişi yazıyor. Neden bu hallerde olduğumuzu bundan iyi hiç bişey açıklayamaz herhalde.

arkadaşlar saat 2 de milli eğitimde olalım bugün herkes arkadaşlarına duyursun bütün bilgisayarcılar bu çağrıya kulak versin...

ben de allahtan bi mani gelmezse 2 de orda olurum. bende bi kaç kişiyi arayayım bakalım. yalnız arkadaşlar müdürümüz yok. biz milli eğt. gidip kiminle konuşucaz ne dicez?

İhsan Bey ile görüşürüz ancak...
ayrıca müdür olsaydı ne olacaktı ki....?
bizi makamında kabul mü edecekti.... :puhaha:

ali ihsan beyde mem müdürünün gözünün içine bakıyor onunda yapacağı bir şey yok. müdürde 3 hafta yok bizi sallayacaklar baskılarda çözüm getirmeyecek gibi geliyor bana

Küfürbaz oldum bu kurum sayesinde. Kafayı yemek üzereyim 1 adet mantıklı iş Lütfen ama Lütfennnnnn

Öğretmene garez. Düşüklük.

FATİH projesi diyoruz, bir de şu illerin yaptıklarına bak.

Öğretmeni mağdur edince, ek ders alamayınca elinize ne geçecek. Bizim rahatımız, refahımız yöneticilerimizi neden gerer?

Demek ki KÜÇÜK "adam"(!)

Büyük adam olan, olabilen yöneticilerimizi tenzih ederim.

Arkadaşlar merhaba...
Öncelikle bugün mem ziyaretimize katılan coşkulu kalabalıktan! dolayı hepinize teşekkür ederim.(sadece 3 kişiydik bu arada)
İl formatörümüz ve sorumlu şube müdürü ile görüştük.
Temel sorun şuan Milli Eğitim Müdürünün burada olmaması ve bir süre daha gelmeyecek olması gibi görünüyor.
Başka problemlerin olduğu da aşikâr gerçi ama İhsan beyin konuşmasından -belli bir takvim vermese de- görevlendirmelerin yapılacağından emin olduğunu çıkardık.
Bizden biraz sabırlı olmamızı yakın zamanda sorununun çözüleceğini belirtti.
Henüz panik yapmak için erken diye düşünüyorum. Sendikamı süreç ve bu görüşme hakkında bilgilendirdim.

Şimdi buradan arkadaşlara tavsiyem biraz daha sabırlı olmaları... Formatörlüğün olmaması dünyanın sonu değil. Ben daha öncede yazdım, benim formatör olmamamın okulum için büyük bir eksiklik olacağından eminim. Bu fark edildiğinde hatadan geri dönülecektir.
Bu arada Din kültürü dersi palanları olan var mı? :)
saygılar....

Murtace arkadaşımızla birlikte olan COŞKULU KALABALIK 3lüsünden biri olarak dediklerine aynen katılıyorum. Müdür burada olmadığı için de kaynaklanıyor olabilir bu gecikme (umarım öyledir) Çünkü şuan hiçbir görevlendirme yapılmıyor. Fakat önümüzdeki haftanın sonuna doğru panik yapmaya başlayabiliriz sanırım. :) Bu arada hadi hiç duymayan yorum yazmayanları geçtim de keşke geleceğim diyen arkadaşlarımız bir yarım saatini ayırsaydı branşımız,geleceğimiz ve kendi keseleri adına hiç olmazsa.

Gerçekten de biz toplu olarak sesimizi duyuramayınca, bizim haklı olduğumuza inanan bilen insanlar bile bir tereddüt yaşıyor bizleri savunurken. Ya bunlar halinden şikayetçi değil herhalde acep ben mi yanlış düşünüyorum bunlar hakkında diye. İl formatörünün bize söylediği bu sene -eğer olursa- hatayda en az 150 bilişimcinin formatör olarak görev alacağı, fakat şimdiye kadar bize ulaşan ne olacak bu iş diyen kişi sayısı 7 diyor adam!!! Ben de adamın yerinde olsam bizim hakkımızı savunurken bir durur düşünürüm. ayrıca forumuda takip edenler var içlerinde ve milli eğitimde yanlarına hiç uğramamış arkadaşlar buradan ne kadar rahat sallıyorlar insanlar hakkında garibime gidiyor gerçekten!

Şu ana kadar 7 kişi ulaşmışmış.Külahıma anlatsınlar iki gün önce uğradım tlf susmadı.Ne 7 kişisi?işte bunu söylemeye çalışıyorum samimi olduklarına bizi ikna etmeleri lazım.Öyle orada oturup bize sendikaya başvurun,dava açın demekle olmaz.Sen niye oradasın o zaman?Sana ne gerek var?Artı herkese aynı şeyleri söylüyorlar.Bu milli eğitim müdürü geldi geleli aynı hikaye "Adam görevlendirme yapmıyormuş,işi bilmiyormuş.Beklemekten başka yapacak birşey yokmuş." Yine iyi 7 kişi ulaşmış,çok bile.Alacağım cevabı bile bile niye senle durmadan muhatap olayım?

Kendi görevlendirmeleri yapıldı kim takar seni beni?Aralık sonunda gittiğimde ve yine aynı cevapları aldığımda birisi de "Bizim de görevlendirmemizi de yapmıyor.Yapmazsa benim okulum zaten şurada iki adımlık yol,gider orada başlarım göreve." dedi.Yani öğretmenim şunu demek istiyorum;kendine hayrı olmayan senin benim hakkımı nasıl savunacak?Savunsa elinden ne gelecek?Yok hiç uğraşmamışlar da sallıyorlarmış adamlar hakkında da.Arkadaşım işte bu zihniyet yüzünden değil mi orada oturanların hiçbirinin branşı bilgisayar değil.Oturt bakalım bedencilerin başına bir bilgisayarcıyı bak ne oluyor? Yer yerinden oynar.O kadar samimilerse, amaçları bizim hakkımızı savunmak ise hepsi birden istifa etsin.Bakalım o zaman ne olacak?

Zaten Milli Eğitime git herkes bizim hakkımızı savunuyor,şube müdürü ,müdürün vekili,eğiticisi ama nedense görevlendirmeler hep son anda onlar da istemeyerek yapılıyor.Yarın öbürgün görürsünüz;görevlendirme yine son anda ,yangından mal kaçırır gibi yapılacak.Toplantıya gittiğimizde şube müdürü ,eğitici, vs. "görevlendirmeyi ben yaptırdım." diye hava atacak,geç gelene "soruşturma açarım." denilecek.Gündem dışı konulara girilmesine izin verilmeyecek,soru sorulmasına bile kızılacak.Biz de kuzu kuzu dinleyip gideceğiz.Ondan sonra bir de bize sorumlusunuz diyerek 2-3 okul daha verecekler(Halbuki bu okullara gidip problemleri halletmek de o iyi niyetli ve kendilerini bizim için feda eden eğiticilerin işi ya her neyse fazla kafanızı karıştırmayayım)

mmercan hocam söylediklerinde katıldığım ve katılmadığım noktalar var. Fakat biz "gitsek ne olacak zaten hep aynı şeyi diyorlar" mantığıyla yaklaştığımızda bizde baştan herşeyi kabullenmiş olmuyormuyuz? Kendimiz milli eğitime 2 soru sormaya erinip sonra herkesin bizi şahin gibi savunmasını beklemek ne kadar doğru? Biryerleri sürekli sıkıştırarak,sorular sorarak,görevlendirmelerin durumu hakkında takipçi olarak çözülmüyorsa bu sorunlar "bilgisayar başında ona buna laf atmakla" hiç çözülmez!

Ben şu bir senedir Milli Eğitime gittiğim kadar hayatımda toplasan gitmemişimdir.Ayrıca yazdıklarımdan takipçi olmadığım gibi bir sonuç mu çıkardınız?Kimseye de laf attığım falan yok ne yazdıysam doğru olan ve başıma gelen şeylerdir.Madem ben sadece herkese oturduğum yerden laf atıyorum o zaman siz benimle laf yarıştıracağınıza kendi hakkınızı savunun.Ne zaman ildeki eğiticiler hakkında birşey yazsam cevap vermek zorunda değilsiniz.

salih01tr' Alıntı:
mmercan hocam söylediklerinde katıldığım ve katılmadığım noktalar var. Fakat biz "gitsek ne olacak zaten hep aynı şeyi diyorlar" mantığıyla yaklaştığımızda bizde baştan herşeyi kabullenmiş olmuyormuyuz? Kendimiz milli eğitime 2 soru sormaya erinip sonra herkesin bizi şahin gibi savunmasını beklemek ne kadar doğru? Biryerleri sürekli sıkıştırarak,sorular sorarak,görevlendirmelerin durumu hakkında takipçi olarak çözülmüyorsa bu sorunlar "bilgisayar başında ona buna laf atmakla" hiç çözülmez!

Bilgisayar başında ona buna laf atmakla olmazmış.Asıl ona buna avukatlık yapmakla olmaz arkadaşım.Aralık sonunda ben milli eğitimin yolunu hergün aşındırırken sen neredeydin?Geçen sefer ilk dilekçeyi gidip ben verdim.Sen ne yaptın?Evet ,cevap bekliyorum.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri