İkinci bir dört yıllık yükseköğrenim mezunu olanlara 10 puan ....Geçmişe dönük olursa belletmenlik dahil herkes geçmişteki hizmetinden hak ister.
Haberde düzenleme yapılmış. Sanırım mezuniyete puan olacakhttps://www.memurlar.net/haber/9119...-uygulamasi-gecmise-dogru-uygulanacak-mi.html
Bu habere göre geçmişe yönelik puanlama olmayacak
Zaten il-ilçe merkezlerinde çalışılmak istenen okulların çoğu proje okulu oldu hocam. İl dışı-il içi tayinlerde norm açığı varsa bile ilan edilmiyor malumunuz.İnsan bir an heyecan yapmıyor değil . Ancak bizim ders saatlerinde bir değişiklik olmadığı veya btr normu gibi bir şey gelmediği takdirde, doktoraya/yüksek lisansa bin puan ekleseler ne olacak ki? Açık yok hiçbir yerde. Kimse bir yere kımıldayamıyor. Ege bölgesi komple dolu neredeyse.
Hele ildışında büyükşehir isteyenlerin kıran kırana mücadele vereceği okullar, en ücra ilçelerdeki bir iki tane köy okulu oluyor. Oraya da evli barklı arkadaşların hiçbiri gitmek istemeyecektir. Merkezde de açılsa açılsa bir ihtimal varoşlardaki çpl'lerden açılan olur. Ki ona da böteciler tayin isteyemiyor.
Kısacası norm kadro şartlarında bir değişiklik olana kadar bu değişiklikle elde edeceğiniz puanlar, size süper bir okul getirmeyecektir diye düşünüyorum. Tabii bilgisayar öğretmenlerinin durumundan bağımsız olarak yüksek lisans, doktora, ulusal yarışmalar vs. gibi öğretmenin ve öğrencilerin gelişimine fayda sağlayacak eğitimlere/projelere teşvik açısından süper bir değişiklik olmuş.
Zaten il-ilçe merkezlerinde çalışılmak istenen okulların çoğu proje okulu oldu hocam. İl dışı-il içi tayinlerde norm açığı varsa bile ilan edilmiyor malumunuz.
5 saat dersi olana köy okulu olsa bile norm verilmez, norm köyde 6dan başlar. Bilişimcilere norm kadro yönetmeliğinde mevcut derslere göre norm veriliyor bunun dışında bt rehberliği için bir norm olayı maalesef yok. BTR 2-3 okula hangi iller izin veriyor merak ediyorum, bildiğinizi yazar mısınız?BTR meselesini tam kavrayamadım. Şimdi gerek bölge normundan gerekse norm kadro yönetmeliğine dayanarak bilişimcilere zaten norm veriliyor ve ders saati olmasa ya da çok az bile olsa norm veriliyor. Kadrosu buralarda olanlar da zaten BTR oluyor, yani aslında norm var.
Ha derseniz ki Fatih projesi olan her okulda BTR olsun ve kadrolu olsunlar, her dönem görevlendirme olmasın, uğraşmayalım anlarım.
Bu durumda ise BTR gibi 2-3 okula değil, tek okulda o da kadrosunun olduğu okulda görev yapmalı.
Sadece bu ihtimalde işe yarayabilir. Ama ben pek ihtimal vermiyorum.
Yoksa zaten 3-5 saat ders olan yerlere bile norm veriliyor bazı okullarda.
Hocam ben Mardin'deyim BTR olan hocalar iki okula gidiyor. Çoğunun dersi yok.5 saat dersi olana köy okulu olsa bile norm verilmez, norm köyde 6dan başlar. Bilişimcilere norm kadro yönetmeliğinde mevcut derslere göre norm veriliyor bunun dışında bt rehberliği için bir norm olayı maalesef yok. BTR 2-3 okula hangi iller izin veriyor merak ediyorum, bildiğinizi yazar mısınız?
Kadro mu orada olmalı yoksa belletmen olarak çalışmak yeterli mi?Pansiyonlu okullar kapışılacak
Katılıyorum hocam.5 yıl doğunun ücra köşesinde görev yapacağım. Başkası atanamayacak gidip y. lisans yapacak. Benden 5 yıl sonra göreve başlayıp 50 puan alacak, atamada norm durumunda benim önüme geçecek. Ne güzel İstanbul be...
Oyun oynanırken kural değiştirip bir takıma penaltı vermektir.
Hizmet puanı yapılan hizmete verilir.
Kesinlikle geriye dönük işlememelidir.
Doğunun ücra köyünde kalıp yüksek lisans yapamadığım için kusura bakmayın.
Desenize bizi kötü günler bekliyor maalesef.Birileri amma abartınız diyordur.gercekten tehlike çanları çalıyor.Hak adaletin uygulanmadığı ülke karanlıktadır.Katılıyorum hocam.
Bazı illerde ve kadromuzun olduğu okullarda değil yüksek lisans yapmak, bazen kendi okulumuza gitmekte bile zorlanıyoruz. Bazı illerde ili ilçe arası iç beş sefer ya oluyor ya olmuyor.
Ben de 1/1 okulda minibüsle gidip gelerek ikşncş öğretim hatta örgün üniversite okurum. Millet batıda ek ders peşinde zaten maaş karşılığı girsen mümkün mertebe sorun bile çıkarmazlar hatta işlerine gelir.
Her gelen yenilik reklamı yapıldığında iyi gibi görünse de uçurumu iyice açıyor.
Hocam eleştirine kısmen katılıyorum ama öğretmeni yüksek lisans veya doktoraya teşvik için ne yapmalı Meb sizce? Maddi açıdan ek dersi sadece %5 artırımlı ödemesi komik bir rakam bana göre. Yüksek lisans yapan öğretmenin ek dersi %50 artırımlı ödenir dese Meb ona da karşı çıkar herkes. Öğretmen ne yüksek lisans yapsın ne doktora yapsın ne de proje vs. hazırlasın o zaman. Hatta yapanlardan alıp diğerlerine versin.5 yıl doğunun ücra köşesinde görev yapacağım. Başkası atanamayacak gidip y. lisans yapacak. Benden 5 yıl sonra göreve başlayıp 50 puan alacak, atamada norm durumunda benim önüme geçecek. Ne güzel İstanbul be...
Oyun oynanırken kural değiştirip bir takıma penaltı vermektir.
Hizmet puanı yapılan hizmete verilir.
Kesinlikle geriye dönük işlememelidir.
Doğunun ücra köyünde kalıp yüksek lisans yapamadığım için kusura bakmayın.
Hocam yüksek lisansı tabiki de teşvik etmeli. Bu noktada sıkıntı yok. Hatta 150 puan bile verebilir. Benim itirazım kuralı koyarsın bundan sonrası için herkes bilir ona göre yapar ya da yapmaz. Birisi kafasına göre yönetmelik değiştiriyor ve mağduriyet yaratıyor. 2012 yılında sınıf öğretmenlerine istediği branşı seçme hakkı verdiler. Sınıf öğretmeni arkadaş Türkçe yi seçti. Sınıfçı yattı Türkçe öğretmeni uyandı. Hizmet puanı 330 idi. İl içi atamada branşı Türkçe olan öğretmenin önüne geçti. Sınıfçı olarak asla gelemeyeceği bölgeye atandı. Asıl Türkçe öğretmeninin gideceği yere atandı aslında Birileri ben yaptım oldu diyor. Önünü ardını hesaba katmıyor. İtirazım bunadır. Bunu ödülden puan alacak biri olarak söylüyorum. Bana kalırsa hizmet içi eğitimlere de puan verilmeli. Bu şekilde kendini geliştiren öğretmenler var. Etwinning e veriyorsun Erasmus a vermiyorsun. İl içi il dışı atamalar bu yüzden mi bekletildi?Hocam eleştirine kısmen katılıyorum ama öğretmeni yüksek lisans veya doktoraya teşvik için ne yapmalı Meb sizce? Maddi açıdan ek dersi sadece %5 artırımlı ödemesi komik bir rakam bana göre. Yüksek lisans yapan öğretmenin ek dersi %50 artırımlı ödenir dese Meb ona da karşı çıkar herkes. Öğretmen ne yüksek lisans yapsın ne doktora yapsın ne de proje vs. hazırlasın o zaman. Hatta yapanlardan alıp diğerlerine versin.
5 yıl doğunun ücra köşesinde görev yapacağım. Başkası atanamayacak gidip y. lisans yapacak. Benden 5 yıl sonra göreve başlayıp 50 puan alacak, atamada norm durumunda benim önüme geçecek. Ne güzel İstanbul be...
Oyun oynanırken kural değiştirip bir takıma penaltı vermektir.
Hizmet puanı yapılan hizmete verilir.
Kesinlikle geriye dönük işlememelidir.
Doğunun ücra köyünde kalıp yüksek lisans yapamadığım için kusura bakmayın.
Yüksek lisansımı geçen sene tamamladım yaparken de ne aylık 20-30 liraya karşılık gelen ek ders için ne de hizmet puanı vereceklerini bildiğim için yaptım. Bana katacağı bilgi ve tecrübe için yaptım ve gerçekten kattı da. Sonuçta Meb'in hizmet puanı vermesi öğretmenin daha donanımlı olması adına verilen bir teşviktir. Yüksek lisansı geçen sene yaptım diye bu donanımdan eksik değilim ki hocam.Ne yüksek lisans yapanlar ne de etwinning yapanlar hizmet puanı alalım diye yapmamıştır. Öğretmeni taltif etmek istiyorsan sahadaki yaptıklarına bakarsın ona göre de ister ücretle isterse de hizmet puanıyla taltif edersin. Ama bunu 20.06.2020 tarihinden itibaren değerlendireceğim dersin. Bir şey ödüllendirilecekse sahadaki performans ödüllendirilmeli. İnsan kendini sahadaki performansı için geliştirir hizmet puanı için değil
aynen ben de teşekkür var bakalım ederi olacak mı?Teşekkür ve takdir içinde puan verilir mi ? Başarı ve üstün başarı olarak ismi değişmişti.