insanları savunma psikolojisi ile suçluyorsunuz lakin yazılanları okumadan sadece savunma psikolojisi ile cevap veriyorsunuz. Ya da amaç sadece hedef şaşırtmak...
Ana amaç neyse onu yazdılar arkadaşlar, ben yazmadım. Siz onun üzerine şu da var yazmak için nasıl da güzel süslemişsiniz cümleleri. Yandan oluşturulabilecek amaçları boş veriniz.
Neden mi? Asıl amacınız oysa neden direk o amaca uygun bir alanda YL yapmadınız? Yok asıl amaç zaten eğitim yönetiminde YL yapmaksaydı neden bu kadar başka amaçlarda eklemeye uğraşıyorsunuz? Gereken katkıyı beklediğiniz alanda zaten size yapmıştır, başka getirilere de ihtiyacınız yoktur.
A üniversitesinin Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisans için yazdığı amaç açıklaması:
"Bu doğrultuda ana bilim dalının temel amacı, 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, teori ile uygulamayı birleştirerek
eğitim yönetimi alanının bilgi birikimine katkıda bulunabilen eğitim liderleri yetiştirmektir. "
Ekli dosyayı görüntüle 66970 Ekli dosyayı görüntüle 66971
Gerçi siz aynı demagojik tavırla "eğitim liderini" de lider öğretmen filan diye değerlendirir, kendinize ışık tutarsınız. Buyurun TDK'nin liderlik tanımı:
Ekli dosyayı görüntüle 66972
Neyse şimdide kendi yazdıklarımı yeniden yazayım, belki bu sefer okursunuz.
1) Öngörülen puan gerçekten fazla.
2) Eğer gerçekten amaç öğretmenin alanında gelişimi ise; Alanında yüksek lisans, alanında doktora ibaresi ve sınırların çizilmesi(branş şeklinde) şart. (Bu kısım sizi rahatsız etti sanırım. Varsın rahatsız etsin, gerçek gerçektir.)
NOT: Yönetmeliği şu anki hali ile yorumlamak istemiş, kişisel kanaatimi tamamı ile yazmamıştım. Onu da yazayım. Mezkur değişiklik geçmişse dönük olarak bana tahminim 40 ve üzerinde puan getirecek olmasına rağmen uygulanabilir, doğru, adil bulmuyorum. Hem geçmişe dönük hem bundan sonrası için. Bakanlığın önce herkes için bu imkanları bulabilecek eşitliği adaleti sağlaması gerekli. Bu işler sadece isteğe, arzuya bağlı olmanın ötesinde Türkiye'de.