Bu durum bizden yani öğretmenlerden kaynaklı olmadığını düşünüyorum. Hümanist olsunlar özgür olsun diye sistem değişti ya okumak isteyen okuyor öğretmen ona rehberlik ediyor okumak istemeyen de zorunlu eğitimin içinde mezun olup gidiyor.öğrenciye yaptırım yok ödevi yapmak yok isteyen yapıyor yapmayanında korkusu yok.öğretmenin eli kolu bağlı diye düşünüyorum.Öğretmeni eğitim için özendiriyor doğru. Ama bu çalışmalar öğretmenin verdiği eğitime bir türlü yansımıyor. Sorun da burada. Eğitimin durumu ortada. Yuksek lisans yapan öğretmen sayısı hızla artarken eğitimdeki seviye hızla düşüyor maalesef.
Hocam dediğiniz gibi 18 puan almıştım ben ama sonra silindi. Gerekçe zorunlu hizmeti tamamladığımız okulda devam etmeliymişizZorunlu hizmet görevini bitirdikten sonra il dışı ile zorunlu hizmet görevi olan başka bir okula tayini cikan öğretmenlere %50 arttırımlı ödenecek mi acaba,yorumlayan var mı?
en kısa hangi sertifakadan kac puan alırızslm, e twinnig nasıl yapılıyor ? Uzaktan öğretim-web üzerinden yapılabiliyor mu ? Na kadar sürüyor, bilgi verebilirseniz sevinirim.
Ben onu sordum hocam. Bakanlık puan ekleme modülünü aktif etmemiş. Bakalım bekleyip görecez. Tayinler öncesi mi olacak yoksa sonrası mı?Şimdi açıldı bana eklenmemiş tayinlerden sonra eklenirse kimsenin işine yaramayacak
Ben onu sordum hocam. Bakanlık puan ekleme modülünü aktif etmemiş. Bakalım bekleyip görecez. Tayinler öncesi mi olacak yoksa sonrası mı?
Ancak ne olursa olsun kontenjan sayıları inşallah fazla olur da herkes istediği yere gider..
Evet benim de işime yaramayacak ama en azından hukuk yerini bulacak. 2 sendika mahkemeye verdi bu haksız yönetmeliği. Hiç değilse dava sonucunu bekleyelim. İnşallah dava olumlu sonuçlanır da bu haksız eşit olmayan yönetmelik iptal edilir. Her ne kadar ben de faydalanacak olsam daŞimdi açıldı bana eklenmemiş tayinlerden sonra eklenirse kimsenin işine yaramayacak
Yeni değişiklik yetişirse, 60 civarı ek puan alacak biriyim. Tayinde yer açılmadığı için pek heyecan yaratmıyor benim için ayrıca adil bir ek puan olmadığını düşünüyorum. En azından "pat" diye yapılacak bir değişiklik olmamalı bu şekilde. Kariyer sistemi oluşturulup, bu puanlamada kullanılmasının daha uygun olacağı düşüncesindeyim izin gibi.Yüksek lisans yapmak, proje hazırlamak emek isteyen çalışmalar. Ödüllendirilmesi de yerinde bir karar. Hizmet puanı ile değil kariyer basamağı olarak değerlendirilse daha adil olurdu diye düşünüyorum. Maalesef öğretmenler olarak liyakata dayanan bir kariyer sistemine sahip değiliz.
Yeni değişiklik yetişirse, 60 civarı ek puan alacak biriyim. Tayinde yer açılmadığı için pek heyecan yaratmıyor benim için ayrıca adil bir ek puan olmadığını düşünüyorum. En azından "pat" diye yapılacak bir değişiklik olmamalı bu şekilde. Kariyer sistemi oluşturulup, bu puanlamada kullanılmasının daha uygun olacağı düşüncesindeyim izin gibi.
Ancak; bunca yılın ardından görüyorum ki, malesef Milli Eğitim Sistemimizde bu tür değişiklikler sıkça yapılmakta. Gelişigüzel düzenlemeler sırayla birinin canını yakarken, birilerinin ekmeğine yağ sürmekte. Hatırı sayılır bir puanla doğu hizmeti yapmak için memleket yerine uzak bir ile göreve gitmişken, zorunlu hizmet süremin bitmesine 4 ay kala af getiriliyorsa, bir de üstüne daha düşük KPSS puanı ile atanan sözleşmeli öğretmen arkadaşlarım kadroya geçirilince çok da şanslı kesimde yer aldığımı söyleyemem.
Genellikle mağdur olan biri olarak, bu değişikliklere karşı olduğumu belirtiyordum ancak ne yazık ki işine yarayan tanıdık arkadaşlarım susardı ve bu ara ara yapılan bir uygulama derdi. Ben aynı yanlışı yapmamak için güncel değişikliğe karşı olmayı tercih ediyorum. En azından bu tür çalışmalar hizmet puanında yer almamalı.
Ama keşke bu dava açan sendikalar ve bazı sebeplerle yeni yönetmeliğe karşı çıkan arkadaşlar, zorunlu hizmet affında ve sözleşmeli statüden, kadrolu statüye geçiren değişikliklerde de "olur mu böyle şey, mağdur olanlar var" diyebilseydi..!
yüksek lisans veya doktora yapmış biri meb de atomu mu parçalayacak.Karanlık madde çalışması mı yapacak?En fazla test hazırlar belki .Ben hiçbir motivasyon meb de görmedim.Hep evrak işleri,imza,rapor tutanak vs. bir öğretmenin ömrü böyle tutanaklarla geçiyor.Kemal Sunal öğretmen filmi ülkenin halini anlatıyor.Şu ne yapıyor diyor pavyonda şarkı söylüyor öbürü ne yapıyor şöförlük diğeri özel ders vs. Çok iyi bence film izlemediyseniz filmi o bir baş yapıt.öğretmen niteliklerinin arttırılması için iyi bir girişimdi. Kendini geliştiren öğretmene ufak da olsa bir motivasyondu.
Nasıl olsa atomu parçalamayacağız o zaman yüksek lisans yapmayalımyüksek lisans veya doktora yapmış biri meb de atomu mu parçalayacak.Karanlık madde çalışması mı yapacak?En fazla test hazırlar belki .Ben hiçbir motivasyon meb de görmedim.Hep evrak işleri,imza,rapor tutanak vs. bir öğretmenin ömrü böyle tutanaklarla geçiyor.Kemal Sunal öğretmen filmi ülkenin halini anlatıyor.Şu ne yapıyor diyor pavyonda şarkı söylüyor öbürü ne yapıyor şöförlük diğeri özel ders vs. Çok iyi bence film izlemediyseniz filmi o bir baş yapıt.
Bu kadar basite indirgemek de doğru değil hocam. Şu kişi lisansüstü eğitimi almış, şunlardan daha iyi öğretmendir diyebilecek bir durum tabiki yok. Muhakkak artıları var, bir iki örnekle Japonya, İngiltere, Fransa ve Finlandiya eğitim sistemlerinin Türk Eğitim Sistemi ile detaylıca karşılaştırmasını ömrümde hiç merak edeceğimi sanmazdım ama ders gereği yaptık. İyi örnekleri olabildiğince uyarlamaya ve kullanmaya çalışıyorsun. Hadi her şeyi geçelim, eğer hakkıyla yapılıyorsa tez yazım kurallarını kurcalamak veya herhangi bir enstitünün dergisinde yayın yapmak için hazırlanacak bir makalenin basıma hazır düzenini oluşturmak bile aslında Word'de ne kadar az şey kullandığımızı fark ettiriyor.yüksek lisans veya doktora yapmış biri meb de atomu mu parçalayacak.
Öğretmenlik tecrübe ile gelişen bir meslektir. Nedense kıdemin kariyer ve ek puan sistemi çalışmalarında hiç adı geçmiyor. Kıdemli öğretmen yüksek lisans yapan öğretmenden daha yetersiz değildir. Tam tersine daha yetkindir. Üzerine yapılan yüksek lisans çok büyük gelişme ve ilerleme kaydetmiyor ne yazık ki. Yuksek lisanslı öğretmenlerin eğitime katkılarını bizzat yaşayarak görüyoruz. Bu işte tecrübeye değer verilmedikçe istediğiniz kadar yüksek lisans yaptırın eğitimde büyük bir gelişime imza atılamıyor maalesef.
Hizmet puanı bedava hocam, onun için bol kepçe veriyor MEB.Yüksek lisans,doktora ,ikinci üni vs gibi yapılan çalışmaların hizmet puanı ile ne alakası var?Kişi ne kadar çalışıp hizmet yapmışsa puanı ona göre verirsin.30 ,50 li puanlardan bahsediyor böyle şey mi olur.Hadi hizmet puanı vereceksin illa diyelim 5 ,6 puan verilir anlarız 30 ,50 li puanlar ne demek?14 puan veren bir yerde 4 ,5 yıl çalışmanız lazım ki böyle bir puan alasınız.Yüksek lisans,doktora ,ikinci üni vs gib çalışmaları yapan kişilere taban aylık üzerinden 100,200 fazla ekle ya da başka bir ödül ver.Katiyen yanlış ve haksız bir uygulama.