ikili öğretimdeki bt rehber öğretmenliği

Kodla Büyü
ben 8.30 14 30 eşimde 7.00 12.00 çalışıyor Arkadaşlar resmi yazı var anlamıyorlarsa eğiticileri arayın veya idarecinin arayıp doğruyu öğrenmesini isteyin resmi yazı ile çalışma saatinizi sorun mutlaka çözüm olacaktır nasıl başlarsa öyle gider lütfen ezdirmeyin kendinizi

resmi yazıyı takan kim hocam? bende dedim yazı var diye ama dönüp bakmıyor bile ne yazıyormuş diye

hocam öyle müdürleri iyi bilirim resmiyetten ödü kopar bence ya eğiticiyle görüşün kendisi bir telefonla izah etmesini rica etseniz veya sendikanızı arayın gelip anlatsınlar veya telefonla arasınlar ilgilenmezlersede istifa edin bence

resmi yazıyla çalışma saatlerinizi sorun gelen evrak kayıt numarasını isteyin cevap versin bakalım

ben de müdürle tartıştım illa 8-5 geleceksin diyor il formatörünü aradım. onu da kabul etmiyor il beni bağlamaz beni ilçe bağlar diyo ya çok sinir oldum

vikvik' Alıntı:
ben 8.30 14 30 eşimde 7.00 12.00 çalışıyor Arkadaşlar resmi yazı var anlamıyorlarsa eğiticileri arayın veya idarecinin arayıp doğruyu öğrenmesini isteyin resmi yazı ile çalışma saatinizi sorun mutlaka çözüm olacaktır nasıl başlarsa öyle gider lütfen ezdirmeyin kendinizi
:+1:

vikvik' Alıntı:
hocam öyle müdürleri iyi bilirim resmiyetten ödü kopar bence ya eğiticiyle görüşün kendisi bir telefonla izah etmesini rica etseniz veya sendikanızı arayın gelip anlatsınlar veya telefonla arasınlar ilgilenmezlersede istifa edin bence
hocam ben maraştayım benim müdür de kabul etmilyor eğiticiyle görüşmeyi. bizim eğitici dedi ki hocam öğlene kadar çalış dedi. eğitekten yazı bekliyoruz dedi. düşünüyorum da eğitekten ne zaman bizim için hayırlı bişey çıktı ki şimdi çıksın. umarım lehimize bir yazı gelir.

makikosan' Alıntı:
Benimde 7:30da derslerim var. Aslında 12ye kadar görevlendirmemiz ama yöneticiler işlerine geldiği gibi anlıyorlar.Bende 12de çıkmasamda 3-3:30 gibi çıkıyorum. Müdür bu durumu sıkıntı yapmıyor ama kendisi izin vermiş gibi düşünüyor. Halbuki bu benim hakkım. Ondan haberi yok ve anlatmaya çalıştığımda yönetmelik öyle yazmıyor diyor.
Benim müdürüm de aynı düşünüyor sabah 9 da gelip akşam 4 de çıkıyorum ya beni idare ediyorlarmış, bende onların işlerine yardımcı olacakmışım.Yazıda net ifadeler yokki kendimizi savunalım onların elinde oyuncağız işte..

Bende başka bir lisede görevlendirildim. Okulumda 7:30 - 12:20 duruyorum.
görevlendirildiğim lise 9 - 3 zaten orda da 2 gün olacağım. inşallah artık bir rahat yüzü görücez.

Dün 8 gibi geldim okula . öğretmenler odasında konuşuyorduk arkadaşlara "12 : 20 de çıkarım öğleden sonra yokum" falan dedim müdür hemen yarın "7 : 30 de gel o zaman" dedi.

ya o yarım saat bile batıyor onlara hani hiç bir şey yapmasan bile okulda olucan ki tatmin olsun beyefendiler

ben sabahçıyım 7.30da girip 12,30da çıkıyorum. öğleden sonra kimse yok.
biliyorum burdan söylemek kolay (çok kötü idareciler var, ben şanslıyım belki)
ama gerçekten nasıl başlarsa öyle gidiyor,
hakkınızı arayın kendinzi ezdirmeyin arkadaşlar, onlar en çok bizim branşa muhtaç!
bir de 5'e kadar kalan arkadaşlar, sizin bu şekilde yapmanız yarın bizi de etkileyecek unutmayın!!

Ben idare ile görüştüm.Hatta mesai saatlerim için resmi yazı istedim ve dosyama koydum. Haftalık ders çizelgesine göre günde 6 ders saati okuldayım.

08:00-14:00 çalışıyorum.Sıkıntı yok.

Unutmayalım arkadaşlar bizim bu durumda olmamızın biraz da sebebi bizleriz. Çünkü önümüze konan her şeyi kabul eder olduk. Kimse muhalif bir tavır sergilemiyor. Biz her şeye evet dedikçe sıkıntılar çözülmez.Oysa ki çıkan yönetmelik belli 30 ders saati çizelgesi olacak. Ama 08-17 durumuna ses etmezseniz kimse size git demez:))Tüm işlerinizi resmi yazılarla halletmenizi öneririm.
Sevgiler herkese.

Eğer kadronuz ortaokulda ise 12.30 gibi de dersleri bitiyorsa o saatlerde çıkabilirsiniz..Ama istiyorsanız 9-3 gibide ayarlayabilirsiniz.
not: ben tekli öğretimde görev yapıyorum 9'da geliyorum 3-4 gibi çıkıyorum

Arkadaşlar yazıya rağmen (en kötü ihtimal ders olan saatler) tam gün 8-5 isteniyorsa, ısrar ediliyorsa, çirkinleşiyorsa durum.. BAŞVURMAYINN!! açıkça isteğe bağlı denilmiş yeni yazıda..Bazı hocalarımı gerçekten anlamıyorum..

wanagot' Alıntı:
Arkadaşlar yazıya rağmen (en kötü ihtimal ders olan saatler) tam gün 8-5 isteniyorsa, ısrar ediliyorsa, çirkinleşiyorsa durum.. BAŞVURMAYINN!! açıkça isteğe bağlı denilmiş yeni yazıda..Bazı hocalarımı gerçekten anlamıyorum..

başvurmadan önce farklı sonra farklıysa ne olacak ben de anlamıyorum

vikvik' Alıntı:

hocam resmi yazıyı nerede bulabilirim. bizim müdürde 8-5 çalış diyor.

hudo1980' Alıntı:
Arkadaşlar hakkınızdan ödün vermeyin, nasıl başlarsa öyle gider. Ders programını yaptırın, ona göre yol izleyin..

Hocam a aynen katılıyorum. Nasıl başlarsa öyle gidiyor. 8-17:00 alıştırmamak lazım.

Ben bazı arkadaşları anlamıyorum.Yazı açık açık belirtiyor,haftalık ders çizelgesi hazırlanır öğretmene verilir diye.Haftada kaç saat dersin varsa geri kalan derslere BTR yazılrı diye.Mesela 10 saat dersin var geri kalan ders yerlerine BTR yazılarak size verilir.Buna nasıl karşı çıkıyor müdürler.Kim ki onlar,Milli eğitim bakanımı??Ezdirmeyin kendinizi bu kadar.Size sözle 5'e kadar kalacaksınız diyemez.Haftalık ders çizelgesini tebliğ etmeleri için idareye dilekçe verin.Dilekçeninde numarası bulunsun sizde.Bu dilekçeye göre size tebliğ etmek durumundalar.Yani"müdürüm 8 5 dedii bende kalayım madem" demeyin,uğraşın bu sizin hakkınız.Haftada 30 saati dolduracak şekilde durun,sonrasında çıkın,hiçbir yasal yaptırımları olamaz.

eşime müdürü söylemiş bt rehberliğe başvur ihtiyacımız var diye ben istemiyordum bir ailede bir formatör yeter diyordum okul müdürü de bunu biliyordu tabi sonra kendiliğinden aradı hocam eşiniz sabah gelir öğlen gider sizin için sıkıntı olmaz bu şekilde dedi bende eşimin bt rehberi olmasını istemiyordum ama saatler sıkıntı olmayacaksa olsun bari dedim :D

risen' Alıntı:
Ben bazı arkadaşları anlamıyorum.Yazı açık açık belirtiyor,haftalık ders çizelgesi hazırlanır öğretmene verilir diye.Haftada kaç saat dersin varsa geri kalan derslere BTR yazılrı diye.Mesela 10 saat dersin var geri kalan ders yerlerine BTR yazılarak size verilir.Buna nasıl karşı çıkıyor müdürler.Kim ki onlar,Milli eğitim bakanımı??Ezdirmeyin kendinizi bu kadar.Size sözle 5'e kadar kalacaksınız diyemez.Haftalık ders çizelgesini tebliğ etmeleri için idareye dilekçe verin.Dilekçeninde numarası bulunsun sizde.Bu dilekçeye göre size tebliğ etmek durumundalar.Yani"müdürüm 8 5 dedii bende kalayım madem" demeyin,uğraşın bu sizin hakkınız.Haftada 30 saati dolduracak şekilde durun,sonrasında çıkın,hiçbir yasal yaptırımları olamaz.

Hocam iyi diyorsunda bizde ders yok haftalık ders programı nasıl yapılacak.
Birde yazıda sadece ikili öğretim yapan okullara iki btr görevlendirilir(sabahçı-öğlenci olarak).
Bizde sadece bir btr var ne olacak şimdi.

hocam arkadaşların dediği gibi baştan nasılsa sonu öyle gider.Ben formatörlük istememiştim(8-5 için 6 aylık bebeğim var).müdürüm de 8-5 için kalmak istemediğimi biliyordu. BTR çıktı. kendisiyle konuştum sabahçı-öğlenci durumu var ikili öğretimlerde dedim ve 7-12 arası burda olurum dedim.hele yazıyı getir dedi okudu okudu bi bakayım dedi.sen dilekçeni ver dedi.neyse dilekçeyi hazırladım başvuru yapacam.Yanına gittim hocam sen tek öğretmensin 9-3 çalış dedi. ben de hocam isterseniz 2.öğretmen isteyebilirsiniz.ama ben öğleden sonraları kalamam dedim.sert konuşmaya devam edince hocam ben formatörlük de istemedim öğleden sonra gelmemek için ozaman başvuru yapmıyorum dedim.Dilekçemi aldım yanında yırtacaktım ki, bana hemen ne celalleniyosun hoca hanım, bakarız dedi.şuan 7-12 okuldayım.Siz de hocam ben bu şekilde çalışamam deyip görevlendirme iptal dilekçesi hazırlayın.kendinizi ezdiriseniz arkası gelir.kolay gesin.....

an itibariyle programımı ayarlamış durumdayım gittim konuştum programı yaptık (9:30-15:30)

hersoy' Alıntı:
risen' Alıntı:

Birde yazıda sadece ikili öğretim yapan okullara iki btr görevlendirilir(sabahçı-öğlenci olarak).

Ders olsun olmasın ben örnek verdim sadece 10 saat diye.Dersin yoksa 30 saate kadar rehberlik yaparsın.Çizelgeni ona göre verirler.ikili öğretim yapan okullara 2 öğretmen verilebilir diyor,ama eğer yoksa,ordaki tek öğretmende saat 5'e kadar duracak diyor mu?Yazın dilekçenizi size tebliğ etsinler ders programını?Siz hiç 50 saatlik bir ders programı gördünüzmü?Size verilecek programa uyarsınız,ayrıca size tebliğ etmek zorundalar,dilekçe numarasını alın.sabahçı öğlenci olması bir sorun teşkil etmez program için.

risen' Alıntı:
hersoy' Alıntı:
risen' Alıntı:

Ders olsun olmasın ben örnek verdim sadece 10 saat diye.Dersin yoksa 30 saate kadar rehberlik yaparsın.Çizelgeni ona göre verirler.ikili öğretim yapan okullara 2 öğretmen verilebilir diyor,ama eğer yoksa,ordaki tek öğretmende saat 5'e kadar duracak diyor mu?Yazın dilekçenizi size tebliğ etsinler ders programını?Siz hiç 50 saatlik bir ders programı gördünüzmü?Size verilecek programa uyarsınız,ayrıca size tebliğ etmek zorundalar,dilekçe numarasını alın.sabahçı öğlenci olması bir sorun teşkil etmez program için.
İkili eğitim yapan okullardan birinde çalışıyorum bende.Çalışma saatlerini 9-3 olarak belirledik.Hem ilk kademe hemde ikinci kademe için bu daha uygun.Genelde bu şekilde 30 saat tamamlanıyor ikili öğretimlerde.

Arkadaşlar Konya Meram da görevlendirmeler yapıldı. Onay yazısında ikili öğretim yapan okullardaki her BT Rehber Öğretmenin karşısına ya sabahçı ya da öğlenci yazmışlar. Hatta aynı okulda sabah ve öğlenci diye iki farklı öğretmen görevlendirilmiştir. Bende de sabahçı yazıyor ama ben de 9 3 gibi bişey söyleyerek anlaştım. Resmi yazıyı görmezden gelemezler. Sizin en büyük kozunuz elinizdeki resmi yazınız.

kaybil' Alıntı:
eşime müdürü söylemiş bt rehberliğe başvur ihtiyacımız var diye ben istemiyordum bir ailede bir formatör yeter diyordum okul müdürü de bunu biliyordu tabi sonra kendiliğinden aradı hocam eşiniz sabah gelir öğlen gider sizin için sıkıntı olmaz bu şekilde dedi bende eşimin bt rehberi olmasını istemiyordum ama saatler sıkıntı olmayacaksa olsun bari dedim :D

iyimiş valla hocam. turnayı gözünden vurmak denir buna. kolay gelsin. akşam gelsin sıcak çorbanız değil mi:)

arkadaşlar 30 saat olayı yalan değil. ne diyor yazıda haftalık derslerinizi yazıp geri kalanı da bt rehberlik olarak doldurun diyor. bir öğretmen 30 saatten fazla derse giremez hesap bu kadar basit.

kadiryilmazz' Alıntı:
kaybil' Alıntı:

iyimiş valla hocam. turnayı gözünden vurmak denir buna. kolay gelsin. akşam gelsin sıcak çorbanız değil mi:)

çok şükür hocam Allah tüm bt rehberlere nasip etsin :)

Bizim okulda sabah ortaokullar öğleden sonra ilkokullar, müdür beyle konuştum durumu anlattım senin anlattığın normal eğitim yapan okullar için programı ikili eğitime göre yapmamı istiyor, normal saatinde çıkabilirsin diyor.

Geri