ikinci mesleği olan varmı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaybil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kaybil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Benim ana mesleğim aslında kaynakçı ustasıdır, 5-6 yaşlarından beri hep çalıştım.. Hayatım okul-iş-ev arasında geçti. 18 yaşında aranan bir kaynakçı ustasıydım, demir doğrama kaynak işleri çok yıpratıcı ve ağır bir iş olduğu için okumaya devam ettim.. iyikide okumuşum diyorum ama dünyanın binbir türlü hali var ikinci mesleğim bana hep güven veriyor..

işletme mezunu olucam hocam bende meslekten sayar mısın bilmem:D
şaka bi yana bende yazın arkadaşımla korniş takıyodum iyi de paralar kazanıyoduk. insanın farklı bişeyler yapma becerisinin olması gerçekten iyi hissetmesini sağlıyo

Ustalık derecesinde mobilya boyacısı :) 12 yıl bu meslekten ekmek yedim. Üniversitede okurken part time çalışan arkadaşların bir ayda aldığı parayı götüre işlerde iki günde alıyordum :D

elektrik tesisatı, doğalgaz döşeme ve fayans işlerinde gerçekten çok para var.. aslında bi yolunu bulup öğrenip boş zamanlarda yapılsa iyi olur diyorum. bir yandanda "sanane la sen öğretmensin yatarsın azıcık aşın kaygısız başın şimdi bi bel fıtığı olsan kazandığını doktorlara verecen ne gerek var" diyorum. ne çekmişim be :mrgreen:

2.mesleğim her zaman bilgisayardı zamanında iyi para kazandım.Şimdi tek hedefim 3d,animasyon...mavi rüya,animax gibi bir stüdyoda çalışmak ve Kanadaya gitmek.Eskiden bir kamyon karpuzu boşaltırdım bir riva tnt2 ekran katı almak için.Öğrtmen olduğumda köyde ilk yamaha 16*10*40 cdrw'a 300tl vermiştim maaşım 125 tl idi.Ne kopya yapmıştım

Öğretmenlik 3. mesleğim.
Kalfalık derecesinde su tesisatçısıyım. (Aralıklarla toplam 3.5- 4 sene yaptım. Üniversitede yarıyıl tatillerinde ve yaz tatillerinde çalıştım)
2 seneye yakın muhasebecilik yaptım. (Muhasebeden kazandığım parayla dersaneye gidip üniversiteyi okumuştum)
Küçükken köyde yaptığım çobanlığı (ki en çok buna özlem duyuyorum :) ) saymıyorum...

sehzade' Alıntı:
Öğretmenlik 3. mesleğim.
Kalfalık derecesinde su tesisatçısıyım. (Aralıklarla toplam 3.5- 4 sene yaptım. Üniversitede yarıyıl tatillerinde ve yaz tatillerinde çalıştım)
2 seneye yakın muhasebecilik yaptım. (Muhasebeden kazandığım parayla dersaneye gidip üniversiteyi okumuştum)
Küçükken köyde yaptığım çobanlığı (ki en çok buna özlem duyuyorum :) ) saymıyorum...

oooo hocam sende meslek çokmuş yauv sen aç kalmazsın :)

detay_00' Alıntı:
Ustalık derecesinde mobilya boyacısı :) 12 yıl bu meslekten ekmek yedim. Üniversitede okurken part time çalışan arkadaşların bir ayda aldığı parayı götüre işlerde iki günde alıyordum :D

Hocam mobilya boyacılığı hakkaten insanın ömrünü kısaltıyor ciğer denen birşey bırakmıyor, Ben yaptığımız doğramaları pompa ile boyardım açık havada o bile bana nefes aldırmazdı.. İyikide okumuşsun hocam

küçüklükten beri nelerde çalışmışız be :) kasap fırın bulgur simit fabrikası tatlıcı bakkal sayacı manavlık ki hele babam ile sattığım karpuz ve dondurmayı hiç unutmam cafe komilik.... şimdi ek iş bişey yok elbette öğretmenliğe sarılmışız özel okulda ve devlette...

Hocam mobilya boyacılığı hakkaten insanın ömrünü kısaltıyor ciğer denen birşey bırakmıyor, Ben yaptığımız doğramaları pompa ile boyardım açık havada o bile bana nefes aldırmazdı.. İyikide okumuşsun hocam[/quote]

hocam boyanede çalışırken dünyası kararıyor insanın. Ben sağlıklı boyacı görmedim hiç. Hepsinin ciğerleri sıkıntılıdır. Hocam okumak tek kurtuluş çaremdi ya okuyacaktım ya da şuan boyacı olmaya devam edecektim.

kaybil' Alıntı:
sehzade' Alıntı:
Öğretmenlik 3. mesleğim.

oooo hocam sende meslek çokmuş yauv sen aç kalmazsın :)

Hocam su tesisatında ilk ustam ağabeyimdi. Hâlâ aynı işi yapıyor. Sohbetlerimizde yeni nesil çırak, kalfa ve ustaların 10-15 sene öncesine göre rahat olmalarına rağmen işi iyi bilmediklerini söylüyor. Hatta çalıştıracak eleman bulamadıklarından dert yanıyor.
Arada, geleyim yanına ne kadar yevmiye verirsin dediğimde; 70-80 TL veririm diyor.

Merhaba değerli dostlar. Ben de lise hayatım boyunca konfeksiyonculuk yaptım. Fakat şuan yeni bir ticaret işine başladık. İmzamda belirttiğim işe başladık. Hem sağlık yönünden kesinlikle %100 helal ve günlük kullandığımız ürünlerle(sabun, diş macunu, çay ve kahve) hem vücudumuzun içini ve dışını temizliyoruz, hem de kazançlı bir ticaret yapıyoruz. bilgi almak isteyen özelden mesaj atsın, telefonda görüşebiliriz.

Not: Hayatta fırsatlar her zaman kapıyı çalmaz. Fırsat kapıyı çaldığında değerlendirmezsen, emin ol ki başkaları o fırsatı değerlendirecektir.

Sayın Hocalarım,

Aslında sınıf öğretmeniyim. 2. mesleğim bilgisayar. 3. mesleğim bulaşık süngeri imalatı (scotch brite). 4. meslek yağlı boyacılık (baba mesleği). 5. meslek stadyumda çekirdek ve su satmak. (Yıllarca Güngören stadyumunda satmıştım.)

İyi çalışmalar.

habibocak' Alıntı:
Sayın Hocalarım,

Aslında sınıf öğretmeniyim. 2. mesleğim bilgisayar. 3. mesleğim bulaşık süngeri imalatı (scotch brite). 4. meslek yağlı boyacılık (baba mesleği). 5. meslek stadyumda çekirdek ve su satmak. (Yıllarca Güngören stadyumunda satmıştım.)

İyi çalışmalar.
bulaşık süngerini nasıl imal ediyorsun hocam makinesi falan mı var

habibocak' Alıntı:
Sayın Hocalarım,

İyi çalışmalar.

en çok ilgimi çeken çekirdek ve su satıcılığı oldu hocam bu mesleği öğretmenlikten önce mi yaptınız?

Şu anda yapmasamda

Her türlü mevye yetişticiliği (üzüm. kiraz, vişne, ayva, erik,ceviz)
ve
her türlü hayvan bakımı (büyük baş, küçük baş, arıcılık)

konularında tecrübeliyim(Doğuştan çiftçi)

allah nasip ederse emekliliğime yakın tekrar bu işlerde yoğunlaşacağım.

kaybil' Alıntı:
habibocak' Alıntı:
Sayın Hocalarım,

İyi çalışmalar.

en çok ilgimi çeken çekirdek ve su satıcılığı oldu hocam bu mesleği öğretmenlikten önce mi yaptınız?
Sayın Hocam,

Hafta sonları Güngören stadında Ortaokul ve lisenin tamamında yaptım. Hafta içi de bulaşık süngeri. Tabi 6-7 yıl olunca meslek dedim. Üniversiteyi kazanınca bitti tabi. Şimdi ise bilgisayar.

İyi çalışmalar.

Aktif olarak Satranç Hakemliği ve Voleybol hakemliği yapmaktayım.
Düğün-Nişan- Özel günler fotoğraf çekimleri de yapmaktayım...

Ek gelir elbette önemli ancak, gelirinden ziyade sevdiğimden dolayı yaptığım işler bunlar. Kafa dağıtmamı rahatlamamı sağlıyor.

Ne kadar güzel... Ne çok imrendim sizlere. Keşke benim de 2. bir mesleğim olsaydı. Babam okuyalım diye çok istememe rağmen hiç çıraklığa falan göndermedi bizi :( Oysa padişahların bile 2. meslekleri varmış.

Yaşım 27. Çok mu geç sizce bir meslek edinmek için? Ya da bu meslek ne olabilir?

hobiler zamanla meslek olabiliyor..yaş geç diye bişey yok.sevdiginiz işe yogunlaşın yeter

ben kalfalık derecesinde koltuk döşemeciliği bunun yanında pvc imalatı gibi işlerde çalıştım. tabi babamın yanında her yaz çiftçilik yaptığımı saymıyorum.

kaynakçılık baba mesleği pastacılık abimden çobanlıkta yaptım köyde çeşme başında domates peynir ekmek ödevleride orada yapardım köyde ilkokulda okurken nerden açtın bu konuyu o günleri özledim......

adnan54' Alıntı:
Şu anda yapmasamda

Her türlü mevye yetişticiliği (üzüm. kiraz, vişne, ayva, erik,ceviz)
ve
her türlü hayvan bakımı (büyük baş, küçük baş, arıcılık)

konularında tecrübeliyim(Doğuştan çiftçi)

allah nasip ederse emekliliğime yakın tekrar bu işlerde yoğunlaşacağım.
aynen hocam ben ayrıyetten ilahiyatta var bir ara imamlıkta yaptım ve okumaya devam ediyorum

Hocam Bende her türlü bağ işlerinde ırgatlık yaptım.
Şimdi 4 kovan arım var onlarla vakit geçiriyorum. Ara sıra soksalar da bakanlığın icraatları kadar acıtmıyor :)
Tabi hobi amaçlı bir iş.

Yıllarca inşaatlarda elektrikçilik yaptım(ilkokul,ortaokul). Ben tam bu mesleği sevmişken babam üniversite oku dedi..

Babamın skodasının motorunu söküp,takarken,rektefiye ve sübap ayarını usta yaparken izleye izleye motor ustası gibi oldum(lise)..Modelsiz bir kaç aracın motor ayarlarını filan yaptım.Tam bu mesleği sevmişken babam üniversite oku dedi.

Zorla da olsa Bilgisayar Öğretmenliğine gittim ama üniversite 4 e kadar sınava yetecek dışında bilgisayara elimi sürmedim.Bir abimiz vardı.Çinden konteyner ile ilgi çekecek elektronik malzeme getirtiyordu. Bize de belirli bir kar ile veriyordu.Bizde onları işporta da ya da pazarda satıyorduk.En karlı ve müthiş mesleğim bu idi çünkü %200 kar var. Pazarlarda 1 TL olan küçük plastik oyuncakların bize gelişi 0,3 TL yi geçmiyordu çünkü. Son sınıfta milyoncu tufanı kopunca cami önlerinde ramazanda hurma satmak çok karlı idi.%100 kar en az..

Okul bitti ve atandık..Baktım ki kaderim bilgisayar,zorladım kendimi ve bilgisayar üzerine çalışmaya başladım.Şu an ki ikinci mesleğim ADSENSE:):) Yatıyoz kalkıyoz Google Algoritmalarını düşünüyoruz:):)

Geri