ikinci mesleği olan varmı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaybil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Oto lastik tamiratı- Oto yıkama

tabi oto derken otomobil olsa sadece ne güzel olurdu
tır-kamyon-traktör-biçer v.s

Yazın o tırların alev gibi jantlarını sökmek. O bijonlar adamın elini cayır cayır yakardı. 30 tonj yüklü tıra kriko vurup tekeri yerden havalandırmaya çalışmak.O lastiği janttan ayırmak ve tekrar janta geçirmek.

Alah'a şükür iş sahibi olduk.Ama o günlerde ustamın güveçte yaptığı yemekler dumanı tüten ekmekle ne güzel gidiyordu... :D

insanın ikinci bir mesleğinin olmayışının çok üzücü olduğu duygusuna kapıldım bir an

Bende de biraz mobilya boyacılığı, özellikle zımpara var. Babam boyacıydı, yazları yanına gidiyordum. Ama etkilenmeyeyim diye boyahaneye hiç sokmadı beni. Biraz da köyden çobanlığımız var, basit şekilde fayans döşeyebilirim. Bilgisayar her zaman uzak oldu bana, hiç sevemedim hiç...

Babam hububatçı (Nohut, haşhaş, anason, arpa, buğday vs alım satım.) Okuldan sonra ve tatillerde çoğunlukla dükkanda durur babama yardım ederdim (Parakende satış, ufak tefek hamallık, işçilik). Sadece piyasayı iyi takip etmek ve uyanık olmak gerekiyor. Rızkın 10 da 9 u ticarettedir. Ah bi il merkezine tayin olsam gene yanına gider yardım eder hatta ufaktan ortak olurum.

yazmayı unuttum birde geçen seneye kadar kurban bayramlarında bıçak bileme işi yaparım geçen sene tatil olmadığından gidemedim memlekete bu sene inşallah köşe başına çarkı kuracam 2 günde 2-3 kurban parasını çıkarırız evelallah :)

Yazları ve hafta sonları hala yaptığım mevye fidanı ve süs bitkisi yetiştiriciliği nedeniyle çiftçilik ata mesleğimiz diyebilirim. Zamanında çok paralar kazandık. Ne var ki bulunduğumuz yörede tarımsal nitelikli arazi yapılaşma nedeniyle yok olmaya başladı. Esas meslek olarak aile geçindirmeye yetmez maalesef mevcut araziler. Hobi ve ek gelir olarak yapılabilir ancak. Çok yoğun derecede elektronik ile ilgileniyorum, bir meslek olmaz benim için ama hem ilgilenirken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum hem de ara ara sigara parası bırakıyor. Maalesef ayrı bir çalışma yeri olmadığı için, evdeki çalışma odasına sinen lehim ve pasta kokusu nedeniyle hanım kapı önüne koyacak bir gün :P Eşim de çalıştığı için ciddi ciddi para getirecek bir işle uğraşmak istemiyorum, gelirimiz yeterli çok şükür. Sadece hobi olarak ilgilenmek, boş zamanları fırsata çevirmek yeterli bence. Yazın tarım, kışın elektronik beni oyalıyor.

bilgisayar öğretmenliğinin geleceği belirsiz hakikaten ne olacağımızı kestiremiyorum dün öyle oturmuş onu düşünürken ulan dedim kafam atarsa gider kendi işimi açar aslıma dönerim aç kalmayız Allahın izniyle dedim içim rahatladı gerçekten.. Herhangi bir yan mesleği olmayanlara da tavsiyem bilgisayar, yazılım konusunda uzmanlaşmalarıdır çünkü elinin altında ve kendisini geliştirebileceği en iyi alan bence bu..

yıllarca amcamın bakkal, kahve, lokantasını çalıştırdım. ancak meslek diyemem buna çünkü herkes çalışabilir. ancak farklı işlerde usta olan arkadaşlarım varmış. sevindim adlarına. kendi adıma ise böyle bir bilgim olmadığı için üzüldüm.

ilkokul yıllarından başlayarak babamın yanında marangozluk mesleğini öğrendim. çalıştığım yıllarda oyun oynamak yerine dükkanda çalışmak zor gelmiş olsa da meslek öğrenmek için buna katlandım. ustalık derecesinde kabiliyet kazandım. hala da yazları babam ve kardeşime dükkanda yardım ediyorum. (haftalık karşılığında elbette.)

annem kuaför benim.kendimi bildim bileli çıraklık yaptım dükkanda kalfalık belgesini çok rahat alırım şimdi biraz zorlarsan ustalık bile alabilirim :wink: ama zor saatlerce ayakta durmak çok zor varislerim oldu bu genç yaşta :cry:

mustitosya37' Alıntı:
ilkokul yıllarından başlayarak babamın yanında marangozluk mesleğini öğrendim. çalıştığım yıllarda oyun oynamak yerine dükkanda çalışmak zor gelmiş olsa da meslek öğrenmek için buna katlandım. ustalık derecesinde kabiliyet kazandım. hala da yazları babam ve kardeşime dükkanda yardım ediyorum. (haftalık karşılığında elbette.)

tatillerde böyle ufak tefek iş düşerse bende yardım ediyorum babama sonra akşam çıkarıyor para veriyor almıyorum sonra ısrar ediyor alıyorum çok tatlı oluyor emeğinin karşılığını hemen almak daha bir başka.. Aylıkçılığa alışamadım bir türlü

bu meslekten atılsam yandık sizleri okuyunca hocalarım.. helal olsun sizlere... bi becerikli olamadık şu dünyada

ortaokul ve lisede zeytincilik yaptım yazları da iki üç yıl boyunca çay ocağında çalışmıştım. çay ocağı adliyedeydi. orada müdürlerle falan gs fb muhabbeti yapardık hey gidi günler hey...

bana yazın nerede çalıştın diye soranlara adliyede derdim sonra açıklayınca kopma olurdu :)

her türlü ev işi, çamaşır, bulaşık, iyi derecede yemek, hamur işi, konserve..... türleri, profesyonel anlamda örgü, paça boyu ve sökük tamiratı yapacak kadar dikiş, 10 numara çocuk bakımı :D, kendimize yetecek kadar kuaförlük (kendime fön,maşa oğluma saç traşı) şimdilik aklıma gelenler...

seldabal' Alıntı:
her türlü ev işi, çamaşır, bulaşık, iyi derecede yemek, hamur işi, konserve..... türleri, profesyonel anlamda örgü, paça boyu ve sökük tamiratı yapacak kadar dikiş, 10 numara çocuk bakımı :D, kendimize yetecek kadar kuaförlük (kendime fön,maşa oğluma saç traşı) şimdilik aklıma gelenler...

hamarat ustası oluyor heralde sizin ki :)

Ben de boya-badana, su ve elektrik tesisatı, yer döşemeleri gibi tadilat ile alakalı konularda iyi bir kalfayım diyebilirim. 2 gün önce götürü usulü birinin banyo tavanının rutubetten dökülmüş boyasını kazıyıp kurutup çatlak yerleri kapatıp aştan boyadım mesela.

1. 8 yıllık bakallık yaptım (ilkokul ortaokul) 2. 7 yıl bodrumda yazları tezgahtarlık yaptım konfeksiyonda 3. Almanya'da 6 ay inşaatta sıva işi yaptım 4. Ahşap parke döşeme işi yaptım 5. Duvar boyacılığı yaptım. 6. Türkçe Öğretmenliği yapıyorum.

Orta2 den beri 12 yıl boyunca okuldan art kalan zamanlarda çiçekçilik yaptım, üniversite de bile ara tatillerde sürekli çalıştım, iyi bir derecede geliştirdim kendimi :) yaptığım buketlerime özel müşteriler geliyordu. Yanımda usta patron olmasına rağmen buketi benim yapmamı istiyorlardı:) bu beni mutlu ediyordu.. İyiki de yapmışım

Ekli dosyalar

• foto.jpg
    foto.jpg
    84.6 KB · Görüntüleme: 376
1- İkokul yıllarından orta sona kadar cobanlık yaptım. (kendimize ait 20 kadar koyunumuz vardı. Çobanlarla,eski adamlarla zil,çav(can) köpek,koyun muhabbeti etmeyi hala severim

2- Lise yıllarıma yatılı okuduğum(urla çpl) yerde inşaatlarda çalıştım.

3- Üniversite hayatımda hafta sonları toptan gömlek pantolon alır onların ticareti ile kısmen uğraştım

4- Aygaz bayiliğim var iki adet iki farklı ilçede. Öğretmenlikten aldğımın çok üstünde ticari gelirim var.

5- Çok iş yapmak önemli değil,memurların-(arkadaşlarım) hep ticaret yapmak istiyor ama en iyisi küçük şeylerle mutlu olmak...

bugün öğretmen olmasaydım (yada okumasaydım) futbolcuydum...selçuk şahinlerin ve türevlerinin milli takıma kadar yükseldiği bir ülkede , neden yada keşke yi de sormadan edemiyorum...

Belki de bu kadar çok yetenekli bir zümre olduğumuzdan sistematik olarak yıpratılıyoruzdur.

EynelMefer' Alıntı:
bugün öğretmen olmasaydım (yada okumasaydım) futbolcuydum...selçuk şahinlerin ve türevlerinin milli takıma kadar yükseldiği bir ülkede , neden yada keşke yi de sormadan edemiyorum...

aynen katılıyorum.

Geri