isyan etmek istiyorum artık...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fgur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
barbar55' Alıntı:
fgur' Alıntı:
ya arkadaşlar nasıl bir kurumda iş yapmaya çalışıyoruz... Bu nasıl bir saçmalıktır. Allah aşkına biri bana açıklasın. Bu sene Yeni geldiğim okulda Adeta Bt sınıfı die bir elektronik çöplük verdiler elime. farklı farklı tipte bir sürü eski ve yeni bilgisayar karışık. Bir çoğunun ramlari çalınmış geçen yılardan, CD sürücüer kırılmış, fare klavyeler bozuk, yazıcı bozuk ve internet erişimi yok.. Geldiğim günden beri inanın deli gibi çalışıyorum. Ve BT sınıfına ait hiç bir bilgi ve belge, CD, döküman olmadığı gibi muhatapta yok. Evden sürücüleri bulup bulup götürüp orada iş yapmaya çalışıyorum çünkü internetim yok okulda olsada dosya paylaşım siteleri zaten yasak! nedense? Bazen acil durum oluyor memurdan rica ediyorum internetini kullanıp bişi indirmek için hocam virüs falan bulaştırıranız die surat yapıyor.
BT sınıfları için olmazsa olan bazı programlara ihtiyacımız var malumunuz. Güvenlik yazılımı, Lab kontrol yazılımı, İmaj programı gibi ve bunlardan hiç birinin lisansını kurumumuz sağlamıyor ne yazıkki, gidip hiç kimsenin kullanmadığı Adobe CS lere dünyanın parasını dökerken, hepimizin kullandığı bu çok gerekli yazılımların lisans sorunlarıyla uğraşıyoruz. Biz hırsızlık yapmak zorunda bırakılıyoruz. Bu nasıl bir iştir?
Web sayfasının ftp şifresini soruyorum bilen yok. BED modülünü güncelletmek istiyorum orada istenen bilgileri de bilen bir Allah'ın kulu yok okulda. Nasıl ediniriz diorum yorum yok.... Sinirlerim acayip bozuldu artık inanın dayanamıyorum bu saçmalıklara..

Hocam sen yenisin galiba...:D
yeni olmadığını söylemişti arkadaşımız mesajları okumadan cevap yazmasanız keşke

fgur hocam.. Allah sabır kolaylık versin. eldeki malzemenin kalitesi hakkaten inasanı çileden çıkartabilir. anlayabiliyorum sizi..
sıkmayın canınızı, elinizde ne var- ne kadar çalışıyorsa o kadarını kullanın. sorana da "ne yapayım, olsa dükkan sizin, elimde malzeme yok" dersiniz. yapabildiğiniz işlere koşarsınız, elinizden geldiği kadar bişeyler yaparak vicdanınızı rahatlatır ekmeğinizi helalinden kazanırsınız. elden ancak bu gelir.. ;)

allah tüm bilgisayar öğretmeni meslektaşlarıma yardımcı olsun.. gerçi ben kendimi öğretmen olarak görmüyorum artık.. bugün karşılaştığım yeni olaydan sonra sinirimden kahkaha attım.. bi sınıfta priz bozulmuş, hoca pişkin pişkin gelmiş bana, 'hocam priz bozulmuş, yapabilirmisin'.. :) 5 yılımın dolmasını bekliyorum, kurumlar arası geçiş için.. yolunu bulunca kaçacam artık, yapacak bişey yok...

ebndende fotokopileri arkalı önlü çekmemi beklediler bir ara ben anlamam deyince müdür yardımcısı afalladı ne işim olur fotokopiyle benim ua fotokopi öğretmeni olduk anasını satıym

Günün birinde 256 MB RAM li bilgisayarlara Adobe Web Premium ve Microsoft Visual Studio 8 kurmam gerekiyordu :puhaha: ve hala aklıma geldikçe gülüyorum. İdareye durumu izah ettim en az 1 GB RAM e ihtiyacımız var diye. O müthiş açıklama geldi ... '' maddi imkanlarımız kısıtlı 4 tane 256 1 GB eder hocam sana zahmet birleştirip kuralım kurulum bitince sökersin eski yerlerine takarsın '' ... 500 şapka 500 de tavşan istiyorum :idea:

gurcal' Alıntı:
Günün birinde 256 MB RAM li bilgisayarlara Adobe Web Premium ve Microsoft Visual Studio 8 kurmam gerekiyordu :puhaha: ve hala aklıma geldikçe gülüyorum. İdareye durumu izah ettim en az 1 GB RAM e ihtiyacımız var diye. O müthiş açıklama geldi ... '' maddi imkanlarımız kısıtlı 4 tane 256 1 GB eder hocam sana zahmet birleştirip kuralım kurulum bitince sökersin eski yerlerine takarsın '' ... 500 şapka 500 de tavşan istiyorum :idea:
4 adet ram yuvası varmıydı ana kartta hadi var diyelim sizin idareci baya bi bilgiliymiş. :)

okulun en işe yarar öğretmenleri asıl bizken, beden eğtimi öğretmeninin bile dalga konusu olabiliyoruz. ama gün gelecek öyle bir hale gelecekler ki diğer öğretmenler bilgisayarı öğrenmedikleri her gün için başını taşlara vuracaklar. hatta şu fatih bir gelsin bakın emekli olanlara...

:+1: İŞTE BU HOCAM FORMATÖRLÜK ÖĞRENİYORSUN HİÇ CANINI SIKMA SAKİN SAKİN ÇÖZMEYE ÇALIŞ. İNAN KENDİNİ YIPRATTIĞINA DEĞMEZ. MERAK ETME Bİ UCUNDAN BAŞLAYINCA BİTİYOR ZATEN. TABİ ARTIK BİZLERİN FORMAT VE TAMİR İŞLERİ MİDESİNİ BULANDIRDIĞI İÇİN ARTIK NEFRET EDİYORUM TAMİRCİLİKTEN. AMA HATA BİZDE BİZLER EĞİTİM YAZILIMLARI ÜZEERİNE ÇALIŞMA YAPMAZSAK ONLAR DA BÖYLE ÇALIŞTIRIRLAR. NEYSE ŞİMDİLİK BU KADAR DAHA AKLIMA GELİRSE YAZARIM.

kalici' Alıntı:
:+1: İŞTE BU HOCAM FORMATÖRLÜK ÖĞRENİYORSUN HİÇ CANINI SIKMA SAKİN SAKİN ÇÖZMEYE ÇALIŞ. İNAN KENDİNİ YIPRATTIĞINA DEĞMEZ. MERAK ETME Bİ UCUNDAN BAŞLAYINCA BİTİYOR ZATEN. TABİ ARTIK BİZLERİN FORMAT VE TAMİR İŞLERİ MİDESİNİ BULANDIRDIĞI İÇİN ARTIK NEFRET EDİYORUM TAMİRCİLİKTEN. AMA HATA BİZDE BİZLER EĞİTİM YAZILIMLARI ÜZEERİNE ÇALIŞMA YAPMAZSAK ONLAR DA BÖYLE ÇALIŞTIRIRLAR. NEYSE ŞİMDİLİK BU KADAR DAHA AKLIMA GELİRSE YAZARIM.
mümkünse aklına bişey getirme sen hocam boş ver bunlar fani işler

Hocamızın durumu iyiymiş, ilgilenmiyormuş idareciler. İlgilenmeyeni daha makbuldur bence. Benim okulda hem malzeme sıfır, hem de istiyor bey efendiler.

Sayın hocalarım sizlerle bir anımı daha paylaşayım...
yıl 2007 kızım yeni doğdu,
müdür BEY'den babalık izni istedim,
sana yok ki dedi,
nası dedim, babayım ben 3 gün hakkım,
Formatörlere doğum izni varmı diye sordu arkadaş :alkis:
vs. vs. vs.
adamlar bizleri devlet memurunun haklarından bile mahrum bırakıyorlar :puhaha:
biz lab mış pciymiş hala oradayız....

SİZE DE FORMAT LAKABI TAKAN ÖĞRETMENLER OLDU MU BANA BİTANESİ TAKMIŞ HER GÖRDÜĞÜNDE "FORMATTT" DEYİP DURUYOR DA SİNİR OLUYORUM :x

üç maymun' Alıntı:
kalici' Alıntı:
mümkünse aklına bişey getirme sen hocam boş ver bunlar fani işler
:+1:

GALİBA BU FORMATÖRLÜĞÜ BİZE SİNDİRDİLER BE ARKAADAŞLAR
NE DERSİNİZ? :o YANİ BEN EN AZINDAN ÇOK ŞÜKÜR ALIŞTIM VE ARTIK TAKMIYORUM VE DE RAHATIM ŞÜKÜR.

arkadaşlar eğer öğretmenler sizden bilgisayar dışında birşey istiyorlarsa git kendin yap tornavida depoda deyin.. hep bu söz söylemeyip içimize atmaktan kaybediyoruz dünün gerizekalillarına (sözüm değerli öğretmenlere değil, haddini bilmeyenlere) bugün ahkam kestirmeyin içinize atmayın zararı kendinize olur..
baştan bilgisayar formatör öğretmenin ne ise yaradığını iyi ifade etmek gerekiyor aslında (okuldaki bilgisayar kullanımı ve bde sorumlu öğretmen).. yok bilişim teknolojileri konusunda öğretmenlere ve idareye yardımcı olan öğretmen dersen, o bilişim teknolojilerini priz olarak gören ileri zekalilar, yardım etmeyi de tamircilik yapmak olarak görenler çıkar.. bence öğretmenlere sorunlarını gidermeyin yardımcı olun (balık yemeyi değil tutmayı öğretin) ve yaparken bak hocam bundan bundan kaynaklanıyor sorun ya da bu şekilde yarılıyor diyin, eğer soğuk davranıyor ve ben pek anlamam bilgisayar ve teknolojiden ayağına yatıyorsa, lafı eksik etme sen nasıl öğretmensin diye (özellikle genç öğretmenlere, sen bilgisayar dersi görmedin mi bile denebilir) .. sivri dilli olmak yerine göre çözüm getirebiliyor..
bence görmezden gelmeyin içinize atmayın, konuşun...

kendilerini sürekli güncellemeleri gereken meslek öğretmenler olmalıdır..

:lol: mesleğe ilk başaldıım günü hatırladm yaaa
O gün pişman olmuştum böteyi okudumaa halen de pişmanım Allah bugünümü aratmasın
Aminn

Ben de 5 yıldır pişmanım ve daha ne kadar pişman olacağım belirsiz. offf offffffff çok zor işler :)

markton20' Alıntı:
:))))) aynen ya hayat çok kötü dersler filan tam isyan etmelik :cry:
:alkis: Ben resminizi şöyle değiştirdim kendime göre.

Ekli dosyalar

• frm.png
    frm.png
    263.9 KB · Görüntüleme: 477
sivasın bir köyune BT öğretmeni olarak atandığım stajerlık yıllarımda aynı seyle karsı karsıya kaldım ve solugu ıl mıllı egıtımde aldım.. konustugum en yetkılı ınsan bana okula donmemı ve hazırana kadar yan gelıp yatmamı salık vermıstı ve buyugumun sozunu dınleyerek cok verımlı bır yıl gecırmıstım.. tavsıye ederım..

NERDE BOYNU BÜKÜK BIR GARIP GÖRSEN
HOR GÖRME KIMBILIR NE DERDI VARDIR
O GARIP HALINDE NE SIRLAR GIZLI
ONU BU HALLERE BIR KOYAN VARDIR
BELKI BENIM GIBI BIR BT ÖĞRETMENİDİR

MADEM YASAMAYA GELDIK DÜNYAYA
BENIMDE HERSEYDE BIR HAKKIM VARDIR
SEVMIYORSAN HOR GÖRME BARI
BENIMDE SENIN GIBI BIR ALLAHIM VARDIR
BENIMDE SENIN GIBI BIR BT LABIM VARDIR

NICE ÜMIT DOLU HAYAT YOLUNDA
YOLUNU KAYBETMIS GARIP NE YAPSIN
HER SEY HAKTAN AMA ZULMETMEK MEBDEN
GÖNÜL ÖĞRETMEN OLDU NE YAPSIN
GÖNÜL MEB'de ÖĞRETMEN OLDU NE YAPSIN
orhan babanın sözleri ile sana bi hoş geldin dim :puhaha: :puhaha:

her yerde aynı durum içler acısı halimiz ve sürekli değer göreceğimizi söyleyen büyüklerimiz.Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim...

amip33' Alıntı:
üç maymun' Alıntı:
bu gün bilgisayar sınıfının boş bir saatinde web sayfasıyla uğraşıyordum nöbetçi öğrenci bir yazı getirdi imzalatmak için sınıfı boş beni de bilgisayar başında görünce oh ne güzel öğretmenim keşke bizde böyle boş olabilsek dedi döndü gitti arkasından öyle baka kaldım. artık cevap vermek bile istemiyorum bu tür şeylere güldüm geçtim ağlanacak halimize :)
Geçen gün öğrenci hocam siz gerçek öğretmen değilmişsiniz doğru mu dedi.. Ne diyon oğlum dedim, hocam forvet öğretmenmişsiniz dedi, bende halısahadan falan duydu sandım çocuk. Fen öğretmeni dedikodu yapacak kimse kalmamış, öğrencilere yapmış. O gerçek öğretmen değil demiş..Bende öğrenciye, sizin fen öğretmeniniz gerçek erkek değil dedim, sonradan karar vermiş erkek olmaya.. gidin öğretmeninize sorun isterseniz dedim. :puhaha:
:puhaha:

kalici' Alıntı:
SİZE DE FORMAT LAKABI TAKAN ÖĞRETMENLER OLDU MU BANA BİTANESİ TAKMIŞ HER GÖRDÜĞÜNDE "FORMATTT" DEYİP DURUYOR DA SİNİR OLUYORUM :x

Benim ismimi de Hallederiz Suat koymuşlar. Hallederiz deyip geçiyorum. Devir dertlenme tasalanma devri değil arkadaşlar devir hallederiz devri. Sonra bi ara nasıkl olsa halloluyo :D

hocam bu kadar kendini yıpratma bende ik başladığımda senin gibi işlerin hepsini bitirip güzel düzenli ve çalışan bir labda ders işlemek için acele ederdim .ama şimdi alıştım bugün yapamadığım işi yarın sakın kafa ile rahat yapıyorum . yapamıyorsan bırak yarın sakin kafa ile daha çabuk halledersin.

ya sabır sabır sabır :cry:

suatozt' Alıntı:
kalici' Alıntı:

Benim ismimi de Hallederiz Suat koymuşlar. Hallederiz deyip geçiyorum. Devir dertlenme tasalanma devri değil arkadaşlar devir hallederiz devri. Sonra bi ara nasıkl olsa halloluyo :D

hocam aynen yaa kimse için kafayı bozmaya dertlenmeye gerenk yok, hallederiz deyin geçin...

cefecan' Alıntı:
amip33' Alıntı:
üç maymun' Alıntı:
bu gün bilgisayar sınıfının boş bir saatinde web sayfasıyla uğraşıyordum nöbetçi öğrenci bir yazı getirdi imzalatmak için sınıfı boş beni de bilgisayar başında görünce oh ne güzel öğretmenim keşke bizde böyle boş olabilsek dedi döndü gitti arkasından öyle baka kaldım. artık cevap vermek bile istemiyorum bu tür şeylere güldüm geçtim ağlanacak halimize :)
Geçen gün öğrenci hocam siz gerçek öğretmen değilmişsiniz doğru mu dedi.. Ne diyon oğlum dedim, hocam forvet öğretmenmişsiniz dedi, bende halısahadan falan duydu sandım çocuk. Fen öğretmeni dedikodu yapacak kimse kalmamış, öğrencilere yapmış. O gerçek öğretmen değil demiş..Bende öğrenciye, sizin fen öğretmeniniz gerçek erkek değil dedim, sonradan karar vermiş erkek olmaya.. gidin öğretmeninize sorun isterseniz dedim. :puhaha:
:puhaha:
:puhaha: olsun ya herşeye rağmen gülüyoruz bak...

Bilgisayar Öğretmenlliği Liselerde programlama dersi kaldırıldıktan sonra zaten bitmişti. Formatörlüğün icadıyla laçkalaştı ileride de kadrolaşma sürecinde sıfırı tüketecek
uygulanamayacağını göstermek için hazırlanan (modüler 1-8) eğitim programı da bilgisayar dersini ortadan kaldırmak için hazırlandı.

Hiç sunu kendine soran oldumu 8. basamakta neden programlama ile ilgili konular var da lisede programlama diye bir ders yok.
Ya da gümnümüze kadar kaç okulda 1. sınıftan 8. sınıfa kadar bişim teknolojisi dersi okutuldu.

günün birinde okulda formatör öğretmen (formatör müdür yardımcısı formatör rehber , formatör hizmetli, alandışı formatör ) olduğu için okullara atanamadığınızı duyarsanız şaşırmayın
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/bote-nin-sonu-ne-olacak-t73730-75.html#p762146

milli eğitim tablet, akıllı tahta dağıtacağına tüm bt öğretmenlerine birer huni dağıtsın bence
hepimiz delirme sınırına geldik nasılsa :puhaha: :puhaha: :puhaha:

Ekli dosyalar

• huni.jpg
    huni.jpg
    25.4 KB · Görüntüleme: 430
Geri