c1han' Alıntı:
Arkadaşlar konuyu yeni gördüm ve merakımdan baştan sona okudum. Bir kişi de
"Hocam senin kablosuz bağlantın mı kopuyor, yoksa internet bağlantın mı kopuyor?" diye sormamış.
Herkes kendi önyargısı veya kendi yaşadığı problemlerden yola çıkıp, biraz da "kablosuz=internet" mantığıyla
1-DNS adresleri değişimi
2-Superonline'ı suçlama
3-ADSL bağlantı hızının düşürülmesi
4-Speedtest
5-Müşteri hizmetlerini sıkıştırma
6-Modemi değiştirme
7-Ethernet ile bağlanma (sanırım sadece bu arkadaş wireless problemi olduğunu anlamış)
8-Router'ı değiştirme
9-Kanal değiştirme (sinyal gücü zaten yüksek iken kanal değiştirmek mantıksız, yine de konu ile alakalı)
önerileri gelmiş.
Oysa baştan biri sorsa da internetin kopmadığını, sadece kablosuz bağlantının koptuğunu anlasa,
sorunun wireless ayarlarından kaynaklandığını bilse, sorun belki birkaç saniyede çözülecekti.
eras63 sorununu sonunda kendisi çözmüş, bravo.
Ben yine de inSSIDer tavsiye edeyim:
http://www.metageek.net/products/inssider/
Hocam merhaba;
Aslında yazmak istemedim ancak, yorumunuzu fazlasıyla fevri gördüğüm için bu yorumu yazma isteğini kendimde hissettim. Bu adamın bu kadar işle ne alakası var dememeniz için öncelikle size şunu söyleyeyim. Ben bilgisayar öğretmeni değil bir bilgisayar teknileriyim. 2006 dan beridirde IT sektöründe bocalıyorum. Hali ile o şirket senin bu şirket benim gezen bir tipim. Bir yıla yakında adsl modemlerin kurulumları ve sorunları ile ilgilendim. Bu süreç 2006-2007 yılına tekabül eder ki o zamanlar adsl patlamasının size ne kadar fazla olduğunu ve bu işe giren adamların ne kadar kar ettiğini de hatırlatmak isterim. Neyse konumuza dönelim. Halen daha adsl veya kısaca sizi bir dış ipye bağlayan sağlayıcıların internetleri ile uğraşırım. bu süre içerisinde gördüğüm kadarıyla size şunu söyleyebilirim ki, An geliyor ki hiç beklemediğiniz bir yerden sorunun çözümü çıkabiliyor. Ama hiç düşünmediğiniz bir yerden. Tahminimce bu ana kadar 5000 üzerinde bir kurulum gerçekleştirdim ben, evin içindeki telefon kablosundan tutunda, modemin uygulama sorununa, özellikle TTNET in çözemediği veya sinyalde sorun çıkarttığı halde bunu bulamamasına kadar çok problemle karşılaştım. Bu yüzden size rahatlıkla yine söyleyebilirim ki, farklı yorumların gelişi belki bir aydınlanmanın eseri olabilir.
Ayrıca siz bu konuda, yorum yapan hepimizden çok daha iyi konumda olabilirsiniz. Şunu unutmamanızı isterim ki, muhtemnel sizde öğretmensiniz, Çevrenizle ilgili bilgisayar tabanlı sorunları çıkarttığınızda, fazla sorunla karşılaşmıyorsunuz (tekrarı olmayan). Hali ile karşılaşılan sorunlar da önünüze ilk defa geliyor. Bu yüzden bu sorunun çözümü için, başkalarından yardıma ihtiyaç duyuyorsunuz. Yorum yapan kişilerde aynı zümreden insanlar olduğundan olaya yaklaşım şekli de muhtemel aynı olacaktır veya tecrübelerini kullanacaktır. Bu hayatın her yerinde vardır. Gidin 15 yıllık IK uzmanının yanına size bir kişilik analizi çıkartsın bakın hata payı ne kadar. Aynı testi 2 yıllık bir uzmana yaptırın yorum nasıl değişecek. Ulaşmak istediğim sonuca da gelirsem eğer ki, ne kadar fazla sorun o kadar fazla deneyim ne kadar fazla deneyim o kadar fazla doğru yorum gücü demektir. Bu yüzden, daha iyisini söyleyebiliyorsanız zamanında katılımınızı bekleriz. Mefta olan biri için yapılacak son şey gömmektir zaten. Bunu herkes bilir, tekrarına da gerek olacağını sanmıyorum.
Son olarak, Sizi kırıcı bir dil kullanmamaya özen gösterdim. Eğer böyle bir algı var ise, evvelinde kusura bakmayın ve kelimeleri yumuşatılmış hali ile değerlendirmeye alınız. Bu kadar fazla yazarak forumda gereksiz yer işgal ettiğim için arkadaşlardan özür dilerim...
Ayrıca yorumumu okuyan diğer arkadaşlar içinde "Şunu unutmamanızı isterim ki, muhtemnel sizde öğretmensiniz, Çevrenizle ilgili bilgisayar tabanlı sorunları çıkarttığınızda, fazla sorunla karşılaşmıyorsunuz (tekrarı olmayan). Hali ile karşılaşılan sorunlar da önünüze ilk defa geliyor." cümlesini yanlış anlamalarını umarım.
İyi Forumlar...