Son cümleniz haricinde haklısınız hocam. Vali bey veya vali yardımcıları gayet de randevu verip sıkıntıları dinliyor. Fakat ildeki veya ilçedeki yetkililer bir sorun olduğunda vali yapmadı diyerek işin içinden sıyrılıyorlar.
Bu sene, başımdan geçen olayı anlatayım. Okula 13 Ağustos'ta görevlendirme talep dilekçemi verdim, müdür o gün ilçeye gönderdiğini söylüyor. Ya müdür göndermemiş, ya da ilçe ile göndermemiş. Bizim başvuru il milli eğitime taaaa 4 ekimde gitmiş ve dolayısıyla vali beye giden görevlendirme listesinde ismim yoktu. Okulla, ilçeyle ve son olarak ille görüştüm ama hepsi de "hayırlısı olsun, artık görevlendirmenizi 2. dönem yaparız." dediler. İstisnasız hiç kimse ilgilenmedi. Hatayı düzeltmek ve mağduriyetimi gidermek için hiç kimse emek vermedi. Halbuki ben zamanında vermiştim dilekçemi. Çok sıkıldım ve vali yardımcısından randevu aldım. Gayet de olumlu bir şekilde karşıladı, "hiç kimse sorunumu çözmediği için size geldim." dedim. İl milli eğitim müdürüne söyle, halletsin hocam senin işini dedi, sekreterine de il milli eğitim müdür yardımcısını arattı ve talimat verdi. Buna rağmen umursamadılar. Listeye ismimi eklemek için valiliğe bir yazı yazmadılar. Kimle görüşsem ismimi unuttukları için vali beyden azar işiteceklerini söylediler. En son il milli eğitim müdürüyle görüştüm, o da "artık 2. dönem hocam." dedi. "Vali yardımcısının talimatı var, yine de siz bilirsiniz." dedim. "O zaman senin için hemen ek görevlendirme listesi çıkaralım." dedi. Madem olacak bir şeydi bu kadar uğraştırmaya gerek var mıydı ! Bizim yazı valiliğe gitmeden vali bey bakanlıktan görüş yazısı istedi.
Vali Bey'in yazıyı iade etmesi ayrı bir konu ama gördüm ki BTR, okul müdüründen tutun, il milli eğitim müdürüne kadar kimsenin umrunda değil. Dilekçemi zamanında vermeme rağmen bana bunları yaşattılar.
Kayseri'deki sorun vali sorunu değil, valiyle iletişim kuramama sorunu. Daha doğrusu validen korkup anlatılması gereken konuları dahi anlatamama sorunu.