Hocam, bazı arkadaşlar sanki görevlendirmeleri ben istemiyormuşum gibi yine bana kızacaklar ama olsun. Hangi kesin ve net yazı hocam? O yüzden mi her yıl valiliğe giden yazıda
"makamınızca uygun görülmesi" ifadesi geçiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 70642
Bu nokta da hep şunu söyledik anlaşılmadı BTR 6 aydan 6 aya valilik oluru ile gerçekleştirilen bir görev. Valilik istemesin gerekçe sunarak onaylamayabilir ya da tekrar tekrar gelen listeyi çeşitli düzeltmeler için geri gönderebilir. Her gelen listeyi olduğu gibi onaylayacak diye bir kaide ya da zorunluluk yok.
BTR görevlendirmelerindeki asıl sıkıntı tek elden bakanlığımız tarafından yapılmamasıdır. İller arası bunca farklı uygulamanın, acayip yorumlamaların olmasının nedeni budur. Bakanlıktan görüş istenmesi inşallah bu yönde müspet bir sonuca yol açar. Ayrıca şunu bütün zümrelerim anlasın artık lütfen, BTR'nin ne kendi geleceği var ne de BTR bizim geleceğimiz. Hatta bizim branşımızmış gibi değerlendirilmesinden nefret ediyorum. Pandemiden önce Kayseri'de gerçekleştirilen son BTR toplantısında salonun yarısı BT branşına sahip değildi. Eskiden oran daha da fazlaydı.
NOT: Görsel, rastgele bir ilin geçen yıl şubat ayındaki görevlendirme yazısından alınmıştır.