Aynen öyle. Zeytin yağı eğer bildiğiniz ve kaliteli ise bozulan bir ürün olmadığı için uzun süre saklanır. Mesela 2 hafta önce 30 lt aldım koydum. Baldızın arkadaşı kendi bahçelerinden sıkıyor. Arkadaşı olduğu için baldıza da teklif ediyor. Bizde alıyoruz ondan. Eve kadar da getiriyorlar Mersin'den sağ olsunlar. Kaliteli zeytin yağı bulursanız fazla alın koyun. Biz 4-5 senedir çiçek yağı kullanmıyoruz kesinlikle.arkadaşlar z. yagı fiyatı gayet makul. hem bozulacak birşey de değil. kargoları 1 litre için meşgul etmeye gerek yok diye düşünüyorum. alın bir teneke kullanın. en kötü yemekte kızartmada kullanırsınız ziyan olacak bisey değil. hhayırlı satışlar @nuribjk hocam
Kesinlikle zeytin yağı bekledikçe de lezzetleniyor. Sıkım yapan bir tanıdık buldum mu var mı yok mu demem hemen alırım. Bu yağ da ona benzer. Eline sağlık ilgilenip sıkım yaptıran arkadaşımızaAynen öyle. Zeytin yağı eğer bildiğiniz ve kaliteli ise bozulan bir ürün olmadığı için uzun süre saklanır. Mesela 2 hafta önce 30 lt aldım koydum. Baldızın arkadaşı kendi bahçelerinden sıkıyor. Arkadaşı olduğu için baldıza da teklif ediyor. Bizde alıyoruz ondan. Eve kadar da getiriyorlar Mersin'den sağ olsunlar. Kaliteli zeytin yağı bulursanız fazla alın koyun. Biz 4-5 senedir çiçek yağı kullanmıyoruz kesinlikle.
Tezgahta zeytin yağı şişesi ve çiçek yağı şişesi var. Çiçek yağı yapış yapış oluyor. 1 litrelik çiçek yağı bir yıldır bitmedi bizde. Çok zorunlu durumlarda kullanıyoruz.
Pandemi dönemi hatta kızım kek istedi. Çiçek yağı yoktu. Fark ederler mi dedim zeytinyağı koydum yaparken baba bunda ne var dedi. Kötü mü olmuş dedim. Hayır çok yumuşak olmuş dedi. Zeytinyağı koydum dedim. Bir daha hep böyle yap dedi. Artık hep zeytinyağı ile yapıyoruz. Kızartmayı da derin yağda değil fırında yaptığımız için zaten gerek kalmıyor. Bir kez derin yağda zeytin yağı ile kızarttık o da lezzetli oldu ama zeytinyağına acıdım açıkçası.
Kaliteli yağ her zaman iyidir. Annem aynı yerden 2 yıl evvel aldığımız yağı açmış geçen. Mis gibi kokuyor dedi. 2 yılda tadı da iyice oturmuş.
bunu niye koyduğunu bilmemekle birlikte eğer fiyat mukayesesi için koyduysanız RİVİERA zeytinyağı nedir nasıl elde edilir araştırabilir misiniz
Hocam ben baştan hepsine toplam 150tl fiyat biçmiştim. biz 5 lik 10 luk siparişten çok 1lt lik deneme siparişi alacağız gibi Bu nedenle ilk mesajımdaki bu detayı sildim. Ambalaj almaya gittiğimde 1lt lik teneke olmadığını 200ml lik numune tenekeleri olduğunu öğrendim. İsteyene ancak onu gönderebilirim 150tl karşılığında. Çünkü tahmin edeceğiniz gibi 200ml de olsa 1kağıt ta olsa 1lt de olsa kargo 130-150tl arasında ücret alıyor. +200ml lik ambalaj bile 25tl ücreti var şaka gibi ama durum maalesef bu şekilde.1 litre deneme maliyeti
300+150(ambalaj ve kargo)=450
doğru mu anlamışım hocam?
Gönder gelsin aziz dostum 1litre bi deneyelim
Fırsat bulunca ben yazarım diye düşünmüştüm. Siz benden erken davrandınız hocam. Kimsenin yağını kötülemiyorum. Almak isteyenlere afiyet olsun.bunu niye koyduğunu bilmemekle birlikte eğer fiyat mukayesesi için koyduysanız RİVİERA zeytinyağı nedir nasıl elde edilir araştırabilir misiniz
Arif olan anlar. Doğru anlamışsın hocam.Gerçek zeytinyağını bilen anlayan anlar zaten hocam. Piyasadaki market ürünleri ile sizin gibi üretilen yağları karşılaştırmak zaten yanlış olur. İsteyen istediğini kullanır tabii o ayrı konu.
Zaten market ürünlerini atan arkadaşımız da onlar ucuz diye değil de bunlar bile bu fiyata iken gerçek yağ fiyatı normal demek istemiş gibi anladım ben.
Hocam afiyet olsun Taze sıkım yağlar da boğazı yakan hafif acılık istenen, beklenen bir durumdur. Kıvamının yoğun ve koyu olması da aynı şekilde. Eğer bu şekilde yemeye alışkın değilseniz de zaten bu yağ tenekede 1 ay yada 2 ay beklediğinde markette aldığınız yağlar gibi daha duru bir hale gelecek. Yani yağın şuan ki yoğun kıvamı bekleyince durulaşacak.Ben hocamdan 10 Lt sipariş vermiştim geldi. Yağ renk koku ve tat olarak güzel asit oranıda ideal. Kıvamı resimdeki gibi koyu İçiminde hafif boğazımı yaktı. Alışık olmadığımdan galiba.
Bugün forumdan 2 arkadaşa daha gönderim yaptım. Birkaç gün içerisinde de yenileri yola çıkacak inş. 1 haftaya yeni yorumlar gelir diye düşünüyorum. Yağ alan arkadaşların yorumlarını bekliyoruzAlan arkadaşlar burada yazarsa güzel dönüt olur inşallah daha çok satılır
Hocam biz zeytinleri toplayıp fabrikaya veriyoruz. Fabrikada zeytini sıkıp yağını çıkartıp geri veriyor. Hepsi bu kadarÖncelikle ben gerçek zeytin yağınının ne olduğunu gerçekten bilmiyorum, konuya hiç hakim değilim, en çok merak ettiğim ilaç konusuydu onu cevaplamışsınız, diğer merak ettiğim konu fabrikada işlem görmek tam olarak ne anlama geliyor hocam? anladığım kadarıyla siz yağı fabrikaya veriyorsunuz, fabrikada nasıl bir aşamadan geçtiğini çok merak ediyorum?
Hocam yakın tarihli İzmir planı görünmüyor. İzmir yakın olduğu için plana da gerek yok aslında. Ama dediğim gibi söz veremiyorum Siz whatsapp tan yazın, duruma göre yakın tarihli bir gelme durumunda haberdar ederim sizi.yakınlarda izmire gelme şansınız var mıdır? 5 lt fiyatı neydi hocam..
boğaz yakması halis yağın özelliklerindendir.Ben hocamdan 10 Lt sipariş vermiştim geldi. Yağ renk koku ve tat olarak güzel asit oranıda ideal. Kıvamı resimdeki gibi koyu İçiminde hafif boğazımı yaktı. Alışık olmadığımdan galiba.
Beklerim hocam. Hem tadına bakıp alma fırsatınız olur. Hemde kargodan kurtulursunuz.Yarıyıl tatilinde İzmir'e gideceğim inşallah geçerken alırım. Memleket İzmir görev yerim Kocaeli' de
Akhisar' dan geçeriz alırız inşallah kargodan da yırtarız
Hayırlı satışlar
Zeytinyağı ısıl işleme en dayanıksız ve ısıl işlem sonucunda içinde en çok kansorejen madde oluşan yağdır. Soğuk tüketimde en sağlıklı yağ zeytinyağıdır. Isıl işlem gören yağların içinde ise en az kansorejen madde oluşan ayçiçek yağıdır. Bu sebepten zeytinyağı soğuk tüketilmelidir. İşin içine ısı girecekse ayçiçek yağı kullanılmalıdır.