Kendi bahçemin ürünü taze sıkım zeytin yağı (Kasım 2024)

Kodla Büyü
@nuribjk Zeytinyağı güzel paketlenmiş şekilde geldi. Tadına bakmak bugün nasip oldu. Tadına doyum olmuyor. 4x5lt söylemiştim ben. Bizim iki kutuyu komşular aldı :) Üçüncüye de bir talip var. Belki yakında bir sipariş daha geçerim yağ bitmeden :D

@nuribjk Zeytinyağı güzel paketlenmiş şekilde geldi. Tadına bakmak bugün nasip oldu. Tadına doyum olmuyor. 4x5lt söylemiştim ben. Bizim iki kutuyu komşular aldı :) Üçüncüye de bir talip var. Belki yakında bir sipariş daha geçerim yağ bitmeden :D
Hocam afiyetle tüketin. Yorumunuzu okuyunca çok mutlu oldum:) beğenmenize sevindim. Gelecek hafta itibariyle fiyatlara küçük bir güncelleme gelecek :) İlk sayfaya da gerekçesi ile birlikte ekledim bu bilgiyi. Almak isteyen arkadaşlar gelecek haftaya kadar acele etsinler lütfen 🙏

• Beğen
Tepkiler: omd
Öncelikle hoşgörü diyarı konyadan herkese selamlar... 😁😇

5lt zeytinyağım geldi, kendimiz de biraz kecimen üzümü biraz napolyon kirazı olduğu için bahçeden hasadın tadı bi başka olur bilirim, burda zeytin ne gezer annem biseyler alıyor işte bende anlamam zeytinden kullanıyoruz, lakin foto çektim iki zeytin yağı arasındaki farkı ben bile anlayabiliyorum daha koyu daha yoğun görünüyor yani, iki ekmek bandım yedim reçel gibi, normalde biz konyalilar zeytin yağına ekmek banmayiz yağa ekmek mi banilir diyorlar 😂 lafı çok uzatmayayim buram buram zeytin kokuyor daha önce annemin aldığı zeytin yagi bunun yanında ayçiçek yağı gibi kaldı, alacak arkadaşlar rahatlıkla alabilir kargo da hızlı geldi bu arada ha. Güzel, baya iyi hersey, hayırlı satışlar hocam saygılar bizden 😇

20241209_173907.webp
20241209_173729.webp

Son düzenleme:
Toplamda 20 lt sipariş ettim kargom 2 günde sağlam birşekilde elime ulaştı. Ben kendim zeytinyağından pek anlamam fakat tadınca zeytin kokusu buram buram geliyor. Anlayan bir arkadaşa ve bakıcıma da verdim onlarda çok beğendiler. Çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık hocam.

arkadaşlar 0.4 asit oranı demek yeni sıkım zeytin yağ için altın orana yakın demektir. yani asidiği gayet mükemmel hocamın. birde fiyat aşırı makul bu asidik oranına. daha yeni sıkım olduğu için yağın rengi puslu olması normal. henüz çökme yapmamış posası. 1 yıl bekletirseniz çökme yapar sararır altın rengini alır. asidiğini dahada düşürmek isterseniz içine tuz atıp öyle de bekletebilirsiniz. Beklemiş yağ her zaman daha değerlidir. Yeni hasat 250 liraysa beklemiş yağı 350 liraya verirler. Kısacası her sene yağ fiyatları uçtuğu için fazladan yağ alıp kenarda bekletmenizi öneririm. bu fiyata yağ çok çok ideal. hocamı tanımam yağın tadınıda bilmiyorum ama anlattıklarına inandığım için bu fiyat çok çok normal. pahalı diyenler pamuk yağı yiyordur kesin net bilgi. Zeytin yağında pamuk yağı karışımı çok olur. labratuarda anca anlaşılır. hiç bir şekilde anlayamazsınız. güvenilir yerlerden alın. Fabrika çıkışı bile olsa ucuz olana itibar etmeyin. buradaki fabrikalar bile halkın elinden alıp pamuk yağıyla karıştırıp satıyorlar. her egeliyim diyenede itibar etmeyin.

Teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız için :) Yağ stoğumuz sayenizde oldukça azaldı. Afiyetle, sağlıkla tüketin inşallah yağlarınızı.

Ben de hocamdan 5 lt zeytinyağı aldım. Geleli 2-3 gün oldu ve çok iyi paketlenmişti. Yağı açmak bugüne nasip oldu. Kekik ve pul biberle karıştırdım, tadına doyamadık. Hocamın emeğine sağlık.

Arkadaşlar, ben de Akhisarlıyım. Burası zeytinin ve zeytinyağının başkentlerinden biridir. Nuri Hoca'm gerçekten en doğru bilgilendirmeyi yapmış. Gerçek zeytinyağı tüketmek isteyenler Nuri Hoca'mdan alabilir.

gerçek olmayan zeytinyağı nasıl olur ki
Marketten aldığınız bir zeytinyağına bakarsanız oldukça homojen ve parlak bir görünümde olduğunu görürsünüz. Bu yağlarda katkı olduğu için böyle bir görünüme sahip olduğunu bir uzmandan dinlemiştim. Yeni zeytinyağı bir süre geçtikten sonra daha saf bir görünüm alır ama markettekiler gibi anormal bir parlaklık olmaz.
Bunun yanında gerçek yağ donar. Buzdolabına koyduğunuzda tamamının donduğunu görürsünüz. Karışım olan yağlarda donma ya hiç olmaz ya da bir kısmında gerçekleşir.
Fabrikalardan alınan yağların da birçok kimsenin yağlarının karışımı olduğunu ifade etmeliyim. Değişik asit oranlarında olan değişik zeytin türlerinin yağları satılır fabrikalarda. Bu işi yapan ve bilen bir kimseden alırsanız sadece turşu zeytin yağı, sadece Gemlik yağı, sadece uslu yağı gibi damak tadınıza uygun yağı seçme şansınız da olur.
"Gerçek zeytinyağı" ifadesini ise, zeytinyağını bilinen bir kimseden almanın önemini vurgulamak için yazdım. Çünkü piyasada bu işin dolandırıcılığını yapan bir sürü satıcı var.

Geri