Açık konuşayım bu yeni düzenleme olumlu oldu, benim işime gelir, sık sık il dışı tayin istemek zorunda kaldım belki yine olacak. İl dışına üç-beş ortaokul açılıyor onu da tefliler kapıyordu, bence ayrım gerekli idi. Edebiyat - Türkçe ayrımı gibi olması gerekiyordu ve oldu. Tefliler meslek liseleri için yetiştirildi ve artık meslek liselerinde çalışacaklar. Tefliyim, ortaokul bilişim dersini de anlatabilecek kabiliyete sahibim diyenler oluyor, Edebiyat öğretmeni de Türkçe dersini alatabilir ama devlet bunları ayırmış, olay kabiliyet değil yönetmeliktir. Yönetmeliğe uymak zorunda idik uyduk, bakanlık yönetmeliği değiştirdi artık olması gereken oldu, buna da uyacağız. Ben o dersi anlatırım demeye gerek yok. Lise matematik öğretmeni de ortaokulda ders verebilir ama branşları ayırmışlar. Tefli kardeşlerimizin buradaki amacı tayin kolaylığı. Böte - tef karşılıklı köşe kapmaca oynuyoruz. Bu hangi branşta var Allah aşkına, bir kısım öğretmen tüm okulları yazabilirken diğer kısım dar bir alanı yazabilsin, madem özelliklerimiz ayrı, ayırın bizi kardeşim dedik ve ayırdılar.
Bir yerde bir bilişimci ile tanışsak hemen nere mezunusun hocam diye konuya giriyor ve cevaben ben de fırat-gazi her neyse ora mezunuyum diyor ve tef mezunuyum demeye getiriyor, sanırsın Selçuk Bayraktar.
Daha ilk atandığım gün bu saçmalıkla karşılaştım, ilk atama geldiğimiz ilçede kaldığımız öğretmenevinde hocam zümren var bak dediler, tanıştık, ben de heyecanla sevgi dolu bakışlarla tokalaştım, adam beni göreve başlamadan ezikledi, ben fırat mezunuyum hocam, siz meslek lisesine atanamazsınız yok bilmem ne, sanki atomu parçalamış.