Yeni çizelge ve esaslar: https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_04/11111155_9_cizelgeveesaslar.pdfanlamadığım şey hangi belgeye dayanarak teflilerin ortaokulu seçemeyeceğini anlıyor bu arkadaşlar...
Hocam doktor hemşire benzetmesini çok alakasız buldum.Bence güzel oldu Meslek liselerinde diğer meslekçi branşlarla birlikte de çalıştım onlarla çalışan kültürcülerle geçinemediklerine defalarca şahit olduk bu birçeşit kabullenememektir meslek bilişim ile böte arasında her ne kadar benzeri işler yapılsada bugün bir hemşire doktorun gördüğü derslerin aynısını görür ama hiç bir zaman doktor olamaz, doktorluk bilgilerini hatta bazı doktorlardan çok iyi bilir bu onu doktor statüsüne koymaz böte - tef te böyle bir durum fakülteler farklı devletin tanıdığı haklar farklı 2*2 bu seferlik 5 etsin istemek gibi bir talep eşit olmalarını istemek.hatta teflilerin yıllarca orta lise kademelerine atanmaları bile çok büyük bir yanlıştı onlar hep ziyan oldu (kamu israfı ) büyük bir kısmı mesleki bilgisi köreldi çünkü yetiştirildikleri fakülte orta lisede çalışmaları için yetiştirmedi onları, yasa ve yönetmeliklerde açık vardı oralardan hep atandılar ve o kapatılmaya düzeltilmeye çalışılmış.
Evet en doktor sizsiniz evet tefliler öyle süper böyle süper. Yani meslek lisesi ortamını bilmesek oralarda öğrenci ve öğretmenlik yapmasak inanacağız neredeyseBence güzel oldu Meslek liselerinde diğer meslekçi branşlarla birlikte de çalıştım onlarla çalışan kültürcülerle geçinemediklerine defalarca şahit olduk bu birçeşit kabullenememektir meslek bilişim ile böte arasında her ne kadar benzeri işler yapılsada bugün bir hemşire doktorun gördüğü derslerin aynısını görür ama hiç bir zaman doktor olamaz, doktorluk bilgilerini hatta bazı doktorlardan çok iyi bilir bu onu doktor statüsüne koymaz böte - tef te böyle bir durum fakülteler farklı devletin tanıdığı haklar farklı 2*2 bu seferlik 5 etsin istemek gibi bir talep eşit olmalarını istemek.hatta teflilerin yıllarca orta lise kademelerine atanmaları bile çok büyük bir yanlıştı onlar hep ziyan oldu (kamu israfı ) büyük bir kısmı mesleki bilgisi köreldi çünkü yetiştirildikleri fakülte orta lisede çalışmaları için yetiştirmedi onları, yasa ve yönetmeliklerde açık vardı oralardan hep atandılar ve o kapatılmaya düzeltilmeye çalışılmış.
herkes kendi açısından bakmaya devam ediyor sormama gerek yok sanırım Teflisiniz, ha norm sorunu yine devam edecek ben tarafızca söylüyorum1) Zaten Böteler halk eğitimde çalışamaz. ama bazı illerde halk eğitim mesleki eğitim sayılmaz yorumu yapılmış bunu bilinmediklerinden atamışlar. Bu düzenlemeyle boşa düşecekler.
2) Bu düzenlemeyle Böteciler artık mesleki eğitimlere atanmasına sistem müsade etmeyecek.
3) Gelelim meşhur soruya Teknik eğitimciler lise ve ilköğretimlere atanacakmı?. Evet. Her ne kadar norm Bilgisayar görünsede Bilişimciler böte havuzundaki derslere giebildiği için sistem onlara müsade edecek . yani atanacaklar. ama norm kadro bilgisayar göürünecek
4) Bilişimciler lise ve ilköğretimler de bilgisayar kadrosunda görünse de atamalarda mesleki ve teknik eğitimdeki okullara tayin isteyebilecek çünkü sistemdeki yazılım ona göre ayarlanmış.
**Bir hocamızın yorumu**
Eğer böyleyse bötelilerin aleyhine durum gelişiyor halk eğitime atanırken artık oraya da atanamayacaklar
böteliler halk eğitimde çalışamaz diye bişey yoktu sınıfçı edebiyatçı ingilizceci atanabilirken böteci mi atanamıyormuş yanlışlıkla mı atanmış? Herkes kendine göre bişey diyor. Ben üstteki yorumu yanlış buldum.1) Zaten Böteler halk eğitimde çalışamaz. ama bazı illerde halk eğitim mesleki eğitim sayılmaz yorumu yapılmış bunu bilinmediklerinden atamışlar. Bu düzenlemeyle boşa düşecekler.
2) Bu düzenlemeyle Böteciler artık mesleki eğitimlere atanmasına sistem müsade etmeyecek.
3) Gelelim meşhur soruya Teknik eğitimciler lise ve ilköğretimlere atanacakmı?. Evet. Her ne kadar norm Bilgisayar görünsede Bilişimciler böte havuzundaki derslere giebildiği için sistem onlara müsade edecek . yani atanacaklar. ama norm kadro bilgisayar göürünecek
4) Bilişimciler lise ve ilköğretimler de bilgisayar kadrosunda görünse de atamalarda mesleki ve teknik eğitimdeki okullara tayin isteyebilecek çünkü sistemdeki yazılım ona göre ayarlanmış.
**Bir hocamızın yorumu**
Eğer böyleyse bötelilerin aleyhine durum gelişiyor halk eğitime atanırken artık oraya da atanamayacaklar
Hocam gayet güzel açıklamış. Şu tef karşıtlığı nın yarısını yabancı dil projesine karşı göstermedi böte li çoğu arkadaş. Karşı çıkan az sayıda arkadaşa da saygılarımı yolluyorum.Böteli arkadaşların Çoklu yabancı dil projesinden halen haberi yok sanırım. Bu proje her yıl artarak uygulanıyor ve bu proje uygulanan okullarda 5 ve 6. sınıflarda zorunlu olan Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi kaldırılıyor. Okuldaki tüm5 ve 6. sınıflarda şubelerde uygulanıyor. atanacak okul kalmayacak 1-2 seneye. Ders elden gidiyor :/
9 sayılı çizelgelerdeki geçici maddeler yeni kararla devre dışı kalmıştır. Ancak asıl maddelerde değişiklik olmamıştır.1) Zaten Böteler halk eğitimde çalışamaz. ama bazı illerde halk eğitim mesleki eğitim sayılmaz yorumu yapılmış bunu bilinmediklerinden atamışlar. Bu düzenlemeyle boşa düşecekler.
**Bir hocamızın yorumu**
Söylediklerinize katılmakla birlikte sizin de söylediğiniz gibi madde 8 durumu olayı karıştırmış. Bu maddeye göre Bilişim teknolojileri alanı ortaokula atanır gibi duruyor ancak çizelgeye bakınca da işler değişiyor.9 sayılı çizelgelerdeki geçici maddeler yeni kararla devre dışı kalmıştır. Ancak asıl maddelerde değişiklik olmamıştır.
Alanı Kaldırılan veya İstihdam Alanı Daralan Öğretmenler(Asıl Karar)
Madde 11 - (1) Alanı kaldırılan veya istihdam alanı daralan öğretmenler, ek çizelgede mezuniyeti itibarıyla atanabileceği alana ya da öğretmenlerin “Okutacağı Dersler” sütununda belirtilen derslerin öğretmenliğine, istekleri de dikkate alınarak alan değişikliği yoluyla atanırlar. Bu öğretmenlerin yeni alanlara atanmasında, atanacakları alana uygun eğitim verilir.
Tüm yazılar ışığında benim yorumum, Ortaokul ve Anadolu Liselerinde BÖTE; Meslek Lisesi, Bilsem, Halk Eğitim, Çok Programlı Liselerde TEF kadrosu verilecektir. Ortaokul ve Anadolu Lisesinde norm fazlası olmak istemeyen, TEF öğretmenlerine BÖTE'ye geçiş alan değişikliği hakkı tanınacaktır. Bilsem, Halk Eğitim vb yerlerdeki BÖTE öğretmenleri norm fazlası olacaktır, ancak mesleki derslere giremediğinden onlara alan değişikliği hakkı verilmeyecektir.
Birkaç güne sistem otomatik olarak, norm durumlarını düzeltecektir. Büyük ihtimalle yeni normlardan sonra tekrar norm fazlası atamasına süre yetişmeyecek ve isteyen öğretmenler iliçi-ildışı atamayla normuna uygun okulu tercih edecektir. Bu durumda iliçi ve ildışı atamalarda normalden daha çok Ortaokul ve Anadolu lisesi kadrosu açık görünebilir.
Ortak Alanlar
Madde 8 - (1) Yabancı Dil, Rehberlik, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ile Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi alanları ilköğretim ve ortaöğretimde ortak alanlardır.
Bu madde, şu an yapılan uygulamalarla uyuşmayan, kafa karıştıran maddedir.
Antep grubunda görün hocam size rağmen hakkımızı alacağız diye sayıyorlar,aslında aynı tarafız ama istearkadaşlar bu karar uygulanacaksa iki tarafa da haksızlık oluyor bu yanlıştan dönülmesi birlik olunması lazım
Şu anda beraber hareket edilmeli ama iş yarışa döndü
+1Tefliyim ilk atandığım yer ortaokuldu sonra yine ortaokul denk geldi 12 senedir ortaokuldayım alan değiştirme gelirse değiştiririm benden meslek lisesi öğretmeni olmaz artık.
bence bu ilk atama ile ilgili bir durum olacakEkli dosyayı görüntüle 78862
peki bu yazı nasıl olacak öğrtmenim?
hocam ben bunu şu şekilde anlıyorum : bu dersler hem ortaokulda hem de lisede görülen ortak derslerdir.Ekli dosyayı görüntüle 78858
Arkadaşlar bu maddeyi nasıl yorumlamamız lazım?
Bilsem mülakatla alan bir yer. Hayatımda 1 kere girdim ve bir daha girmeyi düşünmüyorum. Benim gibi mülakata girip bir daha girmemeyi düşünen birçok tanıdığım var. Soru soruluyordu ve cevabın bitmeden diğer soruya geçiyorlardı. O sırada anladım zaten. Formaliteden soruluyor dinlenmeden diğer soruya geçiliyordu. Artık dayanamayıp cevabın bitmedi şeklinde çıkıştım. O yüzden bilsemi kimsenin kaybettiği yok.Bu karar hem TEF'liler için hem de BÖTE'liler için hak kayıplarına uğrama riski taşımaktadır. Biz hala Tef şöyle Böte böyle...havanda su dövüyoruz. Halbuki birlik olunsa mağduriyetler en aza iner...Ben bir TEF'li olarak eğer Halk Eğitim ve Bilsem'de Böte mezunu arkadaşım çalışamacak ise buna karşı çıkarım!
Kesinlikle katılıyorum. Şu anda iyice ayrışmış durumdayız. İki taraf birbirine saldırıyor ancak her iki bölüm için de hak kaybı olacak. Ayrıca yıllar sonra boyle bir karar çıkarıyorsan bundan sonraki atamalar için çıkaracaksın. Pat diye görevdeki herkesi etkileyemezsinBu karar hem TEF'liler için hem de BÖTE'liler için hak kayıplarına uğrama riski taşımaktadır. Biz hala Tef şöyle Böte böyle...havanda su dövüyoruz. Halbuki birlik olunsa mağduriyetler en aza iner...Ben bir TEF'li olarak eğer Halk Eğitim ve Bilsem'de Böte mezunu arkadaşım çalışamacak ise buna karşı çıkarım!