ragyu hocam teşekkürler paylaşım için
habbe' Alıntı:ragyu' Alıntı:@habbe hocam bende aynı ürünü pazartesi akşam aldım ama hala kargoya verilmedi sizde durum nedir?
Hocam benimki de verilmedi. Teknosa satıcısı sonuçta sıkıntı olacağını sanmam.
Şubeden mi alın diyorlar.ragyu' Alıntı:habbe' Alıntı:ragyu' Alıntı:@habbe hocam bende aynı ürünü pazartesi akşam aldım ama hala kargoya verilmedi sizde durum nedir?
hocam az önce benim tv geldi ups kargo ile 1 gün önce servisi arayıp tv geldiğinde açıp bakayım mı diye sordum, onlar da açıp bakın demişlerdi.
Gle gör ki kargo görevlisi açtırmmadı sadece kutuda zarar var mı bakmak gerekiyor açarsak garanti dışı kalırmış.
Kargo görevlisinin yanında servisi aradım AÇ diyor kargocu AÇTIRMAM diyor :lol:
Telefonu kargocuya verdim konuştular yine anlaşamadılar ben de ürünü almadım ve gitti.
Daha sonra teknosayı aradım onlarda kutuya bakıp açmadan al dediler, şimdi de kargoyu aradım tekrar getirsinler diye bir daha getiremeyiz diyorlar terelellllii terelelllliiii :verymad:
Tüm kargocu firmaları sorun çıkartıyor.İki kötü ihtimal var.ragyu' Alıntı:habbe' Alıntı:ragyu' Alıntı:@habbe hocam bende aynı ürünü pazartesi akşam aldım ama hala kargoya verilmedi sizde durum nedir?
hocam az önce benim tv geldi ups kargo ile 1 gün önce servisi arayıp tv geldiğinde açıp bakayım mı diye sordum, onlar da açıp bakın demişlerdi.
Gle gör ki kargo görevlisi açtırmmadı sadece kutuda zarar var mı bakmak gerekiyor açarsak garanti dışı kalırmış.
Telefonu kargocuya verdim konuştular yine anlaşamadılar ben de ürünü almadım ve gitti.
Daha sonra teknosayı aradım onlarda kutuya bakıp açmadan al dediler, şimdi de kargoyu aradım tekrar getirsinler diye bir daha getiremeyiz diyorlar terelellllii terelelllliiii :verymad:
sibilim_ogretmeni' Alıntı:Şubeden mi alın diyorlar.ragyu' Alıntı:habbe' Alıntı:ragyu' Alıntı:@habbe hocam bende aynı ürünü pazartesi akşam aldım ama hala kargoya verilmedi sizde durum nedir?
COBOL' Alıntı:Tüm kargocu firmaları sorun çıkartıyor.İki kötü ihtimal var.ragyu' Alıntı:habbe' Alıntı:ragyu' Alıntı:@habbe hocam bende aynı ürünü pazartesi akşam aldım ama hala kargoya verilmedi sizde durum nedir?
*Ya ürün başka bir şeydir.
*Yada ürün kırılmış ezilmiştir.
Her iki durumda da kargo firması sorumlu.
Satıcılar açın teslim alın, yoksa sorumluluk sizin diyor.
Kargo cu ise kırık yada sağlam, kapalı kutuyu hiç açtırtmıyor ve "inceledim, sağlam aldım" diye imzalattırmak istiyor.
Yani belki de kırdıkları ürünü, evrak üzerinde hukuken biz kırmış olacağız.
Sanayi ve ticaret bakanlığı, kargo firmalarına, ceza ve çok ağır yaptırım getirmez ise şimdilik durum bu.
ugurkorkmaz' Alıntı:http://www.hepsiburada.com/lg-49ub820v-49-124-ekran-4k-900-hz-uydu-alicili-smart-led-tv-p-EVLG49UB820V
http://www.vatanbilgisayar.com/lg-43uf7 ... alici.html
Alan arkadaşlara hayırlı olsun deyip,konuya giriyorum.
Hangisi daha mantıklı diye düşünüyorum. Birinde küçük boy ama web os var. Diğeri ise büyük boy web os yok. 4K tv. İleriye dönük. Tarama hızları aynı. Fiyatları da aynı. ? Çözünürlükleri aynı. :? 2014 ve 2015 model olarak çıkmışlar. O kısmı farklı.
ragyu' Alıntı:var hocam
bunlar da bonus benden :lol:
sibilim_ogretmeni' Alıntı:ragyu' Alıntı:var hocam
bunlar da bonus benden :lol:
Hocam, bu ekranboyutu-uzaklık oranlarını Teknosa da ki satış görevlisine gösterdim mesafelerin çok kısa olduğunu gözlerin yorulacağını söyledi. Örneğin benim odada izleme mesafesi 3-4 metre aralığında. en fazla 48" önerdi. 50 bile fazla olur dedi. Siz bu oranları nerden buldunuz. Ona göre karar verelim.
ugurkorkmaz' Alıntı:Sanırım telefonun ekranını tv ile paylaşabiliyorsunuz. ? Smart tvlerde var sanırım.
sibilim_ogretmeni' Alıntı:Hocam, bu ekranboyutu-uzaklık oranlarını Teknosa da ki satış görevlisine gösterdim mesafelerin çok kısa olduğunu gözlerin yorulacağını söyledi. Örneğin benim odada izleme mesafesi 3-4 metre aralığında. en fazla 48" önerdi. 50 bile fazla olur dedi. Siz bu oranları nerden buldunuz. Ona göre karar verelim.
ragyu' Alıntı:sibilim_ogretmeni' Alıntı:Hocam, bu ekranboyutu-uzaklık oranlarını Teknosa da ki satış görevlisine gösterdim mesafelerin çok kısa olduğunu gözlerin yorulacağını söyledi. Örneğin benim odada izleme mesafesi 3-4 metre aralığında. en fazla 48" önerdi. 50 bile fazla olur dedi. Siz bu oranları nerden buldunuz. Ona göre karar verelim.
hocam o resmi donanımhaberden almıştım.
Ama ben 2 gün önce 50 inç tv aldım bizim salondaki mesafede 3,5m-4m arasında, 50 inç gayet iyi.
Hatta 55 inç mi alsaydım diye düşündüm ama 5 inç için 500tl vermeye değmez diye almadım.
Bence 3-4 metrelik bir salonda 50 inç en ideali.
ragyu' Alıntı:sibilim_ogretmeni' Alıntı:Hocam, bu ekranboyutu-uzaklık oranlarını Teknosa da ki satış görevlisine gösterdim mesafelerin çok kısa olduğunu gözlerin yorulacağını söyledi. Örneğin benim odada izleme mesafesi 3-4 metre aralığında. en fazla 48" önerdi. 50 bile fazla olur dedi. Siz bu oranları nerden buldunuz. Ona göre karar verelim.
Ama ben 2 gün önce 50 inç tv aldım bizim salondaki mesafede 3,5m-4m arasında, 50 inç gayet iyi.
Hatta 55 inç mi alsaydım diye düşündüm ama 5 inç için 500tl vermeye değmez diye almadım.
habbe' Alıntı:ragyu' Alıntı:sibilim_ogretmeni' Alıntı:Hocam, bu ekranboyutu-uzaklık oranlarını Teknosa da ki satış görevlisine gösterdim mesafelerin çok kısa olduğunu gözlerin yorulacağını söyledi. Örneğin benim odada izleme mesafesi 3-4 metre aralığında. en fazla 48" önerdi. 50 bile fazla olur dedi. Siz bu oranları nerden buldunuz. Ona göre karar verelim.
ragyu hocam 50 LF650V aldın sanırım. tv nasıl, izlenimlerini paylaşabilir misin?
ragyu' Alıntı:habbe' Alıntı:ragyu' Alıntı:sibilim_ogretmeni' Alıntı:Hocam, bu ekranboyutu-uzaklık oranlarını Teknosa da ki satış görevlisine gösterdim mesafelerin çok kısa olduğunu gözlerin yorulacağını söyledi. Örneğin benim odada izleme mesafesi 3-4 metre aralığında. en fazla 48" önerdi. 50 bile fazla olur dedi. Siz bu oranları nerden buldunuz. Ona göre karar verelim.
ragyu hocam 50 LF650V aldın sanırım. tv nasıl, izlenimlerini paylaşabilir misin?
Hocam 20inç tv den sonra 10 numara
Hocam tek bir özelliğini eleştirebilirim o da; kanllar arası geçiş biraz zayıf. Zaten bunu bilerek aldım. Çözümü yok bunun. LG de bunu kabul ediyor zaten.
Görüntüsü, sesi çok güzel.
Servis gelip kurulum yaptığında 3d yi denedim, 3d filmdeki yılan evin ortasında geziyordu Yani 3d derinliği de iyi gibi.
Az sonra 3d film izleyeceğim sonucunu yazarım.
15 gün araştırdım 2000tl civarına alınabilecek en iyi televizyon bence.
Vergi zamları gelmeden önce almak istedim sizde elinizi çabuk tutsanız iyi olur gibi geliyor bana.
sibilim_ogretmeni' Alıntı:kanallar arası geçişin yavaş olması tv nin uydu alıcısındandır değil mi? mesela başka bir uydu alıcı taksak hızlı olanından durum değişir di mi ragyu hocam☺
ragyu' Alıntı:ışık sızması, banding, titreme vs. testi yaptım problem yok hocam.
ayrıca donanımhaberde yani uydu alıcı alıp LG tv ye takanların yine geçiş hızlarının yavaş olduğunu okumuştum.
ugurkorkmaz' Alıntı:http://www.vatanbilgisayar.com/lg-43uf7787-43-108-cm-4k-uhd-webos-smart-led-tvdahili-uydu-alici.html
Aradaşlar yukarıdaki tv yi an itibariyle alnış bulunmaktayım. İzlenimlere paylaşacağım. Hayırlı olsun.
ugurkorkmaz' Alıntı:Salon küçük olduğundan sayın hocam, ki izleme mesafesi de kıstılı. Artık evler eskisi kadar büyük olmuyor. Bir de 4K Ultra Full HD olduğu için tercih ettik. İzleme mesafesi 2-2.5 m kadar. Bunun yerine 50" model de alınabilirdi gerek duymadık.