hasanerenn
Üye
Hocam ben fen lisesine son dakikada görevlendirildim ve hiçbir bilgim yok. Hep ortaokulda görev aldım. Hazırlık ve 10. sınıflara ders vereceğim ancak ne anlatmalıyım, bir kitap veriliyor mu ?
algoritma modülünü anlatmadan programlama modülü verilemez. her modül de 1 yıl boyunca anlatılacak.Fen lisesinde çalışan arkadaşlar için soruyorum. Siz nasıl yapacaksınız. Fen Lisesi için 9. ve 10. sınıflarda 2 saat zorunlu olduğundan 9. Sınıflarda “Programlamaya Giriş ve Algoritma” modülüne ek “Programlama Dili” modülünü seçebilir miyiz? Önceki senelerde olduğu gibi birinci dönem birini diğer dönemde programlama modülünü anlatırım diye düşünüyorum. 10.sınıflar da tek modül Robotik Kodlama seçmeyi düşünüyorum. Sizce uygun olur mu. Aslında önceki senelere göre bir fark yok ama dersin adı değişmiş olacak kur-1 ve kur-2 yerinde modül gelmiş olacak. Öğretim programı da belli olmayınca modül içeriklerinde farklılık olur mu bilmiyorum.
Cevabınız için teşekkürler hocam. İlk dönem algoritma 2. dönem programlama anlatırım diye düşünmüştüm. Ama dediğinize göre her modül 1 yıl anlatılacaksa bu şekilde yapamam.algoritma modülünü anlatmadan programlama modülü verilemez. her modül de 1 yıl boyunca anlatılacak.
hocam ben de bu soruya cevap arıyorum.Cevabınız için teşekkürler hocam. İlk dönem algoritma 2. dönem programlama anlatırım diye düşünmüştüm. Ama dediğinize göre her modül 1 yıl anlatılacaksa bu şekilde yapamam.
Peki hocam bu bir yıl boyunca anlatılacak olmasına bir yerde değinilmiş mi? Tebliğler dergisine felan özellikle baktım ama göremedim. En azında zümre de karar alırken atıfta bulunayım.
Buna değinilmesine gerek yok hocam. Cunku eğitim öğretim yılında okutulacak dersler ve saatleri demek zaten 1 yıl okutulacak demek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ifadesi zaten Eylül haziran demekCevabınız için teşekkürler hocam. İlk dönem algoritma 2. dönem programlama anlatırım diye düşünmüştüm. Ama dediğinize göre her modül 1 yıl anlatılacaksa bu şekilde yapamam.
Peki hocam bu bir yıl boyunca anlatılacak olmasına bir yerde değinilmiş mi? Tebliğler dergisine felan özellikle baktım ama göremedim. En azında zümre de karar alırken atıfta bulunayım.
Öğrenciler "İnsan, Toplum ve Bilim" alanında yer alan "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersinde oluşturulan modüllerden; programlamaya giriş ve algoritma, robotik kodlama, programlama dilleri, mobil uygulama geliştirme, yapay zekâ uygulamaları modüllerinden birini seçerler.
Normal Anadolu liseleri icin bu yil 9.siniflara, gecen yilki kitabin programlama diline kadar olan kismi yani 1. Donemki kismi verilmeli zaten ders 1 saat. Ben bu yıl 2.dnm pyhton anlatirim denemez bence. Siz gidip baska hoca gelse 10.siniflara pyhton anlatmasi gerekirken zaten anlatildigi için o ne anlatacak, herkes kendi kafasına göre takılırsa boyle de bir sorun olur. Bu yil 9lara sadece algoritma anlatilacaksa ben 1.dnm flowturk ya da flowchart gibi programlarla algoritmayi olusturmayi anlatiyordum(mantigini anlama acisinda faydali oluyor bu programlar) bunu 1 yila yaymam gerekir. Etik konulari yine dahil sanirim kitap degismedigine göre. Etik konusunu da cok onemli gordugumden odev vs yaptiriyordum onlari daha genis tutabilirim zira trafikte giderken bile yasanan saygisizliklarin etik ihlalinden kaynaklandigini dusunuyorum. Icerik anlaminda fikir olsun diye yazdim.Cevabınız için teşekkürler hocam. İlk dönem algoritma 2. dönem programlama anlatırım diye düşünmüştüm. Ama dediğinize göre her modül 1 yıl anlatılacaksa bu şekilde yapamam.
hocam teşekkür ederim bunu kullanacağım sanırım bu kadar kafa karışıklığı içerisinde.merhaba arkadaşlar . 9.sınıflar 1 saat yıllık planı tarihleri düzelttim. eksik var mı diye sizlerde kontrol edin istedim. emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim hep birlikte.
Hocam o benim sitem. Yener hocam benden kaynak almış kendine göre düzeltmiş.Kaynak gösterdiğin için teşekkürler Yener hocam. Böyle duyarlı insanların olması güzel@yenersonmez hocam sitenizde zümre planı göremedim eskisi var.
Yenisini yaparsanız paylaşır mısınız.
Hocam, ilk gönderide var rar’li dosya icinde@yenersonmez hocam sitenizde zümre planı göremedim eskisi var.
Yenisini yaparsanız paylaşır mısınız.
Hocam ben de Fen Lisesi'ndeyim ve ilk defa çalışacağım. Anlaşılan zorunlu ders listesinde olduğu için değişen şey sadece dersin ismi. Yıllık plan ve sene başı zümreyi buldunuz mu?fen lisesinde bilişim dersi insan toplum ve bilim alanında yer almıyor. ortak zorunlu dersler arasında yer alıyor. orada bir sıkıntı var gibi.bakanlık o kısmı yazmamış.sadece seçmeli olan okullar için bir açıklama olmuş sanki. ortak zorunlu olan kısımla ilgili bir açıklama yok.ben ikinci dönem fen lisesinde python anlatmayı düşünüyorum eskisi gibi.
pardon hocam şimdi gördüm teşekkürler.Hocam, ilk gönderide var rar’li dosya icinde
10. sınıfların planındaki tarihler yanlış hocam.. emeklerinize sağlık..