huseyin5558
Üye
Hocalarım merhaba anadolu lisesi 12. sınıflar için bilişim teknolojileri ve yazılım dersi 1 saatlik yıllık planı olan varsa atabilir mi acaba. İlk defa anadolu lisesinde derse gireceğim bulamadım plan bir türlü
hocam soınıf bazında yıllık plan hazırlamıyoruzaynen hocam bana da 11 ve 12. sınıf lazım
Hazırladığınız planı paylaşabilir misiniz?program kasım sonunda yayınlandı. mufredat.meb.gov.tr de var. modüller haftada 2 saat ders işlenecek şekilde tanımlanmış. ben bulunduğum ildeki arkadaşlara whatsapp grubu üzerinden danıştım. onlar eski programı uygulama taraftarıydı. fakat forumda bazı başlıklarda konu tartışıldı. dys üzerinden gelen yazıda 2023-2024 itibariyle uygulayın diyor. aslında dönemi yarıladıktan sonra yeni program dayatması anlaşılır şey değil. benim öğrenci profili vasat olduğu için ve önceki seneye göre gruplar kalabalık olduğu için yeni programı uygulamaya karar verdim, çünkü ikinci dönem python anlatımında baya sıkıntı yaşayacağımı biliyorum. eski programdan farklı olarak sene başında bilişim teknolojileri içerikli kazanımlar-konular var, önce onları işleyim diye düşündüm. internetten sunu vb bulup işlemeye başladım. iki hafta bu sözel konuları işleyeceğim. sonra sınavlar başlıyor zaten. algoritma ve akış diyagramı konularında baya ilerlemiştim. sınavda bu sözel konulardan ve bir-iki algoritma, akış şeması sorarım. sınav sonrası algoritma, akış diyagramları konularıyla sene sonuna kadar devam ederim.
bana sorarsanız kimsenin gelipte neden yeni programı uygulamadın diye soracağını zannetmiyorum. programı, modülleri, saatleri inceleyin. bilgisayar, laboratuvar imkanları sıkıntılı ise belki yeni program sizin için daha uygun olur.
robot programlamaya geçe bilirsin hocam, web tasarımının bir önemi kalmadı zaten.Bizde 9. sınıflarda 1 saat, 10. sınıflarda 2 saat seçildi.
Talim terbiyenin yazısına istinaden 9. sınıflarda ben de Programlamaya giriş ve Algoritma konusunu tüm yıl anlatacağım. 1 Ders saatinde anca bu anlatılır zaten.
10 sınıflarda ise bu yılkiler geçen yıl python gördükleri için bu yıl web tabanlı programlama konusunu anlatacağım. Bilgisayar Bilimi Kur 2 programındaki konuları işleyeceğim. HTML, CSS, JavaScript anlatacağım (PHP'yi eklemeyeceğim, öğrencilere ağır geliyor), yıl sonuna doğru da gayri resmi tinkercad göstereceğim (3D yazıcımız var).
Gelecek yıl 10. sınıflarda Python anlatır geçerim. Gelecek yıldan itibaren de öyle devam ederim.