Hocam yapma Allah aşkına, ne demek o istemezse ben formatör olamam. Sana bu hakkı devlet veriyor, müdür kim ya? Şark kurnazlığı yaparak aklınca sana göz dağı veriyor. O senin verdiğin dilekçeyi onaylamaya da zamanında il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne göndermeye de "memur" edilmiş bir şahıs. Sen nasıl onun amirliğine memursan, o da senin dilekçeni paşa paşa MEM' e göndermeye memur. Tabiki her şey mevzuat değil. Sosyal ilişkiler önemli, müdürünle aranın bozuk olması kötü bir durum olur. Ama sana şu tavrı sergileyen bir adamla zaten aran iyi olamaz heralde bundan sonra. Benzeri bir olayı kendim yaşadım. O zamanki müdür vekilimiz müdür yardımcımız, sonradan çok iş var o benim görevim değil şu benim görevim değil diye sızlanacaksan ben bu dilekçeyi göndermem dedi. Ben de MEM ve bakanlığın ilgili tüm yazılarını indirdim, bizimle alakalı en önemli satırların altını fosforlu kalemle çizip dilekçeme ataşla tutturdum,masasına bıraktım. Sadece şöyle dedim, müdür bey son başvuru tarihine 6 gün var. Dilekçemi zamanında ibraz ettim. MEM'e iletilmesi gereken tarih de yazı da var. Gelen evrak numaramı verirseniz, gideyim daha fazla zamanınızı almayayım. Hiçbir şey demedi. Haklarını bildiğini bildirmezsen idareciler sürekli üzerine gelir. Sana böyle davranmasına kesinlikle izin verme, işi sözlü tartışmaya getirmeye gerek yok, sadece haklarının farkında olduğunu hissettir bence müdürüne