müdür bey zora koşuyor

Kodla Büyü
Re: müdür bey işi zora koşuyor.

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum

hocam, süt izni bütün memurların hakkıdır. Bizim okulda bi öğretmenin isteğine göre ayarlamışlardı derslerini. Ayrıca 8 buçuk -5 arasında çalışan memurlar da süt iznini kullanıyor. Müdürünüzün böyle bi uygulamaya hakkı yok.. Çok saçma..

Formatörlük dilekçesinde müdürün imzası olmaz ama genellikle iller bu dilekçeleri okullardan üstyazı ile isterler ve üst yazıda müdürün imzası olması gerekir. İstediğim zaman formatör olamazmıyım konusunu hangi anlamda sordunuz bilmiyorum ama bir sonraki formatörlük görevlendirmeleri 1 ocak tarihi itibariyle yapılır, dolayısıyla o tarihten itibaren süt izninizin bitmesi gerekiyor başvuru yapabilmeniz için.

Formatörün süt izni olmaz kısmındada bayan müdür yardımcılarının süt izni oluyorsa formatöründe bal gibi olur, sadece işi yokuşa sürmek istiyordur. Kaldıki müdür milli eğitime ihtiyacım yok derim diye tehdit ediyorsa sizde varsa evinize yakın formatörü olmayan bi okul orayı isteyin, bırakın sizi okulda nasıl tutacağını kendisi düşünsün.

okuldaki bilgisayar sayısı formatör olmanız ile alakalı degildir. müdür beyler! görevlendirmiyor valilik oluru ile görevlendiriliyorsunuz hiç bir şey yapamaz hocam müdür beyin üyesi oldugu sendikanın tam zıttı bir sendikaya gitmeniz işin en kolay çözümüdür :)

bence ilçe formatörünüzle görüşün o yoksa şube müdürüne gidin yaşadıklarınızı anlatın size yardımcı olacaklardır. kimse kimseyi tehdit edemez özlük hakkınız kullacaksınız tabi hakkınızı arayın derim ben

brkhn' Alıntı:
okuldaki bilgisayar sayısı formatör olmanız ile alakalı degildir. müdür beyler! görevlendirmiyor valilik oluru ile görevlendiriliyorsunuz hiç bir şey yapamaz hocam müdür beyin üyesi oldugu sendikanın tam zıttı bir sendikaya gitmeniz işin en kolay çözümüdür :)
Okulda en az 15+1 bt sınıfı bulunmuyorsa o okula formatör görevlendirmesi yapılmaz.

Süt iznini rehber öğretmenler bile kullanıyor. M.yardımcıları kullanıyor, sizde kullanırsınız. Hocam dik durun, yılmayın mücadelenizi verin.. Zafer sizin olacaktır merak etmeyin. Klasik memur kafası, bir höt diyeyim istediğimi yaptırırım olayı yapmış müdürünüz. En iyisi arkanıza sendikayı da alın, hangisi olduğu önemli değil. Müdürler onlardan çok korkuyor. :x

"formatörlerin süt izni yoktur." Çünkü formatörler insan değildir... Tabii başına gelmeyen bilmez öööyle bakar. Geçmiş olsun.

657 ye tabi tüm personelin süt izni Haktır sayın hocam. Sendikanız varsa durumu bildirin. Bide insan olmanın sanat olduğunu söyleyin hocam ona.

ilk once formatorluk icin onaydan sonra sut izni icin dilekce verin.dert etmeyin. Sut izni, lisansustu izin vs tum memurlar icindir.kaldi ki sut izni bu. Diretme olursa mem ile konusun, isterlerse durumunuzu anlatan dilekce verin bakin neler oluyor..Allah anali babali buyutsun.

çok teşeekür ederim arkadaşlar. 2. dönem formatörlük başvurular alındığında tekrar söylicem eğer aynı tarzı sergilerse şube müdürüne gidicem. bu arda bişey daha soracağım arkadaşlar. okulum yibo ve geçen gün yapılan formatörlrin toplantısında alınan kararları okudum. orada okulu yibo olanlar ihtiyaç halinde hafta sonu da lab açılıabilir yazıyor. müdürün bunu koz olarak kullanmasından da korkuyrm açıkcası. bu madde yeni mi eklendi geçen senede yiboda formatördüm ama formatörün görevleri arasında bu yoktu

yelizgüder' Alıntı:
bebeğim 6 aylı oldğu için 1. dönem formatör olmadım. süt iznimi rahat kullanmak istadim. ve 2. dönemde düt iznim devam ediyor.yasal olarak hazirana kadar (analık izin süremin bitimden itibaren 1 yıl) 2. dönem formatörlük yapmak istiyorum ve bu paraya ihtiyacım var.(aslında matematik dersi 2. dönem ihtiya olacak sayısalcı olmama rağmen onuda vermiyor) ve süt iznimi saat 15 den sonra kullanmak şstediğimi söyledim. itiraz etti. ilk başta formatörün süt izni olmaz gibi sözler söyledi. sonrada süt izni kullanırsan formatörlüğünü onaylamam ve okulun ihtiyacı yok derim diye tehdit etti. başvuru formuna baktım. müdür imzası gerkmiyor. buraya eş durumuyla gelmiştim. daha önce bulunduğum şehirde il milli eğitime gidip aynı başvuru formunu doldurup vemiştim. illa okula bu formu
vermelimiyyim. ayrıca okulda 15+1 bilgisayar var istediğim zaman formatör olamazmyım müdürün bunda etkisi fazlamı. yasal belgeler varsa lütfen gönderin. teşekkürler.

,k,nci dönem aynı sey benim basıma gelecek Allah belasını versin böyle adamların......

Hocam bulunduğunuz ilede bağlı aslında formatörlük başvuruları başladığında formu internetten indirip okula verebiilirsiniz ancak gönderdiklerinden emin olun bu formu bir dilekce ile okula verin ve dilekcenin evrak kayıt numarasını alın. Yada ilçe yada il formatörü ile görüşün bazı illerde atamadan bilgisayar ogretmenlerinin listesi alınıp ona göre görevlendirme yapılıyor.

Bu iş rayına oturmadığı için böyle saçmalıklar olacak maalesef. Resmen skandal. Dandik, manyak bir okul müdürü istemezsem olamazsın diyecek cürreti kendinde bulabiliyor. Şöyle açılıp açılıp bir tane yapıştıracaksın yıldızları görecek. Bak nasıl yola geliyor. Tövbe yaa. Yine başım ağrımaya başladı düşündükçe sinir oluyorum. :verymad:

bilişim öğemenleri ek ders alabılse kimse formatör olmazdı.bu 8-5 olayını müdürler koz olarak kullnıyor. lütfen değişsin artık saatlerimiz. çok mağdur oluyoruz

teknolog hocam güldürdünüz ben :D . hakkımı almak için her yolu deniycem. inş güzellikle olur

Walla ben formatör değilim hocam 2007den beri formatörlük yapıyordum. İstemiyorum dedim. Sıkıntılarını biliyorum ve sinir oluyorum. Başka okula göndeririz dediler il dışı olursa memnun olurum dedim. Gönderseler nereye gönderecekler gittiğimiz yerdede fala oluyoruz zaten. Çok şükür rahatım şimdi. Ama bu işe bir çözüm bulunması lazım. Siz şube müdürü ile görüşün çalışma şartlarımı zorlaştıracagını söyleyerek devletin size verdiği hakkı kullanmanızı engelleyemez. Eğer kendisi emzirmeyecekse benim yasal hakkıma karışmasın müdürüm deyin bence şube müdürüne.

Yok emzirecekse bende getireyim oğlanı emzirsin.

Sn hocam süt iznini veremez diye birşey olmaz.Bu sizin en doğal hakkınız.Bir de müdür bey'in benim ihtiyacım yok, deyip de, sizin görevlendirilmezi yaamam diyemez.Çünkü EGİTEK'te ilgili yönetmelik var,"öğretmen maaş karşılığını dolduramadığı taktirde, formatör öğretmen olarak görevlendirilir" ibaresi mevcut.Artı bir kere görevlendirmeyi Vali yapar.Müdür bey yapmaz.

yelizgüder' Alıntı:
bilişim öğemenleri ek ders alabılse kimse formatör olmazdı.bu 8-5 olayını müdürler koz olarak kullnıyor. lütfen değişsin artık saatlerimiz. çok mağdur oluyoruz
Bunları mail olarak abbas güçlüye göndermek lazım bence.

technolog' Alıntı:
Hocam bulunduğunuz ilede bağlı aslında formatörlük başvuruları başladığında formu internetten indirip okula verebiilirsiniz ancak gönderdiklerinden emin olun bu formu bir dilekce ile okula verin ve dilekcenin evrak kayıt numarasını alın. Yada ilçe yada il formatörü ile görüşün bazı illerde atamadan bilgisayar ogretmenlerinin listesi alınıp ona göre görevlendirme yapılıyor.

Bu iş rayına oturmadığı için böyle saçmalıklar olacak maalesef. Resmen skandal. Dandik, manyak bir okul müdürü istemezsem olamazsın diyecek cürreti kendinde bulabiliyor. Şöyle açılıp açılıp bir tane yapıştıracaksın yıldızları görecek. Bak nasıl yola geliyor. Tövbe yaa. Yine başım ağrımaya başladı düşündükçe sinir oluyorum. :verymad:
sanki ücreti cebinden ödüyorlar cebinden ödeseler emin olun daha kolay alırız. :D

:cry: bu müdürlerdeki kibri anlamış değilim. her şeyi asıp keserek halledebileceklerini sanıyorlar. Allahü teala yardımcımız olsun. peki arkadaşlar siz 4 ve 5. sınıflara derse giriyormusunuz. bu seneki seçmeli dersler arasında geçen seneden beri kaldırıld die biliyrm talim terbiyedeki ders çizelggesinde de mevcut ama onu da kabul etmiyor.

müdürlerden nefret ediyorum. hele bizim müdürü görmeyin meymenetsiz suratlı, her konuyu böyle zora sokar:)

süt iznini ne zaman kullanıcağınıza müdür karar veremez. siz belirlersiniz müdür programınızı sizin isteğinize göre yapar. Bununla ilgili kazanılmış davalarımız bulunmakta

size bir dayatmada bulunduğu taktirde bunu yazılı olarak isteyin sonra bulunduğunuz ilçede Türk eğitim sendikasına müracaat edin müdürü tabiri caizmidiir bilmem ama öttürürler. öttürülmüşleri bulunuyor. ne yazıktır ki bazı yöneticiler kendilerini kral sanıp benim dediğim dediktire getiriyor ama meraklanmayın sendikalar o tür insanları hizaya getirmesini çok ii biliyor.

Sendikalı olun hangisi derseniz seçim size kalmış.

Benim anlamadığım müdürün ne derdi var yani bunu yapmaktaki amacı ne, ne çıkarı var çok saçma işler yapıyo bu müdürler.

sadece kendi okulunuzda formatör olabilirsiniz.başka okullarda görevlendirme kalktı arkadaşlar

2. Donem başka bir okula formator görevlendirmesi iste, öyle bi müdürün olduğu okulda durma derim.

Hocam süt izni hakkınız, hatta saatini bile belirleyebilirsiniz.
ilgili yazı
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/56.html
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Mazeret İzinleri
madde 17

eğer müdür buna aykırı bir fiil işlerse suç işlemiş olur. Keza MEB İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre Müdür kurumunu bakanlık mevzuatına göre yönetmek zorundadır.
Ayrıca bu sohbet konusunu bir daha açacağınız vakit yanınıza 2-3 arkadaşınızı alınız, ileride bu davranışı sergilediğini iddia ettiğinizde şahit, delil istenecektir. Demedim deyip işin içinden çıkacaktır.

-------------------------------------------
Hafta sonu açılmasına gelince gerekli görüldüğü hallerde açılır. Ancak formatör de diğer devlet memurları gibi haftada 40 saat çalıştırılır.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/dmkkisim4.html
BÖLÜM: 5
Çalışma Saatleri, İzinler
Çalışma saatleri:
Madde 99

Ayrıca, eğer sizi hafta sonu çalışmaya çağırırsa ilgili müdür yardımcısı da orada olmak zorunda.
Ve size hafta sonu çalıştığınız saat kadar sonraki haftalarda izin vermek zorunda, mesela bir gün öğleden sonra okula gelme gibi.
----------------------------------
En son olarak sizi formatör olarak istemiyorum diyebilir ve üstlerine bildirebilir. Görevlendirilmemeniz için işlemler yapabilir. Sizin yapacağınız şey şu anda il Eğitici formatörlerle konuşmak ve durumunuzu izah etmek, asıl görevlendirmeyi onaylayanlar ve il aracılığı ile valiliğe gönderenler onlar.
Müdür sizi istemediğini ve iş yapmadığınızı ispatlamak için;
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2378_1.html
ile size verilen görevlerin tarafınızca yapılmadığını belgelendirmek zorunda, onun dışında tutacağı hiçbir belge işe yaramaz.

Ayrıca il ve ilçe milli eğitim müdürlüğğünüzce tarafına gelen görevleri de yapınız ve işin tamamlandığı ile iligili belge alınız. Günü ve mümkünse saati de yer alsın.
(uyarı, bir belgenin resmi nitelik taşıması için
1- ilgili kurum tarafından evrak numarası verilmesi
veya
2- kurum mühürü ile mühürlenmesi gerekir.
bu iki durumdan birisini sağlayınız.)

Geri