Müdür Yardımcılarının istekleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yuci81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yuci81

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Bu adaletsizliği düzeltin lütfen!
Milli Eğitim Bakanlığı’na;
Okullarda herhangi bir resmî sorumluluğu olmayan, 08:00-14:00 veya 09:00-15:00 arası çalışan Rehber Öğretmenler ve Formatör Öğretmenler;
-07.30-18.30 arası mesai yapan,
-Haftada en az 6 saat derse giren,
-Dersi boş olan sınıfların dersine giren,
-Haftada en az bir gün nöbet tutan,
-Yerine göre hafta sonu ve akşamları da okula gelen,
-Okulun bütün sorumluluğunu üzerinde taşıyan Okul Müdür Yardımcıları ile aynı ek ders ücretini almaktadır. Adalet bunun neresindedir?
Lütfen bu adaletsizliği bir an önce düzeltin. İsmi mahfuz

Kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/makaledetay.aspx?ID=532067

yuci81' Alıntı:
Okullarda herhangi bir resmî sorumluluğu olmayan, 08:00-14:00 veya 09:00-15:00 arası çalışan Rehber Öğretmenler ve Formatör Öğretmenler;
-Okulun bütün sorumluluğunu üzerinde taşıyan Okul Müdür Yardımcıları ile aynı ek ders ücretini almaktadır. Adalet bunun neresindedir?

pişman olan istifa etsin..çok mu zor..

branta' Alıntı:
yuci81' Alıntı:

pişman olan istifa etsin..çok mu zor..

gerçekten müdür yardımcıları için çok üzüldüm okadar üzüldüm ki formatör öğretmenlerle beraber eyleme katılsınlar bu durumda yapabilecekleri en iyi şey bu
bundan sonrada yapacak
bir şey olmayınca
hiçbirşey yapmamak en iyisidir.

eemree' Alıntı:
sanki zorla oluyorlar

zorunuzamı gidiyor hocam, neden olumsuz bakıyorsunuz ki.

en iyisi benim gibi yapın ters düşün mdr.yrd. ile ne o size karışsın nede siz ona. her halükarda zararlı iki taraf çıkacaktır ama kendimizi ezdirmicez.

niye formatörlere kafayı takıyorlarda 830:14:30 arası mesai yapan rehber öğretmenlere takmıyorlar anlıyorum çünü rehber öğretmenlere kendi işlerini yaptıramıyorlar...

burada rehber öğrt. günahı yok ayrıca m.yrd. arkadaşlar niye gocunuyorlarki sanki parayıonlar veriyor deli oluyorum yaa iyileştirme istiyorlarsa neden başkasını suçlayarak istiyorlar bizim okulda neler yaptıgımız ortada sınıfçılar girmedikleri dersin ek dersini alıyorlar asıl sorun bu bence kimseyi suçlamıyorum fikrim böyle

unforgiven55' Alıntı:
burada rehber öğrt. günahı yok ayrıca m.yrd. arkadaşlar niye gocunuyorlarki sanki parayıonlar veriyor deli oluyorum yaa iyileştirme istiyorlarsa neden başkasını suçlayarak istiyorlar bizim okulda neler yaptıgımız ortada sınıfçılar girmedikleri dersin ek dersini alıyorlar asıl sorun bu bence kimseyi suçlamıyorum fikrim böyle

haklısınız hocam rehber öğretmenlerin dertleride ayrı tabiki. ama idareciler benle aynı ek dersi alıp sınavsız benele aynı statüde olur diye biraz içerliyor gibiler.

formator2006' Alıntı:
eemree' Alıntı:
sanki zorla oluyorlar

zorunuzamı gidiyor hocam, neden olumsuz bakıyorsunuz ki.

en iyisi benim gibi yapın ters düşün mdr.yrd. ile ne o size karışsın nede siz ona. her halükarda zararlı iki taraf çıkacaktır ama kendimizi ezdirmicez.

zoruna gidiyor derken?
ne alaka?
neresine neden olumlu bakıyım?
niye ters düşüyüm?
tekrar yazıyorum zorla mı oldular. :)

yuci81' Alıntı:

Çok komik gerçekten;
1.Kimse zorla müdür yardımcısı olmuyor, üstelik bunun için deli gibi ders çalışıp sınava giriyorlar. Öğretmenlik yapmak istemedikleri için müdür yardımcısı oluyorlar.Kendi seçimleri yani.
2. 7:30-18:30 okulda duran müdür yardımcısı tanımadım bugüne kadar. Aralarında görev paylaşımı yapıp, sırayla erken çıkıyorlar okuldan ya da geç geliyorlar. Kendi işlerine göre okulu ayarlıyorlar.
3.Haftada en az 6 saat derse girmeyi bırak, en çok 3 saat derse girseler yeter. O da kağıt üzerinde yani.
4.Müdür yardımcısı nöbetini odasında tutuyor, öğretmenler gibi elinde düdük bağırıp çağırmıyor. Bir sorunla gelen çocuğu da önce sınıf öğretmenine gönderiyor. Böyle nöbeti insan her gün tutar.
5.Hafta sonu kurs için geliyor, ek dersini alıyor. Akşamları da kırk yılda bir bir sorun olacak da gelecek.
6. Resmi olarak dersi boş olan sınıflara girmek müdür yardımcısının görevi ama tabi ki onların yerine derse ya sınıf öğretmeni, ya nöbetçi öğretmen, ya da stajyer öğretmen gönderiliyor.
7.Sorumluluk üzerinde gibi görünse de bütün sorumluluk öğretmenlerin üzerinde.
Aman çok yoruluyorlar öğretmenlere iş yaptırırken, odalarında otururken....Bu yazılanların hepsi kağıt üzerinde var olan şeyler. Uygulamada işi öğretmen yapıyor alkışları müdür yardımcısı topluyor. Formatör öğretmenleri deli gibi kıskanan çok öğretmen tanıdım da sınava girip idareci olmayı seçmiş insanların neden bunun hesabını yaptığını hiç anlamadım. Sanki onun cebinden alıp bana veriyor devlet, ya da sanki yalvardık bizi formatör yapın diye...

Sanki zorla müdür yardımcısı yapıyorlar. Derse girmekten gocunan, ek dersi kendi branşında dolmayan kim varsa müdür yardımcılığı için kasıyor. Sanki orada yazdıklarını her gün birebir yapıyorlar. Şimdi deselerki rehber öğretmenlerin ek dersini kestik askari ücretle gidip gelecekler, o zaman içi rahatlar böyle tiplerin. Her kesin gözü başkasının cebinde. İnsanlar kendi durumlarını iyileştirmek için çabalamaktansa başkasının ayağını kaydırıp beter duruma düşürmekten hoşlanıyorlar.

Biraz abartmışlar.

Nöbetleri bir öğretmenin nöbeti ile kıyaslanmaz. Bir müdür yardımcısının nöbetinde ne var ki?
7:30-18:30 mesaileri yok. Değişerek istedikleri zaman mesailerini çok esnek hale getirebiliyorlar.
Boş sınıflara nöbetçi öğretmen girer veya BT labına formatörün başına gönderilir öğrenciler, nöbetçi müdür yardımcısı boş derse girmez.

AMA yine de o makama gelmek için harcadıkları emekten dolayı elbette formatörden fazla ekdersi hakediyorlar.

Bence formatör 18 alıyorsa, müdür yardımcısı 21 almalı.

AMA yine de iyi ajitasyon yapılmış.

Formatör bir rehber öğretmen iki herkes bunlara takmış kafayı. Ek ders Ek ders diye ağlıyorlar, full ek ders alıp akşam 15:50 de dersten çıkınca da çok günde 8 saat ders yapmak koyuyor çok yoruluyorlarmış. 1 Saatin kavgasını yapan var. Almayın erken gitmek istiyorsanız. 15 Saat girin dersinize her gün öğlene varmaz evdesiniz işte

Hayret birşey ya, ilköğretimde çalışan arkadaşlara Allah sabır versin ne diyim. Zaten adamlar sinir stres içinde, gelecek kaygısı bir yandan.. Vicdansız dolu.

ezikliğin de bu kadarı. sanki yakasına yapışmılar m.yardımcısı ol diye. benim yakama yapıştılar da ondan formatör oldum. senin zorun neydi beybi?

herkes başkası üzerinden kendine yapıldığını düşündüğü haksızlığı dile getiriyor. direkt talebine söyle arkadaşım ne diye babasına arkadaşını şikayet eden çocuk gibi yakınıyorsun.

Formatörlük zorla ve mecburen olunuyor, istemeyen müdür yrd olmasın. Hem kurs etüt olan okullarda ordan da parasını alıyorlar. Bırak arkadaşım şikayetçiysen...

Bir Bilişim Teknolojileri Öğretmeni eski bir formatör ve Müdür Yardımcısı olarak şunu söylemem gerekir ki,
müdür yardımcılarının yaptıkları işe çalıştıkları saate göre aldıkları ücret gerçekten tatmin edici değildir.
Fakat neden müdür yardımcıları az ücret alıyor demek yerine Bu formatörler çok para alıyor demenin hiç bir anlamı yok.

Türkiye'de ikili eğitim yapan tüm okul öğretmenleri 6 saat okulda duruyor. Bu şahsın görüşlerini kabul etmiyorum. Kaldı ki bir çok formatör zorla bu görevlendirmeye tabi tutulmaktayken...

yuci81' Alıntı:

kim boş derse giriyor. kendi derslerine girsinler yeter başka şey yapmasınlarda olur.

solomonte' Alıntı:
Aslında bu meselenin temelinde herkesin bencilliği vardır... Eşekten düşmüş olanın hâlinden gene eşekten düşmüş anlar. Acaba hangi başka öğretmen bir bilgisayar öğretmeni için üzülüp endişelenir? Hangi öğretmen bir idarecinin yaşadığı olumsuzlukla ilgilenir? Hangi idareci gidip de bir öğretmen için uğraşır, üzülür, endişelenir? Bu işin temelinde; "Yok idareciler şöyledir, yok branş öğretmenleri böyledir, yok sınıf öğretmenleri şu gibidir." durumu yoktur. Bireysel haksızlıklar ve çıkarlar ön plandadır.

İllerarası, iliçi, özür durumu gibi tayinlerde kendi çıkarları için boğuşanlardan daha sonra bir ses, bir destek görüyor muyuz acaba? Herkes işi görüldü mü kabuğuna çekilir.

:+1:

huseyinm' Alıntı:
Konuyu açan hocam, sen kendi adına sorun yaşıyorsan bırak
ben formatör öğretmenim senin dediklerinin tam tersi benim okulumda sabah 7.30 akşam 17.20 ben okuldayım
okulun her işiyle idarenin her işiyle ben uğraşıyorum
boş derslere ben giriyorum
23 nisan 19 mayıs her etkinliğe ben koşturuyorum
müd yardımcısı benimle aynı maaşı alıyor adaletmi bu şimdi

buna ne dersin tek çalışan sen değilsin ayrıca burayada genelleme yaparak mesaj yazma

Hocam arkadaş bir site haberininin linkini taşımış kendi düşüncelerini yazmamış.

20-25 saat dersimiz olsa, bitirir bitirmez çıkabilsek çoğumuz formatörlüğü istemeyecek. Maalesef ki, değil ek ders almak maaş karşılığını bile doldurmak için bir kaç okul gezmek gerekecek. O okulların da çoğunda zaten 1 er BT öğretmeni mevcut BT öğretmeni olmayanlar da dersi seçmiyor.

Müdür yardımcısı arkadaş yanlış örnek üzerinden kendisine yeni haklar talep ediyor.

Ben de kendi gördüğüm bazı okullardaki durumdan örnekler vereyim;
Formatör öğretmen 8-17 ya da 9-15 arası duruyor. Aynı okulda 1 müdür 1 mdr baş yardımcısı 3 tane de müdür yardımcısı mevcut.
Branş kökenli idareciler hiç bir zaman derse girmiyor sınıf başkanını çağırıp defteri imzalıyor ve sınıfı görevlendiriyor. Kendi dersine girmeyen idareci çok gördüm de boş derse girenini göremedim.
Müdür baş yardımcısı ve müdür yardımcılarından sadece o gün nöbetçi olan okulda tam gün duruyor. Diğerleri erken gelip erken çıkıyor ya da geç gelip geç çıkıyor. Birbirlerini idare ediyorlar.
Tüm müdür yardımcılarının haftanın 5 günü 07:30-18:30 çalıştığı okul var mı merak ettim ?

Müdür yardımcılığının da büyük zorluk ve sorumlulukları var. Fakat formatör öğretmen ile karşılaştırılması yanlış.

ek ders konusunda biz ve müdür yardımcılarının hakkı yeniliyor bence .....

adamlar 7 - 12 çalışıp full derse girip 19-20 saat ek ders alan var

diğerleri akşama kadar okulda 18 saat alıyor ....

bir saçmalık var

Geri