Müdür yardımcısı tarafından tehtid edildim...

Kodla Büyü
serdeniz' Alıntı:
fıııssssss...fııısssss...haddini bildir hocam..doğru bildiğinden şaşma hocam..sana kimse bir öğrenciyi geçireceksin diyemez...zaten öğrenci yazılıları düşükte olsa eğer hakediyorsa sözlü notunda fazlasını yapardınız hocam..ben de doktora tez dönemindeyim..bu süreçlerden bende geçtim..bir halt yapamaz..hele ki senin danışmanınla bir sorunun yoksa biraz ağır olacak ama bu tip insanlar fazlası ile hakediyor bu sözleri, sadece havlama sesi duyarsın..canını sıkma hocam :+1:
haklısınız hocam.zaten tez dönemi yeterince sıkıntılı bir de bu tip şeyler insanı yıpratıyor. danışman hocamla bi problem yok.hatta uzattım diye biran önce bitirmemi istiyor. sorun olacağını düşünmüyorum.

dik durun hocam sakın geri adım atmayın. biz yanınızdayız. hangi il ilçe okul. adamı bi arayalım ankaradan. tırssın.

bi dilekçe yazın durumu özetleyen hazırda bekletin. kendi değiştirmeye kalakabilir. :idea:

mail adresleri varsa müfettişlerden görüş isteyebilirsiniz. veya il mem de şikayet epostası görüş gibi bir adres varsa oraya postalayın gitsin. çok ciddiyete dökmeyin işi çünkü ne şahit ne de yazılı bi durum söz konusu..

yildiray75' Alıntı:
mail adresleri varsa müfettişlerden görüş isteyebilirsiniz. veya il mem de şikayet epostası görüş gibi bir adres varsa oraya postalayın gitsin. çok ciddiyete dökmeyin işi çünkü ne şahit ne de yazılı bi durum söz konusu..
aynen hocam.benimde çekindiğim nokta o zaten.şahit yok. adam zaten pislik.ben öyle birşey demedim der çıkar işin içinden.

Bence dnaışman hocanızla görüşün, sonra da bildiğinizi okuyun. Ya da bir diğer yöntem öğrenciyi şimdilik geçirip sonra onun burnundan getirin ama bu durumda taviz vermiş olursnuz onu da iyi değerlendirmek lazım

gidip üniversite hocanıza bu hoca benim öğrenciyi bıraktı sen de bunu bırak diyebilecek mi? dese hocanız bunu dikkate alacak yani. koskoca üniversite hocası bir müdürün ağzına bakıyor çünkü çok komik. saçmalamış tam anlamıyla kulak ardı edin gitsin.

gulsah234' Alıntı:
yildiray75' Alıntı:
aynen hocam.benimde çekindiğim nokta o zaten.şahit yok. adam zaten pislik.ben öyle birşey demedim der çıkar işin içinden.

Ne aala keşke öyle dese. Siz de o zaman sorun yok deyip öğrencileri bırakırsınız. Siz haklı çıkmış olursunuz. Ayrıca eşinizin konuşmasını da sağlayabilirsiniz. Benim de başıma benzer bir olay gelmişti. Eşim yalnızca konuştu ve onun açıklarından bahsetti. Sonra beni de odasına çağırtıp (Orta yerde yapamadı ama olsun) eşimin yanında özür diledi. İyi oluyo yani

Konuyu mutlaka yazılı hale getirin içinizde saklamayın bişey yapamaz demeyin gerekirse adli ve idari olarak yazılı bildirin.Sonuç ne zaman alınırsa alınsın bu konuyu toplantılarınızda dile getirip toplantı tutanağına geçirtin ve mutlaka sendikanıza bilgi verip bu olayın takipçisi olun.
Ciddi bir konu sizin açınızdan

halk' Alıntı:
elitalyano' Alıntı:
söz konusu olayı kağıt üzerine döküp idareye şikayet dilekçesi verin..
bu olayı okuldaki tüm öğretmenlerin duymasını sağlayın..
yaşanan olayda haklı olduğunuzdan, söylemlerinizle arkadaşlarınızın konu hakkında yorum yapmasını ve açık bir sizi şekilde desteklemesini sağlayın.. eğer okul idaresi durumu yatıştırmaya ve söz konusu müdür yardımcısının söylediğinden geri adım atıp özür vari bir davranışta bulunması durumunda, sizde olumlu ve uzlaşmacı bir tavır sergileyin..
aksi durumda konuyu il milli eğitim müfettişlerine ileteceğinizi söyleyin..
eğer bu konumda sessiz ve pasif kalırsanız sonradan fazlasıyla üzülen siz olacaksınız... vesselam.. :)

İl milli eğitime şikayette bulunamazsın. İlçeye bulunursun. 2 yukarıya şikayet edersen suçlu olursun. 1 yukarıya şikayet edilir.

Sendikana da danış.

Ben de böyle tehdit edilmiştim ve tehdit ettiği şeyi de yaptı. Şu an mobbing davasındayız.

Hocam benim gibi merkez ilçede görev yapıyorsan doğal olarak şikayet edilecek yer il milli eğitim müdürlüğü olur :)

Dilekçe bir üst merciye yani okul müdürüne verilir doğrudur, benim söylemek istediğim, arkadaşımızın söz konusu söylem ile işin takipçisi olacağını vurgulamasına, yardımcı olması açısındandır :)
-----------------------------
Müdürün pasifliği sizin hakkınızı aramanızı engellemesin.. keskin sirke küpüne zarar, sinirli bir şekilde kendinizi üzmenizin hiç bir faydası olmayacaktır.. arkadaşlarınıza bu işin bugün bana yarın sana düsturuyla gerçekleştiğini hatırlatınız :)

anladığım kadarı ile tez danışmanınızla bir yakınlığı var, yok öyle değilse çok saçma oluyor çünkü :)

Müdürün bilgisi olana kadar bekleyin...Olmadı mı sallayın gitsin..
Olursa da idarenin tutumu önemli...
Herkes birbirinden bir şey bekler halde ise sıkıntınızda kimse yanınızda olamayacağından zıtlaşmaya gerek yok...Müdürün rica ederse ver gitsin notunu uğraşmaya değmez .mudurun bilgisi dahilinde yalnışı yüzüne vurursunuz...
Aksi durumda(sağlam iş yapıyorlarsa) zaten hepsi aynı davranış tarzını benimseyeceklerinden ver kendi notunu kimseyi de takma(son durum her zaman dikkatli olmanızı gerektirir....)

e-okulda verdiğiniz not bilgilerini takip edin. Özellikle de çıktısı alınan not çizelgesini imzalamadan kontrol edin. İdareciler kendi şifreleri ile müdahale edebiliyor. Son anda katakulli yapıp kendi yükseltiği not çizelgesini size imzalatmaya çalışabilir.
Görev yaptığınız yeri ve çevreyi bilmiyorum ama mebde gördüğüm kimi kime şikayet edeceksin. Silsileyi bozmamak için ilçeye şikayet etmek lazım. Adama o cesareti verenler de zaten en başta ilçedekiler. Kurumda böyle bir müdür yardımcısı varsa müdürünüz de pek farklı zihniyette biri değil gibi. İti kopuğu şımartıp , torpille geçirip okullara sokuyorlar. Öğretmenlerin bıçaklanıp öldürülmesine yol açıyorlar. Topunu Alah c.c bildiği gibi yapsın. Daha beterlerini onlara da yaşatsın.
Önlerine gelen her fırsatta haktan, hukuktan, ahlaktan, dürüstlükten bahsederler ama utanmadan en büyük haksızlıkları da yaparlar.

Hocam vakti zamanında ben de müdür yardımcısı tarafından tehdit edildim. Okuyunca tekrar yaşadıklarım geldi aklıma çok sinirlendim. O zaman da sinirlenmiştim ki etrafımda aklı selim insanlar vardı ve beni sakin olmam konusunda uyardılar. Ne yazık ki milli eğitimde herkes birbirinin adamı yani kimi kime şikayet ediyorsun durumu. Doğru bildiğinizden şaşmayın. Onlar size muhtaçlar ama siz onlara muhtaç değilsiniz. Ama dediğim gibi sakin olun haklıyken haksız duruma düşmeyin. Açığını kollayın ve bimere şikayet edin, çok etkili çünkü. İster isim belirterek ister belirtmeden...Allah yardımcınız olsun...

Hocam tatlı canını hiç üzmeye değmez geçir gitsin idareciyle uzlaş gitsin.Bir daha ki sefere bu gibi durumlar için cepte ses kayıt cihazı taşımak lazım.İçeris girersin rec tuşuna basarsın.Bir internet kafeden youtuba havale edersin.Okul ismi müdür ismi verip şöyle 100 kişi tıkladığında internete bomba düşer artık sabah neler olacak kimbilir.
Ben birkaç tecrübemden sonra sürekli yanımda taşıyorum bu öğretmen arkadaş olur idareci olur müfettiş olur.Savaş alanımız internet silahımız bilgisayar valla adamın canını okur hayatını başına geçiririz.

Arkadaşlar müdür yardımcılığı ile ilgili bişey değil bu. Adam Adam değilmiş. Ben de müdür yardımcısıyım. onca istek geliyo elimizin tersiyle itiyoruz. öğretmene duyurmuyoruz bile... Haysiyetsiz şerefsiz ve safçıkarcı p...kler yok değil...

arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim.yorumlarınız ve destekleriniz için.bu forumu uzun süredir pasif bir şekilde sesizce takip ediyordum. bu forumun büyük bir aile olduğunu bugün daha iyi anladım. gerçekten çok sinirliydim ve çok öfkelenmiştim.ama siz hocalarımın telkinleri sayesinde sakin olmayı başardım. herkese teşekkür ederim...

Gelelim gelişmelere;
Okul müdürü ile konuşmaya gittim. durum böyleyken böyle dedim.(bizim müdür çok pasiftir normalde.malum şahıs müdür yardımcısı okulun müdürü gibi davranır. )önce ya olurmu öyle şey.şakayla söylemiştir o dedi.tabi sinir katsayım yükselince ve geri adım atmadığımı görünce tavrını değiştirdi.yaptığının yanlış olduğunu ve kendisi ile görüşeceğini söyledi.bakalım ne olacak.ben kesinlike o öğrenciyi geçirmeyeceğim kendisi de savurduğu tehtidleri gerçekleştirsin bakalım.durum böyle arkadaşlar.....

İyi akşamlar hocam bende müdür yardımcılığı yapıyorum acizane tavsiyem
1-Bilgisayarını çökertin, virüs bulaştırın ve dosyalarını yanlışlıkla silin :)
2-Bimere şikayet edebilirsiniz.
3-Okulun e-okul şifresi ile "siz değiştirin" (inşallah öyle bir saflık yapar) deyip öncesinde aldığınız not fişleri ile sonrasında yapılan değişikliği alıp her türlü mecraya yazılı şikayette bulunabilirseniz.
4-Bir bayan olarak sene sonu toplantısında herkesin içinde bu sinirinizi oradada sergileyerek :) ve birazda bağırarak durumu anlatın ki herkesin içinde morluk makamına geçebilir belki .
5-Kesinlikle sendikalı iseniz destek alın
6-Yüksek lisansınızı da Allahın izniyle yaptıktan sonra karşısına geçip küçümseyici bir şekilde balonunu söndürün hocam

Not:Sizin için baya düşündüm inşallah faydalı olur çünkü şuan bende çok sinirlendim.Allah kolaylık versin

147 yi ara hocam mobbing şikayetinde bulun müfettişler gelince kesin şaka yaptığı ortaya çıkar :wink:

hocam sakin olmanız çok güzel.ama size bunu yapanı da untmayın.bu arkadaş eminim size yaptığı gibi birkaç öğretmen arkadaşınıza da aynı şekilde not değiştirme talebinde bulunmuştur.kurul toplantısında muhakkak sesli bir şekilde dile getirin bu durumu.

ayrıca arkadaşın şu yazdıkları güzel.3 madde de dediği gibi siz değiştirin diyin.kendisi idareci şifresiyle değiştirsin ve burnundan getirin.
adam tam bir atık dosyaymış.

ynserdgn' Alıntı:
3-Okulun e-okul şifresi ile "siz değiştirin" (inşallah öyle bir saflık yapar) deyip öncesinde aldığınız not fişleri ile sonrasında yapılan değişikliği alıp her türlü mecraya yazılı şikayette bulunabilirseniz.
4-Bir bayan olarak sene sonu toplantısında herkesin içinde bu sinirinizi oradada sergileyerek :) ve birazda bağırarak durumu anlatın ki herkesin içinde morluk makamına geçebilir belki .
6-Yüksek lisansınızı da Allahın izniyle yaptıktan sonra karşısına geçip küçümseyici bir şekilde balonunu söndürün hocam

Not:Sizin için baya düşündüm inşallah faydalı olur çünkü şuan bende çok sinirlendim.Allah kolaylık versin

öğretmenlik hayatım boyunca öğrendiğim en ve tek gerşek ;öğretmenin öğretmenden başka düşmanı yok

HOCAM SEN ŞU OKULUNUN VE YARDIMCININ ADINI VERSENE. GÖREYİM ŞU BABAYİĞİTİ. KİM GEÇİYOR KİM KALIYOR GÖRELİM BAKALIM.

ynserdgn' Alıntı:

Cok tesekkur ederim hocam.bu soyledikleriniz kesinlikle cok mantikli.ozellikle de birinci madde. :D
Artik oğrenciyi değil kendini düşünüyordur buyuk ihtimalle.nasıl bir belaya cattım diyordur.ama eğer hala ısrar ederse ki hic sanmiyorum o zaman 3. Madde girer devreye

gulsah234' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim.yorumlarınız ve destekleriniz için.bu forumu uzun süredir pasif bir şekilde sesizce takip ediyordum. bu forumun büyük bir aile olduğunu bugün daha iyi anladım. gerçekten çok sinirliydim ve çok öfkelenmiştim.ama siz hocalarımın telkinleri sayesinde sakin olmayı başardım. herkese teşekkür ederim...

Gelelim gelişmelere;
Okul müdürü ile konuşmaya gittim. durum böyleyken böyle dedim.(bizim müdür çok pasiftir normalde.malum şahıs müdür yardımcısı okulun müdürü gibi davranır. )önce ya olurmu öyle şey.şakayla söylemiştir o dedi.tabi sinir katsayım yükselince ve geri adım atmadığımı görünce tavrını değiştirdi.yaptığının yanlış olduğunu ve kendisi ile görüşeceğini söyledi.bakalım ne olacak.ben kesinlike o öğrenciyi geçirmeyeceğim kendisi de savurduğu tehtidleri gerçekleştirsin bakalım.durum böyle arkadaşlar.....

hocam seni başından savmış olabilir.. yarın git yeniden sor konuşmuşmu... hatta konuşmadıysa müdür yardımcısınıda çağırsın birlikte konuşun. müdürün yanındada tehtit edecekmi bir bakın duruma ne olacak..

Günaydın hocam bugün çok heyecanlıyım. Çünkü yapacaklarınız karşısında muzaffer olup tüm bilişimciler olarak saat 21:00 de tencere, tava vurarak, ışıkları söndürerek zaferimizi ilan etmek istiyoruz :)

Hocam ne olur mesela karne basımı haftası en yoğun olduğu bu günde interneti filan yalnışlıkla kapatın, size yalvarıncaya kadar açmayın, mesela yazıcısının ayarlarıyla oynayıp çıktı almsını engelleyin yine yalnışlıkla ,monitör kablosunu bile çıkarsanız akşama kadar eminim öylece oturur bilgisayara ne oldu diye

Lütfen bir şeyler yapın ki içimizdeki ateşi söndürün.Yeter artık...

hangi branştasınız hocam bilişim dersi değil heralde bahsettiğiniz olay lehinize sonuçlanır umarım

İdare kendi yönetici şifresinden girerek notu değiştirebilir. O yüzden sen notlarını girdikten sonra çıktısına al imzala.
Onlar notları değiştirirse bunu elinde delil olarak kullanırsın ve bu durum idarecinin başını çok ağrıtır..
İyi çalışmalar..

pasha16' Alıntı:
İdare kendi yönetici şifresinden girerek notu değiştirebilir. O yüzden sen notlarını girdikten sonra çıktısına al imzala.
Onlar notları değiştirirse bunu elinde delil olarak kullanırsın ve bu durum idarecinin başını çok ağrıtır..
İyi çalışmalar..

hocam umarım böyle birşey yapar da benimde elimde kanıt olur.

Geri