Müdür yardımcısı tarafından tehtid edildim...

Kodla Büyü
gulsah234' Alıntı:
arkadaşlar şu an o kadar sinirliyim ki ellerim titriyor. sabah okula girer girmez müdür yardımcısı falanca sınıfta falanca öğrenci var senin dersinden kalıyormuş onu geçir dedi.bende hocam o öğrenci geçmeyi haketmiyor kalacak dedim. öğrencide bütün bi yıl ömrümü tüketen öğrencilerden biri.defalarca uyarmama rağmen uslanmamış, dersle alakası olmayan, sınıfın huzurunu bozan bir öğrenci.her iki yazılıdan da zayıf almış. ben öyle söyleyince adam direkt senin yüksek lisans danışman hocan kim diye sordu. -bu arada ben yüksek lisans yapıyorum ve bu dönem bitiyo inşallah. çok yakında tez sunumum var.-ben bi şaşırdım önce.sonra falanca hoca dedim.niye sordunuz dedim ee sende yüksek lisanstan geçemezsin o zaman deyince benim tepem attı. yani ben bu öğrenciyi geçirmezsem siz de benim tezimi geçirtmeyeceksiniz doğru mu anladım dedim. onaylar gibi kafasını sallayınca elinden geleni ardına koyma. ben bu öğrenciyi geçirmiyorum yapabileceğin ne varsa yap dedim.adam bana şantaj yaptı resmen ya. yediremiyorum kendime.ben bu konuda ne yapabilirim arkadaşlar.bu adam iki gün öncede başka bi öğrenci için aynı şeyi istedi benden.öğrencinin babası okul aile birliğindeymiş. adama çok işi düşüyormuş.ya böyle saçma bi şey olabilirmi. şu an sağlıklı düşünemiyorum.bu yaptığı yanına kalmamalı.ben hayatımda böyle bi yüzsüzlük görmedim ya.

Hocam bende müdür yardımcısıyım. Direkt şikayet et. Yazılı olarak et ki cevap alabilesin. Birşey daha söylim. Size bir önerim var. Aslında bu önerimi tüm öğretmen arkadaşlara yapıyorum. Devletin dili yazıdır. Mesleğinizde yaşadığınız her şeyi yazıya dökün. Dersin huzurunu bozan, sizin çalışma şevkinizi bozan, işinizi yapmanıza engel olaran öğrencilere İKY de ekler bölümünde bulunan EK-10 formunun doldurtulmasını sağlayın. Bu form öğrenciye suçunun bildirilip, tekrarını yapmayacağını gösterecek bir formdur. Bunu doldurtacak kişi de okul idaresinden biridir. Yalnız o formu öğrenci kendi el yazısı ile doldurması lazım. Bu form doldurtulduktan sonra aynı suçu öğrenci tekrarladığı anda disiplin kurulunda öğrenci görüşülmeye başlanır. En düşük ceza bu andan itibaren kınama cezasıdır. Çünkü ek-10, uyarı mahiyetindedir. Bu andan itibaren size hiçkimse o öğrenciye neden düşük not verdiniz şeklinde bir soru soramaz. Sorarsa da al bundan dolayı dersiniz olur biter. Ayrıca öğrenciye karşı öğretmen arkadaşını savunmayan idareciye sormak lazım. Kendi hakkında bir suçlama olduğu zaman neden öğretmen arkadaşlarından şahit olarak yardım beklerler? Bu sadece al gülüm ver gülüm olayı da değildir. İş arkadaşlığı... onu da bırakın karakter meselesidir. Hocam şahidiniz varsa hiç durmayın şikayet edin (sendikanız varsa onlar size yardımcı olacaklardır). Alacağı en düşük ceza kınama cezasıdır! İdareci için kınama cezası öyle böyle bir ceza da değildir. Aklını başına getirir. He buna devam ederse çok daha ağır cezalara dönüşebilir bu durum.
Allah kolaylık versin. Şahsen ben öğretmen arkadaşımın üzülmesini hiç istemem. Gerekirse veli ile ben diyalog kurarım. Ama ne yazıkki eğitim camiasında böyle karakteri sıkıntılı arkadaşlar da var... Kolay gelsin...

Geri