btrlikten gelen ek ders kaybımı verecekseniz 2. dönem söz btr olmayacağım. ben gayet ciddiyim, karar verin aramızda sözleşme şartlarını konuşalım yasal olsun.Hocam doğru diyorsunuz da işimiz makama gelen insanların liyakatına kaldıysa bizim derdimiz hiçbir zaman bitmez. Idarecinin bize mobbing yapabilmesinin kaynağı btr denilen görevlendirme. Bu kalksın başvurmayalım diyoruz ama maddi ve norm sorunlarindan dolayı cogunluk yine basvuruyor. Bir turlu sonlandiramadik bu gorevlendirmeyi. Cunku en basta arkadaslarimiz karsi çıkıyor. Tek başına başvurmama bir sorunu cozmuyor bu sefer yine alakasiz görevlendirmelerle maas karsiligi tamamlandirmaya çalışıliyor. Biz bu btr'ye karsi net tavir koyamadığımız sürece idare tarafindan idarenin sekreteri muamrlesi gormeye devam edecegiz. Sonra buraya gelip birbirimize akıl verecegiz. Yok söyle yap ypk boyle yap. Btr olmasa diger öğretmenler gibi sadece derse girip ciksak; neyin mobbingini yapabilecek? Bizim kadar mobbing magduru olan ve bizim kadar örgütsüz olan bir brans var mi? Hep kendi yontemlerimizle başetmeye çalışıyoruz. 1 sene hickimse basvurmasa btr'ye, ya duzenleme gelir ya kaldirilir. Ek ders tamam da, gurur mu para mi?
Gurur hocam.Ek ders tamam da, gurur mu para mi?
sizde bir kadınsınız anladığım kadarı ile..diğer öğretmenler ile birlikte dilekçe vermeyi düşünün bunlar modern çözümler..olmadı eşiniz vs erkek bir arkadaşınız daha modern bir görüşme yapabilir.Zaten ilçede mimli bir insan. Zaman zaman diğer bayan öğretmenlere de yapıyor bunu.
o zaman sapıktırAslında en büyük problemi bayan olmam. Okulda erkeklere bu tavırda davranamıyor. Ama genelde bayanlara böyle ezici tavırlarda sıkça bulunuyor.
Hocam böyle davrandığı bayan öğretmenler kendi aranızda konuşup planlı ama bağımsız olarak her biriniz ayrı ayrı dilekçe ile şikayet edin. Elinizde de konu ile ilgili kayıtlar olsun. Bakalım nasıl davranıyor. Baya cesaretli biri anlaşılan. Cahil cesareti bence. Bu durumda çok ciddi sıkıntı yaşar kendisi.Aslında en büyük problemi bayan olmam. Okulda erkeklere bu tavırda davranamıyor. Ama genelde bayanlara böyle ezici tavırlarda sıkça bulunuyor.
cesareti nereden geliyordur biliyormusunu örneklerini çok gördüm il veya ilçede kafakola aldığı kendini kabul ettirdiği veya bir şekilde kendisine mahkum kalmış şube müdürlerinden dolayıdır ne kadar şikayet edilirse edilsin kollanacağını tecrübe etmiş olabilir işte bu noktada sizin önerinizde güzel bir çözüm.Hocam böyle davrandığı bayan öğretmenler kendi aranızda konuşup planlı ama bağımsız olarak her biriniz ayrı ayrı dilekçe ile şikayet edin. Elinizde de konu ile ilgili kayıtlar olsun. Bakalım nasıl davranıyor. Baya cesaretli biri anlaşılan. Cahil cesareti bence. Bu durumda çok ciddi sıkıntı yaşar kendisi.
benim de aklıma bu gelmişti hocam. muhtemelen başka bir yakını o görevi yapsın istiyor. seni bıktırıp istifa etmeni sağlamaya çalışıyor gibi.Yönetmelik falan da bilmiyor. Benim yerime diğer bt yi getirecekmiş. Yönetmelikten haberi de yok.
stajer bellikio zaman sapıktır
hocam çok doğru dediniz ama işin içinde para olduğu için bizim branştan da başka branşlardan da birlik beraberlik beklemeyin. Herkes o ek derse mahkum, öğretmenlikte 14. yılım btrlikte ise 3. yılım, daha önce meslek lisesinde çalıştım, 11 ay mdr yardımcılığı yaptım, askerlik dönüşü süreyi kaçırdığımdan başvuru yapamadım vs. Belki de az sürede btrlik yaptığım için ve şu anki okulumdan memnun olduğum için btrlik uygulama olarak beni zorlamıyor ama girebileceğim ders olsun 25 saat üstü bir dakika btrlik yapmam. kendi okulumda 10, komşu okulda 10 eder toplam 20 saat, ek ders çok düşer ve borcum var. O yüzden işin içine para giriyorsa o konuda birlik beraberlik beklemeyin. Ben geçen sene btrlerin idarecilerin bile dönüşümlü gittiği ortamda eba destek noktaları sebebi ile okula gitmesine kızarak, "projelere katılımı protesto edelim" dedim, öğretmen arkadaş yanlış anlayarak öğrencilerin ne suçu var diyor. Sen yine öğrenci ile çalışmanı yap, kursunu, egzersizini aç ama projelere bu sebeplerden ötürü katılma ve katılmama tepkini de söyle. Neyse konuyu fazla uzatmayım.Hocam bu tek başına benle ya da sizle olacak iş değil. Ayrıca niçin sizin ek dersinizi karşılayayım? Benim için mi bir şey yapıyorsunuz. Kalıcı çözüm için göze almamız gereken bir maddi kayıp bu. Şu enflasyon ortamında herkesin ek derse ihtiyacı var. Fakat oturduğumuz yerden hiçbir riski göze almadan, maddi kaybı göze almadan hiçbir şeyin düzelmeyeceği gün gibi açık. Armut pişsin ağzımıza düşsün istiyoruz, ben de istiyorum ama düşmüyor. Branşımızın onuru bizim tavrımıza bağlı. 1 yıl ek ders yatmamasina katlanamazsak öğretmenler icinde 2. sınıf vatandaş olmaya devam edeceğiz.
hocam eğer böyle bir niyeti varsa hiç acele etmeden o kişinin adını da öğrenip okulunuza yardımcıyı şikayet edin ve soruşturma açılmasını talep edin, aman suyuna gideyim falan derseniz ki şimdiye kadar ona öyle yapılmış sert kaya görmemiş, sizden sonrakilere hiç iyi yapmış olmazsınız.Yönetmelik falan da bilmiyor. Benim yerime diğer bt yi getirecekmiş. Yönetmelikten haberi de yok.
İyi güldüm.Hocam 17 de mesai biter çıkışta bir görüşelim de bakalım ne olacak ya sen ya o
iş ve işlemlerinizi okul müdürü ile çözün izin ne iş varsa10 seneden fazla müdür yardımcığı yapmış ve yeni istifa etmiş biri olarak söylüyorum hocam müdür yardımcısı çokta ciddiye alınacak biri değil
Hocam doğru yazmışsınız ancak şikayetlerde silsile şartı aranmıyor. Direkt olarak CİMER'e yazabilir. CİMER de zaten ilgili makama iletiyor. Ben çok şikayet ettim BİMER'e. Hiç kimse sen makam atlamışsın demedi. Çünkü amirin ve amirinin amiri birbirini kayırabilir ya da birbirlerinin yanlışlarını görmezden gelebilir. Bu nedenle şikayetlerde silsile takibi aranmaz.[/
Sayın hocam sizin özelinizde bir şey söylemek istemiyorum ama hukuk kuralları herkesi bağlar. Sizin şikayetinizin içeriğini bilmiyorum. Bazı istisnalar var elbette ki. Ancak bizler devlet memuruyuz ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre işlem yapmak zorundayız. Son zamanlarda yapılan soruşturmaların çoğu mahkemelerden dönüyor. Mahkemeler davaları usul ve esas yönünden incelerler. Önce usule bakarlar. Yani yapılan şikayet doğru yapılmış mı yapılmamış mı. Eğer şikayet doğru yapılmamışsa esasa hiç bakmadan geri gönderirler. Soruşturmalarda da yöntem aynıdır. Bizim denetim sistemimiz bunlara pek dikkat etmiyor. Ben olması gerekeni yazdım. Yapılan doğru mu yanlış mı siz karar verebilirsiniz. Saygılarımla...