müdür yardımcısıyla tartıştık!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhhh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hhhh

Aktif Üye
bu sene dersler elimden alınınca mecburen formatör olmuştum. daha 3 haftadayız ama yine buhranlarım başladı.
bu sabahki olayı size anlataym, sabah müdür yardımcım bana yazıcısyla ilgili bir sorun olduğunu söyledi, bilgisayarı da mavi ekrana düüyordu bende sistemi yüklerim format ataym bakalım dedim.. o da diretiyor kasanın içindeki tozlardan falan.. dedim hocam ben en fazla yükleme yaparım içindeki aksaklıkları bilemem dedim.. o da demez mi hocam madem bilmiyorsunuz neden formatör oldunuz?!!!
bende hocam herşeyi bilememki ben dedim .. bilmek zorundasın bilmiyorsan ara öğren araştır dye bir yanıt aldım..
sinir odum ilçeyi aradım ilçedeki formatör arkadaş bana onunla konuşacağını söyledi. tamirci değilsinki kasa açasın diye yorum yaptı.. ama benim mdür yardımcım beni hizmetli yapmış gözünde .. benden beklediği şuymuş "hocam bilgisayarla ilgili bir sıkıntınız var mı gidereym?""..diye konuşmammış.. sanki çaycıyım "çay ister misniz" diye sormamı bekliyor..napıcam bilmiyorum glb tayin istiycem en fazla burası gibi kötü bir yere düşerim.. napalım , en azından 9 -3 olan bir okula giderim.
sizinle paylaşmak istedim.. artık bunaldım siz de öylesinizdir ne yapılacaksa yapalım bu durumdan kurtulalım.

Hülya hocam O adam olmayan adama deki senin eşin bu branştan olsa üfletirmiydin kasanın içini. Dinden imandan çıkarır bunlar adamı. o zaman bende müdür yardımcım bana bugün ders programını yaptırdı ben de ona hocam istifa et bilmiyosan mı deseydim. Hocam sabır sabır...

Hülya hocam bide dimdik durun böyle adamlara hiç öyle hanımefendi gibi konuşmayın anlamazlar çünkü. Hanımefendiliği ve beyefendiliği korkaklık sanıyor bu kazmalar..

malesef hocam takma kafana diyecem ama insan ister istemez takıyor kafayı. Hergün bir problem oluyor malesef benimde okulumda insanlar dillerine hakim olamıyor. Anaokulunun Bilgisayarı bozulmuş anaokulu öğretmeni gelmiş bana ne diyor bakın "bilgisayarım bozuldu ellerinden öper" buraya kadar normal konuşma burdan sonrası ise "sen yarın harddiskini getir içindeki bilgileri oraya yükle ondan sonra format at" birde akıl veriyor bana yol gösteriyor o kadar biliyorsan sen kendin yap diyeceksin al sana problem yani insanları takma hocam ağzı olan konuşuyor. Sanki ben kendi özel harddiskimi okula getirip okul işlerinde kullanmak zorundaymışım gibi bilmiş bilmiş insanlar konuşuyor. Ama kendileri okulun bir işi olduğu zaman evdeki özel laptoplarını okula getirmek istemiyorlar böyle deyince sen problemli insan oluyorsun

Bence hiç canınızı sıkmayın herşey yaşanıyor siz onu yaşamışsınız ben adamlar benim arkamdan iş çevirip il milli eğitime gidip istedikleri adamı formatör için uğraşıyorlar ve ben başka okula formatör olarak gidiyorum ve ben il dışından tayin olarak gelmiş bir öğretmenim bunlar elbet bir gün sona erecek bizde hakkımızı alırız:(((((((((((((((((((((

dsa' Alıntı:
Bence hiç canınızı sıkmayın herşey yaşanıyor siz onu yaşamışsınız ben adamlar benim arkamdan iş çevirip il milli eğitime gidip istedikleri adamı formatör için uğraşıyorlar ve ben başka okula formatör olarak gidiyorum ve ben il dışından tayin olarak gelmiş bir öğretmenim bunlar elbet bir gün sona erecek bizde hakkımızı alırız:(((((((((((((((((((((
Böyle bir durum yaşasam formatör görevlendirmesi ile ilgili tüm resmi yazıları alır valiye çıkardım sayın hocam

sen gene az tartışmışsın hocam, ben formatörlük zamanında kapıyı çarpıp çıktığımı bilirim, görevlendirme müdür yard. olmuş bir sonradan görmeye (kendini kabul ettirmeye çalışıyordu bende kabul etmedim :D )
bende çok dellenmiştim ozaman, ama geçiyor sonradan eskisi gibi olmasa da normalleşiyorsunuz karşılıklı olarak. önemli olan kendini ezdirme, seninde hakların var.

dsa' Alıntı:

hocam sendikan falan yok mu dava açsana ... ben olsam hazmetmezdim bunu... ne kadar mahkeme varsa giderdim hak var hukuk var arayın hakkınızı...

bu arada hayır demesini öğrenin artık ben müdüre bile posta koydum ceza vereceksen ver dedim ...azcık deli olucan yok öyle yağma...

ben de dün m.yardımcısıyla tartıştım..projeksiyonu bir sınıfın tavanından söküp başka bir sınıfın tavanına vidalayacakmışım. ben onu yapmam benim görevim değil hizmetlilere yaptırın dedim. hizmetlilere laf geçiremiyorlarmış öyle diyo. bende hizmetlilerin yapmadığı işi ben niye yapayım dedim deli oldu adam.bilgisayarcının göreviymiş bende değil dedim...

iletişim bozukluğu olduğu kesin idarecinizin..Fakat;Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ;bilgisayarın arızalarını çözme konusunda bilgi sahibi olmak zorunda..kimse kusura bakmasın.Okulda bilişim öğrtmeni varsa vicdanen bile olsa aksaklıkların,sorunların giderilmesi gerekir.İşin yönetmeliği-yazısı-çizgisine bakmamalı.Nasıl sınıf öğretmeni okuma-yazmayı öğretmesinin yanında tuvalet adabı,yeme içme konularını üşenmeden yapıyorsa bizde tornavidayı almamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Hocam boş verin dengesizleri, bir uygulamamı yazmak isterim bu tip durumlar başıma geldikçe tecrübe ettim, müdür, mdr yardımcısı yada öğretmen bilgisayarı tamir edeceksem alıp BT sınıfına götürüyorum orada açtınmı sildinmi,format attınmı derdi olmuyor hatta bazen format bile atmıyor güzel bir temizlik :mrgreen: yapıp iade ediyorum çok gıcık olduysam emri vaki olduysa iki günde yatıyor masada :wink:

hala aklımda.. sabahtan beri odasındayım 1 dk. önce gördüğü yazıcıyı sonra görmüyor bilgisayarı kesin kasada anakartta falan bir problem var. ama ne bileyim. olmuyor en son yapamıyorum hocam dedim çıktım....ve yotuldum , bir bardak çay içmeye bile vakit bulamadımm.ne zaman bitecek bu çile , gerçekten sıkıldım

only61' Alıntı:
dsa' Alıntı:

hocam sendikan falan yok mu dava açsana ... ben olsam hazmetmezdim bunu... ne kadar mahkeme varsa giderdim hak var hukuk var arayın hakkınızı...

bu arada hayır demesini öğrenin artık ben müdüre bile posta koydum ceza vereceksen ver dedim ...azcık deli olucan yok öyle yağma...
Adamımsın:)

Geçmiş olsun hocam, kafanızı takmayın. İdareden idareye uçurum denecek kadar farklar var. Sizin talihsizliğiniz de kötü bir idareye düşmüş olmanız. Allah yardımcınız olsun.

yasarsahbaz' Alıntı:
Geçmiş olsun hocam, kafanızı takmayın. İdareden idareye uçurum denecek kadar farklar var. Sizin talihsizliğiniz de kötü bir idareye düşmüş olmanız. Allah yardımcınız olsun.
Evet sayın hocam ya norm olmadan önceki idarecim o kadar harika bir insandıki bir gece 23:00 te hocam gelebilir misin dedi? Bende hemen giyinip geliyorum dedim. Şimdiki idarecime ise günaydın bile demiyorum.

zibula' Alıntı:
iletişim bozukluğu olduğu kesin idarecinizin..Fakat;Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ;bilgisayarın arızalarını çözme konusunda bilgi sahibi olmak zorunda..kimse kusura bakmasın.Okulda bilişim öğrtmeni varsa vicdanen bile olsa aksaklıkların,sorunların giderilmesi gerekir.İşin yönetmeliği-yazısı-çizgisine bakmamalı.Nasıl sınıf öğretmeni okuma-yazmayı öğretmesinin yanında tuvalet adabı,yeme içme konularını üşenmeden yapıyorsa bizde tornavidayı almamız gerekiyor diye düşünüyorum.

:++:

öğretmenim üzülerek söylüyorum okul değiştirmek geçici bir çözüm. Şahsen bu hataya düştüm...
"bundan kötü okul olmaz" diyosan orasını sen bilirsin.
ama ben olsam "hizmetli temizlesin" falan derdim. orta yolu bulmak lazım.
Ama idareci olmak, insan olmak her kula nasip olmuyo işte

zibula hocama aynen katılıyorum, tabiki haklarımız var kendimizi ezdirmeyeceğiz, ama anlattığınız olayda müdür yardımcısının tavrı yanlış olabilir belki ama bir bilgisayarda problem çıkınca da onu çözmek gerek bence bukadarlık bi durum için bilgisayarcı çağırmak yanlış diye düşünüyorum. zibula hocamın dediği gibi 1. sınıf öğrencisi altına yapınca sınıf öğretmeni benim işim değil ben ilgilenmem diyor mu? gerekirse çocuğun üzerini bile değişiyor. Kendi çocuğunuzun başına böyle bir durum gelse ve öğretmeni benim işim değil ilgilenmem dese kızarsınız. ben elimde tornavida çok gezmişimdir koridorda. bilgim yettiğince herşeyi yaparım, kasa da temizlerim projeksiyon da bağlarım, sizin tavrınızla alakalı bir durum, sizin fedakarca davrandığınızı farkettiklerinde onların da tavrı değişiyor mecburmuşsunuz gibi davranmıyorlar, yapabilir misiniz uygunsanıza dönüşüyor cümleler... zor gelmesin arkadaşlar... benim okulumda 50 bilgisayar var hergün birsürü problemle uğraşıyorum, ama zor gelmiyor, işini sevmekle alakalı... daha doğrusu işimizin word excel öğretmekten ibaret olamdığını düşünüyorum...

ngunaslancan' Alıntı:
zibula hocama aynen katılıyorum, tabiki haklarımız var kendimizi ezdirmeyeceğiz, ama anlattığınız olayda müdür yardımcısının tavrı yanlış olabilir belki ama bir bilgisayarda problem çıkınca da onu çözmek gerek bence bukadarlık bi durum için bilgisayarcı çağırmak yanlış diye düşünüyorum. zibula hocamın dediği gibi 1. sınıf öğrencisi altına yapınca sınıf öğretmeni benim işim değil ben ilgilenmem diyor mu? gerekirse çocuğun üzerini bile değişiyor. Kendi çocuğunuzun başına böyle bir durum gelse ve öğretmeni benim işim değil ilgilenmem dese kızarsınız. ben elimde tornavida çok gezmişimdir koridorda. bilgim yettiğince herşeyi yaparım, kasa da temizlerim projeksiyon da bağlarım, sizin tavrınızla alakalı bir durum, sizin fedakarca davrandığınızı farkettiklerinde onların da tavrı değişiyor mecburmuşsunuz gibi davranmıyorlar, yapabilir misiniz uygunsanıza dönüşüyor cümleler... zor gelmesin arkadaşlar... benim okulumda 50 bilgisayar var hergün birsürü problemle uğraşıyorum, ama zor gelmiyor, işini sevmekle alakalı... daha doğrusu işimizin word excel öğretmekten ibaret olamdığını düşünüyorum...

hocam bir yerde sorun var, ben tornavida alıp söküp çıkarmak istemiyorum, işimi seviyorum öğretmenliği, ama formatörlüğü değil.zaten bazı bilgisayarcılar çok tamire karıştığı için yeni gelenden de bu bekleniyo.

Ben de bi öğretmenin bilgisayarına ne yaptımsa format atamadım. denemediğim şey kalmadı. Allah şahit baştan savma iş yapmadım. bios ayarlarından tut, harddisk kablosuna kadar değiştim olmadı. bugün de gelmiş o zaman labdan bi bilgisayar ver demez mi. deli oldum. yahu kardeşim bunu sen kullanacaksın. al götür servise baktır gerekirse. cebinden çıkmasını istemiyosan kullanma o zaman.

İdareci veya öğretmen farketmiyor arkadaşlar. Ne kadar peşinizden sürüklerseniz o kadar kıymete biniyorsunuz. Ne kadar eywallah çekerseniz, yardım için koşturursanız o kadar değer kaybediyorsunuz gözlerde. Bu yüzden ben çok tantana eden olursa dışardan servis getirin yaptırın diyorum. Görevim değil. İşinize gelirse yani.

Takma hocam kafana iyi olmuş, herkesin her dediğini yapmak zorunda değilsin... Elinden geliyorsa yaparsın... Elinden gelmiyorsa parçalarında problem var de, servise gitmesi gerektiğini söyle...
Benden de birara yeni alınan projeksiyonların ayaklarını tavana monte etmemi istediler, ben oraya çıkıp bunları takmam, nerden alındıysa oranın servisi gelsin yapsın dedim, çekip gittim... Bazen hayır diyeceksin, tartışacaksın, kötü olacaksın ama geri adım atmayacaksın, bir geri adım atarsan sana gelen işler bitmek bilmez...

pythagorean' Alıntı:
Ben de bi öğretmenin bilgisayarına ne yaptımsa format atamadım. denemediğim şey kalmadı. Allah şahit baştan savma iş yapmadım. bios ayarlarından tut, harddisk kablosuna kadar değiştim olmadı. bugün de gelmiş o zaman labdan bi bilgisayar ver demez mi. deli oldum. yahu kardeşim bunu sen kullanacaksın. al götür servise baktır gerekirse. cebinden çıkmasını istemiyosan kullanma o zaman.

Benden de idareden öğretmenlerden Bilg.Lab'dan bilgisayar, yazıcı, projeksiyonu istiyorlar... Ben Bunların BT Sınıfından çıkması kesinlikle yasak diyorum... Kim isterse istesin kulaklıkları bile göndermiyorum... Ama illa çok istiyorlarsa alacaklarsa zabıt tuttururum öyle alsınlar bakalım, tüm raporlara da yazarım durumu, sonra problem çıkarsada ortaya atarım o zabıtları önlerine...

Arkadaşlar bu olaylar erkek ya da bayan olmakla değişiyor. Ben ve eşim bilgisayar öğretmeniyiz. Kendim için düşünürsem 8-5 durmak da zoruma gitmiyor. kasa içini açıp temizlemekte zoruma gitmiyor. Ama eşimin yapması benim zoruma gidiyor. Lütfen yorumlarınızı buna göre yapın. Herkes kendi eşinin bilgisayar öğretmeni olup zorla formatörlük yaptırıldığını düşünsün ona göre cevap versin. Kasa açmak toz temizlemek perde takmak kesinlikle ve kesinlikle bizim görevimiz değil olamaz. Ben yapıyorum eşimin yapmasını istemiyorum. Bana formatörlük çok iyi geliyor ek dersi falan. Ama eşimin 7:30 18:00 saatleri arasında okulda durup elinde tornavidayla gezmesi hiç te hoş değil. Diğer öğretmenler ya sabah ya öğlenci. İsteğine göre en fazla 21 saat alıyor. Bizim elimizden bu imkanların hepsi alındı. Dediğim gibi tek düşünmeniz gereken eşinizin formatör olduğu. Hepsi bu....

ghulya' Alıntı:
hala aklımda.. sabahtan beri odasındayım 1 dk. önce gördüğü yazıcıyı sonra görmüyor bilgisayarı kesin kasada anakartta falan bir problem var. ama ne bileyim. olmuyor en son yapamıyorum hocam dedim çıktım....ve yotuldum , bir bardak çay içmeye bile vakit bulamadımm.ne zaman bitecek bu çile , gerçekten sıkıldım

Hocam kablosunu değiştirmeyi denediniz mi?

Hocam o zaman zorunlu değil formatörlük bırakacaksınız... Ben formatör olmak istiyorum diye imza attıysanız gereğini de yapacaksınız ya da ders saatlerinin size uyacağı bir okula gideceksiniz. bilgisayardan anladığınız zaman bu şeyleri göze almanız gerek, ailenin akrabaların komşuların arkadaşların gönüllü bilgisayarcısı oluyorsun zaten, benim evde hiç olmazsa en az iki kasa olur çevreden tamir edilecek... Sanırım sizin zihninizde canlandırdığınız öğretmenlik diğer branşlarda olduğu gibi, ama malesef kabul etmek gerek üniversitede daha seçiminiz yaptığınız anda bilgisayarcı kimliği size yapışıyor. diğer branşlar gibi derse girip çıktımızda işimizin bitmesi imkansız. diyelim ki siz şimdi formatörlüğü bıraktınız sadece derse giriyorsunuz gittiğiniz okulda, öğretmenler odasındaki bilgisayar bozuldu çalışmıyor misal ekran kartı arızalanmış benim işim değil yapsınlar mı diyeceksiniz.. benim içim rahat etmez bikere el atarım illa...

Ayrıca eminim ki doğuda ücra bir köy okulunda görevli arkadaşım da tezekle soba yakmayı sevmiyordur (tornavidayı sevmiyormuşsunuz ya..)
Bu yazdıklarımdan yanlış anlaşılma çıkmasın lütfen idarecilerin saygısızlığında hemfikirim.

zibula' Alıntı:
Fakat;Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ;bilgisayarın arızalarını çözme konusunda bilgi sahibi olmak zorunda..kimse kusura bakmasın.Okulda bilişim öğrtmeni varsa vicdanen bile olsa aksaklıkların,sorunların giderilmesi gerekir.İşin yönetmeliği-yazısı-çizgisine bakmamalı.Nasıl sınıf öğretmeni okuma-yazmayı öğretmesinin yanında tuvalet adabı,yeme içme konularını üşenmeden yapıyorsa bizde tornavidayı almamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Vicdanı micdanı karıştırma hocam. Karşındaki insanlığını bildiği müddetçe yapılır herşey. Karşında insan değil de koltuğa oturunca kendini firavun sanan odunlar, öküzler varsa yönetmelikte, kanunda yapmam zorunlu değilse kalkıp pencereyi bile kapatmam. Bazı idareciler meslekte esas olan öğretmenliktir ilkesini unutuyor. Malum ülkemizde koltuk sevdası bazı kişiliksiz bünyelerde aşırı ago yüklemesi yapıyor. Küçük tepeleri ben yarattım havasına giriyorlar. Öylesinin havasını almasını da bilmek lazım. Hep fedakarlık yaparak olmaz bu iş. İnsanın kendi biyolojik yapısını da düşünmesi lazım. Fotokopi bile ısındığında çift kağıt çekmeye, kağıt sıkıştırmayaq başlıyor. Her vere vere nasıl çalışacaksınız 60-65 yaşına kadar?

Geri