müdür yardımcısıyla tartıştık!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhhh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ngunaslancan' Alıntı:
zibula hocama aynen katılıyorum, tabiki haklarımız var kendimizi ezdirmeyeceğiz, ama anlattığınız olayda müdür yardımcısının tavrı yanlış olabilir belki ama bir bilgisayarda problem çıkınca da onu çözmek gerek bence bukadarlık bi durum için bilgisayarcı çağırmak yanlış diye düşünüyorum. zibula hocamın dediği gibi 1. sınıf öğrencisi altına yapınca sınıf öğretmeni benim işim değil ben ilgilenmem diyor mu? gerekirse çocuğun üzerini bile değişiyor. Kendi çocuğunuzun başına böyle bir durum gelse ve öğretmeni benim işim değil ilgilenmem dese kızarsınız. ben elimde tornavida çok gezmişimdir koridorda. bilgim yettiğince herşeyi yaparım, kasa da temizlerim projeksiyon da bağlarım, sizin tavrınızla alakalı bir durum, sizin fedakarca davrandığınızı farkettiklerinde onların da tavrı değişiyor mecburmuşsunuz gibi davranmıyorlar, yapabilir misiniz uygunsanıza dönüşüyor cümleler... zor gelmesin arkadaşlar... benim okulumda 50 bilgisayar var hergün birsürü problemle uğraşıyorum, ama zor gelmiyor, işini sevmekle alakalı... daha doğrusu işimizin word excel öğretmekten ibaret olamdığını düşünüyorum...
Hocam dürüstçe konuşursam senin gibi öğretmenler yüzünden bu meslek yapılmıyor artık,bende yapıyorum elime alıp ne iş varsa,o kadar abartıldıki bu iş nerdeyse hizmetli duruyordu işten kaçıyor ben okulun işi aksamasın diye yapıyordum,program sırasında mikrofon kayboldu,nerdeyse hocam tekenolojik aletler siz niye kontrol etmediniz diye azar işitecektim.benim görevim deil yaparsam vicdanen yapmak istiyorum bazı öğretmenler o kadar kaypakki öğretmenler odasında mouse u müdür yardımcısı almıs lab ta zaten az var.bende öğretmenler kullanmak istediğinde hocam müdür yardımcısında 1-2 güne kadar verecekmiş dedim siz söyleyin bana dediğiniz gibi hocam erken verir,bir Allah'ın kulu gidip demedi,sadece bana söyleyebildiler.bana hocam yapman lazım bulman lazım gibi şeyler söylüyorlar.

KİM BENİ ELEŞTİRİRSE ELEŞTİRSİN BENİM GÖREV TANIMIM ASKER,POLİS,HAKİM DE OLDUĞU GİBİ YAZILI DEVLETTEN İYİMİ BİLECEKSİNİZ.SİZLER YAZILDIĞI HALDE FAZLADAN İŞİ GÖREVİNİZMİŞ GİBİ YAPTIĞINIZ İÇİN BUNLAR TERBİYESİZLİK YAPIYOR DİĞER ARKADAŞLARA YOKSA BEN İNANMIYORUM.BİRİNDEN BİŞEY İSTEYECEN DE MÜDÜR DİYECEKTE BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ YAPMAYACAK,HİZMETÇİLİK YAPMAK İSTEYEN BUYURSUN YAPSIN BİZİ KARIŞTIRMASIN.

hocam o zaman müdür yardımcısına ''az ye de kendine bi uşak tut'' deseydiniz demeyi çok isterdim de denmiyo işte :D:D

zibula' Alıntı:
iletişim bozukluğu olduğu kesin idarecinizin..Fakat;Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ;bilgisayarın arızalarını çözme konusunda bilgi sahibi olmak zorunda..kimse kusura bakmasın.Okulda bilişim öğrtmeni varsa vicdanen bile olsa aksaklıkların,sorunların giderilmesi gerekir.İşin yönetmeliği-yazısı-çizgisine bakmamalı.Nasıl sınıf öğretmeni okuma-yazmayı öğretmesinin yanında tuvalet adabı,yeme içme konularını üşenmeden yapıyorsa bizde tornavidayı almamız gerekiyor diye düşünüyorum.

yanlış düşünüyosunuz bence. tornavidayı sadece bilgisayarlar için kullanırım ama elimdeki tornavidayı gören elektrik prizlerini, floarasanları falan da değiştirtmeye kalkınca gereken cevabı verdim. yani YAPTIĞINIZ İYİLİK BİR SÜRE SONRA GÖREVİNİZ OLUYOR...insanlara gerekenden fazla değer vermeyeceksin hocam.

İpin ucu gittikçe kaçıyor.Nerdeyse tüm işler bilgisayarla yapılırken bilgisayardan bu kadar uzak insanlar mebin heryerini kaplamış durumda.Bir de birşey bildiğini sananlar var içlerinde durum daha da vahim.
müdür yardımcılığı sınavında falan mutlaka bilgisayar bilgisi ölçülmeli.
bazı mantar müdür yardımcılarıyla sürekli çatışıyoruz.Ben henuz yılmadım.Bir şekilde işleri olması gerektiği gibi yapıyoruz.Ama diğer okulları gördükçe okudukça sinirleniyorum.

Diğer öğretmenler bir kere sabırlı olması gerekiyorsa bizim 10 kere sabırlı olmamamız gerekiyor.(burda sabır derken boyun eğmekten bahstmiyorum)
Birine birşey yapmıyorum genelde.Öğretiyorum, işi gücü bırakıp yanıma çağıırıyorum.Anlayana kadar gösteriyorum.zorla anlatıyorum.Artık angarya birşey isteyen benim o angaryayı yapmayacağımı biliyor.Ya yanımda oturup dinleyecek.Yada hiç gelemeyecek.

Meb camiasının BT öğretmeni de olsan Bt formatör öğretmen de olsan bize bakış açışı vizyonu geniş idareciler (çok az da olsalar varlar) dışında tamirci.Bize bakış açısı genelde bu.Bu bakış açısını yıkmak öyle tornavidayı almakla çözülmüyor.Aksine kötü yapıyorsunuz işimiz olmyan herşeyi yaparak.(ben almıyor muyum elbette alıyorum, daha az önce kablo bağladım BT sınıfında).

-Kaçımız öğretmenleri toplayıp birşeyler anlattı(akıllı tahta,power point...)?
-Kaç kişi okul dergisi yapıldığında tüm işi üzerine almak yerine diğer dergi komisyonundakilerin de birşeyler öğrenerek çalışmasını sağladı?(ben publisher da şablon hazıladım hepsine gösterdim nasıl yapılacağını.pek birşeye benzemese de kendileri en azında birşeyler öğrendiler.yoksa ben tek başıma çok daha hızlı ve güzel yapabilirdim)
-Kaçımız bir sınıf öğretmeni başarı belgesi hazırlamamızı istediğinde onu soran arkadaşlara hazır vermek yerine onları toplayıp yarım saat de olsa bişeyler anlattı.(ben yine topluyorum soran birkaç arkadaşı gösteriyorum hoşlarına da gidiyor zor gelen bir daha bana gelemiyor zaten)
-Kaçımız Bilmem kim hanımın egzersizi için şiir slaytı hazırlamayı reddedebildi?(o kadar saatlerce uğraşıp bir tşkr bile duymadım zamanında artık hayatta yapmam ama gelsin nasıl yapacağını anlatırım.)
-Kaçımız Öğretmenlerin gerçekten işine yarayabilecek farklı birşey öğretti onlara.(biliyorum çok meraklı değiller hatta öfleyip pöflüyorlar ama zorla müdüre yazı çıkarttırıp bir kaç saat okulda tutup güzel şeyler yaptığım oldu.haklı olarak şikayet ettiler.kalmak istemediler ama ortaya çıkan şeyleri görüp bişeyler yapamaya çalışanlar oldu.online test merkezi oluşturduk.Her öğretmen kendi kullanıcı adı ile testler oluşturmayı,resimli ve interaktif sorular oluşturmayı öğrendi.Ve hangi öğrenci testten ne yapmış gibi bilgileri takip edebildiler.)

Sürekli bir şekilde onlarn öğrenmesi için çeşitli "durumlar" oluşturuyorum.İdarecilerim genelde bu tip şeyleri görünce onların da hoşuna gidiyor.İdare desteği önemli tabi.Öğretmenlerimizin çoğu artık benim tamirden ziyade onların teknoloji alanında birşeyler öğrenmeleri için okulda olduğum farkına varmaya başladılar.Zaman zaman tepki gösterdiler,çatıştık birçok kez.Ama dirençlerini kırmayı başardım.kıramadıklarım yok mu ?elbette var hatta çok zorluyorlar ,ama uğraşıyorum onlarla.Onlar benden kaçıyor artık:) ama işimiz zor diğer öğretmenlere göre.
İşte tamircilikten sıyrılmak için biraz farklı şeyler yapmak gerek.Diyeceksin ki sen çok farklı şeyler mi yapıyorsun.En azından çalışıyorum.Şunu derseniz anlarım diğer öğretmenlerin böyle farklı bir şey yapma zorunluluğu yokken bizim neden var.E çünkü biz sadece öğretmen değiliz.Artık kabul edin.Ama sadece tamircilik yapmayın, en azından BDE konusunda arada bir toplayın bişeyler öğretin bu konuda bilgili olduğunuz bir şekilde farkettirin arkadaşlar.Yoksa zaten bizden tamircilik bekleyenlere tamirci olup çıkarız.

Lütfen msjımı sakin tornavida alamyın elinize diye algılamayın.Ama asıl yapmamız gereken işlere öncelik verelim.Kimse kolay kolay bize şunu anlat bunu anlat diye gelmez.Siz yapın planınızı idareye gösterin yazı çıkartın duyurun öğretmenlere.Küçük çaplı workshop tarzı şeyler de olabilir.İsteyen gelsin.Gelmeyenn zaten bir daha soru sormaya yüzü olmaz.İmajımızı düzeltmek biraz da olsa bize bakıyor.Yoksa meb camiasının bize bakışı çıkacak yönetmelikle falan değişmeyecek.

Öztle:Size tamircilik yapmayın demiyorum hobi olarak gene yapın :D

hocam kafana takma zaten idareciler bayan bilgisayarcıları sevmiyorlar.ben de bayanım, zor tarafları var ama idare etmeyı bileceksin hocam.ben çoğunlukla bi bakalım hocam derim ve uğraşırım, çok konuşmam hatta bazen sorduklarında nasıl hallettiniz diye ben de meslek sırrı hocam derim :D .detayları anlatmam zaten anlatsam da anlamazlar :) Öğretmen arkadaşlar da bilgisayarla ilgili sorunlarını getirdiklerinde tavrını beğenmezsem(emri vaki yapmaya çalışıyorsa)1 hafta 10 gün kalır labda kasa ne oldu dediğinde hastanede sırada hocam derim, ben bilmiyorum görevim değil gibi lafları söylemem ama kendimi ezdirtmem. Sadece strateji geliştirmek lazım... Kafanıza takmayın kolay gelsin

Geri