müdür yardımcısıyla tartıştık!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hhhh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ne güzel istanbul!!! formatör tornavida tutmalı...toz almalı... ortalığı süpürüp pırıl pırıl bakmalı.... arkadaş eşşek olana semer vuran çok olur... adamlar her gün daha fazla üstümüze geliyor he rgün idarecilerle yeni olaylar oluyor.. bizim içimizde canınız sıkılmasın diye elleri bağlayıp emret modunda olmamızı savunan bir dolu zümre var.. bıktım artık... bunlar görev dışı insayatif işler.. bakın yani sizin seçiminiz göreviniz değil burda gelip bunları yapmalıyız ama ayıp olur demeyin sonra okuyan başkaları görevimiz zannediyor... ya da arıza bir idareci çıkıp ama senden önceki formatör her dediğimizi yapardı diyor..... günümün 3 te 1 geçtiği iş hayatım berbat hale geldi yeter artık...

zibula' Alıntı:
iletişim bozukluğu olduğu kesin idarecinizin..Fakat;Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ;bilgisayarın arızalarını çözme konusunda bilgi sahibi olmak zorunda..kimse kusura bakmasın.Okulda bilişim öğrtmeni varsa vicdanen bile olsa aksaklıkların,sorunların giderilmesi gerekir.İşin yönetmeliği-yazısı-çizgisine bakmamalı.Nasıl sınıf öğretmeni okuma-yazmayı öğretmesinin yanında tuvalet adabı,yeme içme konularını üşenmeden yapıyorsa bizde tornavidayı almamız gerekiyor diye düşünüyorum.

:++:

Arkadaşlar günde kaç defa tornavidalık iş çıkar ki.

Ben evet benim görevim olmadığı halde okulumu masraftan kurtarmak için böyle işleri yapmaya çalışıyorum. Hem de kendi bilgi ve deneyimimi artırmış oluyorum.

Ancaaak karşı tarafın da anlayışlı olması lazım, benim yaptığım fedakarlığın kıymetini bilmesi lazım ki, ben de fedakarlık yapmaya devam edebileyim.

Tamam formatörüz zorunlu veya isteğe bağlı. Ama bu demek değil ki her işe koşacak formatör. Sanırsın milyarlarca ek ders alıyoruz. Bugün evindeki bilgisayarını servise götüren adam 30-40 lira para ödüyo. Biz de ayda nerden baksan 15-20 bilgisayara bakıyoruz artı yazıcılar, artı fotokopi makinaları, artı ağ sorunları... Devletten çıkıp bu işleri kendi işimiz olarak yapsak daha fazla para alırız. Üç kuruş ek ders milletin gözüne batıyo o ek dersin narına ha babam de babam çalıştırmaya çalışıyolar bizi. Milli eğitimin içinde akşamı zor eden binlerce memur, şef var. Onlara da ek ders yazılıyo. Derse giriyolar mı? Nasıl yaparsan yap yapamıyosan bilgisayarcıya götür yaptır paranla der gibi bakıyolar insana.

sitelerde' Alıntı:

Ben evet benim görevim olmadığı halde okulumu masraftan kurtarmak için böyle işleri yapmaya çalışıyorum. Hem de kendi bilgi ve deneyimimi artırmış oluyorum.

Ancaaak karşı tarafın da anlayışlı olması lazım, benim yaptığım fedakarlığın kıymetini bilmesi lazım ki, ben de fedakarlık yapmaya devam edebileyim.
:+1:
Katılıyorum hocam b

patari' Alıntı:
Hocam boş verin dengesizleri, bir uygulamamı yazmak isterim bu tip durumlar başıma geldikçe tecrübe ettim, müdür, mdr yardımcısı yada öğretmen bilgisayarı tamir edeceksem alıp BT sınıfına götürüyorum orada açtınmı sildinmi,format attınmı derdi olmuyor hatta bazen format bile atmıyor güzel bir temizlik :mrgreen: yapıp iade ediyorum çok gıcık olduysam emri vaki olduysa iki günde yatıyor masada :wink:
:++: :puhaha:

ngunaslancan' Alıntı:
zibula hocama aynen katılıyorum, tabiki haklarımız var kendimizi ezdirmeyeceğiz, ama anlattığınız olayda müdür yardımcısının tavrı yanlış olabilir belki ama bir bilgisayarda problem çıkınca da onu çözmek gerek bence bukadarlık bi durum için bilgisayarcı çağırmak yanlış diye düşünüyorum. zibula hocamın dediği gibi 1. sınıf öğrencisi altına yapınca sınıf öğretmeni benim işim değil ben ilgilenmem diyor mu? gerekirse çocuğun üzerini bile değişiyor. Kendi çocuğunuzun başına böyle bir durum gelse ve öğretmeni benim işim değil ilgilenmem dese kızarsınız. ben elimde tornavida çok gezmişimdir koridorda. bilgim yettiğince herşeyi yaparım, kasa da temizlerim projeksiyon da bağlarım, sizin tavrınızla alakalı bir durum, sizin fedakarca davrandığınızı farkettiklerinde onların da tavrı değişiyor mecburmuşsunuz gibi davranmıyorlar, yapabilir misiniz uygunsanıza dönüşüyor cümleler... zor gelmesin arkadaşlar... benim okulumda 50 bilgisayar var hergün birsürü problemle uğraşıyorum, ama zor gelmiyor, işini sevmekle alakalı... daha doğrusu işimizin word excel öğretmekten ibaret olamdığını düşünüyorum...

Her kurum her ortam farklı sayın hocam, öyle bir zaman geliyor ki öyle bir yere gidiyorsunuz öyle bir uslüp oluyor ki değil bakım onarım tamirat kurulum, fişi elektriğe takmak bile istemiyor, gemileri yakıyorsunuz. İşi sevmek kısmı var fakat her zaman değil.

İşimiz doğru word excel öğretmekten ibaret değil fakat işimiz teorik kısmı geçtim pratikte nedir ben anlayamadım anlayacağımı sanmıyorum...

sitelerde' Alıntı:

Güzel bir tahlil.

hızlıtürk' Alıntı:
ne güzel istanbul!!! formatör tornavida tutmalı...toz almalı... ortalığı süpürüp pırıl pırıl bakmalı.... arkadaş eşşek olana semer vuran çok olur... adamlar her gün daha fazla üstümüze geliyor he rgün idarecilerle yeni olaylar oluyor.. bizim içimizde canınız sıkılmasın diye elleri bağlayıp emret modunda olmamızı savunan bir dolu zümre var.. bıktım artık... bunlar görev dışı insayatif işler.. bakın yani sizin seçiminiz göreviniz değil burda gelip bunları yapmalıyız ama ayıp olur demeyin sonra okuyan başkaları görevimiz zannediyor... ya da arıza bir idareci çıkıp ama senden önceki formatör her dediğimizi yapardı diyor..... günümün 3 te 1 geçtiği iş hayatım berbat hale geldi yeter artık...
şiddetle katılıyorum bunlar sizin göreviniz değil sayın hocam kesinlikle HAYIR demeyi öğrenmek lazım.Ben bağırın çağırın demiyorum ama BU BENİM GÖREVİM DEĞİL demek lazım.Yoksa adam arabasına müzik cdsi bile hazırlatmaya çalışıyor.

hızlıtürk' Alıntı:

hocama sonuna kadar katılıyorumm... formatr olamadıığm zamanlarda bile 4e 5e kadar okl işi ile ugraşıp çıktığım çok oldu.. hiçte çok gormedim yaptığım işi vicdan meselesi.. ne kadar yorulsamdamm mutlu oluyorum bikere.. ama asıl mesele o değill.. çevremizdeki insanların saygısızlığı..şartlarımızın ağırlaştırılması nasılsa bu eşek yükleyelimm buna sonra tehdit edelimm.. vs. vs. birsürü can sıkan mesele...

bu tür durumlara karsı birlik olmaliyız...
bi işin bi söylenme sekli vardır.... sesimiz tek ses halinde çıkmalı.. tamam bazı şeyler görevimiz olmasın çalışma saatleri dandik olmasın.. ama biz yine o işleri yapalım gerektiğinde fazladan duralım sorun değil.. karşımızdakiler bunları fazladan yaptığımızı bilsinler..fazladan bi teşekkür bile istemem ben oonun için yapmıyorumm.. ama ilişkiler öle bir hal alıyorki dayanılacak gibi olmuyor bazen.. bu yüzden herzaman birlik olmalıyız.. arkadasımızı direk eleştirmek yerine once empati kurmayı deneyelimm!!

Arkadaşlar bakıyorum da durumumuz gerçekten vahim. Kimi arkadaşım elinden geldiği için ve severek yaptığı için tamir işleriyle uğraşıyor. Kimisi sorunu bulup kendisinin yapabildiklerini yapıyor, yapamadıklarını servise yönlendiriyor. Kimisi dengesiz, iletişim eksikliği olan idareciler ve bir takım öğretmenler yüzünden bu işleri yapmak istemiyor. Kendi içimizde bile çözüm üretemiyoruz. Tek sorun aslında yönetmeliğimizin net olarak çıkmaması. Görev tanımlarımızın net olarak bilinmemesi, bu uygulamaların illere göre farklılık göstermesi. Bunlar bilinmediği için herkes bir nevi bildiğini okuyor. İdarecisi iyi olanın durumu iyi, kötü olanın vay haline. Allah sonumuzu hayır etsin. İnşallah Görev tanımlarımız bir an önce çıkar da hepimiz rahatlarız. Kalın sağlıcakla.

bariskoc006' Alıntı:
Arkadaşlar bu olaylar erkek ya da bayan olmakla değişiyor. Ben ve eşim bilgisayar öğretmeniyiz. Kendim için düşünürsem 8-5 durmak da zoruma gitmiyor. kasa içini açıp temizlemekte zoruma gitmiyor. Ama eşimin yapması benim zoruma gidiyor. Lütfen yorumlarınızı buna göre yapın. Herkes kendi eşinin bilgisayar öğretmeni olup zorla formatörlük yaptırıldığını düşünsün ona göre cevap versin. Kasa açmak toz temizlemek perde takmak kesinlikle ve kesinlikle bizim görevimiz değil olamaz. Ben yapıyorum eşimin yapmasını istemiyorum. Bana formatörlük çok iyi geliyor ek dersi falan. Ama eşimin 7:30 18:00 saatleri arasında okulda durup elinde tornavidayla gezmesi hiç te hoş değil. Diğer öğretmenler ya sabah ya öğlenci. İsteğine göre en fazla 21 saat alıyor. Bizim elimizden bu imkanların hepsi alındı. Dediğim gibi tek düşünmeniz gereken eşinizin formatör olduğu. Hepsi bu....

Tamamen katılıyorum. Ben de erkekler bu türden şikayetlerde bulununca çok tasvip etmesemde bayanlara hak veriyorum.

Herkes formatör olmaktan şikayetleniyor. Benim derdimse adaylığım yüzünden formatör olamamak. Çünkü sırf bu yüzden lanet beden dersine girmek zorunda kalıyorum. Bunu söyleyince hemen "Ne olacak, sal öğrencileri bahçeye otur çayını iç" deniyor ama işler öyle yürümüyo. Bu gün müdür bey "Hocam eşofman giyin" diyor bana. Ben de inadına giymiyorum çünkü ben beden öğretmeni değilim ve öyle bir imajın üstüme yapışmasına izin de vermek istemiyorum. Kendi dersime 7 saat(keşke bu da olmasa hangi ders olursa olsun nefret ediyorum artık derse girmekten) beden e 14 saat giriyotum. Yani "bedenci" gibi çalışıyorum. Eğer ben "bedenci" olmak istesem onu okurdum ama ben böte okudum ve "bilgisayarcı" olmak istiyorum.

Demek istediğim hocam derse girseniz ne olacak sanki. Şimdiki öğrencilerle çok da keyifli bir zaman geçirebileceğinizden emin değilim.

ngunaslancan' Alıntı:
Hocam o zaman zorunlu değil formatörlük bırakacaksınız... Ben formatör olmak istiyorum diye imza attıysanız gereğini de yapacaksınız ya da ders saatlerinin size uyacağı bir okula gideceksiniz. bilgisayardan anladığınız zaman bu şeyleri göze almanız gerek, ailenin akrabaların komşuların arkadaşların gönüllü bilgisayarcısı oluyorsun zaten, benim evde hiç olmazsa en az iki kasa olur çevreden tamir edilecek... Sanırım sizin zihninizde canlandırdığınız öğretmenlik diğer branşlarda olduğu gibi, ama malesef kabul etmek gerek üniversitede daha seçiminiz yaptığınız anda bilgisayarcı kimliği size yapışıyor. diğer branşlar gibi derse girip çıktımızda işimizin bitmesi imkansız. diyelim ki siz şimdi formatörlüğü bıraktınız sadece derse giriyorsunuz gittiğiniz okulda, öğretmenler odasındaki bilgisayar bozuldu çalışmıyor misal ekran kartı arızalanmış benim işim değil yapsınlar mı diyeceksiniz.. benim içim rahat etmez bikere el atarım illa...

Ayrıca eminim ki doğuda ücra bir köy okulunda görevli arkadaşım da tezekle soba yakmayı sevmiyordur (tornavidayı sevmiyormuşsunuz ya..)
Bu yazdıklarımdan yanlış anlaşılma çıkmasın lütfen idarecilerin saygısızlığında hemfikirim.

Sen ne çok şey biliyorsun öyle.

kabadaba' Alıntı:
ngunaslancan' Alıntı:
Hocam o zaman zorunlu değil formatörlük bırakacaksınız... Ben formatör olmak istiyorum diye imza attıysanız gereğini de yapacaksınız ya da ders saatlerinin size uyacağı bir okula gideceksiniz. bilgisayardan anladığınız zaman bu şeyleri göze almanız gerek, ailenin akrabaların komşuların arkadaşların gönüllü bilgisayarcısı oluyorsun zaten, benim evde hiç olmazsa en az iki kasa olur çevreden tamir edilecek... Sanırım sizin zihninizde canlandırdığınız öğretmenlik diğer branşlarda olduğu gibi, ama malesef kabul etmek gerek üniversitede daha seçiminiz yaptığınız anda bilgisayarcı kimliği size yapışıyor. diğer branşlar gibi derse girip çıktımızda işimizin bitmesi imkansız. diyelim ki siz şimdi formatörlüğü bıraktınız sadece derse giriyorsunuz gittiğiniz okulda, öğretmenler odasındaki bilgisayar bozuldu çalışmıyor misal ekran kartı arızalanmış benim işim değil yapsınlar mı diyeceksiniz.. benim içim rahat etmez bikere el atarım illa...

Ayrıca eminim ki doğuda ücra bir köy okulunda görevli arkadaşım da tezekle soba yakmayı sevmiyordur (tornavidayı sevmiyormuşsunuz ya..)
Bu yazdıklarımdan yanlış anlaşılma çıkmasın lütfen idarecilerin saygısızlığında hemfikirim.

Sen ne çok şey biliyorsun öyle.

Bence de baya bişey biliyo arkadaş. Formatör zorunlu değilmişmiş dilekçe vermeseymişmişiz. Arkadaşım öyle bi hakkımız olsa emin ol yapardık. Benim bulunduğum ilde bilgisayarcılar dilekçe vermeden zorunlu formatörler. Yazın tatili yok ara tatili yok.. Vicdan olayı ayrı bişey görev olayı ayrı bişey. Vicdanla karıştırmayın lütfen. Ben okulumda boya da yaparım temizlikte. Bu benim vicdanım ama görevim değil. Kimse benden zorla böyle şeyleri isteyemez. Anladın mı arkadaşımmmmmm.

Kardeş bırak kimisi el pençe her halta koşturmayı marifet sanıyor iş sanıyor. Bunlar yüzünden bizleride ayakçı yaptılar okulda. Kaç kere duyduğumu allah biliyor "bu sizin göreviniz değil mi" sorusunu bende hemen açıyorum formatör görevlerini sonra hemen cümleyi değiştirip lütfen yardım edin kısmına geçiyorlar.

Vicdan kısmıda işin zaten tuzu biberi ben geldiğimde hoşgeldin demeyi bile çok gören birkaç kişi vardı 50 kişilik okulda şimdi işleri düşüyor yavaş yavaş. Bende yapamam diyorum zevkle ve bazen hayır demek gerektiğini herkesin bilmesi gerekiyor yoksa eşek olana semer vuran çok olur

Yeni geldiğim okulda lab.daki birçok bilgisayarı idare almış. Bunlar lab.ın demirbaşında mı gözüküyor, demirbaştan düşürdünüz mü diye sorduğumda müdür yard.sı yüzüme bile bakmadan ukalaca "hayıııııııııır, işte okulun demirbaşı" dedi. İnsan olmayanlarla muhatap olmaktan nefret ediyorum. Bölümümüzün en kötü yanlarından biri idarecilerle muhatap olmak zorunda oluşumuz. :verymad:

Karamsarlık falan değil bu biz "bilgisayar" öğretmeni de olsak formatör de gerek idare gerek öğretmenlerden gelecek bu tür söylemlerden kurtulamayacağız ve hiçbir yönetmelik genelge düzenleme vs bu durumu değiştiremeyecek. Ya branş değiştircez ya da müdür yardımcısı olcaz.

Böyle durumlarda şeytan diyor kaldır kasayı at yere :) Al ortada sorun vardı şimdi sorun yok. Bilgisayar yok sorunda yok... Tozlanmış bilgisayarı temizlemek görevinizmiş,peki onun görevide tozlanan bozulan bilgisayarı temizletmekmiymiş? Her sene okullara ödenek geliyor bu ödeneğin bir kısmınıda bilgisayar bakım - onarım işleri için ayırmayı akıl etmiyorlar mı? Tabiki hayır... İşini düzgün yapmaya çalışan insanı çayımı yudumladığım yerden nasıl parmağımda oynatırım onu akıl ediyorlar... Bunları okudukça, gördükçe çok üzülüyorum,yazık böyle insanlara verilen makamlara çünkü hak etmiyorlar... :x

Mesele iş yapıp yapmama meselesi değil mesele insanlar arasındaki iletişim problemi...bazı arkadaşlar bunun acısını yaşıyor...kimseye kızamayan,karşı taraf üzülmesin "aman problem olmasın" diye düşünen arkadaşlar var...bu konuda kendilerini geliştirseler iyi olacak...okulda kendinize göre iş planı yapın o planı bozan ve canınızı sıkan kim varsa güzel bir üslupla tersleyin...ama bilgisayarla ilgili ne gibi problemler varsa yapmaya çalışın sonuçta biz yapmasak kim yapacak...

logox' Alıntı:
... kısaca cevap verin, sinirlerinizi germeyin...

+ Hocam bu bilgisayarı çalışmıyor, halledin, göreviniz!
- Elbette hocam, önce uygun bir kullanıcı bulmak lazım...

+ Kasada toz birikmiş. Temizleyin!
- Hocam o tozlar size zimmetli, müdahale edemem.

+ Bu yazıcı neden çalışmıyor.
- Üzüm üzüme baka baka kararır hocam.

+ Projeksiyonlar tavana asılacak!
- İsa - Mesih adına, çarmıha gerseydik hocam !

+ "hocam bilgisayarla ilgili bir sıkıntınız var mı gidereyim?" diyeceksin.
- Ekinler baş vermeden kör buzağa topallamaz!
+ Anlamadım ¿
- Hah, ben de onu demek istedim.

+ Hocam internet yok !
- Hepsini bitirdiniz mi?

+ Formatörsünüz, bileceksiniz !
- Leoparın kuyruğunu tutmayacaksınız, tutsanız da bırakmayacaksınız...

+ Laboratuvardan bir bilgisayar gönder.
- Ketçap, mayonez de olsun mu?

.
.
...

sabah sabah hiç güleceğim yoktu hocam saolun:)

evet iletişim problemi var bence de , ama arkadaşlar formatörlüğü bırakamıyorum valilik onaylı olduğu için bitene kadarmış, eşim de bilg. öğretmeni ve onun okulunda böyle şeyler yok, yapacağım şey ocakta görevlendirme istememek, dersim de yok artık ne yaparlar beni bilmiyorum.

logox' Alıntı:

+ Anlamadım ¿

+ Hocam internet yok !
- Hepsini bitirdiniz mi?

.
.
...

:++: :++:

logox' Alıntı:

+ Anlamadım ¿

+ Hocam internet yok !
- Hepsini bitirdiniz mi?

.
.
...

:puhaha: :++:

Hocam Allah yardımcınız olsun. yuklarda bir arkadaş söylemiş bazen gemileri yakacan diye gözü kara olacan diye gerçektende öyle olmak lazım.
ben formatör değilim ama iyi niyetli olarak okulda sorunları halletmek için elimden geleni yapardım. geçen dönem müdür beni çağırdı hocam internetimiz sürekli kesilip duruyor bi bakarmısın dedi. bende yine iyi niyetli olarak uğraşmaya başladım ama problemi tespit etmek zor. ben uğraşırken gidip geliyor ikide bir hocam ne oldu halledemediniz mi deyip kafamın tasını attırıyor. en son hocam iki saattir uğraşıyorsun bi işi beceremedin demez mi kendimi kaybettim tornavidayı masaya sert bi şekilde vurdum o kadar biliyorsan gel kendin yap yada git tamirci çağır dedim odadan çıktım. arkamdan çağırırım dedi. çektim gittim. aradan iki hafta geçmedi bi baktım okula yeni gelmiş rehber öğretmeni gönderiyor (kendisin yüzü tutmuyor) internetimiz kesildi gelip baksın demiş. bende git kendisi yapsın yada tamirci çağırsın dedim bi dahada beni böyle şeyler için çağırmasın dedim. o gün bu gündür benden
bişey istemiyor. kafam kulağım rahat. bazen deli olmak lazım hocam yoksa insanı çok eziyorlar.
tabii sizin durum nedir bilmiyorum hemen gidin rest çekin kavga edin demiyorum ama yeri geldiğinde geri adım atmayın hiçbir şey yapamazlar emin olun.
tekrar Allah yardımcınız olsun ve bizi bu hallere düşürenleri Allaha havale ediyorm er geç ahımız tutar merak etmeyin.
kalıon sağlıcakla.

sevgili arkadaşlar bakın bilgisayarcıların bugünkü durumunun belirsizliğin sebebinde il mem lere, ilçe mem lere bizimle ilgili şikayetlerin çok gitmesinden dolayıdır. peki bu şikayetleri kim yapıyor? genel olarak sorun yaşadığımız idareci arkadaşlardan, yöneticilerden kaynaklanıyor ki sorunlarını bi üst amire anlatmaları doğal bir durum ... bakın gelin özeleştiri yapalım. bakanlık da, il de, ilçe de sürekli sorun yaşadıkları branşşları çok sevmezler. bana göre elimizden geldiğince onlarla kendimizi ezdirmeden tatlı sözlerle iyi niyetli olduğumuzu kabul ettirip yapamayacağımız şeyleri anlamalarını sağlayabilmemiz. bunu nasıl mı yapacaz ee artık öğretmeniz bizim bunları bilmemiz lazım... eğer her bilgisayarcı bulunduğu okuldaki idarecilerle tartışacak olsa o zaman bakanlıktaki kurumlar bizimle ilgili sadece "bunlar ne iş yapar ki" düşünceleri hakim olur, ki şu an ne yazık ki durum böyle. bizim ne yapıp ne yapıp okuldaki işlerin biz olmadan sağlıklı yürüyemeceğini anlamalarını sağlamamız lazım. bunun için de bu işlerin özverili ve kavgasız bir şekilde ve de ezdirmeden yapılabilmesi lazım ki kıymetimiz bilinsin yoksa en ufak bir sıkıntıda eğer teknik servis çağır dersek o zaman sen necisin diye sormazlar mı? bana göre bir bilişim öğretmeni sorunu olan bir personele tatlı bir dille sorununu çözmesi için yardım etmeli. yapamıyorsa en azından iyi niyetli olduğunu hissetirebilmeli.

logox' Alıntı:

+ Anlamadım ¿

+ Hocam internet yok !
- Hepsini bitirdiniz mi?

.
.
...
:puhaha: :++: Hocam dehşetsin ya nerden buldun bu cevapları

Geri