Mühendislik Tamamlama Sınavı Soruları Yayınlandı

Kodla Büyü
Sorulara bakmadan yorum yazdığımı sanan arkadaşlara teessüflerimi sunuyorum. İlk 20 soruyu 2 soru boş olmak üzere 7 dk. da çözdüm sonrasında da bıraktım hocam. Diğer sorularada üstün körü göz gezdirdim. Zaman gerektiren sorular var mı? Elbette var. Ama öyle sorualr varki aslında zaman direk kazanılabiliyor. Ama onun içinde daha önce söylediğim gibi matematik sorularının çözüm sisteminden uzaklaşmamış olmak şart. İlk anda görememişseniz soru sizin için işkence. Mesela bu soru;
a+(a-1)+(a-2)+.....+2+1=171 kulağı tersten tutmak gibi 1 den a ya kadar ardışk sayıların toplamı formülü bilmek yeterli [a*(a+1)] / 2 geriside bölünebilme kuralları bilgisi. Ama dediğim gibi bu sorunun bile hızlı çzülebilmesi için antreman lazım. Sadece bilgi ve potansiyel yeterli değil. Tabiki burda benim görüşüme daha öncede belirttiğim gibi benim antremanlı olmamın etkisi var.
Kaç tane çözebileceğimi merak eden arkadaşlar için kalan 60 soruya 60 dk. ayırıp bir ara bakarım sizin için. Ki zaten sonuçlar açıklandığında göreceksiniz ki azımsanmayacak kadar kişi 60-70 net sayısının üstüne çıkacaktır diye düşünüyorum.

bende kim 1 milyon isterde hep 125binlik soruya kadar gidiyorum...hocam sen şakamısın yaaa..

Bana bir sürü arkadaş köpürecek ve kızacak biliyorum ama şeytanın avukatlığını ben yapayım.dedim ama vazgeçtim akşam akşam oruçlu milletin günahına girmeyelim

zulfikar1985' Alıntı:
Sorulara bakmadan yorum yazdığımı sanan arkadaşlara teessüflerimi sunuyorum. İlk 20 soruyu 2 soru boş olmak üzere 7 dk. da çözdüm sonrasında da bıraktım hocam. Diğer sorularada üstün körü göz gezdirdim. Zaman gerektiren sorular var mı? Elbette var. Ama öyle sorualr varki aslında zaman direk kazanılabiliyor. Ama onun içinde daha önce söylediğim gibi matematik sorularının çözüm sisteminden uzaklaşmamış olmak şart. İlk anda görememişseniz soru sizin için işkence. Mesela bu soru;
a+(a-1)+(a-2)+.....+2+1=171 kulağı tersten tutmak gibi 1 den a ya kadar ardışk sayıların toplamı formülü bilmek yeterli [a*(a+1)] / 2 geriside bölünebilme kuralları bilgisi. Ama dediğim gibi bu sorunun bile hızlı çzülebilmesi için antreman lazım. Sadece bilgi ve potansiyel yeterli değil. Tabiki burda benim görüşüme daha öncede belirttiğim gibi benim antremanlı olmamın etkisi var.
Kaç tane çözebileceğimi merak eden arkadaşlar için kalan 60 soruya 60 dk. ayırıp bir ara bakarım sizin için. Ki zaten sonuçlar açıklandığında göreceksiniz ki azımsanmayacak kadar kişi 60-70 net sayısının üstüne çıkacaktır diye düşünüyorum.

sınav mantığını anlayamayan arkadaşlar var aramızda. Sınav tek oturum şeklinde yapılır şöyle evde oturayım öyle 10 dk tutayım 10 soru çözeyim sonra üç gün sonra 50 dk daha tutup 50 tane daha çözeyim diye düşünürseniz sağlıklı sonuç alamazsınız. Biz de sınavda ilk 30 dk zaman sıkıntısı yaşamadık ama insan beyni üst üste o kadar sorudan sonra yoruluyor. Artık öyle bir hale geldik ki son geometri sorularında bile anlamakta zorlandık yoksa gayet kolaydı geometri soruları.

duyu81' Alıntı:
Şimdi anladınızmı türk mühendislerin yaptıkları köprünün ilk yağmurda neden yıkldığını önünden kamyon geçen apartmanın neden çöktüğünü....

Aynen altna imzamı atıyorum. Sorular sbs düzeyinde bana gore

nhy03' Alıntı:
duyu81' Alıntı:
Şimdi anladınızmı türk mühendislerin yaptıkları köprünün ilk yağmurda neden yıkldığını önünden kamyon geçen apartmanın neden çöktüğünü....

Aynen altna imzamı atıyorum. Sorular sbs düzeyinde bana gore
sizin seviye zaten ortaokul sanırım...çekemeyenlere kapak pardon anten..mühendisler geliyor..sizi gidi çekemeyenler sizi

ya sınava girmeyen arkadaşlar yorum yapmasın. sınav süresi sorulara göre epey azdı. yoksa tabiki zor değildi

gece yola çıkıp hiç uyumadan sınava girince zor gelmişti bana da. tabi birde 8-10 senedir matematik çözmemenin dezavanntajı var idi. genede barajı geçeriz heralde.

80 soruya 120 dakika mı verdiler. Süreyi yetiştiremeyen kendinden şüphe etsin, ales males hiçbir şeye girmediniz mi, yıllardır ne yapiyorsunuz :P

blume2004' Alıntı:
zulfikar1985' Alıntı:

sınav mantığını anlayamayan arkadaşlar var aramızda. Sınav tek oturum şeklinde yapılır şöyle evde oturayım öyle 10 dk tutayım 10 soru çözeyim sonra üç gün sonra 50 dk daha tutup 50 tane daha çözeyim diye düşünürseniz sağlıklı sonuç alamazsınız. Biz de sınavda ilk 30 dk zaman sıkıntısı yaşamadık ama insan beyni üst üste o kadar sorudan sonra yoruluyor. Artık öyle bir hale geldik ki son geometri sorularında bile anlamakta zorlandık yoksa gayet kolaydı geometri soruları.
İlk 20 sorudan 18 tanesini gözüyle çözünce insan bırakası geliyor anladın sen onu. Sanırım kalın ve büyük puntolu yazıyıda sanırım kendi görme probleminden dolayı kullandın, sınavda neden yapamadığınıda anlıyorum bilseydim önceki gayet güzel içtenlikle yazdığım yazılarıda seninki gibi yazardım. Haydi kal sağlıcakla.

blume2004' Alıntı:
zulfikar1985' Alıntı:

:+1:

bilo' Alıntı:
kedi ciğer meselesi sanırım :puhaha: :puhaha:
Bana diyorsan eğer ÖSYS ile girdiğim müh. fakültesinde 4. sınıfım şu an. Sen git aynadaki, ufak bir sınavı halledememiş yüz ifadene bak. Onunla mutluluklar dilerim.

blume2004' Alıntı:
Birde belirtmeden edemicem. Benim sınav mantığımdan bahsediyorsun ama çözemediğin soruları atlayarak çözebileceklerine geçmeyi bile düşünemeyip çözebileceğin geometri sorularını heba ediyorsun. İlginç!

zulfikar1985' Alıntı:
bence bugün otur çocuklar gibi bugün 10 soru,yarın 5 soru,öbürsü gün 15 soru çözeceğine otur adam gibi 120 dakikada yap ondan sonra konuş.bekara karı boşamak kolay derler.benim herzaman matematiğim iyi olmuştur.ilk 20 sorunun 19 unu doğru yapmışım ve 11 dakikada çözdüm.diğer 20 den sonra uğraştırıcı ve zaman kısıtlamasından dolayı yaklaşık 20 boş soruma dönemedim.2 dakikada sallayıp çıktım.ve ben alesten 91 almış biriyim.oturduğun yerden konuşacağına halep ordaysa arşın burda.hodri meydan.burdan atıp tutma.

zulfikar1985' Alıntı:
bilo' Alıntı:
kedi ciğer meselesi sanırım :puhaha: :puhaha:
Bana diyorsan eğer ÖSYS ile girdiğim müh. fakültesinde 4. sınıfım şu an. Sen git aynadaki, ufak bir sınavı halledememiş yüz ifadene bak. Onunla mutluluklar dilerim.
bilo hocam, arkadaşı tanımadan böyle yorum yapmasaydın keşke :)

arkadaşlar ilk 40 soruyu bende az bi boşla takır takır çözdüm.ki matematiğim iyidir gayette antremanlıyım ama gerçekten 40 sorudan sonra artık soruları okumakta bile güçlük çekiyosunuz çünkü beyniniz haliyle yoruluyo.ki zaten 50.sorudan sonraki sorularda zorlayıcı sorulardı.en azından zaman yetecek gibi değildi.o yüzden sınava girmeyen arkadaşlar sınava girmeden bunu anlayamazsınız. :sleep:

hocam tanısam nolur..ben zaten 60ın üzerinde doğrum var..mühendislik fakülteside neymiş.tırı vırı bunlar..öüretmen olmak için 10 takla atarlar bunlar..geçin bu işleri geçin :puhaha: :puhaha:

bilo' Alıntı:
hocam tanısam nolur..ben zaten 60ın üzerinde doğrum var..mühendislik fakülteside neymiş.tırı vırı bunlar..öüretmen olmak için 10 takla atarlar bunlar..geçin bu işleri geçin :puhaha: :puhaha:

aynen katılıyorum. benim için çokta bir önemi yoktu sınavın. bu yaştan sonra teknik öğretmenliği bırakıp mühendislik yapmam nasıl olsa. üç aşağı beş yukarı mühendis kadar kazanıyoruz nasıl olsa. benim temennim atanamayan teknik öğretmen arkadaşların başarılı olup işlerine yarayacak olan ek bir diploma almaları. kazanıp yerleşsem bile öyle derslere felan geleceksin derseler gitmez zaten :P
benim anlamadığım mesele niye bu kadar bu olayı çekemeyen var. Mühendisliği bitirip üzerine bir de formasyon alarak öğretmenlik yapan bir çok bilgisayar mühendisi var iken, zaten teknik öğretmen olanlara mühendislik diploması vermeleri bir ayrıcalık değil ki. mühendis olup bu yaştan sonra aselsanda çalışacak değilim ya :puhaha:

bilo' Alıntı:
Zordu zordu diye ağlayanlar 60 üzeri diye dökülmeye başladı. En başta yazmıştım 60-70 net üzeri çok kişi çıkacak diye. Zordu ama yaptık havası geçiniz efendim geçiniz. Bir de o yüzden mi atladın sınava ciğer bulmuş kedi gibi?

zülfi ben zaten senin girdiğin öss ve girmediğin kpss sınavlarında matematikleri hep fulledim zülfi..sınav olurda neden girmeyeyim..öğretmenlik cepte zaten..mühendislikte olursa yan cebe koyarız..belki lazım olur yan cepte dursun :mrgreen: :mrgreen:

evet evet gençlere yol vermek lazım :D
bu arada bence de matematik soruları zor değildi.

Ben bu sınava girmedim, girmeyi de düşünmüyorum ama bu forumdaki bazı uyuz kişiler gibi kişilerin azminizi kırmasına izin vermeyin. İnşallah seneye meslektaşlarımız arasından çok değerli mühendisler çıkacak. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki düz liseden çıkıp 4 sene kıytırık mühendisk fakültesi okuyanlar mühendis olmayı hak ediyorsa, en az 7 sene alanında hem teorik hem de uygulamalı eğitim almış, üstüne sınavla 1 yıl daha fark okumuş teknik eğitim mezunları kat ve kat mühendisliği hak ediyorlar. Şimdiden mühendis olacaklara helal olsun, hayırlı olsun.

oww ösys'ile mühendislik haa.. barajı geçen bir mühendisliğe giriyordu en son yerleştirme puanlarına baktığımda..

bilo' Alıntı:
zülfi ben zaten senin girdiğin öss ve girmediğin kpss sınavlarında matematikleri hep fulledim zülfi..sınav olurda neden girmeyeyim..öğretmenlik cepte zaten..mühendislikte olursa yan cebe koyarız..belki lazım olur yan cepte dursun
Valla hacı benim anlamadığım bu sınav çıktığı gün uzayan kol bizden olsun diyen adamım. Ama gel görki yazdığımız her şey ters algılanıyor :) Gerçi bendede hata ne diye sinirlenip tekrar cevap yazarsın ki. Helali hoş olsun kazananlara ne diyeyim. Sadece sorular söylenildiği kadar zor değilmiş. :mrgreen: :mrgreen:

bilisim-tef' Alıntı:
oww ösys'ile mühendislik haa.. barajı geçen bir mühendisliğe giriyordu en son yerleştirme puanlarına baktığımda..
5 yıl önce girdim hocam. Son baktığına kanmayasın yani belkide 5 yıl önce üniversitedeydin, belki üniversitede bile değildin. O açıdan yorumlarda biraz daha dikkat!

Geri