Mühendislik Tamamlama Sınavı Soruları Yayınlandı

Kodla Büyü
melanik' Alıntı:
bi de şöyle bi durum var arkadaşlar üst üste sayısal soru çöz çöz bi yerde artık işlem yetin dumura uğruyo.ki herkesin söylediği gibi süre cidden yetmedi. :sleep:
bana da sınavda bi ara kal geldi beynim durdu. Çıksam mı ki dedim çöz çöz nereye kadar arkadaş :? :o

cakir528' Alıntı:
zulfikar1985' Alıntı:
Sorulara bakmadan yorum yazdığımı sanan arkadaşlara teessüflerimi sunuyorum. İlk 20 soruyu 2 soru boş olmak üzere 7 dk. da çözdüm sonrasında da bıraktım hocam. Diğer sorularada üstün körü göz gezdirdim. Zaman gerektiren sorular var mı? Elbette var. Ama öyle sorualr varki aslında zaman direk kazanılabiliyor. Ama onun içinde daha önce söylediğim gibi matematik sorularının çözüm sisteminden uzaklaşmamış olmak şart. İlk anda görememişseniz soru sizin için işkence. Mesela bu soru;
a+(a-1)+(a-2)+.....+2+1=171 kulağı tersten tutmak gibi 1 den a ya kadar ardışk sayıların toplamı formülü bilmek yeterli [a*(a+1)] / 2 geriside bölünebilme kuralları bilgisi. Ama dediğim gibi bu sorunun bile hızlı çzülebilmesi için antreman lazım. Sadece bilgi ve potansiyel yeterli değil. Tabiki burda benim görüşüme daha öncede belirttiğim gibi benim antremanlı olmamın etkisi var.
Kaç tane çözebileceğimi merak eden arkadaşlar için kalan 60 soruya 60 dk. ayırıp bir ara bakarım sizin için. Ki zaten sonuçlar açıklandığında göreceksiniz ki azımsanmayacak kadar kişi 60-70 net sayısının üstüne çıkacaktır diye düşünüyorum.
bence bugün otur çocuklar gibi bugün 10 soru,yarın 5 soru,öbürsü gün 15 soru çözeceğine otur adam gibi 120 dakikada yap ondan sonra konuş.bekara karı boşamak kolay derler.benim herzaman matematiğim iyi olmuştur.ilk 20 sorunun 19 unu doğru yapmışım ve 11 dakikada çözdüm.diğer 20 den sonra uğraştırıcı ve zaman kısıtlamasından dolayı yaklaşık 20 boş soruma dönemedim.2 dakikada sallayıp çıktım.ve ben alesten 91 almış biriyim.oturduğun yerden konuşacağına halep ordaysa arşın burda.hodri meydan.burdan atıp tutma.
alesten 89 aldım kpssden 90la atandım. Çıkan tüm ales sorularını da oturup zaman tutarak çözdüm sınavdan önce 2-3 yanlışım ve ya yapamadığım soru oluyordu. Sınavda bi ara yüzüm aynen şöyleydi. :verymad: O kadar kastım. 10 yanlışım var. Geometri sorularını 5 tanesi yetişemediğim. Tabi hepsini çözünce hocamın dediği gibi yapamadığını atlama kek geometri sorularını kaçırmama da olmuyor. Hepsi çözülebilir basit sorulardı. Ama rakamlar çarpanlarına ayırınca hep 17nin katı 19un katı içinde ara ki bul şeylerdi. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim. Sınavdı yoldu oteldi gitti 500 lira :)

naimeozer' Alıntı:
alesten 89 aldım kpssden 90la atandım. Çıkan tüm ales sorularını da oturup zaman tutarak çözdüm sınavdan önce 2-3 yanlışım ve ya yapamadığım soru oluyordu. Sınavda bi ara yüzüm aynen şöyleydi. :verymad: O kadar kastım. 10 yanlışım var. Geometri sorularını 5 tanesi yetişemediğim. Tabi hepsini çözünce hocamın dediği gibi yapamadığını atlama kek geometri sorularını kaçırmama da olmuyor. Hepsi çözülebilir basit sorulardı. Ama rakamlar çarpanlarına ayırınca hep 17nin katı 19un katı içinde ara ki bul şeylerdi. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim. Sınavdı yoldu oteldi gitti 500 lira :)
Hocam, baştan beri benim anlatmak istediğimde o ya zaten. Antremanlı olan arkadaşlar bahsettiğiniz çarpan değerlerini v.s. direk görmüştür. Ha buna rağmen çok işlem içeren sorularda var arasında, ama diğer sorulardan zaman artıranlar onlara da bakabilmiştir. İnş. hakkınızda hayırlısı.

Arkadaşlar mühendis olmamız kimilerini rahatsız ediyor kimilerini ilgilendirmiyor.Bende hiçbirini umursamayanlardanım.Mühendislik fakültesinde yüksek lisans yapmış biri olarak çalıştıktan sonra kimseden eksik yanımız olmadığı kanaatindeyim.Bence aldırmayıp sınav sonucuna odaklanalım sonrada tercih işlerini konuşuruz :D

Arkadaşlar, bu tarz sınavların amacı zaten insanların elenmesini sağlamak, eleyici unsurlar, bilgi, zaman, hesap hatası ya da mantık hatası şeklinde. sınavda bütün bu unsurları içeren güzel bir sınavdı. sorular kolaydı, zor değildi. Örneğin köşegen sayısı sorulan bir soru var ki 7. sınıf sorusu lakin bilgi istiyor. biliyosan yap. Eleme sınavında, eleme yapacak başarılı bir sınav olmuş.

süreyi yetiştiremeyenlerden biri de benim, lakin burada arkadaşların belki de çalışmalarının karşılığı olarak yapsalar da kendilerini savunma durumuna geçmelerini çok anlayamıyorum.

sınava girmeyip full yaparım diyenler önümüzdeki yıl başarılar sizlere, siz kanıtlamaya çalıştığınız gibi süper harika muhteşemsiniz. ki daha sonra tanıştığım ve 78 soruyu bilerek yaptım diyen kişi de var.

herkes için hayırlısı olsun.

2013 Sonbahar ALES mi zordu, 2013 Mühendislik tamamlama mı?

İkisine de girdim ikisinde de Matematikçiliğimden utandım. Ya sorular bildiğimiz matematik değil ya da bizde sorun var. :verymad:

Acayip kötüyüm şu an, iki sınava da girerken öyle rahattım ki, zaten ders felan çalışmıyorum hiç, bir de üstüne rahatlık varken "Yapar çıkarız yaa 40-50 tane Matematik sorusu değil mi olsa olsa nasıl olacak, hallederiz bir şekilde" kafasıyla sınava girip, soruları gördükten sonra sınavdan çıkışım arasında tam tamına 180 derece far vardı.

Bundan sonraki yapılacak her türlü sınavdan tırsmaya başladım. Çünkü bu iki sınavda da gördüm ki, artık nasıl sorarız da yapamazlar düşüncesiyle soru hazırlıyorlar.

Geri