Ciddi ciddi düşünmüştüm ilk başta.
Öğretmenlikte 5 hadi 10 yıl daha dayanabilirim diye düşünüp alternatif olarak başlayıp, görmek istemiştim. Her yıl değişen modüller, modül çıkmadan ders anlatılmasını beklemek, basıldıktan 1-2 yıl sonrada değişen modül, konu içeriği değişimini max 10 yıl daha kaldırabilirim diye, düşünüp, yazılımcı olarak, şunu istiyoruz desinler, bıraksınlar kodlayayım diye düşünüyorum. Mühendis Tamamlamayı bekleyeceğiz, umarım oradan bir yol çıkar
Arayıp sorularıma aldığım cevapları yazayım, ihtiyaç duyanlar için:
1) Herkese sorumlu olacağı bir modül verilecek, her türlü geliştirilmesi ve bakımı o kişiye ait olacak,
özellikle yazılım geliştirme ve veri tabanı bakım-optimizasyonu ve fatih projesi için eleman arıyorlar
2) Yeni geliştirilecek bir sistem ekip çalışması olarak yapılacak
3) Amiriniz, şube müdürü olacak
4) Taban aylığınızın 2 katı maaş + Full ekders + Sınav görevleri (Şehir dışı) + Hizmet içi eğitimler
5) Görevlendirme min 1 yıl olacak
Özel şartlar 4 ana başlığa ayrılmış, her hangi bir alandaki uzmanlığınız yeterli.
Memleketinde, Özel eğitim meslek lisesinde çalışan (full'e yakın %25 fazlalı ekders), ailesi yanında yaşayan bekar birisi olarak, sadece maddi kayıpla, en azından acı veya tatlı (!) bir tecrübe edinmiş olurum, nasıl olsa görevlendirme, beğenmezsen bir yıl sonra eski krallığıma dönerim düşüncesiyle başvurmayı sıcak bakmıştım(!) Tek amacım ileriye yönelik, kariyer basamakları olursa bir yararı olur mu düşüncesiydi. Sonradan şunları düşününce:
Çalışanını koruyup, kollamayan, hatta kendisi ezen bir bakanlık olması,
Bilişim sektörünün diğer alanlardan çok çok farklı olması ve halen anlaşılmadığımızı düşünmem,
Ankara olması (nedense hiç sevemedim bu şehri)
İşi yapan genelde biz olup da, kaymağını başkalarını yemesi ve bundan bizden başka kimsenin haberi olmamasından dolayı
VAZGEÇTİM.
Şu şartları sağlayan arkadaşlara yine de başvurmalarını tavsiye ederim:
1) Bekar olmak
2) Çalıştığı şehrin sosyo-ekonomi, kültürel ve diğer alanlardan, tatmin olmayanlar
3) Çalıştığı okulda anlaşamadığı-zıtlaştığı, mutsuz olmasını sağlayan kişi(leri) olanlar
4) Maddi yönden, görevlendirme sonucu alacağından daha az alıp, gideri fazla olanlar
5) Her ne olursa olsun, her şeyi kendisi tecrübe etmek isteyenler