meb k12 ler ne kadar özgür?

Kodla Büyü

Libertad

Aktif Üye
Ayaklarına html prangası vurulmuş hücresinin penceresinden güneş gibi sızan joomlar hoopslar phpler aspler ve diğerlerine çok uzak olan meb k12 ler ne kadar özgür?Şimdi anlyorum bazı arkadaşların k12 den ayrılmak istemeyişlerini...

Özgürlük kardeşim benim:) Ne de romantik tümceler kurmuşsun, avatarın da pek uygun e-felsefene:)
"Sen yenisin galiba" diyeceğim alınacaksın!
1. meb.k12.tr çatısı yokken okulların hiçbirinin web sitesi yoktu.
2. meb.k12.tr çatısının tüm güvenliği MEB tarafından sağlandığı için güvenlik ve veri hırsızlığı sorunu yaşamazsınız
3. meb.k12.tr altyapısı sürekli güçlendirilmektedir ve oldukça hızlı upload yapılabilmektedir.

meb.k12.tr altyapısın varlığı ve okul sitelerinin yaygınlaşması sen ve senin gibi özgürlükçü düşünen gençlerimize böyle fikirler ürettiriyor. Yani önceden bu da yoktu. Kimse bedavaya ve son derece kolay kurulumlu (meb.k12.tr siteleri default olarak kuruludur ve okullar ilsis şifrelerini kullandıkları için şifre kaybetme meselesi yoktur) site vermiyordu. Okullar olarak bizler xoom, geocities, 3m, 5m, cjb.net, yonlendir.com gibi ücretsiz ve bol reklamların kurbanı oluyorduk. Parayla almak için öncelikle okul idaresine domain-hosting-site-yayınlamak-güncellemek vb. kavramları ..ıçımız terleyerek anlatmaya çalışıyorduk.

Biliyor musunuz, bilmiyorum. HTML; yani statik (durağan) sitelerin güvenlik açıkları sadece kullanıcının dikkatsizliği kadardır. Yani kullanıcı sağlam şifre kullanıyor ve bilgisayarında ftp şifrelerini her seferinde bir kez kullanımlık olarak giriyorsa güvenlik açığı yok demektir.

Ben de isterim MEB asp, php, .net desteği versin aynen senin gibi. Çağ onu gerektiriyor ama dilemek olması için yetmiyor. Çok isteyen kendi okuluna yıllık 40 TL masrafla pekala edinebilir bu hizmetleri. Ayrıca güvenlik meselesi de cabası. Şimdi siz her türlü vt sistemine aşina olabilirsiniz ama canım idarelerim belki sizin kadar bilgili değiller ve onlar da joomla istiyorlar. Hadiiii... Eğitek oldu mu sana "anında yardım çağrı merkezi" :)

Tersten okuyacağım son cümlenizi öğretmenim.
Şimdi anlıyorum özgün tasarım yeteneğinden yoksun, ps ile dw'yi birarada kullanabilme yetisiz, joomla eklentileri uzmanı WEB MASTERlerimizi...

neye göre özgürlük demek istediğinizi anlamadım
MEB her okula meb.k12.tr uzantılı alanadı veriyor, isterseniz başka uzantıda bir site kurabiliyorsunuz, yasal olarak başka bir uzantı almanız yasak değil, ben .com uzantılı okul siteleri bile gördüm. Ayağınıza vurulmuş bir pranga yok. :-1:
Ha ben html le uğraşamak istemiyorum diyorsanız o başka, okulun parası yoksa cebinizden yıllık 30-50 tl arası bir ücreti verir, alırsınız bir host-domain, meb.k12.tr nin index sayfasınıda yaptığınız siteye yönlendirirsiniz olur biter, bu kadar basit.

evet ya.. bayram tatili boyu meb.k12 sitelerine erişelemedi.. :( sanırım mb serverları da tatile girmişti. :)
bakalım tatil dönüşü ne olcak.. :|

tdemirparmak' Alıntı:
Özgürlük kardeşim benim:)
3. meb.k12.tr altyapısı sürekli güçlendirilmektedir ve oldukça hızlı upload yapılabilmektedir.
söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ama
meb serverlerinin oldukça hızlı ve sürekli güçlendirildiğini söylemişsiniz hocam buna katılamıcam serverlerin problemli olduğunu bilmeyen yok herhalde gerçekten siz meb k12 kullananlardan değilsiniz...
meb k12li sitenizi incelemek isterdik birşeyler öğrenebilmek için... :sleep: :sleep: :sleep:

kerasus' Alıntı:
tdemirparmak' Alıntı:
Özgürlük kardeşim benim:)
söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ama
meb serverlerinin oldukça hızlı ve sürekli güçlendirildiğini söylemişsiniz hocam buna katılamıcam serverlerin problemli olduğunu bilmeyen yok herhalde gerçekten siz meb k12 kullananlardan değilsiniz...
meb k12li sitenizi incelemek isterdik birşeyler öğrenebilmek için... :sleep: :sleep: :sleep:

Size önerim, ülkemizdeki resmi eğitim kurumu sayısını 100 mb ile çarpın, hepsine ayrı ayrı klasör sistemi içinde başlangıç şifrelerini ve ftp erişim izinlerini ayarlayın. Bu sunucuyu 365 günün en az 250 günü çalışır halde tutun. Sonra tekrar konuşalım:) meb.k12.tr alanı altında birden fazla okul sitesi tasarladım yayınladım ve yayınlamaya devam ediyorum. Sunucu çalıştığı sürece erişimde zaten sıkıntı olmaz. Javascript'lerle boğmazsanız, web20 kodları ile doldurmazsanız siteniz (meb sunucuları aktif iken) "no problem" çalışacaktır:)

Upload hızını da test etmek için resim albümü yapın (iWebAlbum gibi ücretsiz bir programda örn.) içindeki yüzlerce küçük resimleri (thunbails) karşıya yüklerken ftp programınızda kesinti olup olmadığına ve hızına bakın. Yıllardır 10'un üzerinde ücretli ve yine bir o kadar ücretsiz hosting kullanmış/kullanmakta olan biriyim ve ben kıyas yapabiliyorum.

Son söz : Ben de meb sunucularının babası değilim elbet:)) Ama hizmet vasatın üstünde bence. Daha iyi olmalı mı? Kesinlikle, alan 100 mb yetmiyor, biz ilçemizde bunu ilçe raporuna yazdırıp il koordinatörlüğüne gönderiyoruz her ay sonunda. Kesintiler de bazen can sıkıyor ama ücret ödeyerek alınan hosting hizmetleri bile en az %5 durur. Gerek bakımdan gerekse sunucudaki arızalardan dolayı.

Belki biz tatildeyken sunuculara bakım yapan "çalışan" insanlar vardır ne dersiniz? Hiç tersten düşünmeyi denediniz mi?

sayın hgx2 hangi yönlendirmeden bahsediyorsunuz anlamadım doğrusu... MEB başka bir server kullanmayı yani meb.k12.tr dışındaki bir alan adını almayı ve bu alan adını alıpta yönlendirme yapmayı yasakladı. Bilginiz olsun istedim. Sadece ve sadece html tabanlı bir siteyi yine meb serverlarını kullanarak yayınlayabilirsiniz...

zifona' Alıntı:
sayın hgx2 hangi yönlendirmeden bahsediyorsunuz anlamadım doğrusu... MEB başka bir server kullanmayı yani meb.k12.tr dışındaki bir alan adını almayı ve bu alan adını alıpta yönlendirme yapmayı yasakladı. Bilginiz olsun istedim. Sadece ve sadece html tabanlı bir siteyi yine meb serverlarını kullanarak yayınlayabilirsiniz...

Hocam yasak diye bir yazı bize gelmedi. Ayrıca denizli formatörleri meb.k12.tr siteniz mutlaka olsun, isterseniz başka bir sunucuya yönlendirebilirsiniz dediler.

googleda ilköğretim okulu yazıp çıkan sonuçların adreslerine bakın bu sitelerin hepsi meb.k12.tr değil

http://www.yesilceilkogretimokulu.com
kasimliilkogretimokulu.k12.tr
http://www.inegolkocokulu.k12.tr
http://www.menderes.k12.tr
........
....
.

BBNET
Geri