Meb Web Şablonu için içerik bilgi sistemi yayında

Kodla Büyü

skulltr

Üye
Merhabalar
Bakanlık şablonu üzerinde yaptığım içerik yönetim sistemli web yazılımını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Kurulum ile ilgili bilgiler kurulum.txt dosyasında mevcuttur.

http://bit.ly/wF7Dc0

Orhan ÇAM
NOT:Kurulum ile ilgili soru ve önerilerinizi burada paylaşabilirsiniz.

hocam ellerine sağlık bi çok kişi dert yanıyodu bu işten.
milletin bayağı işine yarayacak

hocam emeğineze sağlık.
sayfalar asp de hazırlanmış. meb serverler da kullanamayız herhalde. benim okulum ve bi çok okul meb in 100 mb lik alanını kullanıyor malesef.

hocam ellerine sağlık teşekkürlerr :+1:

ancak bir sorum olacak gerekli yüklemeleri yaptım ancak sayfa veritabanı hatası veriyor
çözemedim

framework hatası verdi onu internetten bulduğum ve web.config e ekledim şimdi de Şöyle bir hata mesajı veriyor site bunu çözemedim..
The store provider factory type 'MySql.Data.MySqlClient.MySqlClientFactory' does not implement the IServiceProvider interface. Use a store provider that implements this interface.

Başlığı açan arkadaşa çalışması için teşekkür ederim.
Güzel bir çalışma...

Bende de "D:\server1\MebSablon\MEB\DAL\MebSablonModel.Designer.cs" dosyasını bulamadığından dolayı çalışmadı.

önce tşk ediyorum ve sorumu soruyorum
"2-web.config dosyası içinde en alt satırda veritabanı bağlantı bilgileri var oraya mysql veritabanı bilgilerini yazınız.
(Bu bilgi size bakanlık hosting bilgilerini içeren epostada yazıyor)" burayı yapamadım tam olarak nereye ne yazacağız siteyi ftp attım ve veritabanı sayfasına ve siteye ulaşamıyorum http://cayiralan.meb.gov.tr/ öyle bir hata veriyor ki hiç bir şey anlamadım hatta mysql sayfasına bile ulaşamıyorum

Merhabalar
Hatalar konusunda
1-Yazılımda Entity Framework kullanıldığı için en son mysql Connector un sunucuya kurulması lazım benim yazılımı kurdugum sunucularda bakanlık tarafından bu kuruldu eğer hata veriyorsa internet@meb.gov.tr adresine mail atarsanız oradan yardımcı olmaktalar.
2-D:\server1\MebSablon\MEB\DAL\MebSablonModel.Designer.cs hatası için yazılım derlenmiş olduğu için ve nete atmadan bir daha nette sunucuda test edip gönderdim bu hatayı vermemesi gerekiyor.
3-Veritabanı ayarını yapamayan arkadaş için web.config de bir hata varsa phpmyadmin sayfası da açmayacaktır.Ben db kullanıcı adı şifresi yerlerine açıklamalı için olarak yazmıştım ona bakabilirseniz.

Herkese Kolaylıklar diliyorum
Orhan ÇAM

Line 63: <authentication mode="Windows" />

Hocam başka bir sunucuda çalışıyorum yukarıdaki hatayı aldım veritabanı aktarma işlemi başarılı oldu.

localhost ta ben çalıştırdım.. yaw bu şablonun neyi varki bu olsun diyolar.. ben hiç hazetmedim.. hocam tebrikler.. birde php yapmak gerekir.. ama zaman harcamaya değmez..

Hocam Meb sunucularında SQL dosyasını içe aktar deyince böyle bir hata mesajı alıyorum..

SQL sorgusu:

-- ----------------------------
-- Table structure for dergimenu
-- ----------------------------
DROP TABLE IF EXISTS `dergimenu` ;

MySQL çıktısı:

#1046 - No database selected

Hocam meb den klasörlere yazma iznini nasıl alıyoruz. Örnek verebilir misiniz? Mail de neler belirtmemiz gerekli.

Merhabalar
Fotogaleri ve upload klasörlerine yazma izni verilmesini talep ediyoruz diye resmi mail adresinizden yazmanız yeterli .

Adem hocam phpmyadmin ile deniyorsunuz degilmi, çünkü 3.parti programlarla bağlantıda tablo oluşturma kodlarında hata oluşabiliyor.

Orhan beyin yapmış olduğu proje için kendisine teşekkür ediyorum. Orhan beyin projesini görmeden önce bende ilimizdeki ilçelerle ortak kullanmak amacıyla bir içerik yönetim sistemi geliştiriyordum. Fazla seçenek göz çıkarmaz düşüncesiyle kendi çalışmamı da paylaşıyorum.

Çalışmayı geliştirmek isteyen arkadaşlara kaynak kodlarını da paylaşıyorum.

Özellikleri: Asp.Net c# ile yazıldı. Veritabanı accestir. Başkada bir özelliği yok :)

Kurulum ile ilgili bilgiler yardım.docx dosyasında mevcuttur.

Hayırlı olması dileğiyle...

Düzeltildi : https://rapidshare.com/files/1603880566/ilce_mem_sablon2.rar

Bu arada meb'in şablonunu iğrenç bulduğumu da belirtmek isterim. Emir demiri keser mecburen seve seve kullanacağız.

osmancelik4' Alıntı:
Orhan beyin yapmış olduğu proje için kendisine teşekkür ediyorum. Orhan beyin projesini görmeden önce bende ilimizdeki ilçelerle ortak kullanmak amacıyla bir içerik yönetim sistemi geliştiriyordum. Fazla seçenek göz çıkarmaz düşüncesiyle kendi çalışmamı da paylaşıyorum.

Çalışmayı geliştirmek isteyen arkadaşlara kaynak kodlarını da paylaşıyorum.

Özellikleri: Asp.Net c# ile yazıldı. Veritabanı accestir. Başkada bir özelliği yok :)

Kurulum ile ilgili bilgiler yardım.docx dosyasında mevcuttur.

Hayırlı olması dileğiyle...

https://rapidshare.com/files/772147431/ilce_mem_sablon.rar

Bu arada meb'in şablonunu iğrenç bulduğumu da belirtmek isterim. Emir demiri keser mecburen seve seve kullanacağız.

teşekkürler hocam bi inceleyelim bakalım benim gibi yeni başlayanlar için bu tarz şeyler çok iyi kendimizi geliştirme imkanı buluyoruz sağol

Sayın osmancelik4,

Verdiğiniz dosyalar, demo sayfanızdaki (http://www.erzurumlu.net/Default.aspx) verdiği hatanın aynısını meb sunucularında da vermektedir.
Localhost uyulamasında framework hatası vermektedir.
Kod:
Satır 6:    </connectionStrings>
Satır 7:    <system.web>
Satır 8:      <compilation debug="true" targetFramework="4.0"/>
Satır 9:    </system.web>
Satır 10: </configuration>

Teşekkürler...

Geri