Meb Web Şablonu için içerik bilgi sistemi yayında

Kodla Büyü
osmancelik4' Alıntı:
Orhan beyin yapmış olduğu proje için kendisine teşekkür ediyorum. Orhan beyin projesini görmeden önce bende ilimizdeki ilçelerle ortak kullanmak amacıyla bir içerik yönetim sistemi geliştiriyordum. Fazla seçenek göz çıkarmaz düşüncesiyle kendi çalışmamı da paylaşıyorum.

Çalışmayı geliştirmek isteyen arkadaşlara kaynak kodlarını da paylaşıyorum.

Özellikleri: Asp.Net c# ile yazıldı. Veritabanı accestir. Başkada bir özelliği yok :)

Kurulum ile ilgili bilgiler yardım.docx dosyasında mevcuttur.

Hayırlı olması dileğiyle...

https://rapidshare.com/files/772147431/ilce_mem_sablon.rar

Bu arada meb'in şablonunu iğrenç bulduğumu da belirtmek isterim. Emir demiri keser mecburen seve seve kullanacağız.

Runtime Error
Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.

Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
<system.web>
<customErrors mode="Off"/>
</system.web>
</configuration>

Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's <customErrors> configuration tag to point to a custom error page URL.

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
<system.web>
<customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="mycustompage.htm"/>
</system.web>
</configuration>

bende de bu hatayı verdi

skulltr' Alıntı:
Merhabalar
Fotogaleri ve upload klasörlerine yazma izni verilmesini talep ediyoruz diye resmi mail adresinizden yazmanız yeterli .

Adem hocam phpmyadmin ile deniyorsunuz degilmi, çünkü 3.parti programlarla bağlantıda tablo oluşturma kodlarında hata oluşabiliyor.

Evet Hocam phpmyadmin ile denedim.

Sevgili Osman Bey;
Öncelikle elinize sağlık.Ancak bir-iki sorunu var.Yardımcı olursunuz umarım.haber ayrıntı kısmına resim eklemek istesek nasıl yapacağız.Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.Birde ana saydaki haber resminin büyüklüğü otomatik mi ayarlanıyor.Yoksa bizmi ayarlayacağız.

skulltr' Alıntı:
Bu hatayı meb sunucularındamı alıyorsunuz
Evet hocam ben meb sunucusunda aldım bu hatayı:

Kod:
Line 61:             ASP.NET to identify an incoming user. 
Line 62:         -->
Line 63:     <authentication mode="Windows" />
Line 64:     <!--
Line 65:             The <customErrors> section enables configuration

D Ü Z E L T M E
Orhan hocamın dosyalarını wwwroot altına attığımızda <authentication mode="Windows" /> hatası vermiyor, bu hatayı root altında başka bir klasör yolu kullandığımızda almaktayız:)

Özel sunucularda plesk panelde web dizinlerine(Web Directories) girip, yeni sanal dizin(Add New Virtual Directory) eklenerek <authentication mode="Windows" /> hatası giderilebilmekte.

hocam kurulumda Fotogaleri ve upload klasörlerine izin verdirin demişsiniz ama upload die bir klasör yok...

Arkadaşlar çalıştıran olduysa basamakları bizlerle paylaşabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim. Verdiğiniz emeklerle çok dualar aldınız...

Merhalar
Buradaki sorular benim yaptığım yazılım içinmi yoksa Osman beyin yaptığı içinmi soruların başına yazabilirseniz memnun olurum.

upload yok hocam haklısınız onu unuttuk upload ck editor ile resim yüklemede işe yarayacak onu elle oluşturabilirsiniz.

Bazı arkadaşlarda türkçe karakter içerik girdiklerinde hatalar oluşmuş ben veritabanını latin5 olarak oluşturmuştum ama bu olmayanlar için
phpmyadmin ile girdiklerinde dergimenu tablosundaki alanları latin5 olarak değiştirirseniz bu sorun çözülecektir.

orhan hocam sizin verdiğiniz siteyi ftpye attık "#1045 MySQL sunucusuna oturum açılamıyor " direk bu hatayı veriyor anlamdık asp ile aramız çok iyi değil :( yönetim paneline giremdik yani

Hocam oturum açılamama tek nedeni db kullanıcı adı ,şifre yada sunucu adresi hatasıdır.Onun dışında bu hatayı vermez.Eğer tablolar açılmazsa bağlanır bu tabloya bağlanamıyorum diye hata verir.

http://cerkezkoy.meb.gov.tr adresinde kurulumu yapılmıştır( Bilgiler daha girilmedi). Mysql connector yüklü olmadığı için hata veriyordu bugün mail attım yüklediler. Kurulum yaparken Orhan hocamın dediklerini yaprsanız hiç bir problem yaşamassınız..

Paylaşımda bulunan herkese teşekkürler. Orhan Hocam senin paylaştığın sistemi ben de yükledim , önce alt klasöre, sonra da ana dizine yükledim.İkisinde de aynı hatayı verdi. <authentication mode="Windows" />

Orhan hocam senin sistemi kurdum çalıştı ancak resim atamıyorum. DergiYonetimiFotoGaleriYukleme.aspx i yok ve fotogaleri ye foto atamadım.

CadCam67 hocamın dediği gibi kurulum.txt yi takip ederseniz sorunsuz kurulacaktır.<authentication mode="Windows" /> hatası meb sunucuları haricindeki sunucularda verir
sanal alan oluşturarak çözebilirsiniz sanırım plesk var sizde.Foto galeri içinde her sayfa altın için fotogaleri mantığı oluşunca ayrı bir sayfa olan foto galeriyi iptal ettik .
Kuran arkadaşlar kurdukları adresleri paylaşırsa , sorusu olan arkadaşlar kuran arkadaşlardan destek alabilir.Bugün benim telefon hiç susmuyor her arkadaşa yardımcı olmak istiyorum ama yapılması gereken işlerde var sanırım bu yol daha hızlı çözüm için en uygunu.

Orhan ÇAM

ORHAN HOCAM:
İÇE AKTAR YAPTIĞIMDA SORUN YAŞIYORUM
Hata
SQL sorgusu:

-- ----------------------------
-- Table structure for dergimenu
DROP TABLE IF EXISTS `dergimenu` ;

MySQL çıktısı:

#1046 - No database selected

BU HATAYI VERİYOR.
UPLOAD KLASÖRÜ AYRICA YOK. BİZ OLUŞTURUP MU İÇİNE ATACAĞIZ.
AYRICA
http://kullanıcıadimiz.meb.gov.tr/mts.aspx
arayönetim panelinde kullanıecı adı ve şifresiyle giridğimde hata alıyorum

zekiogur' Alıntı:
ORHAN HOCAM:
İÇE AKTAR YAPTIĞIMDA SORUN YAŞIYORUM
Hata
SQL sorgusu:

-- Table structure for dergimenu
DROP TABLE IF EXISTS `dergimenu` ;

MySQL çıktısı:

#1046 - No database selected

BU HATAYI VERİYOR.
UPLOAD KLASÖRÜ AYRICA YOK. BİZ OLUŞTURUP MU İÇİNE ATACAĞIZ.
AYRICA
http://kullanıcıadimiz.meb.gov.tr/mts.aspx
arayönetim panelinde kullanıecı adı ve şifresiyle giridğimde hata alıyorum
Seçili veritabanı yok diyor
Sayın Hocam Phpadmine girdikten sonra sol taraftaki veritabanına tıklayıp içeri aktarma işlemini öyle yapınız..

skulltr' Alıntı:
CadCam67 hocamın dediği gibi kurulum.txt yi takip ederseniz sorunsuz kurulacaktır.<authentication mode="Windows" /> hatası meb sunucuları haricindeki sunucularda verir
sanal alan oluşturarak çözebilirsiniz sanırım plesk var sizde.Foto galeri içinde her sayfa altın için fotogaleri mantığı oluşunca ayrı bir sayfa olan foto galeriyi iptal ettik .
Kuran arkadaşlar kurdukları adresleri paylaşırsa , sorusu olan arkadaşlar kuran arkadaşlardan destek alabilir.Bugün benim telefon hiç susmuyor her arkadaşa yardımcı olmak istiyorum ama yapılması gereken işlerde var sanırım bu yol daha hızlı çözüm için en uygunu.

Orhan ÇAM

Hocam bu projeler Slide bölümüne de erişlemiyor anasayfadaki projeler bölümününe resim ve link eklemek nasıl oluyor acaba?

zekiogur' Alıntı:
ORHAN HOCAM DEDİĞİNZ GİBİ YAPTIM. İÇE AKTARI GERÇEKLEŞTİRDİM.YENİ ÜYELİKDE YAPTIM. FAKAT http://simav.meb.gov.tr/mts.aspx BURAYA GİRİŞDE OLUŞTURDUĞUM KULLANICI ADI VE ŞİFREYİ KABUL ETMİYOR

PhpAdminden kullanıcı adı ve şifreniz tekrar kontrol edin bence, çünkü bugün değiştirirken bilgileri hata vermişti, girememiştim. Tekrar kontrol edince değiştirmeyi yapıp girdim..

hikomen' Alıntı:
skulltr' Alıntı:

Orhan ÇAM

Hocam bu projeler Slide bölümüne de erişlemiyor anasayfadaki projeler bölümününe resim ve link eklemek nasıl oluyor acaba?
Hocam daha veri eklemedim sadece menü ekleme yaptım, yarından itibaren veri eklemeye başlıyacağım

Merhabalar
Bu akşam yönetim paneli kullanımı konusunda bir video hazırlayacağım.Aynı şekilde türkçe karakter hatası verenler içinde bir video ekleyeceğim.

Orhan ÇAM

Benim yazma izini verilen klasör üst dizinde veri yolunu aşağıda yazan yolu üst dizinde örneğin abc dizini için nasıl değiştirmem gerekli ?
<?xml version="1.0"?>
<configuration>
<connectionStrings>
<add name="vtBaglanti" connectionString="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=|DataDirectory|\ilce_mem.mdb;Persist Security Info=True"
providerName="System.Data.OleDb" />
</connectionStrings>
<system.web>
<compilation debug="true" targetFramework="4.0"/>
</system.web>
</configuration>

Burada ilce_mem.mdb App_Data klasöründe .Yukarıda bu klasör adını göremedim buda değişğcek yardım edene dua ederim

orhan hocam birde online bağlantıları nasıl yapacağız yada bizim sorularımız bitmeyecek sanırım siz geniş bir anlatım yapsanız .... yoksa sizi cok rahatsız edeceğiz

Geri