Meb Web Şablonu için içerik bilgi sistemi yayında

Kodla Büyü
ogretmenokan' Alıntı:
Burada ilce_mem.mdb App_Data klasöründe .Yukarıda bu klasör adını göremedim buda değişğcek yardım edene dua ederim

Data Source=|DataDirectory|\ilce_mem.mdb;

DataDirectory; App_Data dizinini karşılıyor. Eğer App_Data dizini dışında kullanacaksanız Data Source==C:\site\db\ilce_mem.mdb; şeklinde değiştirmelisiniz.

Merhabalar

Sayfa ortası online işlemler ve projeler resim girebilmek için gerekli foto yükleme için güncelleme http://bit.ly/A2w51F

Not:Güncelleme dosyalarını açtıktan sonra direk root altına atın bazılar aspx dosyalar bazıları bin klasörü altına gidecek dosyalar siz direk root altına atarsanız üzerinlerine yazacak ve işlem gerçekleşecektir.

Meb Şablon içerik yönetim sistemi için hazırladığım video http://www.youtube.com/watch?v=tcilUXg6 ... e=youtu.be

Mysql türkçe menü hatası için hazırladığım video http://www.youtube.com/watch?v=DrHVIcMQ ... e=youtu.be

Orhan ÇAM

Hocam yetki hatası veriyor.Phpmyadmin tablolar etkisizleştirildi diye bir uyarı çıkıyor.Gerekli izinleri almama rağmen.Site yüklü ama yetki hatasından dolayı işlem yapamıyorum.

Saygılar Orhan Hocam, bugüm mem den aradılar. İhale bize kaldı, sizin şablonu uygulayacaz artık. Bu arada sanırım 9 eylül den mezunsunuz, isminiz yabancı gelmedi :)

Server Error in '/' Application.
--------------------------------------------------------------------------------

orhan hocam sistem aşağıdaki hatayı veriyor proje ve foto galeri ekleyemiyorum . yardımlarınızı bekliyoruz

The resource cannot be found.
Description: HTTP 404. The resource you are looking for (or one of its dependencies) could have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. Please review the following URL and make sure that it is spelled correctly.

Requested URL: /DergiYonetimiFotoGaleriYukleme.aspx

--------------------------------------------------------------------------------
Version Information: Microsoft .NET Framework Version:2.0.50727.4963; ASP.NET Version:2.0.50727.4971

Merhabalar güncelleştirme dosyasında birşey unutmuşum güncelleştirmeyi tekrar indirip denerseniz sorun çözülecektir.(online işlemler ve projeler resim ekleme için)

hocalarım merhaba.ben bulunduğum ilçenin formatörü filan değilim.formatörü de yok zaten.teknik lisede teknik öğretmenim.ama ilçenin sitesi üzerimde.şimdi statik olarak hazırlasam siteyi , hergün haber eklemek isteyecekler.ben evde akşamları bakıyorum sadece.cms nin çıkmasını beklesem mi?ya da ne yapayım?

bakalım 27 sinde ne olacak?

ankara.meb.gov.tr, izmir.meb.gov.tr, istanbul.meb.gov.tr, bursa.meb.gov.tr, adana.meb.gov.tr, antalya.meb.gov.tr, http://kayseri.meb.gov.tr/ büyükşehirlerin hepsi eski tasarımda haklı olarak zira kullandıkları pekçok extra modül var.

Hocam şu dosyaları upload etmenin yolunu bulamadım bir türlü.
Scriptin default.aspx inde bazı hatalar vardı onları da düzelttim. Duyurular bölümünü düzenledim. Ancak upload işi .dll olduğundan düzenleyemedim. Kaynak kodlarını mahsuru yoksa paylaşabilirmisiniz. Kendimize göre düzenleyebilmemiz için.

Hocam sistemi yükledim, menüleri oluşturdum ama link atama konusunda sıkıntı yaşıyorum. Örneğin Anasayfa linkinde default.aspx çalıştırması gerekirken çalıştırmıyor.. Uygulama solhan.meb.gov.tr adresinde.. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..

erkalay hocam menülerin altına videoda anlattığım gibi alt menüler oluşturmanız lazım

hikomen hocam upload da nasıl sıkıntılar yaşıyorsunuz acaba , sistem ne hatası vermektedir.

Sayın hocam, bi alt menüye gerek olmayan linklerde mevcut olacak. Örneğin Anasayfa linkine tıklandığında kullanıcı solhan.meb.gov.tr/default.aspx sayfasına gitmesi lazım. Bunun haricinde bir diğer sorun ise, haberler kısmına resim eklemeye kalktığımda hata veriyo..

HATA MESAJI : Access to the path 'd:\www\webhosting\f1206_QE22s5Pk1V74\wwwroot\FotoGaleri\931615547_canakkale_by_shefkey.jpg' is denied.

Resmi seçip Kaydet dediğimde yukarıdaki hatayı veriyo..

erkalay' Alıntı:
Sayın hocam, bi alt menüye gerek olmayan linklerde mevcut olacak. Örneğin Anasayfa linkine tıklandığında kullanıcı solhan.meb.gov.tr/default.aspx sayfasına gitmesi lazım. Bunun haricinde bir diğer sorun ise, haberler kısmına resim eklemeye kalktığımda hata veriyo..

HATA MESAJI : Access to the path 'd:\www\webhosting\f1206_QE22s5Pk1V74\wwwroot\FotoGaleri\931615547_canakkale_by_shefkey.jpg' is denied.

Resmi seçip Kaydet dediğimde yukarıdaki hatayı veriyo..

Hocam ben direk koddan değiştirdim o menü kısmını. okula dönünce pazartesi değiştirdiğim kısmı yazarım buraya.

Dosya upload etmiyor. hata yok. Dosya yükle dediğimde sadece nokta çıkıyor ve sil yazısı geliyor.

Arkadaşlar
Bazı siteleri kontrol ettiğimde sitelerin altında bulunan imzamı silip kendi isimlerini yazdıklarını görüyorum arkadaşların bu hiç etik bir davranış değildir.Bu arkadaşları burada isimlerini yazacağım eğer bu durumu düzeltmezlerse.

Orhan ÇAM

skulltr' Alıntı:
Arkadaşlar
Bazı siteleri kontrol ettiğimde sitelerin altında bulunan imzamı silip kendi isimlerini yazdıklarını görüyorum arkadaşların bu hiç etik bir davranış değildir.Bu arkadaşları burada isimlerini yazacağım eğer bu durumu düzeltmezlerse.

Orhan ÇAM
Haklsın hocam ya kendin yapacaksın ya da emeğe saygı duyacaksın.

Orhan ÇAM Hocam;
http://sur.meb.gov.tr/default.aspx adresinde sizin şablonunuzu kullanmaya hazırlanıyorum. Fakat
1.Sayfamızın sol alt tarafındaki istatistiki bilgileri nasıl gireceğiz. Bulamadım.
2. Porjeler Slide resimleri explorerda bir çizgi ile çevreleniyor firefoxda problem yok.
teşekkürler.

Hocam istatistikler için default.aspx e not defterinde veya dreamv. da ilgili yere manuel bilgi girişi yapabilirsiniz.

skulltr

Kod:
<add name="MebSablonEntities" connectionString="metadata=res://Orhan.DAL/MebSablonModel.csdl |res://Orhan.DAL/MebSablonModel.ssdl |res://Orhan.DAL/MebSablonModel.msl;provider=MySql.Data.MySqlClient;provider connection string=&quot;server=mebmysql.meb.gov.tr;User Id=DBKullaniciAdiniz;password=DBSifreniz;database=VeritabaniAdiniz;Persist Security Info=True&quot;"  providerName="System.Data.EntityClient"/>

burada değiştireceğimiz yerler ?
DBKullaniciAdiniz
DBSifreniz
VeritabaniAdiniz

Bunları değiştirdiğimizde yeterli olacak mı?
Orhan.DAL yazan yerle ilgili herhangi bir değişiklik yapacak mıyız?

Diğer konu ise localhost a kurmak için

pc de
visual studio 2010
microsoft sql server 2008 yüklü

DBKullaniciAdiniz
DBSifreniz
VeritabaniAdiniz

Bunları değiştirdiğimizde yeterli olacak mı?

yukarıdaki değişiklikleri yaptığım halde ne localhostta ne de meb sunucusunda çalıştıramadım.

Geri