Memurun zammı Haziran’a belki...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zzh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
miraz' Alıntı:
:alkis: bu konuda da hükümeti savunan yiğitler çıktı ya
Tebrik ediyorum

Bana mı dediniz. ben hükümeti bu konuda savunmuyorum, avukat değil, siyasetçi değil sadece vatandaşım. Savunmak nasıl mümkün olsun bu yanlışları eleştiriyorum elbet. Ama konunu referandum sonucuyla alakası bazı arkadaşlarımın söylediği gibi memurlar aleyhine değil bilakis memurun lehinedir. Hükümet uzlaştırma kurulunun önerisini yerine getirmekte zorlanacağı için halen uyum yasalarını çıkarmayıp ayak sürümektedir. Referandumdan önceki kanunlar geçerli olsa hükümet uzlaştırma kurulunun önerilerini kabul etmeyip bildiğini okuyacaktı. Ancak şuan bunu yapamıyor, uzalaştırma kurulunun önereceği yüksek zammıda vermekte zorlanacağını bildiği için kanun değişikliğini yapmadı henüz. Yani benim düşüncemin geneli, hükümet bu konuda yanlış, referandumun toplu sözleşme ve uzlaştırma kuruluyla ilgili maddesi iyi ki var.

tayinci42' Alıntı:
amip33' Alıntı:
*cem62*' Alıntı:
hükümetin 12 eylül referandumundan önce en çok kullandığı maddelerden biri...geldiği noktaya bakk..verdiğim evet için pişmanlık duyuyorum...ne kadar samimiyetsiz iki yüzlü bir hükümet...
Geç bu işleri Cem hocam. Burada aylarca YETMEZ AMA EVET avatarıyla yazdın. 50 defa 500 defa yazdık kandırılıyorsunuz diye, hiçbiriniz dinlemediniz gittiniz bastınız Evet'e.. Geç şimdi yok pişmanım ayaklarını, sana pişman olacağını 50 defa söyledik, dinlemedin. Şimdi sıra bizde,

Bunlara YETMEZ AMA...saldır hükümet ölümüne, az bile..

hocam evet dedik, allaha şükür eninde sonunda alırız hakkımızı.. yapılacakların gecikmiş olması yapılacakların kötü olduğu anlamına mı geliyor?

Zamanında yapılmayan iş kötüdür, zamanında gelmeyen bir ödev için "Allah'a şükür eninde sonunda aldım ödevi" diyor musun hocam?

tayinci42' Alıntı:
BTFormator' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
amip33' Alıntı:
*cem62*' Alıntı:
hükümetin 12 eylül referandumundan önce en çok kullandığı maddelerden biri...geldiği noktaya bakk..verdiğim evet için pişmanlık duyuyorum...ne kadar samimiyetsiz iki yüzlü bir hükümet...
Geç bu işleri Cem hocam. Burada aylarca YETMEZ AMA EVET avatarıyla yazdın. 50 defa 500 defa yazdık kandırılıyorsunuz diye, hiçbiriniz dinlemediniz gittiniz bastınız Evet'e.. Geç şimdi yok pişmanım ayaklarını, sana pişman olacağını 50 defa söyledik, dinlemedin. Şimdi sıra bizde,

Bunlara YETMEZ AMA...saldır hükümet ölümüne, az bile..

hocam evet dedik, allaha şükür eninde sonunda alırız hakkımızı.. yapılacakların gecikmiş olması yapılacakların kötü olduğu anlamına mı geliyor?

Hocam sen eninde sonunda alırsın hakkını ama sen Evet dedin diye hakkını alamayanların hakkını nasıl ödeyeceksin???

hocam yanlış anlıyorsunuz sanırım,

hükümeti bu uyum kanunlarını uzun süredir çıkarmayıp bizleri madur ettiği için eleştiriyorum. ancak uyum kanunları anayasaya göre değiştirilecek eninde sonunda ve bu yapılacak değişikliklerde memurlar için iyi olacak. hükümet bu yasaları çıkarmaya ve uzlaştırma kurulunun önerisini kabul etmekye mahkum. çünkü türkiye olarak evet dedik.

hakkını alamamak gibi bir durum söz konusu değil eğer evet demeseydik hükümet şuan %3+3 zam verip geçip gidecekti bizde burada bu muhabbeti yapmayacaktık.. ama şimdi etekleri tutuştu, er yada geç bu zamlar verilmeyen farklar eskiye nazaran yüksek miktarda verilmek zorunda daha ne kadar bekletecekler ki. hükümet bu anayasaya uygun kanun çıkartmak zorunda.

HOcam komisyonun dediğini kabul etmiyelim diye aylardır uğraşıyorlar işte, komisyonu istedikleri gibi kuramadılar. İstediği gibi kuracak ki komisyon hükümetin istediğini söylesin. o yüzdende komisyon başkanı yetkili sendika başkanı, 3 üye yetkili sendikadan,diğer sendikalardan da 3 kişi. Sonuçta emredersiniz efendim diyen 4, itiraz edecek kişi sayısı 3. Bu yapıyla sen memura iyileştirmemi yapılacak sanıyorsun, komisyondan çıkacak olan yine %2 yada 3. Hala kendi memurunu kişisel avantalar için satan, süründürmek isteyen bu sendikanın ve hükümetin nasıl peşinden gidilebiliyor ben anlamıyorum.

adı üstünde ustalık dönemi bu herşey ustaca oluyor kimsenin gıkı çıkmıyor.
neyi nasıl yapacaklarını iyi öğrendiler
sadece hükümet değil tümü aynı meclisin havasındanmı suyundanmı anlamadım. birgün gidip kalıcam kalabilirsem bakalım bende ne gibi değişimler yapacak,
kendi zamlarını bir gecede çıkardılar gerisi önemli değil.

tayinci42' Alıntı:
miraz' Alıntı:
:alkis: bu konuda da hükümeti savunan yiğitler çıktı ya
Tebrik ediyorum

Bana mı dediniz. ben hükümeti bu konuda savunmuyorum, avukat değil, siyasetçi değil sadece vatandaşım. Savunmak nasıl mümkün olsun bu yanlışları eleştiriyorum elbet. Ama konunu referandum sonucuyla alakası bazı arkadaşlarımın söylediği gibi memurlar aleyhine değil bilakis memurun lehinedir. Hükümet uzlaştırma kurulunun önerisini yerine getirmekte zorlanacağı için halen uyum yasalarını çıkarmayıp ayak sürümektedir. Referandumdan önceki kanunlar geçerli olsa hükümet uzlaştırma kurulunun önerilerini kabul etmeyip bildiğini okuyacaktı. Ancak şuan bunu yapamıyor, uzalaştırma kurulunun önereceği yüksek zammıda vermekte zorlanacağını bildiği için kanun değişikliğini yapmadı henüz. Yani benim düşüncemin geneli, hükümet bu konuda yanlış, referandumun toplu sözleşme ve uzlaştırma kuruluyla ilgili maddesi iyi ki var.

Eğer bağımsız karar verebilecek bir hakem heyeti olursa amenna, söylediklerinize katılırım. Geçmiş yıllardan hatırladığımız gibi hükümetin vermiş olduğu zam oranlarının yanında uzlaştırma kurulu daha makul oranlar öneriyordu. Fakat karar verecek olan hakem heyeti maalesef yeniden oluşturularak hükümetin bir alt komisyonu haline getirilmeye çalışılıyor gibi. Bu durumda da ne fark edecekki. Hile-i şeriye dir bunun adı. Şükürler olsun yine de. Fakat alınan maaşa şükretmek farklı; baştakilerin memurları (özellikle öğretmenleri) enayi yerine koymaları farklıdır. Tepkimiz buna. Eğer iddia ettiğin gibi adalet dağıtıyorsan bunu lafta değil yaptığın uygulamalarda gösterirsin. Milletvekili , danışman vb... maaşlarına yaptığın zamlarıda düşünerek elini vicdanına koyarak karar versinler. Şike, MİT ve diğer kendilerine dokunan yasalarda gösterdikleri mahirliklerini bu yasada göremiyoruz maalesef. 18 ay oldu yaklaşık ve kimbilir ne kadar daha sürecek. Ama halkımızı iyi tanıyorlar, bu konuda kendilerini de tebrik ediyorum maalesef. Çözmüşler.

Ya adamlar ellerinden geleni yapıyorlar dış güçler ve ergenekon engelliyor şükredin oturun ne kadar ayıp adamlar bizi 17. büyük ekonomi yaptılar gerçi başa geldikleri 2001 yılındada yine 18. büyük ekonomiydik ama olsun 10 sene gibi azıcık bir yılda 1 sıra atlattılar bi 10 sene daha başta tutalım belki 1 büyük sıra daha çıkarız :P Kınıyorum hükümeti eleştirenleri ergenekoncu ve darbecisiniz, hepiniz provakatörsünüz :P

ya hala toplu sözleşme hikayesine inanan varmı...hepsi oyun içinde oyun..hükümet ne verirse zaten o olacak...biri gelecek hükümetin verdiğinin üstünde verecek ..hala inanan varsa :puhaha: :puhaha:
olacak şu :hükümet %3 verecek sonra oyun başlayacak aslında hükümetin vermek istediği diyelim %5..daha sonra uzlaştırma kurulu(hükümet :puhaha: ) diyecekki olmaaazzz..en az %5 olmalı..sonra %5 verilecek ve bizim yetmez ama evetçiler diyeceklerki...bakın nasıl aldık 2 puanı..aldın......

Evet verenlere bu kadar yüklenmek doğrumu sadece toplu sözleşme olayı yüzünden evet demediler ki herkesin kendi doğruları var arkadaşlar.
Not:Hayırda hayır vardır diyenlerdendim:)

"iktidarlar gelip geçicidir, her zaman "olan"dan "daha iyisi" vardır."

Benim aklıma şu geliyor. Acaba anayasa değişiklik paketinde memura fazla hak verdik, biraz oyalayalım, bir boşluk bulup da şu işin içinden çıkalım diye mi uğraşıyorlar? Yasayı nasıl kendimize yontarız, boşlukları buluruz da yaptığımız değişikliklerin göstermelik olduğunu çaktırmadan reklama, şova, mağduriyet edebiyatına devam ederiz diye mi düşünüyorlar acaba?

Haydi diyelim ki memura fazla verdin. Bişeycikler olmaz. Memurun. Fazla versen ne olur? Bize elini versen kolunu kapacak güç yok. Kolunu her halükarda kurtarırsın.

Ya yarın, anayasa yaparken bir takım guruplara gaza gelip fazla verirsen, liberallere, demokrasiyi sonradan keşfeden akıl hocası muhafazakar, dindar, cemaatçi "aydın"ların gazına gelip bir takım gurup ve kesimlere, özellikle şu olmayan sorunu sorun haline getiren Kürtlere haddinden hududundan fazla elini kaptırırsan,

onlardan kolunu nasıl kurtaracaksın hükümet!

Eskiden uzlaştırma kurulunun üyeleri bağımsızdı, aldığı kararlar dikkate alınmıyordu. Şimdi dikkate alınacak :!: Çünkü üyelerin çoğu bizzat hükümetin adamı ya da hükümetin atadığı adamlar. Bu adamlar da hükümetin istediği rakamı önerecek yine verecekleri %3 . Alır almaz da %20 lik vergi dilimine gireriz. Sendika yardımını da 3 ay için 45 TL den 60 ya da 90 TL ye çıkartırlar. Sendikalar diğer maddeleri gözü kapalı imzalar.

Hala hükümet uzlaştırma kurulu kararlarını uygulayacak diye bekleyen memurlar daha da ilginci öğretmen arkadaşlar var :o . Uzlaştırma kurulunun adamlarını ve kararlarını zaten hükümet belirliyor. Karar mekanizmasında memur temsilcilerinin sözü geçmiyor :verymad: . Bizi temsil için oraya çıkanlar için de memur zammı ve özlük haklarından daha önemli meseleler var :verymad:

Zerre kadar ideolojik bakıyorsam Rabbim canımı alsın. Eğitim-Bir Sen'li olan arkadaşlara sadece şaşıyorum ve acıyorum...

sedasu' Alıntı:
Ya adamlar ellerinden geleni yapıyorlar dış güçler ve ergenekon engelliyor şükredin oturun ne kadar ayıp adamlar bizi 17. büyük ekonomi yaptılar gerçi başa geldikleri 2001 yılındada yine 18. büyük ekonomiydik ama olsun 10 sene gibi azıcık bir yılda 1 sıra atlattılar bi 10 sene daha başta tutalım belki 1 büyük sıra daha çıkarız :P Kınıyorum hükümeti eleştirenleri ergenekoncu ve darbecisiniz, hepiniz provakatörsünüz :P
Hocam ironiyi anlamadan koltuk teklifi gelebilir size :P

Bu sene zaten normal şartlar altında %3 + %3 en az olmak üzere daha fazlası verelicekti;

Olur mu hocam diyeceksiniz olur. Neden
Hükümetin ve merkez bankasının bundan önceki dönemlerde (yani %3 + %3 aldığımız dönemlerde) açıkladığı enflasyon hedefleri ile şimdiki hedefleri arasında farklıklar mevcut. Bu durumda zaten 4+3 veya 5+4 gibi bir oran olacağı gözüküyordu. Fakat şimdi ise geciktirip zaten verilecek oranı referandumdaki evet için verdik diyebilmek için bekletiyorlar. Özet olarak zaten verilecek rakamı geç alacağız yine zarardayız. Açıklanan enflasyon oranlarına değinmiyorum bile benim harcamalarımdaki enflasyon oranı %20 den fazla ama nasılsa ki açıklanan oran yarısı bile değil. Bir de öyle lüks yaşayan değil temel ihtiyaçlarını ancak karşılayabilen birisi olarak söylüyorum bunu.

akp hükümeti gitse, yerine chp, mhp veya bdp vs. hükümet olsa değişen bir şey olur mu acaba? bir zamanlar anap, dyp, refah falan filan vardı. bu tarz işler onlar zamanında da oluyordu. akp hükümeti zamanında da oluyor. bunlar gittikten sonra gelenlerde de aynı senaryoların olacağı kanaatindeyim. bence bizim siyaset ve siyasetçilerden temizlememiz lazım bu ülkeyi. başa gelen her hükümet, ister koolisyon olsun, ister tek başına olsun, önce kendi saltanatını kurmak, sonra yandaşlarına yaranmaktan başka bir iş yapmadı. çevrenizdeki siyaset, sendika vs. işleri ile faal olarak ilgilenen insanlara bakın bi. hepsi için söylemiyorum ama yüzde doksanbeşi kendi menfaati uğruna bu oluşumların içinde. o yüzden biz bu siyaset illetinden kurtulmadıktan sonra bu ülkeden bir cacık olmaz

biz eski sistemde olsa en azından zammı alırdık...ek derse ve maaşa zam gelirdi..acaba ek derslere gelen zammı ocaktan itibaren yansıtacaklarmı...o işerine gelmez ..neyse ben zammı şimdiye alıyordum eskiden..şimdi güya dünya ülkeleriyle yarışıyoz 1700tllik maaşa bir zam yapamadılar ...ayıptır yazıktır bu mllete

EK ders için geriye dönük vermezlerse çok büyük bi kazık yemiş olacağız

sisss' Alıntı:

Büyük bir kazık olmaz, sonuçta aldığımız ek ders zaten ne ki? %3 verse ne olur?

Ama sonuçta bir kazık olacak ki büyük ihtimalle vermeyecekler de.

Son 4-5 senedir gelen zamlar zaten denge tazminatı yok aile yardımı gibi kalemlere geldiği ve mesela %5 zam verdik dedikleri zaman memur maaş katsayısına zam yapmadıkları için ek ders pek artmıyordu. Mesela şimdi denge tazminatı yani ek ödeme verdik tüm öğretmenlere 200 er TL deseler yüzde olarak maaşa bir zam olacak ama ek ders yine yerinde sayacak çünkü ek ders memur maaş katsayısına bağlıdır.

Vereceği %2,5 + %2,5 toplamda 50 tl yi geçer ya geçmez. O kadar dillendirdiler ki %50 verecekler sanırsın.

sitelerdeyim' Alıntı:
sisss' Alıntı:

haziranda verseler, altı aylık ek ders yaklaşık 3500 tl yapıyor. 3500 %3 =105 lirayı beğenmiyor musunuz

İstemiyorum ulan haram olsun....
Bindiğiniz makam araçları mezarınız olsun, çocuğumun elleri yakanızda olsun....

Hadi yine iyisiniz 4-5 ay vemedikleinizle bilmemne alırsınız.
Makam araçlarını ceylen derisi yaparsınız...

sisss' Alıntı:
sitelerdeyim' Alıntı:
sisss' Alıntı:

haziranda verseler, altı aylık ek ders yaklaşık 3500 tl yapıyor. 3500 %3 =105 lirayı beğenmiyor musunuz
kesinlikle ekders de hesaba katılmalı. 10 tl bile olsa versinler kardeşim, alacakları zaman %0,1 bile alacağı olsa istiyorlar ama :verymad: benim maaşımı vermeden büyüyecekse ekonomi, ben büyük ekonomi istemiyorum :x

5O Lira zam alacağız onu da dallandırıp budaklandırdılar.Sanki vergi dilimine girince elimizde zam kalacak mı ???

Geri