Merak Ediyorum...Eş ve Anne Dengesini Nasıl Sağlıyorsunuz..

Kodla Büyü
hocam eğer ki bi erkek veya bayan ailesi ve eşiyle denge kuramayacaksa evlenmeyecek zaten saçmalık olur
biz ailelerden uzağız evlendiğimiz 5 yıldan beri ve iyi ki de öyleyiz mümkünse bilhassa ilk yıllar her iki aileden de uzak durulacak
yok eğer ki aynı şehirdeyse de çok sıkı fıkı olunmayacak denge kurulup arada seviye bırakılacak yoksa bu işler olmaz
tecrübeyle sabit

hayrodemir' Alıntı:
Yaza allah nasip ederse ağustosta düğünüm var.
Ben seküler değil rabbime şükürler olsun hak penceresinden bakan bir eş seçtim.
Annemle hiçbir sorunları yok allah da vermesin.
Şöyle dua ediyorum: yarabbi beni eşime ve aileme hayırlı eyle.Benden onlara gelecek şerleri uzaklaştır.Eşimi de bana ve aileme hayırlı eyle.Ondan gelecek şerleri de uzaklaştır.

Belki yazılarımı sert veya ters anladınız. Galiba ben tam ifade edemedim. Kesinlikle sert veya bayan düşmanı değilim.Ben hakkın bakış açısını ortaya koymaya çalıştım. Yanlış anlayanlar bunları daha iyi anlatan kitap veya Google da aratıp okusunlar.

hakkın bakış açısını hiç güzel bir şekilde ortaya koyamadınız. madem anlatmayı beceremiyorsunuz bu konuda yorum yapıp milleti yanlış bilgilendirmeyin.

"Erkeğin en hayırlısı, kadına en iyi davranandır." (bk. Buhâri, nikâh 43; Müslim, fedâil 68)

"Sizin kadınlar üzerinde haklarınız, kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır." (Tirmizi, Radâ', 11).

"...Onlarla (zevcelerinizle) iyi geçinin. Şayet onlardan hoşlanmadınızsa (sabredin). Olur ki bir şey hoşunuza gitmez de Allah (ü Teâlâ) onda bir çok hayır takdir etmiş bulunur. (Olur ki Allah size onlardan hayırlı evlâd ihsan eder, yahud, aranızda muhabbet oluverir)." (Nisâ, 4/19).

"Sizin en hayırlınız hanımına karşı en iyi olandır." (Tirmizi, Radâ, 11; İbn Mace, Nikâh, 50).

Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz bu konuda: "Kadınlar hakkında birbirinize hayır tavsiye ediniz!" buyurmaktadır. Kadınlara karşı daima hoşgörülü olmalıdır. Nitekim bir hadîs-i şerîfte: "Mü’min bir erkek, mü’min bir kadına kızıp darılmasın! Eğer onun bir huyundan hoşlanmazsa, öbüründen(huyundan) memnûn olabilir."

"Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızım. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder." (el-Camiu's-sağir, c.2, sh.ll, Hadis No:4012)

HAYIR VE İYİLİK KADINA OLAN DAVRANIŞLA ÖLÇÜLÜYOR!

Eğer bir kimseye secde edilmesini emredecek olsaydım, Allah, kadınlara karşı erkeğe bir hak verdiği için ona secde etmelerini emrederdim. (Ebû Dâvûd, Nikah, 40; Şerhi Avnu'l-Ma'bûd, 6/177; Tirmizî, Radâ', 10)

Kadının cihadı, kocası ile iyi geçinmektir.) [Taberani]

Kadınların Cennete girmeleri erkeklere göre daha kolaydır. Bir hadis-i şerif meali:
(Kadın, beş vakit namazı kılar, orucunu tutar, kendini yabancılardan korur ve kocasına muti olursa, Cennete girer.) [İbni Hibban]

Erkeğini razı eden kadın için korku yoktur. İki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kocası razı olduğu halde ölen kadın Cennete girer.) [Tirmizi]

(Kocasına muhabbet gösteren, çocuk doğuran, öfkelendiği an veya kocası kendine kızdığı zaman, kocasını razı edinceye kadar uyumayan kadın Cennetliktir.) [Taberani]

Kocasına, elinden geldiği kadar güler yüzlü davranıp, sevgi göstermeli, dili ile de onu incitmemelidir. Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Kıyamette Allahü teâlâ, kocasına dili ile eziyet eden kadının dilini 70 arşın uzun yapıp, boynuna dolar. Kocasına kötü gözle bakan kadını da başı kesik ve bedeni parçalanmış hale çevirir.) [Şir’a]

Kadın, kocasını üzmemelidir.
Bir gün Hazret-i Fatıma, ağlayarak babasının huzuruna geldi. Resulullah efendimiz buyurdu ki:
- Ya Fatıma, niçin ağlıyorsun?

- Kasıtsız söylediğim bir sözden Ali bana kızdı. Özür diledim. Fakat onu üzdüğüm için ağlıyorum.

- Kızım, bilmez misin, Allahü teâlânın rızası kocanın rızasına bağlıdır. Ne mutlu o kadına ki daima kocasının rızasını arar, kocası ondan razı olur. Kadınlar için en üstün ibadet, kocasına itaattir. Erkek, hanımından razı olunca, o kadın istediği kapıdan Cennete girmeye hak kazanır. Kocasını üzen kadın, onu razı edinceye kadar, Allahü teâlânın lanetinde olur.) [R. Nasıhin]

(Kadın, kocasından izinsiz olarak nafile oruç tutamaz. Eğer tutarsa, aç ve susuz kalmış olur, sevap kazanamaz. Kocasından izinsiz evinden dışarı çıkamaz. Çıkarsa, gökteki melekler, geri evine dönünceye kadar ona lanet eder.) [Taberani]
dikkat edin bu hadise .
(Kocası razı oluncaya kadar, kadının namazları ve hiçbir iyiliği kabul olmaz.) [Taberani]

demek ki haklar her iki taraf içinmiş. Sadece kendi tarafından bakmamak gerekiyormuş. yani her iki tarafında birbirine iyi davranması ve sabretmesi gerekiyormuş.

Her iki tarafta iyi davranacak bu şart. Bunu zaten ifade ettim. Benim demek istediğim bir karışıklık yani anlaşmazlık durumunda ne olacak? Ne olacağı belli.Ne demiş efendimiz (s.a.v)
Kızım, bilmez misin, Allahü teâlânın rızası kocanın rızasına bağlıdır. Ne mutlu o kadına ki daima kocasının rızasını arar, kocası ondan razı olur. Kadınlar için en üstün ibadet, kocasına itaattir. Erkek, hanımından razı olunca, o kadın istediği kapıdan Cennete girmeye hak kazanır. Kocasını üzen kadın, onu razı edinceye kadar, Allahü teâlânın lanetinde olur.) [R. Nasıhin]
(Kalın yazdım ayrıca ) Yani annesi ile arasını bozmak kadının hakkı değildir. Kadının ezilmesi de hakkı değildir.
Anlaşmazlık durumunda kocasını sıkıntıya sokmayacak ecrini Allah'tan (c.c) bekleyerek sabredecek.Anne ve babası ile kocasının arasını açmayacak.

din kime neyi zimmetlemiş YUHHH nerde yazıyor bu ayet istiyorum

“Erkekler kadınlar üzerine hâkimdir (idarecidir). Çünkü Allah teâlâ onların bazısını bazısı üzerine tafdil buyurmuştur (üstün yaratmıştır). Ve (erkekler) mallarından infak etmektedirler (kadınlara harcamaktadırlar). Saliha kadınlar itaatlidirler. Allah u teâlâ’nın hıfzı sayesinde gaybı (kocalarının gıyabında, ırz ve mallarını) muhafaza ederler.” (Nisa Sûresi, 34 )

Demek ki, aile içerisinde, hâkimiyet hakkı erkeğe verilmiş; kadının da, ancak, kocasına itaat etmekle “iyi kadın (saliha kadın)” olabileceği ifade buyurulmuş...

hayrodemir' Alıntı:
din kime neyi zimmetlemiş YUHHH nerde yazıyor bu ayet istiyorum

“Erkekler kadınlar üzerine hâkimdir (idarecidir). Çünkü Allah teâlâ onların bazısını bazısı üzerine tafdil buyurmuştur (üstün yaratmıştır). Ve (erkekler) mallarından infak etmektedirler (kadınlara harcamaktadırlar). Saliha kadınlar itaatlidirler. Allah u teâlâ’nın hıfzı sayesinde gaybı (kocalarının gıyabında, ırz ve mallarını) muhafaza ederler.” (Nisa Sûresi, 34 )

Demek ki, aile içerisinde, hâkimiyet hakkı erkeğe verilmiş; kadının da, ancak, kocasına itaat etmekle “iyi kadın (saliha kadın)” olabileceği ifade buyurulmuş...

peki saliha kadına da salih erkek gerekir.

ayrıca annesi olsun ister başkası olsun 2 insanın arasını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. günahtır erkek için de böyledir erkekte kadınla annesinin babasının arasını bozamaz. anne baba hakkı kadın ve erkek için geçerlidir sadece erkeğin annesi yok, kadının anne babası da var ve onlara da saygı göstermek gerekir.

ayrıca dinimizde erkeğin ana babasına bakmak kadının görevi değildir. bakmıyorum dediğinde erkek zorlayamaz. ama erkek kendi anne babasına bakmak zorundadır. kadında kendi anne babasına... böyle olduğu halde bir çok kadın itiraz etmiyor bakıyor ama erkekler kadının anne babasına aynı itinayı göstermiyor ülkemizde malesef.

ha sizin evliliğinizde 2 taraf arasında kalırsanız eşinizi boşayıp annenizi başınıza taç edebilirsiniz.(önceki mesajlarınızda söylediğiniz gibi)
boşanmak ta Allah ın en sevmediği helaldir.

peki saliha kadına da salih erkek gerekir.

ayrıca annesi olsun ister başkası olsun 2 insanın arasını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. günahtır erkek için de böyledir erkekte kadınla annesinin babasının arasını bozamaz. anne baba hakkı kadın ve erkek için geçerlidir sadece erkeğin annesi yok, kadının anne babası da var ve onlara da saygı göstermek gerekir.

ayrıca dinimizde erkeğin ana babasına bakmak kadının görevi değildir. bakmıyorum dediğinde erkek zorlayamaz. ama erkek kendi anne babasına bakmak zorundadır. kadında kendi anne babasına... böyle olduğu halde bir çok kadın itiraz etmiyor bakıyor ama erkekler kadının anne babasına aynı itinayı göstermiyor ülkemizde malesef.

ha sizin evliliğinizde 2 taraf arasında kalırsanız eşinizi boşayıp annenizi başınıza taç edebilirsiniz.(önceki mesajlarınızda söylediğiniz gibi)
boşanmak ta Allah ın en sevmediği helaldir.

Hepsine katılıyorum.

Müslümanlık bu değil olamaz yani resmen kadını köleleştirdiniz konu eşi memnun etmek değil eşin ailesi nasil idare edilir

güşü' Alıntı:
Evlenmişsin aile olmuşsun kadın olsun erkek olsun öncelik kendi ailende olmalı bunu yapamıyorsan aile olmayı başaramamışsındır. Kadın da erkekte kendi ailesine dur diyebilmeli

Aynen, her ikisi de daha önceki ailelerini değil şu an ki ailelerini bilmeli ve her türlü fedakarlığı şimdiki ailesi için yapmalıdır. Eğer ikisinden birisi önceki hayatını önceki ailesini önemsiyorsa olmaz.

Bir de ben hem eşimin hem kendi ailemin uzağında oturuyorum. Böyle olunca iyi oluyor. Yaz tatilinde gideriz eşim 2 hafta ailesinin yanında kalır sonra ben gidip 2 gün kalırım ve bizimkilere geçeriz. Orda biraz daha uzun kalırız yaklaşık 1 - 1,5 ay kadar :D

böyle devam. Ancak söz dinleme konusunda dinimizin emri şu şekildedir:

Erkek için annesinin sözü en önemliyken, kadın için kocasının sözü en önemlidir. Her iki tarafta bu kurala göre birbirine uymalıdır. Hadisi Şerif'lerde ve Ayet'lerde bu şekilde belirtilmiş.

Ancak tabiiki bu zorunluluk bayanlara hiç de hoş gelmeyecektir o yüzden her iki tarafın da biraz ılımlı davranması gerekir. :++:

hayrodemir' Alıntı:
Eş hakkı da önemli. Bu dengeyi kurmak çok zor kurabiliyorsan ne mutlu.
Kuramıyorsan illa da anne baba hakkı .
Hocam din kadını erkeğe zimmetlemiştir. Bu ne demektir kadın kocaya itaat edecek itaatinin karşılığı da sevap alacak.Erkek de dengeyi kuracak ama son kez bayan arkadaşlar alınsa da erkeğindir.
Din böyle mi diyor hocam, yapmayın. Ali Şeriati' yi okuyun. İhsan Eliaçık da dini güzel yorumlar.

gezi parktan sonra kaynanalar için direniş varsa en önce olucam :lol: çünkü 4 yıldır kaynana zülmü görmekteyim... :x :x

hayrodemir' Alıntı:
Anne baba hakkı en önde gelir. Evin yöneticisi erkektir. Anne babayı kırmamak hepsinden önce gelir. İlla bir taraf kırılacaksa bu eş olmalı anne baba değil.
inanamıyorum hocam size siizn gibi düşünen insanlar olduğuna çok şaşırdım doğrusu...belli bişeyler biliyorsunuz ama emin olun ki bildikleriniz ço eksik çok yetersiz peygamberimiz hanımlara nasıl davranırdı isimli bir kitap var onu okumanızı tavsiye ediyorum size...
Ayrıca eğitimli insanlarız hak edene hakkını vermek gerektiğini biliyor olmanız lazım bu olumlu anlamda da olabilir olumsuz anlamda da... Haklı olan eş se onun yanında olmalı insan anneyse onun yanında...bütün ilişkilerde bu dengeyi kurabilmek erdemdir benceeeeee :verymad:

hayat86' Alıntı:
bilisimci_009' Alıntı:
konuyu açan arkadaş öyle bir soru sormuş ki bilgisayara sorsan sistem çöker :D

bahçe hortumu kadar hit olmaz herhalde
burda gerçekten o kadar değişik şeyler hit alıyo ki hayret ediyorum ders zorunlu olmuş kaç yıldır bunu bekliyorum yorum yapan 600 kişi ya hayret ediyorum üstelik günlerdir en üst sırada
türkiyede bir ilkten bahsediyorum kimse kaale bile almıyo

bu kapışmada çirkef olan kazanır yada kazanır.

anne ya zorla dediğini yaptırır yada begenmediği gelini postalattırır

gelin ya dediğini yaptırır yada anneyi postalattırır.

süt liman ilişki oranı %25-35'tir.

Tabi bu durum gelin ve annenin aynı şehirde ikamet ettiği durumlarda geçerli.

farklı şehirdelerse zaten böyle çatışmalara mekan ve zaman bulunmaz.

SİRE' Alıntı:
hayrodemir' Alıntı:
Eş hakkı da önemli. Bu dengeyi kurmak çok zor kurabiliyorsan ne mutlu.
Kuramıyorsan illa da anne baba hakkı .
Hocam din kadını erkeğe zimmetlemiştir. Bu ne demektir kadın kocaya itaat edecek itaatinin karşılığı da sevap alacak.Erkek de dengeyi kuracak ama son kez bayan arkadaşlar alınsa da erkeğindir.
Din böyle mi diyor hocam, yapmayın. Ali Şeriati' yi okuyun. İhsan Eliaçık da dini güzel yorumlar.
Bu kişiler konuyu nasıl yorumluyormuş merak ettim. Sizi yormak da istemem, kendimiz okusak daha iyi ama, anahatlarıyla aktarırsanız birkaç cümle ile sevinirim.

Anne baba hakkı en önde gelir. Evin yöneticisi erkektir. Anne babayı kırmamak hepsinden önce gelir. İlla bir taraf kırılacaksa bu eş olmalı anne baba değil.

Çeşitli dini mesajlarla ortalığı karıştıran bu kişinin farklı bir amaç içinde olduğunu düşünüyorum. Sağ görüşlü insanlar hakkında görün bakın bunlar böyle işte... gibi algılanması amacında. Düşüncemde yanılıyor da olabilirim. Eğer gerçekten düşündüklerini yazıyorsa bunu genellememek lazım. Her kesimde böyle uç örnekler var maalesef

Geri