konuyu açan arkadaş öyle bir soru sormuş ki bilgisayara sorsan sistem çöker
hayrodemir' Alıntı:Yaza allah nasip ederse ağustosta düğünüm var.
Ben seküler değil rabbime şükürler olsun hak penceresinden bakan bir eş seçtim.
Annemle hiçbir sorunları yok allah da vermesin.
Şöyle dua ediyorum: yarabbi beni eşime ve aileme hayırlı eyle.Benden onlara gelecek şerleri uzaklaştır.Eşimi de bana ve aileme hayırlı eyle.Ondan gelecek şerleri de uzaklaştır.
Belki yazılarımı sert veya ters anladınız. Galiba ben tam ifade edemedim. Kesinlikle sert veya bayan düşmanı değilim.Ben hakkın bakış açısını ortaya koymaya çalıştım. Yanlış anlayanlar bunları daha iyi anlatan kitap veya Google da aratıp okusunlar.
din kime neyi zimmetlemiş YUHHH nerde yazıyor bu ayet istiyorum
hayrodemir' Alıntı:din kime neyi zimmetlemiş YUHHH nerde yazıyor bu ayet istiyorum
“Erkekler kadınlar üzerine hâkimdir (idarecidir). Çünkü Allah teâlâ onların bazısını bazısı üzerine tafdil buyurmuştur (üstün yaratmıştır). Ve (erkekler) mallarından infak etmektedirler (kadınlara harcamaktadırlar). Saliha kadınlar itaatlidirler. Allah u teâlâ’nın hıfzı sayesinde gaybı (kocalarının gıyabında, ırz ve mallarını) muhafaza ederler.” (Nisa Sûresi, 34 )
Demek ki, aile içerisinde, hâkimiyet hakkı erkeğe verilmiş; kadının da, ancak, kocasına itaat etmekle “iyi kadın (saliha kadın)” olabileceği ifade buyurulmuş...
peki saliha kadına da salih erkek gerekir.
ayrıca annesi olsun ister başkası olsun 2 insanın arasını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. günahtır erkek için de böyledir erkekte kadınla annesinin babasının arasını bozamaz. anne baba hakkı kadın ve erkek için geçerlidir sadece erkeğin annesi yok, kadının anne babası da var ve onlara da saygı göstermek gerekir.
ayrıca dinimizde erkeğin ana babasına bakmak kadının görevi değildir. bakmıyorum dediğinde erkek zorlayamaz. ama erkek kendi anne babasına bakmak zorundadır. kadında kendi anne babasına... böyle olduğu halde bir çok kadın itiraz etmiyor bakıyor ama erkekler kadının anne babasına aynı itinayı göstermiyor ülkemizde malesef.
ha sizin evliliğinizde 2 taraf arasında kalırsanız eşinizi boşayıp annenizi başınıza taç edebilirsiniz.(önceki mesajlarınızda söylediğiniz gibi)
boşanmak ta Allah ın en sevmediği helaldir.
güşü' Alıntı:Evlenmişsin aile olmuşsun kadın olsun erkek olsun öncelik kendi ailende olmalı bunu yapamıyorsan aile olmayı başaramamışsındır. Kadın da erkekte kendi ailesine dur diyebilmeli
Din böyle mi diyor hocam, yapmayın. Ali Şeriati' yi okuyun. İhsan Eliaçık da dini güzel yorumlar.hayrodemir' Alıntı:Eş hakkı da önemli. Bu dengeyi kurmak çok zor kurabiliyorsan ne mutlu.
Kuramıyorsan illa da anne baba hakkı .
Hocam din kadını erkeğe zimmetlemiştir. Bu ne demektir kadın kocaya itaat edecek itaatinin karşılığı da sevap alacak.Erkek de dengeyi kuracak ama son kez bayan arkadaşlar alınsa da erkeğindir.
bilisimci_009' Alıntı:konuyu açan arkadaş öyle bir soru sormuş ki bilgisayara sorsan sistem çöker
inanamıyorum hocam size siizn gibi düşünen insanlar olduğuna çok şaşırdım doğrusu...belli bişeyler biliyorsunuz ama emin olun ki bildikleriniz ço eksik çok yetersiz peygamberimiz hanımlara nasıl davranırdı isimli bir kitap var onu okumanızı tavsiye ediyorum size...hayrodemir' Alıntı:Anne baba hakkı en önde gelir. Evin yöneticisi erkektir. Anne babayı kırmamak hepsinden önce gelir. İlla bir taraf kırılacaksa bu eş olmalı anne baba değil.
burda gerçekten o kadar değişik şeyler hit alıyo ki hayret ediyorum ders zorunlu olmuş kaç yıldır bunu bekliyorum yorum yapan 600 kişi ya hayret ediyorum üstelik günlerdir en üst sıradahayat86' Alıntı:bilisimci_009' Alıntı:konuyu açan arkadaş öyle bir soru sormuş ki bilgisayara sorsan sistem çöker
bahçe hortumu kadar hit olmaz herhalde
Bu kişiler konuyu nasıl yorumluyormuş merak ettim. Sizi yormak da istemem, kendimiz okusak daha iyi ama, anahatlarıyla aktarırsanız birkaç cümle ile sevinirim.SİRE' Alıntı:Din böyle mi diyor hocam, yapmayın. Ali Şeriati' yi okuyun. İhsan Eliaçık da dini güzel yorumlar.hayrodemir' Alıntı:Eş hakkı da önemli. Bu dengeyi kurmak çok zor kurabiliyorsan ne mutlu.
Kuramıyorsan illa da anne baba hakkı .
Hocam din kadını erkeğe zimmetlemiştir. Bu ne demektir kadın kocaya itaat edecek itaatinin karşılığı da sevap alacak.Erkek de dengeyi kuracak ama son kez bayan arkadaşlar alınsa da erkeğindir.
Anne baba hakkı en önde gelir. Evin yöneticisi erkektir. Anne babayı kırmamak hepsinden önce gelir. İlla bir taraf kırılacaksa bu eş olmalı anne baba değil.