Valla hocam evimin yanındaki yani yürüyerek 5 dakikada vardığım okuldaki müdür yardımcılığını elimin tersiyle itip istifa ettim, günlük yaklaşık 20 km yol yapıyorum yeni okulum için. Şu devirde insanlarla uğraşmak daha zor. İdare eden bir yapım olmadığı için kanuna yönetmeliğe uymayan uygulamaların yanlış olduğunu belirttim, ve hâlâ belirtiyorum, ama şu an sorumluluğum idarecilik gibi olmadığı için sadece söylediğimle kalıyorum. Ama bir şeyi fark ettim. Şu anki mevcut idarecilerin neredeyse tamamı bakanlığın, ilin verdiği emirleri sorgulamadan yapıyor. Yazmıştım, tekrar yazayım. Geçen sene imam hatiplerden sorumlu şube müdürü, müdüre whatsappatan mesaj atıyor yani tüm imam hatip müdürlerine. Nisan ayları gibi, yani her gün yeni bir değişiklik oluyor ebada, yeni ders programı vs ile tek başıma uğraşıyorum. Mesajda okulların tüm sosyal medya hesaplarını oluşturun diyor. Müdüre diyorum ki hocam ben okuldan youtube'a, instagram'a, twitter'a, facebook'a giremiyorum. Hepsine girilemeyeceğini bilgisayardan açıp gösterdim daha sonra. Resmi yazı yazsınlar diyorum. Çünkü resmi yazıda bunların okuldan yapılamadığını yazacağım ben de. Okuldan yapılamayan bir işi benden nasıl istersiniz? Biz de mesajlaşıyoruz bu arada, ben her gün okuldayım, müdür ara sıra geliyor, bunu da daha sonra söylediğimde "benim kronik rahatsızlığım var" diyor, kronik rahatsızlık izni idarecilere yok, o zaman istifa edeceksiniz, ben sizi idare ediyorum ama siz benim haklı olduğum konuyu savunmayıp size yazdığım mesajı şube müdürüne gönderiyorsunuz diyorum. Şube müdürü, müdüre bir takım resmi yazılar gönderiyor, müdür de bana. Müdür 5 dakika sonra bunları siliyor. Daha sonra bu yazıları müdüre niye sildiniz o zaman diyorum, şube müdürü kı...(kızdı) diyor, anlıyorum ki şube müdürü bizim müdürü haşlamış. Liyakat yerlerde sürünüyor yani.
Sözün özü, evet bakanlık yapamam. Herkesi memnun edemem, kural kanun ne derse onu yaparım. Hani bir bedevi, peygamber efendimize gelmiş de , sen yeni bir din getirmişsin, namazdan, oruçtan, iyilikten, hacdan, haramdan, helalden bahsediyormuşsun bu dinde başka şeyler var mı diye soruyor. Peygamber efendimiz de islamiyette müslümanların uyması gereken kuralları söylüyor, bedevi bu kadar mı sorusuna evet bu kadar diye cevap verince. "ya Muhammed bu dediklerini harfiyle yerine getiririm ama bir gram ne fazla ne noksan yaparım deyince peygamber efendimiz de "cennetlik görmek isteyen bu adama baksın" diyor. Biz millet olarak ipin ucunu kaçırmışız, ben şimdi bu iki yüzlü millete niye bakanlık yapayım. Sürç-i kelam ettiysek affola!