Milli Eğitim Müdürü Rehberliğimi İptal Edecek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan susudes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

susudes

Aktif Üye
Arkadaşlar kadromun bulunduğu okulda rehber öğretmenim okulumda akıllı tahta var ve ayrıca eğiticiyim. Bugün milli eğitim müdürü yanına çağırdı. Ticaret lisesinin öğretmeni milli eğitim mebbis'e alınıyormuş. Bana dediği senin görevlendirmeni iptal edeceğim kendi okulunda 10 saat ticarette 20 saat derse gireceksin ki ben teknik eğitim mezunu değilim. İstemiyorum dedim ve önemli değil görevlendirmeni yazarım diyor. Ne yapmalıyım.. Moralim sıfır. Bir de bekarsın diğerleri evli diyor..

Hocam görevlendirme esaslarında öncelikle derse girmesi gerektiği yazıyor.buna istinaden söyleyebilir.yani önce kaç saat dersiniz var o derse girdikten sonra görevlendirme yaparsınız.ama eğer ticaret meslek sizin bölgenizdeki bir okul değilse bence o bölgedeki öğretemen o dersi verebilir.ayrıca ticaretteki bir öğretmeni mebbis bölümüne alamaması lazım yani öğretmen önce dersine girer sonra diğer görevlendirme işlerini yapar

Malesef benzer bir olay benim başıma da geldi. Ders birinci göreviniz gitmek zorundasınız mantığında il ve ilçedekiler. İlden bir tanıdık ayarlarsanız iptal edilmeyebilir rehberliğiniz. Ama zor işler gerçekten bende 3 haftadır benzer sıkıntılarla uğraştım. rehberliğim iptal edilmedi ama bir okula ders tamamlamaya gitmek zorunda kaldım.

hocam aynı durumun benzeri bende de var, hem kızmeslekte hemde kendi okulumda derse giriyorum..

TALİM TERBİYE 80 SAYILI KARARI GÖSTERİN... Birde size en fazla 21 saat ders verebilirler. Üstü isteğe bağlıdır.

ne alaka evli veya bekar olmakla yaaa. iyi, bekarsan evin barkın yok, biz de seni deli gibi çalıştırırız mı demek acaba?

mebbise beni al müdür bey deseydin.Bekarım sabah akşam milli eğitimde dururum geceleri sabaha kadar mebbisle yata mebbisle kalkarım diyeydin.10 saat dersime girer geri kalanda da mebbise bakarım diyeydin bakalım ne yumurtlayacaktı :)

zaten meslek lisesinde 20 saat derse giren ve de notu olan bir öğretmeni mebbise almak istemek ama bunun yerine 10 saat dersi olup ama notu olmayan birini tercih etmemek kapı arkasında yapılmış bir plandır.Meslekteki hocanın keyfine geliyordur müdürün de bir çıkarı vardır gibi duruyor :+1:

yav sistemde durdukça insan çakallıkları atomuna kadar değil nanosuna kadar öğrenmeye başlıyor ya ilyas salmanın filmi aklıma geldi :D banker bilo
biloyu öldürdünüz!...

akşam tekrar gideceğim ve aynen mebbis'e ben geleyim diyeceğim. Ardahan'da bekarsan öl.. zaten evlenip gideceksin burdan geçicisin gözüyle bakıyorlar. misal okul pansiyonlu evlilere nöbet yok. bekarlar tutsun, bayramlara bekarlar gitsin, toplantılara bekarlar, boş gün evlilere bekarlar her gün okulda..

susudes' Alıntı:
azaz' Alıntı:
TALİM TERBİYE 80 SAYILI KARARI GÖSTERİN... Birde size en fazla 21 saat ders verebilirler. Üstü isteğe bağlıdır.

sağolun hocam hemen bakıyorum o karara.

Ek olarak yanlış bilmiyorsam seni başka okula görevlendirme yaparken 10 saatten fazla ders veremezler diye hatırlıyorum araştırmak lazım...

Hocam öncelik ders konusundadır sizin önceliğiniz derse girmekse eğer Ticaret lisesindeki öğretmenin de önceliği o dur. Yani zaten yanlış en başta duruyor. Onu görevlendirmemesi gerekiyor. Bir problem olursa siz de resmi yollardan görevlendirme yapılmaması gerektiğini ve ilgili genelgeleri dilekçenize ekleyebilirsiniz.

Ayrıca madem öyle "beni ilçeye alın" cümlesini kurun bence de :)

schumix' Alıntı:
Hocam öncelik ders konusundadır sizin önceliğiniz derse girmekse eğer Ticaret lisesindeki öğretmenin de önceliği o dur. Yani zaten yanlış en başta duruyor. Onu görevlendirmemesi gerekiyor. Bir problem olursa siz de resmi yollardan görevlendirme yapılmaması gerektiğini ve ilgili genelgeleri dilekçenize ekleyebilirsiniz.

Ayrıca madem öyle "beni ilçeye alın" cümlesini kurun bence de :)

İl'deyim hocam ben. Aynen ısrar edilirse mebbis'e ben geleyim diyeceğim. Ve de mantıken dediğiniz gibi ticaretteki hoca kişisel sorunlarından dolayı okuldan ayrılıyor fatura bana kesiliyor.

İlçe milli eğitim müdürünün görevlendirmeyi iptal etme gibi bir yetkisi yok. Valilik görevlendirmesi olduğundan dolayı valilikten görevlendirmenin iptalini isteyebilir. İptalinde de gerekçe sunmalıdır. Görevlendirmeniz iptal olmadan sizi başka okulda ders tamamlama gibi bir uygulamaya gidemez. Ama görevlendirmenizin ipttali gelir ise ders tamamlama yapmak zorundasınız.

ben görevlendirmemin iptalini istemiyorum ki.. sendikalı değilim ama gerekirse olurum ne yapayım madem sistem böyle işliyor..

arkadaşlar rehberlik görevlendirmesini valilik yapmıyormu nasıl olurda ilçe mem valilik görevlendirmesini iptal eder?

isteğiniz dışı görevlendirme yapıyolar hocam.normal şartlarda ders veremezler orada ama boş geçmesindense size vermişler. sizin zorunlu olarak derse girme yükünüz 15+6 sanırım ekstraları almayabilirsiniz. bu noktada tanıdık ayarlamak yada sendikal bir girişimde bulunmak gerekir. heleki şu zamanlar sendika üye sayıları yetkili sendika olma çabası içindekiler için çok önemli ben türkiyenin bir ucundan başka ucuna bir girişimde bulundum bir arkadasım için sendika vasıtasıyla .

Sayın Hocam,

MEBBİS görevlendirmesinin de şartları var. Öğretmen olanların MEBBİS görevlendirmelerini Bakanlık yapar. Öğretmen dışındaki personelin (Şef, V.H.K.I vb) görevlendirmeleri Valilik oluru ile olur. Ticaretteki arkadaşın Bakanlık görevlendirmesi var mı? Önemli olan bu.

Sizin görevlendirmenize gelince BTR görevlendirmeleri Valilik Oluru ile olur. Valilik Oluru demek İl/İlçe MEM Müdürünün isteği demektir. Gerisini zaten önceki mesajlarda arkadaşlar yazdığı için tekrar yazmıyorum.

İyi çalışmalar.

habibocak' Alıntı:
Sayın Hocam,

MEBBİS görevlendirmesinin de şartları var. Öğretmen olanların MEBBİS görevlendirmelerini Bakanlık yapar. Öğretmen dışındaki personelin (Şef, V.H.K.I vb) görevlendirmeleri Valilik oluru ile olur. Ticaretteki arkadaşın Bakanlık görevlendirmesi var mı? Önemli olan bu.

İyi çalışmalar.

Hocam habibocak hocamızın verdiği bilgi çok önemli. MEBBİS görevlendirmelerini il/ilçe/valilik yapamıyorsa bunu koz olarak kullanabilirsiniz.

Valilik ile alınan bir olayı sadece valilik iptal edebilir. Milli Eğitim Müdürü hangi yetksine dayanarak iptal ediyor görevlendirmeni? sorunuz mu hocam

trueandfalse' Alıntı:
Hocam görevlendirme esaslarında öncelikle derse girmesi gerektiği yazıyor.buna istinaden söyleyebilir.yani önce kaç saat dersiniz var o derse girdikten sonra görevlendirme yaparsınız.ama eğer ticaret meslek sizin bölgenizdeki bir okul değilse bence o bölgedeki öğretemen o dersi verebilir.ayrıca ticaretteki bir öğretmeni mebbis bölümüne alamaması lazım yani öğretmen önce dersine girer sonra diğer görevlendirme işlerini yapar

Hocam aynı konu geçenlerde de açılmıştı. BTR tereddüt edilen hususlarda belirtildiği gibi " Kendi okulunda maaş karşılığını doldurmaması durumunda dahi BTR görevini yürütür" diyor. Beni de bir başka okulda görevlendireceklerdi, müdürüm zıplayınca "ben öğretmenimi göndermem diye, iptal ettiler... Ayrıca görevlendirme isteğe bağlıdır... saygılar...

azaz' Alıntı:

Hocam bu seferde uğraşırlar sizinle. 21 saat hakkınız evet ama o 21 saati gider 5 güne yayar. Bunu yapan çok var yani...

arkadaş her yerde insanın yüzüne bekarlık vurulmazki, hocam evlenirsen görevlendirme vermeyecekmiymiş? neyse şaka bi yana zorla güzellik olmaz...

akrep026' Alıntı:
trueandfalse' Alıntı:

Hocam aynı konu geçenlerde de açılmıştı. BTR tereddüt edilen hususlarda belirtildiği gibi " Kendi okulunda maaş karşılığını doldurmaması durumunda dahi BTR görevini yürütür" diyor. Beni de bir başka okulda görevlendireceklerdi, müdürüm zıplayınca "ben öğretmenimi göndermem diye, iptal ettiler... Ayrıca görevlendirme isteğe bağlıdır... saygılar...

Kendi okulunda maaş karşılığını doldurmaması durumunda dahi BTR görevini yürütür ibaresinin yazılı olduğu belge için link verebilirmisiniz. hocam. eşimde maalesef aynı durumda şu an istemediği halde başka okula ders için görevlendirme yazmışlar.

Valinin görevlendirmesini iptal yetkisi yok. İl milli eğitim müdürü bile olsa iptal edemez. Kendilerini padişah zannetmesin o koltuk müdürleri. Seni zorlamaya devam ederse o dengesizle hiç muhatap olma, direkt bir üst kuruma şikayet dilekçesi ver.

Fatih projesi olan bir okuldaki görevlendirmeyi iptal edip boş bırakamaz bakanlığın bu konuda önceliği var. Bizim buradaki şube müdürü öyle demişti. Saygılar.

mesleğe ilk başladığım yıllarda birkaç sebepten ötürü müdürü ilçe milli eğitime şikayet ettim.. ilçe milli eğitim müdürü bana o benim lise arkadaşım sen kimsin diye tavrını gösterdi... bende işler biraz düzelince dilekçemi çektim... bir dönem sonra müdür beni postalamak için ilçe memde ticaret lisesine görevlendirme çıkardı ama okuluma da başka birini görevlendirerek... bende bunu kullanarak önce ilçe milli eğitime dilekçe ile sonrada il milli eğitime dilekçe ile başvurdum...il milli eğitimdeki de ilçe milli eğitimdekiyle aynı cevabı verdi bana.... bana daha sonra kendi okulumdaki 7-8 saat dersi de ticaret lisesini de verdiler... bu kadar ortalığı ayağa kaldırmama rağmen... gerçi aynı müdürüm 1 sene sonra peşimden ayrılmadı ama durum bu.... Kısaca KİMİ KİME şikayet edeceksiniz artık? her yer pislik dolu, bir araştırın belki bu daha hayırlıdır... illa arkasını kovalarım derseniz o zaman bir çözüm düşünün...

bilogrt38' Alıntı:
azaz' Alıntı:

Hocam bu seferde uğraşırlar sizinle. 21 saat hakkınız evet ama o 21 saati gider 5 güne yayar. Bunu yapan çok var yani...

hocam 21 saati 5 gune yayars sende haftada iki gün sevk alırsın olur biter. Doğuda işler nasıl yürür bilirim herkes orada kendini kral sana diğer ilçelerde kraldır ama doğuda daha fazla. Ezdirme kendini söyleyeceğini söyle hiçbirşey yapamazlar durumu bimere de haber ver onlarda soruştursunlar.

Geri