Milli Eğitim Müdürü Rehberliğimi İptal Edecek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan susudes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Gittim sendikaya üye oldum.. Olmadı seni de mebbis'e alırız dedi. Mantığa bakın bir kişi mebbis'e alınıyor dersler boş geçmesin diye olaylar olaylar sendikaya üye oldum dakikasında 2. mebbis... Durum bu... Anlayın artık gerisini söylemeye gerek yok. Fatih projesi falan hiç umurlarında mı...

susudes' Alıntı:
Arkadaşlar kadromun bulunduğu okulda rehber öğretmenim okulumda akıllı tahta var ve ayrıca eğiticiyim. Bugün milli eğitim müdürü yanına çağırdı. Ticaret lisesinin öğretmeni milli eğitim mebbis'e alınıyormuş. Bana dediği senin görevlendirmeni iptal edeceğim kendi okulunda 10 saat ticarette 20 saat derse gireceksin ki ben teknik eğitim mezunu değilim. İstemiyorum dedim ve önemli değil görevlendirmeni yazarım diyor. Ne yapmalıyım.. Moralim sıfır. Bir de bekarsın diğerleri evli diyor..
Hocam kendi okulunuzda kalmak istiyorsanız bence 80. maddeyi kullanıp dilekçe verin ticaret mesleğe gitmek istemediğinize dair.

Bende BT Rehberliği yapıyorum ve beni de maaş karşılığı meslek lisesine görevlendirdiler 1. dönem, hatta kaymakamlık oluru bile gelmişti okula en kısa sürede başlaması diye. Gittim dilekçe verdim 80 sayılı kararı ekleyip, aynı gün iptal ettiler.

Hocam ben mebbis de çalıştım. 30 saat dersi 5 okulda girerim mebbisde çalışmam. Yaz tatiliniz ölecek en başında.

gelecek' Alıntı:
Hocam ben mebbis de çalıştım. 30 dersi 5 okulda girerim mebbisde çalışmam. Yaz tatiliniz ölecek en başında.
Neden ki hocam.. Durum sadece yaz tatili ise belli ki beni rahat bırakmayacaklar burdan ayrılana kadar tatilimden vazgeçerim. Onun dışında ne gibi bir zorluğu var?

Bazı gün yatardık canımız bilgisayarda okey oynamaktan sıkılırdı. Ama bazı günler öyle bir çalışırdık ki o okeyleri hak ederdik. Mesela br keresinde elektrikler kesilmişti de yemek yiyebilmiştik :)

Hmm ne çıkarsa bahtına yani.. Hayırlısı diyelim artık. Hiç hesapta yokken gittim sendikalı oldum. Belki ağustosta eğitim özrü için dava açar da Trabzon'a giderim kendi çöplüğümde öterim. Vardır bu kötü günün de bir hayrı elbet...

Hocam kadronuz hangı okulda bende ardahandayım .İl milli eğitim müdürü biraz sıkıntılı bir adam biliyorum.siirtten mı ne gelmiş acısını burda çıkarıyor.

susudes' Alıntı:
o karardaki hangi kısım benim sorunumu çözüyor hocam. şu an okuma imkanım yok da.
80 sayılı karar hangi bölüm mezunlarının hangi derslere gireceğini belirliyor malum. Orda da BÖTE mezunları için "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar." ibaresi yer alıyor. Ticaret Meslek Lisesi'de bu kapsama giriyor.

Her zaman hayırlısı Hocam bir de aklımdayken söyleleyim eğer mebbis görevlendirmeniz olursa aldığınız hizmet puanı neresi olursa olsun 14 olur.

KöfteHoRr' Alıntı:
susudes' Alıntı:
o karardaki hangi kısım benim sorunumu çözüyor hocam. şu an okuma imkanım yok da.
80 sayılı karar hangi bölüm mezunlarının hangi derslere gireceğini belirliyor malum. Orda da BÖTE mezunları için "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar." ibaresi yer alıyor. Ticaret Meslek Lisesi'de bu kapsama giriyor.
çok teşekkürler hocam :wink:

gelecek' Alıntı:
Her zaman hayırlısı Hocam bir de aklımdayken söyleleyim eğer mebbis görevlendirmeniz olursa aldığınız hizmet puanı neresi olursa olsun 14 olur.
Benim için 8 puan kayıp demek ki bu çok kötü..

konudaki mesajları okuyunca arkadaşların mevzuatı çok fazla bilmediği ortaya çıkıyor.
- Bazı arkadaşlar demişki valilik görevlendirmesini sadece vali iptal eder il/ilçe mem müdür kim oluyor.
gülüyorum bunu söyleyenlere. vali sizin babanızın oğlumu, sizi tanıyorda size özel mi görevlendirme yaptı. il/ilçe mem müdürünün önerisiyle yaptı. aynı şekilde bu öğretmenin görevlendirmesinin iptali diye bir dilkeçe yazınca vali de iptal eder.

-80 nolu çizelgede yukarıda bazı arkadaşların söyeldiği gibi BÖTE mezunlarının Meslek, Ticaret Meslek, Kız Meslek vb.. kurumlardaki derslere giremiyeceğini gösterir. buna dayanarak ticaret teki derslere kanunen giremeyeceğinizi belirtebilirsiniz.

- çalıştığınız yerdeki durumunuzu yada özel bir sebebiniz varsa ona bişey diyemem AMA öğretmenlik eğitimi almış, öğretmen olarak atanmış birinin öğretmenlik yapmak varken başka bir işi yapmak istemesi açıkçası bana garip geliyor.

susudes' Alıntı:
Arkadaşlar kadromun bulunduğu okulda rehber öğretmenim okulumda akıllı tahta var ve ayrıca eğiticiyim. Bugün milli eğitim müdürü yanına çağırdı. Ticaret lisesinin öğretmeni milli eğitim mebbis'e alınıyormuş. Bana dediği senin görevlendirmeni iptal edeceğim kendi okulunda 10 saat ticarette 20 saat derse gireceksin ki ben teknik eğitim mezunu değilim. İstemiyorum dedim ve önemli değil görevlendirmeni yazarım diyor. Ne yapmalıyım.. Moralim sıfır. Bir de bekarsın diğerleri evli diyor..
Acil evlen hocam:) Nasıl bir mantıkla yaşıyor bu idareciler anlamakta zorlanıyorum. Özel seçiyorlar herhalde.

susudes' Alıntı:

hocam verilen görevlendirmeye söyle bir dilekçe yazın..

............. müdürlüğüne

ek ders yönetmeliğine göre genel kültür öğretmenlerine 15 saat maaş karşılığı 6 saatde zorunlu ek ders görevi verilebileceği belirtilmektedir. okulumda bulunan 10 saatlik ders ve ticaret meslek lisesindeki 11 saate kadar dersleri isteğimle kabul ediyorum. diğer diğer ders görevini almakta istekli değilim bu sebeple 21 saatten fazla derse girmeye mecburda değilim. gereğinin yapılmasını arz ederim..,

:)

Sendikaya üye ol hocam. Büyük sendikalardan birine üye ol. Hakkını savunsunlar. Bana avukat bile tahsis ettiler. Yarın tekrar avukat yolu göründü bana. 7 gün içinde savunmanızı yazılı olarak verin dediler.... 8)

geçen hafta benim hanımı da çağırdılar ben şube müdürüne dedim ki, hanımın rızası olmuş olmamış önemli değil ben müsade etmiyorum ailemin huzurunu bozmaya niyetiniz varsa buyrun dedim.. tamam hocam o zaman seni alalım dediler :) birde diyor ki bize kurban lazım diyor :)
hocam bari yüzüme karşı söylemeyin yauv dedim :) neyseki ucuz sıyırdık..

kaybil' Alıntı:
geçen hafta benim hanımı da çağırdılar ben şube müdürüne dedim ki, hanımın rızası olmuş olmamış önemli değil ben müsade etmiyorum ailemin huzurunu bozmaya niyetiniz varsa buyrun dedim.. tamam hocam o zaman seni alalım dediler :) birde diyor ki bize kurban lazım diyor :)
hocam bari yüzüme karşı söylemeyin yauv dedim :) neyseki ucuz sıyırdık..

Adam en azından açıkça niyetini belli etmiş ve karşıdaki kişinin aslında mağdur olacağını da kabullenmiş bari. Bazıları da yaptım-oldu mantığıyla dayatmaya çalışıyor hepten.

BaRBaRYaN' Alıntı:
konudaki mesajları okuyunca arkadaşların mevzuatı çok fazla bilmediği ortaya çıkıyor.
- Bazı arkadaşlar demişki valilik görevlendirmesini sadece vali iptal eder il/ilçe mem müdür kim oluyor.
gülüyorum bunu söyleyenlere. vali sizin babanızın oğlumu, sizi tanıyorda size özel mi görevlendirme yaptı. il/ilçe mem müdürünün önerisiyle yaptı. aynı şekilde bu öğretmenin görevlendirmesinin iptali diye bir dilkeçe yazınca vali de iptal eder.
Gülüyorum demişsin ama aynı kapıya çıkıyor dediklerin hocam bak. İl müdürü kendi iptal edemiyor, iptal etsin diye valiye yazı çıkarıyor. Vali ister iptal eder, ister etmez. Vali her önüne geleni sorgusuz sualsiz imzalıyor mu sanıyorsun yoksa?

omd' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
Gülüyorum demişsin ama aynı kapıya çıkıyor dediklerin hocam bak. İl müdürü kendi iptal edemiyor, iptal etsin diye valiye yazı çıkarıyor. Vali ister iptal eder, ister etmez. Vali her önüne geleni sorgusuz sualsiz imzalıyor mu sanıyorsun yoksa?
..
hocam o vali çevre düzenlemesini de imzalıyor, öğretmen atamasını da, yoksul vatandaşlara yardım yapılmasını da. sence bunların hepsi hakkında bilgi sahibimi? tabiki sorgusuz sualsiz imzalamıyor eğitim ile ilgili konularda il/ilçe mem müdürünün görüşüne alarak imzalıyor. dolayısıyla müdür kaldırılsın derse vali kaldırıyor.

arkadaşlar böyle bir sorunu ben 1. dönem yaşamıştım. 10 saat kız mesleğe görevlendirmişlerdi.derslerde çok zorlandım. 80. maddeye görede dilekçe yazdım. adamların bana verdiği cevap şu. sizin o okula atamanız olmadı.(atama yapılamaz diyor maddede). yani atama olmaz ama görevlendirme yapılabilir anlıyorlar. artı ben dersimde verimli olamıyorum dediğimde boşver hocam aç kitabı oku dediler. kendi çocuklarına böyle bir öğretmen gelse anında şikayet ederler....yani sonuç olumsuz tıpış tıpış gittim.devamı gelebilirdi dilekçenin ama uğraşmak istemedim çünkü onlar da benimle uğraşacaktı.göze alamadım.sonuçta amirlerim ve bana makamlarından dolayı her eziyeti yapabilirler...kafa yapısı ve hayat görüşü artı sendika olarak ta çok farklıyız...

deltoro' Alıntı:
aynen müdür görevlendirmeyi kaldır derse,vali de hemen kaldırır.

bencede valilerin illerde yaptıkları bi iş yok aslında.. gerçektende yok.. ama ne yazıkki sistemde vali denilen ve bir sürü maddi kayba neden olan insanlar var. ve bir sürü yetkilerine rağmen hiçbir pozitif işleri yok.. gereksizler..

hocam okul müdürünüz ne diyor bu duruma? Size sahip çıkıp gitmenize engel olmuyor mu? Şahsen ben bunu merak ettim.

Geri