EnTRoPi' Alıntı:
Slm arkadaşlar. İleri Eğitim Teknolojileri ve Araştırma Grup Başkanlığı tarafından Türkiye'de 26 okulda yapılan bir anket için okulumuza bakanlıktan bir yetkili geldi. Öğrencilerin Bilgisayar okuryazarlık seviyelerini ölçmek için bir anket yaptılar. Bilgisayar başında yapılan anket sonucunda bir çalışma yapılacakmış. Yetkili ile bizzat görüştüm.
Durumumuzu sordum vs...Verdiği cevaplar :
1- Formatörlük muhtemelen kaldırılıcak.
2- Bilişim dersleri zorunlu olacak.
3- Ders sayısı arttırılacak.
4- İl-ilçe eğitici formatörler (440 civarında sayıları varmış) arasında branşı olmayanlar çıkartılacak.
5- Öğrenciler tableti sevmiyorlarmış. İstemiyorlarmış. Genel kanı bu yönde. (Anket sonucu)
6- Fatih projesi kapsamında bilişim öğretmenleri daha da önem kazandırılacak noktaya gelecekmiş.
7- Bakanın danışmanlarından biri BÖTE 'ci bir öğretim üyesiymiş. Zaten durumumuzu ve eğitimde teknolojik gelişmelerin nasıl olması konusunda bilgi sahibiymiş.
Kendisinin söyledikleriyle Bakan beyin söyledikleri arasındaki çelişkileri sorunca cevabı şu oldu. "Hocam tüm anketler bizzat Bakan beye gidiyor. Muhakkak bir düzenleme yapılacak."
Ayrıca yukarıda yazdıklarımın "muhtemelen" olacağı yönünde idi.
bende bir hocamdan duydum benzer bir şeyi, fatih projesi istenildiği gibi yürümüyormuş pilot okullarda. öğretmenler teknolojisi kullanamamış, öğrenciler sevmemiş falan diye.
duyum olduğu için forumda yazmayı pek doğru bulmamıştım, ama benzer cümleleri duymak iyi tabii ki.