Ne yapayım?

Kodla Büyü

adibelli

Üye
Merhabalar,

Bir YGS hazırlık öğrencisiyim.Bu sene YGS'ye gireceğim umarım hayırlısıyla güzel bir puan alır geçerim.Herneyse konuya geçeyim,
Şimdi okuduğum lise Anadolu Teknik Lisesi [Lise Son].Bildiğiniz üzere bizim okul kendi bölümümüzü seçtiğimizde bize belirli bir ek puan veriyor YGS için herneyse. Bilgisayar Öğretmenliği düşünüyorum.6-7 yaşımdan beri sürekli bilgisayarla uğraşıyorum.Şuanda Web-Tasarım okuyorum.Saatlerimi harcayabiliyorum bilgisayar başında.Başka bir bölümü tercih edemiyorum çünkü ilgi alanıma hiçbiri girmiyor.Nefret ederek yapabileceğim bir iş istemiyorum.Fakat şöyle bir incelediğimde içim kararıyor.Yani atamaların olmaması Bilgisayar Öğretmenlerinin önünün inatla kapatılması zoruma gidiyor açıkcası.Okuldaki 1-2 hocayla görüştüm.Teknik Eğitim Fakültesine gitmemi söylüyorlar, BÖTE'lerde atamanın çok zor olduğunu söylüyorlar.Fakat bazı hocalar ise 4 yıllık üniversiteni bitir KPSS de 75 üstü yap atanırsın diyorlar.Şimdi ben ne yapayım , lütfen yardımcı olun sayın hocalarım ve diğer arkadaşlar.
Şimdiden teşekkürler.

Seneye 75 üstü al atanırsın diyeni kesinlikle dinleme bu eğitim siteminde bugün PDR(rehber öğretmenlik) okuyana bile bunu diyemeyiz kaldı ki şu anda bile sanırım 75 puanla atama olmuyor bilişim bölümünde. YGS'den iyi bir puan alıp mühendislik bölümlerini düşün derim ben, eskiden beri ilgin de varmış şahsi fikrim öğretmenlikten kat kat iyi olduğu ve bilgisayarla aran iyi olduğu içinde severek yapacağını düşünüyorum
hakkında hayırlısı neyse öyle olsun inşallah. başarılar..

feto23' Alıntı:
Seneye 75 üstü al atanırsın diyeni kesinlikle dinleme bu eğitim siteminde bugün PDR(rehber öğretmenlik) okuyana bile bunu diyemeyiz kaldı ki şu anda bile sanırım 75 puanla atama olmuyor bilişim bölümünde. YGS'den iyi bir puan alıp mühendislik bölümlerini düşün derim ben, eskiden beri ilgin de varmış şahsi fikrim öğretmenlikten kat kat iyi olduğu ve bilgisayarla aran iyi olduğu içinde severek yapacağını düşünüyorum
hakkında hayırlısı neyse öyle olsun inşallah. başarılar..

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Mühendisliğin puanı LYS olduğu için yüksek geliyor ayrıca okul Mühendisliğe puan eklemiyor o da bir dezavantaj.

eski tefler teknoloji fakültesi olmuş.. mevzuatını tam bir öğren.. güya onlar mühendis olarak mezun oluyormuş ama aslı astarı nedir bende bilmiyorum

Ben de Anadolu Teknik Bilgisayar bölümü okumuş, BÖTE mezunu, mutsuz bir öğretmenim. Senin avantajın mühendislikler yazdığında puanın kırılmıyor. benim başka şansım yoktu ama senin var. Mühendislik oku, bir sene iki sene geç girsen de üniversiteye, amacının peşinden koş derim. sonra pişman olma, çünkü hayatta bir yada iki yılın çok da önemi yok tüm hayatını düşündüğünde. Hakkında hayırlısı derim, iyi düşün...

Salak bir meb yönetimi var diye bu bölümden bir cacık olamayacağını düşünenlere sadece gülüyorum..
Bu gün mebin ileri görüşsüzlüğü bu bölümdeki talebi azalttı, ama bu meb yönetimi de kalıcı değil ki belki bir gün belki ilk defa bu işten anlayan biri bakan olur(inşaallah)..
adibelli: eğer bu işi severek yapacağına inanıyorsan iş bulma konusunu fazla düşünme hem 4-5 yıl sonra hangi öğretmenlik bölümüne ne kadar ihtiyaç duyulacağını kim bilebilir? Ben diğer tüm öğretmenlik bölümlerine tercih ederim yine Bugün de yarında.

fpekel' Alıntı:
Ben de Anadolu Teknik Bilgisayar bölümü okumuş, BÖTE mezunu, mutsuz bir öğretmenim. Senin avantajın mühendislikler yazdığında puanın kırılmıyor. benim başka şansım yoktu ama senin var. Mühendislik oku, bir sene iki sene geç girsen de üniversiteye, amacının peşinden koş derim. sonra pişman olma, çünkü hayatta bir yada iki yılın çok da önemi yok tüm hayatını düşündüğünde. Hakkında hayırlısı derim, iyi düşün...

Dediğinize hak veriyorum hocam.Bilemiyorum,öğretmenlik daha cazip geliyor bana.Atama durumlarımdan korkuyorum.Çok az bir dilimde öğretmen "Korkma,atanırsın" diyorlar ancak çoğu öğretmen "Bu bölümü seçme atanamazsın,boşta kalırsın" diyorlar.Fena şekilde arada kaldım.

crescent' Alıntı:
Salak bir meb yönetimi var diye bu bölümden bir cacık olamayacağını düşünenlere sadece gülüyorum..
Bu gün mebin ileri görüşsüzlüğü bu bölümdeki talebi azalttı, ama bu meb yönetimi de kalıcı değil ki belki bir gün belki ilk defa bu işten anlayan biri bakan olur(inşaallah)..
adibelli: eğer bu işi severek yapacağına inanıyorsan iş bulma konusunu fazla düşünme hem 4-5 yıl sonra hangi öğretmenlik bölümüne ne kadar ihtiyaç duyulacağını kim bilebilir? Ben diğer tüm öğretmenlik bölümlerine tercih ederim yine Bugün de yarında.

Haklısınız , Bilgisayar Öğretmenliği üzerine yoğunlaşmayı düşünüyorum.4-5 sene içerisinde ne olur bilinmez o konuda şüpheliyim.

Meslek lisesi Bilgisayar bölümü+ TEF bigisayar sistemleri öğrt mezunuyum.

Şuan teknik eğitim fakülteleri kapatılmış vaziyette ve son mezunlarını vermek üzere dolayısıyla bilgisayar öğretmenliği için BÖTE okumak zorunda kalacaksın ve onun da durumunu anlamışsın zaten..

Ben öğrencilerime de aynı şeyi tavsye ediyorum şu anda sana da söylüyorum...

Şu an başka bölümlere puanınız kırılmıyor özgürsünüz bölüm konusunda. Eğer hedefinde Bilgisayar varsa bu bölümden memnun isen. Teknik eğitimlerin yerine açılan Teknoloji Fakültelerini düşünmelisin ilk planda, çünkü O fakültelerde MTOK(mesleki teknik ortaöğretim kurumu) özel kontenjanları var yani meslek liseliler tercih edebiliyor sadece...

Veya diğer mühendislik fakültelerini istiyorsan. İlk aşamada 2 yıllık MYO sonra DGS ile mühendisliğe geçmeyi düşünebilirsin..

Benim tavsiyem budur.

aktasankara' Alıntı:
Meslek lisesi Bilgisayar bölümü+ TEF bigisayar sistemleri öğrt mezunuyum.

Şuan teknik eğitim fakülteleri kapatılmış vaziyette ve son mezunlarını vermek üzere dolayısıyla bilgisayar öğretmenliği için BÖTE okumak zorunda kalacaksın ve onun da durumunu anlamışsın zaten..

Ben öğrencilerime de aynı şeyi tavsye ediyorum şu anda sana da söylüyorum...

Şu an başka bölümlere puanınız kırılmıyor özgürsünüz bölüm konusunda. Eğer hedefinde Bilgisayar varsa bu bölümden memnun isen. Teknik eğitimlerin yerine açılan Teknoloji Fakültelerini düşünmelisin ilk planda, çünkü O fakültelerde MTOK(mesleki teknik ortaöğretim kurumu) özel kontenjanları var yani meslek liseliler tercih edebiliyor sadece...

Veya diğer mühendislik fakültelerini istiyorsan. İlk aşamada 2 yıllık MYO sonra DGS ile mühendisliğe geçmeyi düşünebilirsin..

Benim tavsiyem budur.

Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Diyeceğim şudur ,
Eğer dediğinizi anladıysam bu saatten sonra Bilgisayar Öğretmeni olamayız ?
Yani Bilgisayar Mühendisliği üzerinde ilerlememi söylüyorsunuz anladığım kadarıyla.Bu MTOK'ları duydum.Hatta sanırım 6 yeni MTOK açılmış , bunlardan mezun olunca resmi olarak meslek sahibi olabiliyor muyuz? Yani benim amacım En az 1700-1800TL maaş ile başlayıp geliştirmek.Bilgisayar Mühendisliği duyduklarım doğruysa - resmi olarakta çalışabiliyor,özel şirketlerlede çalışabiliyor.Bu konuyu biraz daha öğrenmem gerekecek.

Güzel kardeşim, hiç kafanı bulandırma. Öğretmenliği boşver, senin kapasitende birisi öğretmen olursa bu MEB'in elinde heba olur gidersin. (Bilişimcilerin tamamı bu şekildedir maalesef)

Aslında ayrımcılık yapmak iyi bir şey değil ve bende ayrımcılık yapmıyorum ama hak edene hakkını vereceksin. Bu gün ülkedeki tüm öğretmenlerin içinde Bilişimciler 1 numaradır. Sonuçta lise yıllarından beri aldığımız notlar, puanlar, başarılar ortada. Bir arkadaşım Tıp, Eczacılık,Mühendisliklerin tamamını kazanabilecek puanla öğretmen oldu yaklaşık 7 yıldır öğretmenlik yapıyor. Ve bu gün arkadaşım için "bu adam ölmüş yaa" diyebiliriz. Seninde yazdıklarından anlaşılıyor ki sen de bizdensin ama aklını kullan bizim gibi heba olup gitme. Bizim dönem şanssızdık meslekçilere katsayı engeli vardı. Sen şanslısın engel yok. (Avantaj da yok ama olsun, herkesle eşit haklara sahip olduğunu bilmek bile güzel bişey) Gireceksin sınava, kasacaksın puanı, gideceksin en iyi mesleklere. Bizde öyle değildi, ne kasarsan kas, illaki öğretmen olacaksın, herkesle eşit değilsin, sen eksiksin, doktor, mühendis.... olamazsın. Biz buralardan geldik.

Sen güzel kardeşim ne yap, yap. Mühendisliğe git. Bu sene olmazsa seneye git. Yine olmazsa öbür seneye git. Ama bizim gibi 30 sene öğretmenlik tıpkı bizler gibi seninde bittiğin andır.

Hayatta başarılar diliyorum, :D

AKADEMİA' Alıntı:
Güzel kardeşim, hiç kafanı bulandırma. Öğretmenliği boşver, senin kapasitende birisi öğretmen olursa bu MEB'in elinde heba olur gidersin. (Bilişimcilerin tamamı bu şekildedir maalesef)

Aslında ayrımcılık yapmak iyi bir şey değil ve bende ayrımcılık yapmıyorum ama hak edene hakkını vereceksin. Bu gün ülkedeki tüm öğretmenlerin içinde Bilişimciler 1 numaradır. Sonuçta lise yıllarından beri aldığımız notlar, puanlar, başarılar ortada. Bir arkadaşım Tıp, Eczacılık,Mühendisliklerin tamamını kazanabilecek puanla öğretmen oldu yaklaşık 7 yıldır öğretmenlik yapıyor. Ve bu gün arkadaşım için "bu adam ölmüş yaa" diyebiliriz. Seninde yazdıklarından anlaşılıyor ki sen de bizdensin ama aklını kullan bizim gibi heba olup gitme. Bizim dönem şanssızdık meslekçilere katsayı engeli vardı. Sen şanslısın engel yok. (Avantaj da yok ama olsun, herkesle eşit haklara sahip olduğunu bilmek bile güzel bişey) Gireceksin sınava, kasacaksın puanı, gideceksin en iyi mesleklere. Bizde öyle değildi, ne kasarsan kas, illaki öğretmen olacaksın, herkesle eşit değilsin, sen eksiksin, doktor, mühendis.... olamazsın. Biz buralardan geldik.

Sen güzel kardeşim ne yap, yap. Mühendisliğe git. Bu sene olmazsa seneye git. Yine olmazsa öbür seneye git. Ama bizim gibi 30 sene öğretmenlik tıpkı bizler gibi seninde bittiğin andır.

Çok teşekkürler hocam , bu dediklerinizi dikkate alacağım.Eksenim mühendisliğe doğru kayıyor her ne kadar zor olsada :)

arkadaşların yorumları güzel. Madem bilgisayar alanında yeteneklisin. Üniversiteye gittiğinde belirli kurslarla sertifika al ve kendini geliştir. bu senin elinde altın bilezik olarak kalır aynı zamanda mühendislik, FTR vb. bir bölüm yazabilir her iki alanda da kendini geliştirebilirsin. başarılar

Bu arada bu sene bende sınava gireceğim biraz çalışabilirsem tabi :D

Bu saatten sonra bu ülkede öğretmenlikle ilgili bölümlere girmek mantıklı değil.
Binbir sınavdan sonra atansanız bile çok kötü hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Ne çalışma şartlarınız ne de aldığınız ücret sizden çok daha az emek harcayarak bir yerlere gelen diğer kamu personelininki gibi olmayacak. Her geçen yıl öğretmenlerin şartları daha kötüye gidiyor. BT öğretmenliği ise hepsinden beter durumda.

Mühendislik, uzaktan eğitimle okunabilen bölümler ya da sağlıkla ilgili bölümlere yönelmenizi öneriyorum.

Arkadaş hangi ilde yaşıyorsun ? ona göre tavsiye de bulunalım... çalıştığın bir yer var mı? yaptığın prof. işler mevcut mu ?

kutlu_han' Alıntı:
Arkadaş hangi ilde yaşıyorsun ? ona göre tavsiye de bulunalım... çalıştığın bir yer var mı? yaptığın prof. işler mevcut mu ?

Mersin'de yaşıyorum , çalıştığım bir yer yok.Dediğim gibi öğrenciyim sınava hazırlanıyorum.Prof. işler derken pek sayılmaz ancak kendimi geliştirme çabasındayım.Şuan PHP 'ye giriş yaptım.

Böte okursan mesleki teknik okullarda öğretmen olamazsın..Teknoloji fakültesi okursan hem mühendis olursun hemde mesleki teknik okullarda öğretmen olma imkanın olur..Kesinlikle teknoloji fakültesinden yada normal mühendislik fakültelerinden birini oku derim.....

özellikle bilişim öğretmeneliğinin geleceğinin net olmayılşı ve ( bunun temel sebebinin en üst düzey yöneticilerin bilişimden ve öneminden bihaber oluşu var ) zaten tüm öğretmenlik mesleği için bir gelecek sıkınıtısının oluştuğu şu dönemde şahsen öğretmenlik okumanı tavsiye etmiyorum...

Kesinlikle mühendislik kazanmaya çalış, neden ;
1- Mühendis olarak ilk olarak öğretmenden kat be kat fazla saygı görecksin
2- Müh. olarakta devet memuru olma ansın öğretmenlikten daha kolay
3- Müh. olarak memur olursan idari kademelerde yükselme hatta bürokrat olma şansın dahi mevcut

eğer mühendislik kazanamam diyorsan, şu alternatif yol var;
önce myo bilgisayar okursun sonra ve bu sınavdan daha kolay olan DGS yoluyla mühendiliğe geçersin (bana öğrenci iken bu sınavın çok zor olduğunu söyleyen rehber öğretmenime sonsuz saygılar !)

not : Bunları senin azimli ve çalışkan olduğunu düşünerek yazıyorum... Tabi şu ana kadar olan tecrübelerimizin de bize gösterdikleri ile. Bu arada şahsen öğretmenliği çok sevdiğimi belirtmek isterim. ama bizim için bile gelecek hiç aydınlık değil, ampul öğretmenler için yanmıyor ok...

AKADEMİA' Alıntı:

arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. çalış başka bir bölüme git ama böte mi? uzak dur...

BEN DE NACİZANE FİKRİMİ BELİRTEYİM BEN GAZİ ESEF BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNUYUM MESLEK LİSESİNE DE NORMAL LİSELERE DE ORTAOKULA DA ATAMAN OLUYOR.AYRICA ANKARA OKUMUŞ OLDUĞUN İÇİN OKURKEN KENDİNİ GELİŞTİRİP ÖZEL SEKTÖRDE İŞ BULMA İMKANINDA ÇOK YÜKSEK BEN ÖĞRETMEN OLMAK İSTEDİĞİM İÇİN ÖĞRETMENLİK YAPIYORUM ZORLUKLARI VAR AMA PİŞMAN DEĞİLİM.BENİMLE BİRLİKTE MEZUN OLUP ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN ÇOK ARKADAŞIM VAR VE İŞLERİNDEN ÇOK MEMNUNLAR.

Öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim.

pin' Alıntı:
BEN DE NACİZANE FİKRİMİ BELİRTEYİM BEN GAZİ ESEF BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNUYUM MESLEK LİSESİNE DE NORMAL LİSELERE DE ORTAOKULA DA ATAMAN OLUYOR.AYRICA ANKARA OKUMUŞ OLDUĞUN İÇİN OKURKEN KENDİNİ GELİŞTİRİP ÖZEL SEKTÖRDE İŞ BULMA İMKANINDA ÇOK YÜKSEK BEN ÖĞRETMEN OLMAK İSTEDİĞİM İÇİN ÖĞRETMENLİK YAPIYORUM ZORLUKLARI VAR AMA PİŞMAN DEĞİLİM.BENİMLE BİRLİKTE MEZUN OLUP ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN ÇOK ARKADAŞIM VAR VE İŞLERİNDEN ÇOK MEMNUNLAR.
Hocam size de teşekkürlerimi sunuyorum.Fakat ne zaman öğretmen olduğunuzu bilmeyerekten bunu yazıyorum.Şuan çoğu kişi atamanın olmadığını ve KPSS üzerinden en az 90 puan alarak atanabileceğimi söylüyorlar.Oysa KPSS'den 90 alınarak gidilecek daha iyi yerler var ki o kadarda zor.Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

o konuda haklısın ben 78 puanla atanmıştım şimdi puanlar daha yüksek ama özel sektör de düşünürsen illa mühendislik okuyacaksın diye bir şey yok öğretmenlik mezunları da gayet iyi işler bulabiliyor onu açıklamak istedim çevremde örnekleri çok

adibelli kardeşim bende senin gibi anadolu teknik lisesinden 2011 yılında mezun oldum ve bende öğretmenlik istemiyordum zaten abim bilişim teknolojileri öğretmeni kendisi de tavsiye etmedi öğretmenliği o yüzden başka alternatifleri düşünmem gerekiyordu şu anda türkiyede yeni yeni ismi duyulan Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde okuyorum Mehmet Akif Üniversitesin'de ve bölüm gerçekten geleceğin bölümü internetten biraz araştırırsan görürsün YGS6-390 puanla girdim ek puanımla birlikte okuldan 76 puan gelmişti.Bölüm yazılım mühendisliği ve işletme karışımı diyorlar.Geçen sene ingilizce hazırlık okudum 1 yıl ve bu yıl birinci sınıfa geçtim. Bu sene gördüğüm dersler Ekonomi,Hukuk,İşletme,Matematik,İngilizce,Tarih ve tabiki Programlama dersi.Eğer Üniversitelerin websitelerine girip incelersen daha detaylı bilgi edinebilirsin dersler hakkında. Boğaziçinde var YGS6 puan türü ile alan birde Mehmet Akif Üniversitesinde Ben dal olarak Ağ işletmenliği dalını seçmiştim fakat bölüm yazılım ağırlıklı olduğu için açıkcası zorlanıyorum. Velhasıl bu bölümü düşün derim pişman olmazsın.

Oguzefe737' Alıntı:
adibelli kardeşim bende senin gibi anadolu teknik lisesinden 2011 yılında mezun oldum ve bende öğretmenlik istemiyordum zaten abim bilişim teknolojileri öğretmeni kendisi de tavsiye etmedi öğretmenliği o yüzden başka alternatifleri düşünmem gerekiyordu şu anda türkiyede yeni yeni ismi duyulan Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde okuyorum Mehmet Akif Üniversitesin'de ve bölüm gerçekten geleceğin bölümü internetten biraz araştırırsan görürsün YGS6-390 puanla girdim ek puanımla birlikte okuldan 76 puan gelmişti.Bölüm yazılım mühendisliği ve işletme karışımı diyorlar.Geçen sene ingilizce hazırlık okudum 1 yıl ve bu yıl birinci sınıfa geçtim. Bu sene gördüğüm dersler Ekonomi,Hukuk,İşletme,Matematik,İngilizce,Tarih ve tabiki Programlama dersi.Eğer Üniversitelerin websitelerine girip incelersen daha detaylı bilgi edinebilirsin dersler hakkında. Boğaziçinde var YGS6 puan türü ile alan birde Mehmet Akif Üniversitesinde Ben dal olarak Ağ işletmenliği dalını seçmiştim fakat bölüm yazılım ağırlıklı olduğu için açıkcası zorlanıyorum. Velhasıl bu bölümü düşün derim pişman olmazsın.

Açıkcası bölümü merak ettim.Önü açıksa çok iyi olur.Peki üniversiteyi bitirince ne gibi mesleklerde olabiliyoruz ?

http://vimeo.com/27906016 hocam bu videoyu izleyin. Ve tüm sektörde iş imkanı var dediğim gibi biraz incelerseniz internetten göreceksiniz hatta amerikada bu bölüm en önemli bölümler arasında. ingilizcesı Managemnet Information Sytsems(MIS) dir.

MIS Mezunlarının Sektörlere Göre Dağılımı

Danışmanlık ve Denetim-IT/Yönetim 68
IT-Yazılım/Internet/E-İş 62
Finans-Bankacılık 56
Telekomünikasyon 31
Hızlı Tüketim 16
Üretim-Otomobil/Dayanıklı Tüketim/Metal 15
IT-Donanım/Network 14
Sağlık/İlaç 12
Tekstil 9
Lojistik/Ulaşım 9
Akademik Kariyer 8
İnşaat Bilişimi 5
Medya/Yayıncılık/Reklam 5
Gördüğünüz gibi MIS birçok alanda iş imkanı sunmaktadır.
Alıntıdır.

Oguzefe737' Alıntı:
http://vimeo.com/27906016 hocam bu videoyu izleyin. Ve tüm sektörde iş imkanı var dediğim gibi biraz incelerseniz internetten göreceksiniz hatta amerikada bu bölüm en önemli bölümler arasında. ingilizcesı Managemnet Information Sytsems(MIS) dir.

MIS Mezunlarının Sektörlere Göre Dağılımı

Danışmanlık ve Denetim-IT/Yönetim 68
IT-Yazılım/Internet/E-İş 62
Finans-Bankacılık 56
Telekomünikasyon 31
Hızlı Tüketim 16
Üretim-Otomobil/Dayanıklı Tüketim/Metal 15
IT-Donanım/Network 14
Sağlık/İlaç 12
Tekstil 9
Lojistik/Ulaşım 9
Akademik Kariyer 8
İnşaat Bilişimi 5
Medya/Yayıncılık/Reklam 5
Gördüğünüz gibi MIS birçok alanda iş imkanı sunmaktadır.
Alıntıdır.

Teşekkürler , inceleyeceğim.

Şu anda bilgisayar öğretmenliği benim kanaatimce olması gereken yerde değil ne yazıkki.Ama gün gelir hakettiği yere gelebilr.Ne yazikki türkiyede durum böyle.Arkadaşlar mühendislik daha cazip olduğundan bahsetmişler .Ben mezun olduğumda eczacılık fakültesine girebiliyordum şimdi o güne dönsem eczalık yazardım ama arkadasından asla mühendislik yazmaz yine bt öğretmenliğini yazardım.

BBNET
Geri