NECDET SARI hocamızın konuya yorumu...Fatih BTR

Kodla Büyü
Re: YENİ. .Fatih BTR olduk hayırlısı. .

erden60' Alıntı:
hknky' Alıntı:
erden60' Alıntı:
bence çok iyi olmuş, devlet mecburmu sana haftada 18 saat ekders vermeye bu değişiklikler ile birazdaha çalışacağız ayrıca nöbette tutacaklar tutar sonuçda üçretli 100tl daha fazla üçret alırsınız.

Sen 3retini yatarak kazanıyorsan diğerlerinin suçu ne?
diğerlerine ne olmuş? bişey olduğu yok ayrıca sana kim dedi benim yatarak kazandığımı? bu değişikliğe itiraz edenin rahatı bozulduğu için itiraz etmiyor mu? İstemeyen başvuru yapmaz

rahat bozulmaya ne ilgisi var hocam. mağdur olan çok insan olur bu maddelerle. şuanda çok mu rahatız sanıyorsunuz. hiç değiliz hem de. malesef ki maddi durumlardan dolayı pek çok kişi mecburiyetten görev alıyor.inanın gerçekten bi ton borcum olmasa 5 dk yapılacak iş değil

bilgisayarmax' Alıntı:
erden60' Alıntı:
hknky' Alıntı:
erden60' Alıntı:
bence çok iyi olmuş, devlet mecburmu sana haftada 18 saat ekders vermeye bu değişiklikler ile birazdaha çalışacağız ayrıca nöbette tutacaklar tutar sonuçda üçretli 100tl daha fazla üçret alırsınız.

diğerlerine ne olmuş? bişey olduğu yok ayrıca sana kim dedi benim yatarak kazandığımı? bu değişikliğe itiraz edenin rahatı bozulduğu için itiraz etmiyor mu? İstemeyen başvuru yapmaz

rahat bozulmaya ne ilgisi var hocam. mağdur olan çok insan olur bu maddelerle. şuanda çok mu rahatız sanıyorsunuz. hiç değiliz hem de. malesef ki maddi durumlardan dolayı pek çok kişi mecburiyetten görev alıyor.inanın gerçekten bi ton borcum olmasa 5 dk yapılacak iş değil

al benden de o kadar öğrencisiyle uğraş öğretmeni ile uğraş idarecisi ile uğraş yapılacak gibi değil ekonomik nedenlerle yapıyoruz bu işi

Duyurular kısmında yazana aldırmayın, onay yazısında nöbet görevi verilmez diyor. Önemli olan nöbet değilde beklenen olmamış biz kadro beklerken dahada sıkıntılı bir durum proje okulu ve derslik sayısı işi bozmuş. Buralardaki arkadaşlarımız şimdi işleri yapsa ücret alamayacak yapmazsa okuldakilerle kötü olacak. hayırlısı bakalım nasıl olacak.

Biz burada birbirimizi yemeye devam edelim yok ben iyiyim sen kötüsün yok benim hakkım senin değil sen bilmiyorsun ben biliyorum. Alın işte sonuç. Boşa dememişler birlik olmayan yerde dirlik olmaz. Bakanlık buradaki halimizden illaki haberdardır. Zaten istemeyenimiz çok ek derslerimize, çalışma saatlerimize göz dikilmişti şimdi birçok arkadaşımız mağdur olacak.

Son sözüm olarak bu dernektekiler ne iş yapar? Anladım ki üzerimizde hiçbir bağlayıcılığı yok.

Madem bu sonuç istediğimiz gibi değil gelin o zaman Türkiye geneli hiç bir arkadaşımız görev istemesin o zaman bizden birileri masaya oturur ne istiyorsunuz derler herhalde. Milyon dolarlık yatırımı ve projeyi çöpe atamazlar sen bunu bize emanet edeceksen bize saygı duyacak bizi övecek işler yapmaları gerekirken bu neyin nesi. VARMISINIZ?

Aldığımız nefes, içtiğimiz su bile ideolojik olmuş, ne zaman ki haksızlığa karşı Ohhh yerine Ahhh dediğimiz gün birlik olabiliriz.

Yeğitek daha bizim kadro sorunumuzu bile çözememiş. Okullarda resmen teknik servis gibi çalışıyoruz yetmezmiş gibi norm fazlası olup okul okul dolaşıyoruz. Bu kadar emek, özveri sonuç: siz ..... oldukça biz sizi dah çoook ......

bt öğretmenleri ve birlik olmak mı. üzülerek söylüuorum çok zor. zamanında beden eğitimci arkadaşları gördük. istediklerini aldılar. ama bizler öyle değiliz malesef. bugün görev istemeyelim hep birlikte desek mutlaka %60-70 i katılamayacaktır. üzücü bir durum hakkımızı savunamıyoruz

Şimdi binlerce bt öğretmenin aylardır beklediği yazı bumudur.Bu yazıyı çıkaran kurum ve yetkilileri bu yazıyı çıkarmak için bu kadar uzun süre ne düşündüklerini merak ettim doğrusu. Bt rehberliğiyle alakalı hiçbir sorunu çözemeyen çöpe atılası bir yazı. Bu kadar genç bir öğretmen topluluğunu bu şekilde heba etmeleri yazık gerçekten.

erden60' Alıntı:
hknky' Alıntı:
erden60' Alıntı:

Ahkam kesip, haftada 18 saat ekdersi haketmek için biraz daha çalışmanın gerektiğini düşünüyorsan demek ki rahatsın.
Ben aynı anda 3 işi yaparak yetişmeye uğraşırken birde derse girip asistanlık yapma işi çıktı. Sen bundan memnunsun galiba.
Yazının içeriğini geçtim üslubun bile nasıl bir bakış açısına sahip olduğunu da anladın(derhal görevine son verilmesi vs..) bundan da memnunsun.
Btr görevi yapanların bas bas bağırdığı kadro açılsın, görev tanımı(tamirci/rehber ikilemi)-süreleri net bir biçimde ortaya konulsun şikayetlerini yaşamıyorsun.
Btr olmak istemeyip, dersime girmek istiyorum diyenler için lab kalmadığının, adetten de olsa bir kitap bile basılmaya tenezül edilmediğininde farkındasın. Bunda da problem yok.
Tek bir iyileştirmeyi geçtim üstüne tehdit edildiğimizin de farkındasın.

Kimsenin rahatı bozulmadı zaten rahatsızdı ama hayat sana güzel ne diyim, rahatsın işte...

Biz öğretmenler olarak malesef tepki gösterme konusunda pek uyum içinde olamıyoruz. Bu düzeltme BT rehbeliğini daha sorunlu hale getirmiş. Biz okullarda bedavadan çalıştığımızı ifade ediyoruz. Adamlar daha çok bedava iş çıkarıyor. Gerçi Nöbete ek ders verecekler ama ben istemiyorum.
Bütün Bilgisayar öğretmenleri koşulları düzeltilmeden BRT görevi yapmayı reddederse iyileştirmeler olacaktır. Ama ben yapmıyorum desem yerime biri ben yaparım deyip gelir idare ile papaz olduğumuz yanımıza kalır.

bu dönem görev almıştım. 2. dönem almayacağım.idareme söyledim. tahtalara da asla bakmayacağım dedim.

hknky' Alıntı:
erden60' Alıntı:
hknky' Alıntı:
erden60' Alıntı:

Ahkam kesip, haftada 18 saat ekdersi haketmek için biraz daha çalışmanın gerektiğini düşünüyorsan demek ki rahatsın.
Ben aynı anda 3 işi yaparak yetişmeye uğraşırken birde derse girip asistanlık yapma işi çıktı. Sen bundan memnunsun galiba.
Yazının içeriğini geçtim üslubun bile nasıl bir bakış açısına sahip olduğunu da anladın(derhal görevine son verilmesi vs..) bundan da memnunsun.
Btr görevi yapanların bas bas bağırdığı kadro açılsın, görev tanımı(tamirci/rehber ikilemi)-süreleri net bir biçimde ortaya konulsun şikayetlerini yaşamıyorsun.
Btr olmak istemeyip, dersime girmek istiyorum diyenler için lab kalmadığının, adetten de olsa bir kitap bile basılmaya tenezül edilmediğininde farkındasın. Bunda da problem yok.

Kimsenin rahatı bozulmadı zaten rahatsızdı ama hayat sana güzel ne diyim, rahatsın işte...

hislerime tercuman oldunuz kaleminize sağlık hocam

Benim anlamadigim öncelik konusu yani 1.madde
Şimdi ben ortaokul ve ilkokul aynı binada olan 28 tahta nin olduğu bi okuldayim orta okulda toplam 13 şube var
Ama alt yapı yok gelecek yakında
Bana ikinci dönem alt yapılı tableti okula git mi derler yoksa okulunda akıllı Tahtalar var okuldasin mi
Bu dönem zatwn akıllı Tahtalar geç geldi diye liseye attılar beni ikinci dönem sıkıntı olmaz herhalde sonuçta kendi okulumda 28 tahta var
Bu yazı önceki göre daha çok ucu acik
Girecem martta sınava mudur yardımcısı olacam ugrasamicam bu bransla

Şunu anlamıyorum gerçekten...Nerede yapılan geçici bir görevlendirmeyi yok şube müdürü, yok il bilmem nesi, yok okul müdürü şeklinde komisyonlar aracılığıya yapıp bir de 'Devamlı takipteyiz ha! Düzgün yapmazsan keseriz biletini.' üslubuyla yaklaşıyorlar. Bu bile benim için yaklaşımın ne olduğunu anlamama yetiyor.

Ha bir de şu var. Kimse durduk yere böyle bir zorlayıcı ve dayatıcı uslüp takınmaya cüret etmez. Tabi kendisi açısından sonuçları olduğunu bilirse (Örnek TEOG kurs şartlarının değişim süreci). O görevi yine de isteyen birileri çıkacak diye düşünülüyor ki böyle bir yaklaşımla hareket ediliyor. Ama şu var işini hakkıyla yapıp hakkını isteyenlerle değil de, 2-3 saat ek ders hesabı yapan(ihtiyacı olmadığı halde) adamlarla değerli projenizi ne kadar yürütürsünüz muamma...

Ben şu an İlçe MEM de görevliyim. Her fırsatta okula dönmek için imkanları zorluyordum ama bu saatten sonra 8-5'e can feda. Burada işim biterse ver elini direkt idarecilik....

Bence bağcı fena dayak yiyor ama üzümler ortada...

Bir BTR Formatördür bütün öğretmenlerin USB HDD vs cihazlara format atar. "Hoca şunu bi formatla" dendiğinde hemen yapmalıdır. Ve öğretmenin verilerini yedeklemelidir.
" Grafikerdir broşür dergi amblem logo gazete bilimum Bilgisayar kullanılarak yapılan işleri yapar.
" Reklamcıdır Grafiker olarak hazırladığı broşürün basımını yapar.
" Elektrikçidir elektrik arızalarını giderir.
" Telefon ve Tablet tamircisidir. Telefonu tamirciye götür dememelidir.
" GSM operatörünün çekim gücünden sorumludur.
" Bankacılık işlemlerini yapan okuldaki tüm bankalar adına Müşteri Hizmetleri Yetkilisidir.
" Okuldaki internet kendisine bağlı olduğundan internetin yavaşlaması veya kesilmesinden sorumludur.
" Tabletin açma kapama düğmesini bulamayan öğretmenlerin tabletini açmakla sorumludur.
" Eba nedir bilmeyen öğretmenlerin tabletlerinin aktivasyon işlemlerini yapar.
" Eba Şifresini unutan öğrencilere defalarca şifre dağıtır.
" Okuldaki her tür sorunun çözümüne kafa yorup çözüm üretmekle yükümlü sorumlu ama yetkisisz kişidir.
" Okuldaki öğrencilerin imha etmeye çalıştığı antenlerini yediği tahtaları kablosuz olarak bağlantısını yapabilmelidir.
" Gerkirse gecenin bir yarısı okul idaresinin evindeki bilgisayarda yaşadığı problem için aradığında uzaktan yardım sağlamalıdır.
" Öğretmenler Wordde yazı yazarken her defasında bir alt satıra geçmek için Enter tuşuna basmakla görevlidir.

Ha bide İş güvenliği Uzmanı iseniz o işlerde üzerinize "kalabilir". Biraz zor olur o iş ama idare muhakkak deneyecektir.

Ama BTR okulda boş boş gezer hiç bir iş yapmaz.

Bunların herhangi birini yapmadığında okuldaki en sevilmeyen insan oluverir.

Artık tecrübe sahibi oldum bi bakayım deyip ben bunu yapamam şuraya yaptırmak gerekir dediğim şeyler çoğu.

hknky' Alıntı:
erden60' Alıntı:
hknky' Alıntı:
erden60' Alıntı:

:alkis: :alkis: :alkis:

mas1961' Alıntı:
Hocam o kendi okulunda derse girip başka okulda BTR olanları ilgilendiriyor. Yani kendi okulunda BTR değilsin sadece 2 gün derse giriyorsun müdür o günlerin birine nöbet yazabilir. Ama BTR olarak görev yaptığını diğer okulda nöbet verilemez. Kendi okulunda BTR isen zaten sürekli BTR olduğun için yine nöbet veremezler diye algıladım ben.

Buradan bir karar alıp aynı şekilde davranalım yoksa idareler kafasına göre kullanır bu yazıyı. Yazı net değil.

Biz hala bu proje bizsiz yürümez bizi bi kenara atamazlar sanıyoruz. Tamam almayalım görev. Tahtalar kapanır. BT sınıfları kapanır olur biter. Kimse de bizi aramaz arkadaşlar. Emin olun okulların tek derdi teog ve hafta sonları destekk eğitim kurslarında para kasmak. Tahtalar kimsenin derdi değil. Çıkın okullarınızdan bir tane müdür de bu adam nerde kıymetini bilememişiz demez arkadaşlar. Bakanlığın çok mu umrunda sanıyosunuz proje. Siyasi şovunu yapmak için kullanıyo zaten. Okullarda tahta işliyomuş işlemiyomuş umrunda değil. Seçim zamanı meydanlarda şu kadar tablet dağıttık, şu kadar tahta taktık dese yetiyo. Onun için kendimizi bulunmaz hint kumaşı sanmayalım. Onlar bize gebe değil biz onlara gebeyiz bu artislikleri de bunun yüzünden zaten. Dersi zorunlu yapmadığımız sürece bi işe yaramaz.

maddeleri teker teker okuduğumda maddelerin çoğu yapılmayacaktır edilmeyecektir verilmeyecektir diye bitiyor. bu da demek oluyor ki olumsuz düşüncelere sahipler ve her şeye engel koyma derdindeler. Yani bu BTR öğretmenlerini hizaya getirme yazısı olmuş bence.

msa' Alıntı:
mas1961' Alıntı:
Hocam o kendi okulunda derse girip başka okulda BTR olanları ilgilendiriyor. Yani kendi okulunda BTR değilsin sadece 2 gün derse giriyorsun müdür o günlerin birine nöbet yazabilir. Ama BTR olarak görev yaptığını diğer okulda nöbet verilemez. Kendi okulunda BTR isen zaten sürekli BTR olduğun için yine nöbet veremezler diye algıladım ben.

Buradan bir karar alıp aynı şekilde davranalım yoksa idareler kafasına göre kullanır bu yazıyı. Yazı net değil.
net hâlini de yayınlamışlar hocam.
http://eogrenim.meb.gov.tr/SitePages/giris.aspx

denizlerb' Alıntı:
msa' Alıntı:
mas1961' Alıntı:

net hâlini de yayınlamışlar hocam.
http://eogrenim.meb.gov.tr/SitePages/giris.aspx

yok hocam aynısı

msa' Alıntı:
mas1961' Alıntı:

Aynen yaa.. Adamlar hiçbir yazısı düzgün değil arkadaş bu nedir yaa..
Oraya açık açık yaz kim tutabilir kim tutamaz diye, bu nedir, bu ne ciddiyetsizlik.. Birde demişler ya: "görevlendirmenin yeniden düzenlenmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır" :x :x
Bunlarda bu kafa olduktan sonra daha bu yazının çok düzenlenmesi gerekir.. Yarın bir yazı daha yayınlarlar "Tereddüt edilen Hususlar" diye o daha da karmaşık olur.. Yuh olsun bunu yazanlara yaa.. :x

Özetle yazı içeriği arasında uyumsuzluk var. Zannımca özeti yazan kişi web sayfasını yöneten kişi. kendi yorumunu yazmış resmi bir değeri yok..
Özet kısmındaki 9. madde ile yazı içeriği kesinlikle uyuşmuyor.

Hepimize geçmiş olsun. Dağ fare doğurmuş sadece....

Eskişehirli26' Alıntı:
Bir BTR Formatördür bütün öğretmenlerin USB HDD vs cihazlara format atar. "Hoca şunu bi formatla" dendiğinde hemen yapmalıdır. Ve öğretmenin verilerini yedeklemelidir.
" Grafikerdir broşür dergi amblem logo gazete bilimum Bilgisayar kullanılarak yapılan işleri yapar.
" Bankacılık işlemlerini yapan okuldaki tüm bankalar adına Müşteri Hizmetleri Yetkilisidir.
" Okuldaki internet kendisine bağlı olduğundan internetin yavaşlaması veya kesilmesinden sorumludur.
" Tabletin açma kapama düğmesini bulamayan öğretmenlerin tabletini açmakla sorumludur.
" Okuldaki her tür sorunun çözümüne kafa yorup çözüm üretmekle yükümlü sorumlu ama yetkisisz kişidir.
" Okuldaki öğrencilerin imha etmeye çalıştığı antenlerini yediği tahtaları kablosuz olarak bağlantısını yapabilmelidir.
" Gerkirse gecenin bir yarısı okul idaresinin evindeki bilgisayarda yaşadığı problem için aradığında uzaktan yardım sağlamalıdır.
" Öğretmenler Wordde yazı yazarken her defasında bir alt satıra geçmek için Enter tuşuna basmakla görevlidir.

Ha bide İş güvenliği Uzmanı iseniz o işlerde üzerinize "kalabilir". Biraz zor olur o iş ama idare muhakkak deneyecektir.

Artık tecrübe sahibi oldum bi bakayım deyip ben bunu yapamam şuraya yaptırmak gerekir dediğim şeyler çoğu.

Bravo. Durumumuzu güzel özetlediniz.

yönetenler bilgisiz olduğu sürece bu hep böyle gider biz çalışırız< parayı beyinsizler yer. oy kullanan her kişiye hakkımı helal etmiyorum sizin aracılığınızla meclisteki tüm partiler bizi soydy.

mkankan' Alıntı:
Eskişehirli26' Alıntı:

Bravo

:alkis: :alkis: :alkis:

Geri