Norm Kadro Fazlası Tayinler (Nisan 2025)

Kodla Büyü
bir sorum olacak. ilçe grubunda benimle aynı hizmet puanına sahip fakat benden daha az hizmet süresi olan bir kişi daha var. resen atama gerçekleşirse açık olan okula hizmet süresi daha az olan mı atanır yoksa fazla olan mı?

ikimizde tercih ettiğimizde puan eşitliği durumunda hizmet süresi daha fazla olanın atanacağını biliyorum. Fakat resen durumunda puan eşitliği için herhangi bir ibare yok kılavuzda

"Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan, öğretmenliğe daha sonra başlayan norm kadro fazlası olarak belirlenir. "

• İki öğretmenin hizmet puanı eşitse,
  • Önce hizmet süresi daha az olan kişi norm kadro fazlası olarak seçilir.
  • Eğer hizmet süresi de eşitse, bu kez öğretmenliğe daha sonra başlayan norm fazlası olur.

doğru mudur hocam? hizmet puanınızın aynı olması da ilginç 😁

"Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan, öğretmenliğe daha sonra başlayan norm kadro fazlası olarak belirlenir. "

• İki öğretmenin hizmet puanı eşitse,
  • Önce hizmet süresi daha az olan kişi norm kadro fazlası olarak seçilir.
  • Eğer hizmet süresi de eşitse, bu kez öğretmenliğe daha sonra başlayan norm fazlası olur.

doğru mudur hocam? hizmet puanınızın aynı olması da ilginç 😁
puanlarımız eşit fakat farklı ilçelerdeyiz. sizin belirttiğiniz madde aynı kurum içinde kimin norm fazlası olacağına yönelik

puanlarımız eşit fakat farklı ilçelerdeyiz. sizin belirttiğiniz madde aynı kurum içinde kimin norm fazlası olacağına yönelik
Evet hocam resen atama kılavuzlarında bu konu açıkça yazmıyor. Hizmet puanı düşük olan resen atandıgını düşünürsek, hizmet süresi daha az olan kişi resen atanır.

Hangi bölümden geçiş yaptınız hocam?

Sanırım cevap bu:

Arkadaşlar ben Bilişim mezunuyum fakat,teknoloji tasarım branşına atandım.Geçen dönem ilçede lisede btr görevlendirmesi de aldım.Başlıkta belirttiğim merkezi kursa katılmak istiyorum fakat,fakat katılacakların niteliklerinde bilişim teknolojisi öğretmenleri diye yazıyor.Müdür bu sebepten dolayı onaylamayı reddediyor.Ayrıca belirtmek isterim geçen dönem fatih projesi "pardus kullanım" kursunu almıştım.

Hocam mesleğin sonundayim çalışmayı da düşünmüyorum.Surada 30 seneye tamamlamak için 4 senem kaldı.Sabah akşam sınıfçılara zor, sürekli veli baskısı, teftişler bitmiyor, sürekli fotokopi çek.Artik yoruldum.Eskiden 2 gün ders anlatır, 3 gün odamda makinelerle uğraşır hatta dışarıya iş yapıp para kazanırdım.
Aç sayin bakanım bilişime geçelim.2 diplomalı, süper bilişimci kazanacak meb

Hocam mesleğin sonundayim çalışmayı da düşünmüyorum.Surada 30 seneye tamamlamak için 4 senem kaldı.Sabah akşam sınıfçılara zor, sürekli veli baskısı, teftişler bitmiyor, sürekli fotokopi çek.Artik yoruldum.Eskiden 2 gün ders anlatır, 3 gün odamda makinelerle uğraşır hatta dışarıya iş yapıp para kazanırdım.
Aç sayin bakanım bilişime geçelim.2 diplomalı, süper bilişimci kazanacak meb
Hocam benim anlamadığım,farklı branşlar varken bilişime geçilmesini hiç anlamıyorum hem yer değiikliği çok zor hem de ders saati adına hiç bişey yok.Tek tas müzik,din kültürü, özel eğitim vs branşları inanın bu branştan daha iyidir.Bir de eskiden dediğiniz mevzuyu anlamadım eskiden de sınıfçı değil miydiniz?

İzmir İl MEM şöyle bir ifade yazmış sonuçlarla ilgili. Acaba Bilgisayar/Bilişim branşı ayrımı ile ilgili bu durum mu:

https://izmir.meb.gov.tr/www/norm-k...-sonuclarina-iliskin-taslak-liste/icerik/3777

(Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları" na ilişkin 9 sayılı Kurul Kararında 10 Nisan 2025 tarihinde değişiklik yapılmış olup, bu değişiklik atölye ve laboratuvar öğretmenlerin norm kadrolarında değişmeye neden olacaktır. Bu kapsamda Bakanlığımızca öncelikle atölye ve laboratuvar öğretmenlik alanlarında norm kadro güncelleme işlemi yapılacağından bu alanlarda (atölye ve laboratuvar) norm kadro fazlası öğretmen atamaları yapılamamıştır.)

Hocam bu işi formator ve geçici ortaokul öğretmeni olarak görev yaparken gördüm.
En rahat branş.Idareciler istemez, önemli bir ders değil, boş günlerinde ister 30 dk ister 3 günde okuldaki teknik sorunları çözersin.Kitabi yok, ödevi yok, fotokopisi yok, 2 saatlik bir ders, sınavda soru çıkan bir ders değil.

İzmir İl MEM şöyle bir ifade yazmış sonuçlarla ilgili. Acaba Bilgisayar/Bilişim branşı ayrımı ile ilgili bu durum mu:

https://izmir.meb.gov.tr/www/norm-k...-sonuclarina-iliskin-taslak-liste/icerik/3777

(Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları" na ilişkin 9 sayılı Kurul Kararında 10 Nisan 2025 tarihinde değişiklik yapılmış olup, bu değişiklik atölye ve laboratuvar öğretmenlerin norm kadrolarında değişmeye neden olacaktır. Bu kapsamda Bakanlığımızca öncelikle atölye ve laboratuvar öğretmenlik alanlarında norm kadro güncelleme işlemi yapılacağından bu alanlarda (atölye ve laboratuvar) norm kadro fazlası öğretmen atamaları yapılamamıştır.)
Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının sitesinde de yok. bu kararı nereden öğrenebiliriz?

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının sitesinde de yok. bu kararı nereden öğrenebiliriz?

Var. Şu konuda her şeyi paylaşmıştım:

Var. Şu konuda her şeyi paylaşmıştım:

Bu karar normları nasıl etkileyecek neden durdurulmuş atamalar?

Her yerde böyle hocam. Personel genel müdürlüğünün talimatı ile

İlk açıklayan Yozgat’ta yoktu.
Şimdi Muğla için de gördüm:

Resenler 16-17 Nisan'da hocam. Bugün isteğe bağlı norm fazlası atamaları var. Ama birçok ilde sonuçlara baktım henüz bilişim teknolojileri göremedim. Ağustos'ta yapılacak sanırım.

Arkadaşlar anlamadım Bursa'da alanımızda hiç atama olmamış. Yani ne anlamalıyız buradan 😁
Burada yazılan Tefliler için mi geçerli sadece ??

"Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları" na ilişkin 9 sayılı Kurul Kararında 10 Nisan 2025 tarihinde değişiklik yapılmış olup bu değişiklik atölye ve laboratuvar öğretmenlerin norm kadrolarında değişmeye neden olacaktır. Bu kapsamda Bakanlığımızca öncelikle Bilişim Teknolojileri alanında (tüm kurumlarda) ile atölye ve laboratuvar öğretmenlik alanlarında norm kadro güncelleme işlemi yapılacağından bu alanlarda (bilişim teknolojileri, atölye ve laboratuvar)norm kadro fazlası öğretmen atamalarının durdurulması, diğer alanlarda ise duyuru doğrultusunda işlemlere devam edilmesi Bakanlığımızca bildirildiğinden ilgili alanlara yapılan atamalar listeden çıkarılmıştır."

Hocam durum şu .Tef yada Bote . Her kurum türünde ortaokul - lise - meslek lisesi bünyesinde branşı bilişim olan tüm atamalar şu an yapılamıyor .
Muhtemelen bilişim branşı norm atamaları Ağustos ayına kalacak gibi

Hocam durum şu .Tef yada Bote . Her kurum türünde ortaokul - lise - meslek lisesi bünyesinde branşı bilişim olan tüm atamalar şu an yapılamıyor .
Teşekkürler hocam ben anlamıyorum hem dersimizi alıp seçmeli yapıyorlar. Yani en azından BTR olanlar resen atamaya tabi olmayacak deseler kurtulsak şu dertten.

BBNET
Geri