okulda beklemeyen formatörler!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 61>34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

61>34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
uzun süredir gerek bu sayfada gerekse farklı ortamlarda hep hakkımızı aradık, kendimizi ezdirmemeye çalıştık ama şöyle bir durum varki; bazı okullarda ki formatör arkadaşların okula dahi uğramadıkları, sabah 10da gelip öğleden sonra okuldan ayrıldıkları dilden dile dolaşıyor ve kabul etsekde etmesekde bu bir gerçek. eğer hakkımızı arıyorsak bu şekilde mesleğine hıyanet eden, aldığı maaşın hakkını vermeyen karakter yoksunu insanların önce kendisine çeki düzen vermesi gerekir. bu durumda ne kadar hak ararsak arayalım, kimse bizim göz yaşımıza bakmayacaktır. bir kasa domatesin içersindeki 100 tane sağlam değil 1 tane çürük dikkat çeker.. ve biz bu çürükler yüzünden dersimizin kaldırılıp farklı branşlara kaydırılma noktasına kadar geldik!!!!

61>34' Alıntı:
bazı okullarda ki formatör arkadaşların okula dahi uğramadıkları, sabah 10da gelip öğleden sonra okuldan ayrıldıkları dilden dile dolaşıyor ve kabul etsekde etmesekde bu bir gerçek.!

Kimmiş bunlar. Ben pek zannetmiyorum bu şekilde olan birilerini.

Adaletin olmadığı yerde herkes kendi adaletini sağlamaya çalışır.

Bilişimciler böyle bir şey yapsın, "Keşke bilişimci olaydık" diyenlerin gözüne batar ve şikayet edilir kesinlikle. Bir kaç gün deneyin isterseniz.
Eğer branşı bilişim olup yapan varsa da bir şey diyemiyorum artık. Kimsenin umrunda değiliz zaten. 50000 sınıf öğretmeni norm fazlası olacak diye herkes seferber olurken 2 yıldır norm fazlası olan 10000 bilişimciyi kim düşünüyor?

Müdürün ayakçısı olacağına bildiğini okusun daha iyidir bence. Bunu karaktersizlik olarak gören önce kendi karakterinden sorumludur. Yarası olan gocunur diyecekler içinde belirteyim ben 5e kadar hiçbir zaman durmadım durmayacağımda. Düzen seni sallamıyorsa sende düzeni sallama ben uyarı sarı zarf kınama ne varsa hepsini göze alarak bunu yapıyorsam gerisi seni ilgilendirmez haddini bil. Bana okulda anfi bağlatamazsınız, bilgisayar kasası açtırıp tamir ettiremezsiniz(ben istemedikten sonra), e okula fotoğraf dahi yükletemezsiniz.

Sizler kul köle olun ama ben olmam, sonuda ne olacaksa bana olur karaktersiz diyeninde karakterine tükürürüm.

pneuma_ex' Alıntı:
Müdürün ayakçısı olacağına bildiğini okusun daha iyidir bence. Bunu karaktersizlik olarak gören önce kendi karakterinden sorumludur. Yarası olan gocunur diyecekler içinde belirteyim ben 5e kadar hiçbir zaman durmadım durmayacağımda. Düzen seni sallamıyorsa sende düzeni sallama ben uyarı sarı zarf kınama ne varsa hepsini göze alarak bunu yapıyorsam gerisi seni ilgilendirmez haddini bil. Bana okulda anfi bağlatamazsınız, bilgisayar kasası açtırıp tamir ettiremezsiniz(ben istemedikten sonra), e okula fotoğraf dahi yükletemezsiniz.

Sizler kul köle olun ama ben olmam bu kadar sonuda ne olacaksa olur.
bizim kul köle olduğumuz yok devlet bekle 5 e kadar diyor ve bekliyoruz ayrıca beklemeyenleri de yargılayacak makam ben değilim zaten

61>34' Alıntı:
uzun süredir gerek bu sayfada gerekse farklı ortamlarda hep hakkımızı aradık, kendimizi ezdirmemeye çalıştık ama şöyle bir durum varki; bazı okullarda ki formatör arkadaşların okula dahi uğramadıkları, sabah 10da gelip öğleden sonra okuldan ayrıldıkları dilden dile dolaşıyor ve kabul etsekde etmesekde bu bir gerçek. eğer hakkımızı arıyorsak bu şekilde mesleğine hıyanet eden, aldığı maaşın hakkını vermeyen karakter yoksunu insanların önce kendisine çeki düzen vermesi gerekir. bu durumda ne kadar hak ararsak arayalım, kimse bizim göz yaşımıza bakmayacaktır. bir kasa domatesin içersindeki 100 tane sağlam değil 1 tane çürük dikkat çeker.. ve biz bu çürükler yüzünden dersimizin kaldırılıp farklı branşlara kaydırılma noktasına kadar geldik!!!!
Hocam iyi güzel söylemişsin söylediklerinin hepsine katılıyorum ama bu durum dersimizin kaldırılmasına sebeb değil dersimizin kaldırılmasının sonucu bu durum. Kimse siz yatıyorsunuz o zaman dersinizi kaldıralım demedi, size gerek yok artık atıl oldunuz dediler. Aldığı maaşı hak etmek kimsenin yorumuyla olacak bir iş değildir. Ben 2 bina 3 Bt sınıfı 2 öğretmenler odası 4 idareci odası ile ilgilenip 8-5 çalışıp maaşımı hak ederim başka arkadaşım 1 Bt sınıfı birkaç bilgisayarla 8-3 çalışır maaşını hakeder. Bunun ölçüsü böyle birşey değil. Vicdanı rahat olmalı insanın. Derslerimizi kaldırarak formatörlük gibi angarya bir görevlendirmeyle bizi işe yaramaz yatışta pozisyonuna düşürenlerin vebali bu. Bize düşen vicdanımızı rahat ettirmek. Kim vicdanı ne kadar rahat ediyorsa o kadar çalışsın.

Hocam diğer açıdan bakıldığında işi düzene koyduktan sonra boş oturmak yerine okuldan ayrılmasında sakınca yok bence. Eğer okulda bilgisayar konusunda eksik bir nokta yoksa okulda boş oturmak yerine okul duşunda bulunması toplam performans olarak okul içinde, formatör içinde hayırlıdır.

repocket' Alıntı:
Hocam diğer açıdan bakıldığında işi düzene koyduktan sonra boş oturmak yerine okuldan ayrılmasında sakınca yok bence. Eğer okulda bilgisayar konusunda eksik bir nokta yoksa okulda boş oturmak yerine okul duşunda bulunması toplam performans olarak okul içinde, formatör içinde hayırlıdır.

Aynen size katılıyorum. Benim okulda çalışmayan bilgisayarım yok şu an, okulun sitesi güncel, öğretmenlere elimden geldiğince yardımcı oluyorum gerisi hikayedir.

Ha bu arada 10 da gidip öğleden sonra kaçan formatör ne gördüm nede duydum hocam.

arkadaşlar kusura bakmayın ama ilk mesajı yazan arkadaşa katılmak zorundayım. benim eşim idareci ve diğer okullardaki idareci arkadaşlarının birçoğundan duyduğu formatör öğretmenler veya bt öğretmenleriyle ilgili o kadar hikaye varki. bence durup biraz bizi bu noktaya kendimiz mi getirdik diye düşünmemiz gerekiyor. aramızda maalesef çok kibirli ve "ben olmasam okul batar" -mecazen- şeklinde düşünceyle ufacık basit bir işi bile benim işim değil diye yapmayan, atıyorum bir harddiski kasaya bağlamayı bile iş sayan belki bir iki dakikasını alacak olan bir işi ben tamirci değilim diye yapmayan çok arkadaş var ve ben bunu doğru bulmuyorum. ve evet kesinlikle çok büyük bir oranda bu tür hareketlerin bizi bu noktaya taşımayı hızlandırdığını düşünüyorum...

Haftanın 4 günü sabahın 7sine ders koyan müdürlere de lafı olacak mı acaba karakterli şahsiyetlerin?

61>34' Alıntı:
Ağar ve yanlış konuşuyorsun. herkesin kendi vicdanına kalmış bir durum. 8-5 okulda int. cafeni işletmeye devam et sen. Eğiticilerin bizi görevlendirme amacı BT sınıfını kullandırmak. Sen cafe gibi işletirsin başkası öğretmenlere rehberliğini yapar, onlara kullandırır sınıfı(Dyned-Vitamin vs.).Ayrıca da yönetmelikte "idarenin çalışma saatlerine uyar diyor" gelen eğiticiler de sizin idare ile anlaşmanıza bağlı diyor çalışma saatleriniz(Ankara). Geçen sene idareden dolayı dersim seçilmedi int. cafe işletir gibi 8-5 okulda bekledim. günde 2-3 öğrenci geldi sadece. İnt. artık herkesin evinde.Bu sene öğretmenlere rehberliğimi yapıyorum kullanıyorlar sınıfı. bende 16 saat dersime girip çıkınca gidiyorum. İnt. cafe işletecek kadar basit bir görev üstlenmedim.

Okula uğramayan formatör diye bir dedikodu var diyorsunuz da nerdeymiş bunlar. Ben hiç duymadım. Bu forumu da sıkı takip ederim ama burada da öyle bir söylentiye rastgelmedim. Siz nereden duydunuz bu söylediklerinizi.

okulda iş olur sabah 7 de gelir gece 8 de çıkarım. iş olmaz sabah 10 da gelir, 3 de çıkarım. Bilgisayarlarda herhangi bir sorun yoksa giriş çıkış saatlerinde de sorun yoktur... :+1:

ogasbes' Alıntı:
arkadaşlar kusura bakmayın ama ilk mesajı yazan arkadaşa katılmak zorundayım. benim eşim idareci ve diğer okullardaki idareci arkadaşlarının birçoğundan duyduğu formatör öğretmenler veya bt öğretmenleriyle ilgili o kadar hikaye varki. bence durup biraz bizi bu noktaya kendimiz mi getirdik diye düşünmemiz gerekiyor. aramızda maalesef çok kibirli ve "ben olmasam okul batar" -mecazen- şeklinde düşünceyle ufacık basit bir işi bile benim işim değil diye yapmayan, atıyorum bir harddiski kasaya bağlamayı bile iş sayan belki bir iki dakikasını alacak olan bir işi ben tamirci değilim diye yapmayan çok arkadaş var ve ben bunu doğru bulmuyorum. ve evet kesinlikle çok büyük bir oranda bu tür hareketlerin bizi bu noktaya taşımayı hızlandırdığını düşünüyorum...

Peki işin diğer durumunu niye görmezden geliyorsunuz? İdarecilerin çoğu da arkadaşlarımızdan bazılarını hizmetli gibi görüyor. Her işi yaptırmaya çalışıyorlar. Şimdi bu benim işim değil diyen arkadaşlarımız mı sorunlu? yoksa ona görevi dışında iş vererek bu senin diyen idareci mi? Kusura kalmayın ama işinizi bilip ona göre davranacaksınız, yoksa şu an 8-17 olur 8- 20 sesiniz kesilir. Hakkınızı savunamazsınız. Siz öğretmensiniz ve işiniz belli. Spesifik örnekler vererek arkadaşlarımızı karalayıp tüm öğretmenleri zan altına almayın. Soru şu: 8-5 çalışıp yan gelip yatmak mı? , 9-3 çalışıp görevinizi layıkıyla yerine getirmek mi? Göreviniz de ne yazıyorsa onu yapın ezdirmeyin kendinizi, yoksa şu an size öğretmenim diyenlerin arkanızdan amele demeleri yakındır.

formatör öğretmenin mesai saatleri sabah 8:00-12:00 öğlen 13:00-17:00 (Cuma günü dahil) kim buna uymuyor varsa yazsın bizde öğrenelim.

Büyük okullarda BT formatör öğretmenine öyle bir fırsat vereceklerini sanmıyorum. Hiç dersi olmasa bile sınıf ve idari PC lerle uğraşmak zorunda kalır. Küçük okullarda işleri hallettikten sonra okulda durmasın daha iyi.

Saatlerce Bt sınıfında radyasyon altında kalıyoruz da ne oluyor. Sanki bize madalya takacaklar. İleri yaşta ne tür sağlık sorunları ile karşılaşacağımız meçhul.

Bu şekilde çalışan formatörler varsa suçlu onlar mıdır? yoksa onları mesai saatlerine uygun çalıştıramayan idereciler midir?
Bu tip düşünmenin sayın bakanın öğretmenler azçalışıyor, derse geç giriyor veya çalışmıyor demeleri ile aynı mantıktadır.

Suç çalışmayanlarda değil çalıştıramayanlardadır.

Bir branş veya sınıf öğretmeni ders bitiş zili çalar çalmaz ortadan kaybolur. Kimsenin sesi çıkmaz.
Bir sınıf öğretmenine, dersine branş öğretmeni girdiği zaman idare görev verilir ve ne hikmetse bu idari görev hep okul dışında , kantinde ve öğretmenler odasında geçer. Kimsenin sesi çıkmaz.
İdarecilerin hep MEM'de işi vardır, yemeğe gitmiştir, as sonra gelecektir. Kimsenin sesi çıkmaz.
Hizmetliler oturup çay içerler. Yapmaları geren görevleri rica minnet yaptırılır yada yaptırılamaz. Kimsenin sesi çıkmaz.
Ama bir BİTEFO okulda görevini yapmanın yanı sıra idarecilik oynayıp, zaman zaman idari görevlendirilmesi olan sınıf öğretmeni yerine derse girer, nöbet tutturulur. Okul başlarken haftalık ders programını yapmak ve bunu yaparken öğretmenleri isteklerini yerine getirmek için akşam 20-21'e kadar okulda kalır.... vs vs vs. Ama biraz geç geldiği zaman veya erken çıktığı zaman kıyamet kopar..Herkesin sesi çıkar.

07-17 çalıştığım zaman da oldu, 8-17 de, 9-15 da. Ben görevlerimi eksiksiz yerine getirdim. Sadece benim olmayan görevleri yapmadğım zaman sıkıntı oldu.

Çürük var mı? Var, Biz de de, öğretmenler de de, idareciler de de, hizmetliler de de.. hatta saat 10'da hala iş yerinde bulamadığım MEM müdürleri de.... Niçin biz göze batıyoruz? Zorunan formatör yapıyorlar yada formatör olmaktan başka şans bırakmıyorlar. Sonra laf laf laf..

Dersimin olmadığı zaman doktora gittim, ameliyatımı ona göre ayarladım ki öğrenciler boşta kalmasın diye. Ek ders almadım. (Kesildi demeyeceğim, Haketmediğim şey zaten kesilemez.) Sonra ne oldu? vay formatör efendi okula uğramıyor. Başka öğretmen-idareci düzenli olarak, her hafta, dersinin/iş yoğunluğunun en çok olduğu günde doktora gidip ek dersini tam aldığında kimsenin sesi çıkmıyor.

Yaşadığım bir olay daha; 15 tatilde bir gün okula 9:30 gibi vardım. Vay müdür efendinin canı sıkılmış, "hasan beye söyleyin zamanında gelsin", Müdür yardımcıları aldırış etme dese de... sonuç: saat 8'de geldim. Saat 9:00'a kadar anahtarım olmadığı için dışarıda kaldım. Ayaz hava da sinirli olunca pek yaman oluyor. Kçm dondu. Gece nöbetine kalan hizmetli beni dışarıda gördü de içeriye aldı. Müdür yardımcıları 9:30, müdür bey de 10:00 da geldi.

Bizim sorunumuz göz önünde olmamız sanırım.

pneuma_ex' Alıntı:

Sizler kul köle olun ama ben olmam, sonuda ne olacaksa bana olur karaktersiz diyeninde karakterine tükürürüm.

5'e kadar durmam diyorsan toplarsın valizini gidersin dostum, o işi yapacak 5000 küsür tane arkadaş var dışarda.. :x

Çok şikayetçilerse bunu diyenler görevlendirmezler o arkadaşları olur biter....Lafla peynir gemisi yürümez...Dedikodu yapmayacaklar ,görevlendirmesinler.... Görevlendirmezlerse işlerinin yarım kalacağını biliyorlar o yüzden yıpratma çalışmaları bunlar.

pneuma_ex' Alıntı:

:+1:
Aynen katılıyorum. Sen eşeksen semeri vuran çok olur.

Amisos' Alıntı:
Haftanın 4 günü sabahın 7sine ders koyan müdürlere de lafı olacak mı acaba karakterli şahsiyetlerin?

hocam sen baya bi dertlendin yaa.. işimiz budur arkadaş, beleyecez işte, 5e kadar bekleyecez, sen hiç "yaa iş yok ben çıkıp gideyim " deyip öğlen 3te çıkan nüfus müdürlüğü çalışanı gördünmü? ne farkın var senin onlardan, ne belli 4 buçukta sana okulun ihtiyaç duymayacağı..

Yav siz kraldan çok kralcı olmuşsunuz. Yok saat 17:00 kadar dur yok bilmem ne yap böyle şeyleri geçin adam işini yapıyor mu yapmıyor mu bunu söyleyin nedir bu saat sevdanız sen işe yaramıyorsan gece saat 24:00 kadar dursan neye yarar. Senin saatlerce yaptığın işi belki adam 5 dk yapıyordur. Kendinizi başkalarına köle yapma sevdasından vazgeçin asıl işiniz olan öğretmenliği yapın. :sleep:

Bu başlığı açıyor formatörlerede leke konduruyorsunuz bunu okuyan idareciler, yöneticiler ve diğer öğretmenler ne düşünecekler acaba...bir şeyi yaparken sonunu da düşünerek yapın. Formatörden sorumlu idareci siz misiniz ki saatlerini siz belirliyorsunuz. Herkes işine gücüne baksın böyle gereksiz işleri bırakın.

ogasbes' Alıntı:
basit bir işi bile benim işim değil diye yapmayan, atıyorum bir harddiski kasaya bağlamayı bile iş sayan belki bir iki dakikasını alacak olan bir işi ben tamirci değilim diye yapmayan çok arkadaş var ve ben bunu doğru bulmuyorum

Hocam HDD bağlamak iş değilmi artık ya..Mesela kabloları söktüm ,kasayı yerinden çıkardım kapaklarını açtım ,HDD nin 4 vidasını çıkardım ,yenisine 4 vida taktım ,kasayı indirdim yerine koydum kablolar filan ceket falan toz pislik onları çırptım bayağı iş değilmi bunlar yahu...

Sizin sözlüğünüzde iş şöyle bir şeymi acaba.70-80 kilo ağırlığındaki kayaları okulun çatısına sırtımızda çıkarıyoruz ordan aşağıya yuvarlıyoruz sonra yerdeki küçük parçaları temizliyoruz ve iş yapmış oluyoruz. :mrgreen:

Her gün 8-5 okuldayım. İş yoksa çay içmek için para almıyoruz ki biz. Gün gelir 7' ye kadar kalırsın. (Geçen gün beni okulda unutmışlardı, kilitli kaldım) İşin olmadığında çıkmak ne ayıptır, ne günahtır. Kraldan çok kralcılık...

Arkadaşım sen bekle.Sen mi veriyorsun arkadaşların maaşlarını:)Ben 3.15 te çıkıyorum okey oynamaya gidiyorum:)

08.00/15.05 18 saatlik ek ders için yeterli zaten.

Geri