Bir branş veya sınıf öğretmeni ders bitiş zili çalar çalmaz ortadan kaybolur. Kimsenin sesi çıkmaz.
Bir sınıf öğretmenine, dersine branş öğretmeni girdiği zaman idare görev verilir ve ne hikmetse bu idari görev hep okul dışında , kantinde ve öğretmenler odasında geçer. Kimsenin sesi çıkmaz.
İdarecilerin hep MEM'de işi vardır, yemeğe gitmiştir, as sonra gelecektir. Kimsenin sesi çıkmaz.
Hizmetliler oturup çay içerler. Yapmaları geren görevleri rica minnet yaptırılır yada yaptırılamaz. Kimsenin sesi çıkmaz.
Ama bir BİTEFO okulda görevini yapmanın yanı sıra idarecilik oynayıp, zaman zaman idari görevlendirilmesi olan sınıf öğretmeni yerine derse girer, nöbet tutturulur. Okul başlarken haftalık ders programını yapmak ve bunu yaparken öğretmenleri isteklerini yerine getirmek için akşam 20-21'e kadar okulda kalır.... vs vs vs. Ama biraz geç geldiği zaman veya erken çıktığı zaman kıyamet kopar..Herkesin sesi çıkar.
07-17 çalıştığım zaman da oldu, 8-17 de, 9-15 da. Ben görevlerimi eksiksiz yerine getirdim. Sadece benim olmayan görevleri yapmadğım zaman sıkıntı oldu.
Çürük var mı? Var, Biz de de, öğretmenler de de, idareciler de de, hizmetliler de de.. hatta saat 10'da hala iş yerinde bulamadığım MEM müdürleri de.... Niçin biz göze batıyoruz? Zorunan formatör yapıyorlar yada formatör olmaktan başka şans bırakmıyorlar. Sonra laf laf laf..
Dersimin olmadığı zaman doktora gittim, ameliyatımı ona göre ayarladım ki öğrenciler boşta kalmasın diye. Ek ders almadım. (Kesildi demeyeceğim, Haketmediğim şey zaten kesilemez.) Sonra ne oldu? vay formatör efendi okula uğramıyor. Başka öğretmen-idareci düzenli olarak, her hafta, dersinin/iş yoğunluğunun en çok olduğu günde doktora gidip ek dersini tam aldığında kimsenin sesi çıkmıyor.
Yaşadığım bir olay daha; 15 tatilde bir gün okula 9:30 gibi vardım. Vay müdür efendinin canı sıkılmış, "hasan beye söyleyin zamanında gelsin", Müdür yardımcıları aldırış etme dese de... sonuç: saat 8'de geldim. Saat 9:00'a kadar anahtarım olmadığı için dışarıda kaldım. Ayaz hava da sinirli olunca pek yaman oluyor. Kçm dondu. Gece nöbetine kalan hizmetli beni dışarıda gördü de içeriye aldı. Müdür yardımcıları 9:30, müdür bey de 10:00 da geldi.
Bizim sorunumuz göz önünde olmamız sanırım.