okulda beklemeyen formatörler!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 61>34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
61>34' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:
Müdürün ayakçısı olacağına bildiğini okusun daha iyidir bence. Bunu karaktersizlik olarak gören önce kendi karakterinden sorumludur. Yarası olan gocunur diyecekler içinde belirteyim ben 5e kadar hiçbir zaman durmadım durmayacağımda. Düzen seni sallamıyorsa sende düzeni sallama ben uyarı sarı zarf kınama ne varsa hepsini göze alarak bunu yapıyorsam gerisi seni ilgilendirmez haddini bil. Bana okulda anfi bağlatamazsınız, bilgisayar kasası açtırıp tamir ettiremezsiniz(ben istemedikten sonra), e okula fotoğraf dahi yükletemezsiniz.

Sizler kul köle olun ama ben olmam, sonuda ne olacaksa bana olur karaktersiz diyeninde karakterine tükürürüm.

5'e kadar durmam diyorsan toplarsın valizini gidersin dostum, o işi yapacak 5000 küsür tane arkadaş var dışarda.. :x

Sana ne ln sen mi veriyorsun benim paramı? İdare benden memnunsa, öğrencilerim memnunsa senin ne haddine gerisine karışmak. Sen dur saat 5e kadar istersen gece yarısına kadar dur. Benim okulum 4 binadan oluşan her sınıfında projeksiyon ve bilgisayar olan bir okul ve ilçenin en eski okulu. Bütün sınıflarda bilgisayarlar çalışıyor, internette sorun yok, site güncel, gerekli günlerde davetiye gerekli günlerde gazete basılması için yardımlarım oldu, velilere bile teşekkür belgeleri hazırladım, ilk hafta saat 6ya 7ye kadarda durdum idareye yardım etmek için. İşimi yapıyorum vicdanımda çok rahat sende aç avcunu yala istediğin cevap buysa eğer! Bağır çığır şikayet et formatör 5e kadar durmalı diye :+1:

okula hiç gelmeyen adamlar BT öğretmenlerine zarar vermeyecek, sırf bu adamlar yüzünden işimi yaptığım halde toplumda "yatan branş" yaftası yiyecem, ondan sonra birileri çıkıp vay efendim niye burada bunları yazıyorsun, burayı sadece biz okumuyoruz diyecek.. şakamısınız? okulunun web sitesini bile güncellemeyen, sınıflardaki sorunlu bilgisayarlar için müdür yard.sının başka okuldan bilg. öğr. arkadaşını çağırması sizce ne kadar normalse sizde o kadar normalsiniz arkadaşlar.. hepinizi saygıyla selamlıyor, meslek hayatınızda başarılar diliyorum..

hasari' Alıntı:
Yav siz kraldan çok kralcı olmuşsunuz. Yok saat 17:00 kadar dur yok bilmem ne yap böyle şeyleri geçin adam işini yapıyor mu yapmıyor mu bunu söyleyin nedir bu saat sevdanız sen işe yaramıyorsan gece saat 24:00 kadar dursan neye yarar. Senin saatlerce yaptığın işi belki adam 5 dk yapıyordur. Kendinizi başkalarına köle yapma sevdasından vazgeçin asıl işiniz olan öğretmenliği yapın. :sleep:

Bu başlığı açıyor formatörlerede leke konduruyorsunuz bunu okuyan idareciler, yöneticiler ve diğer öğretmenler ne düşünecekler acaba...bir şeyi yaparken sonunu da düşünerek yapın. Formatörden sorumlu idareci siz misiniz ki saatlerini siz belirliyorsunuz. Herkes işine gücüne baksın böyle gereksiz işleri bırakın.
hasari hocam son noktayı koymuş ama anlayana tabii... :alkis: :alkis:

pneuma_ex' Alıntı:
61>34' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:
Müdürün ayakçısı olacağına bildiğini okusun daha iyidir bence. Bunu karaktersizlik olarak gören önce kendi karakterinden sorumludur. Yarası olan gocunur diyecekler içinde belirteyim ben 5e kadar hiçbir zaman durmadım durmayacağımda. Düzen seni sallamıyorsa sende düzeni sallama ben uyarı sarı zarf kınama ne varsa hepsini göze alarak bunu yapıyorsam gerisi seni ilgilendirmez haddini bil. Bana okulda anfi bağlatamazsınız, bilgisayar kasası açtırıp tamir ettiremezsiniz(ben istemedikten sonra), e okula fotoğraf dahi yükletemezsiniz.

Sizler kul köle olun ama ben olmam, sonuda ne olacaksa bana olur karaktersiz diyeninde karakterine tükürürüm.

5'e kadar durmam diyorsan toplarsın valizini gidersin dostum, o işi yapacak 5000 küsür tane arkadaş var dışarda.. :x

Sana ne ln sen mi veriyorsun benim paramı? İdare benden memnunsa, öğrencilerim memnunsa senin ne haddine gerisine karışmak. Sen dur saat 5e kadar istersen gece yarısına kadar dur. Benim okulum 4 binadan oluşan her sınıfında projeksiyon ve bilgisayar olan bir okul ve ilçenin en eski okulu. Bütün sınıflarda bilgisayarlar çalışıyor, internette sorun yok, site güncel, gerekli günlerde davetiye gerekli günlerde gazete basılması için yardımlarım oldu, velilere bile teşekkür belgeleri hazırladım, ilk hafta saat 6ya 7ye kadarda durdum idareye yardım etmek için. İşimi yapıyorum vicdanımda çok rahat sende aç avcunu yala istediğin cevap buysa eğer! Bağır çığır şikayet et formatör 5e kadar durmalı diye :+1:

"okulunun web sitesini bile güncellemeyen, sınıflardaki sorunlu bilgisayarlar için müdür yard.sının başka okuldan bilg. öğr. arkadaşını çağırması" ifadesi konunun sizle ilgili olmadığını belirtmekte yeterlidir diye düşünüyorum..

61>34' Alıntı:
"okulunun web sitesini bile güncellemeyen, sınıflardaki sorunlu bilgisayarlar için müdür yard.sının başka okuldan bilg. öğr. arkadaşını çağırması" ifadesi konunun sizle ilgili olmadığını belirtmekte yeterlidir diye düşünüyorum..

61>34 kimmiş bu arkadaş sabah beri saldırıp duruyosun merak ettim söyle bizde bilelim
peki bu arkadaşın idaresi arkadaşa ne yapmış sordun mu?
belki arkadaş formatörlüğü zorunlu almıştır tamire hayır diyordur.
.....
...
...
..

Balık kavağa çıkmış herkes neyin ne olduğunun farkında buraya yazılmış yazılmamış bir şeyi değiştirmez artık.

Çalışma saati rahat olan arkadaşlar hem düzenini oturtmuş hem de mesai saatlerine uymak zorunda kalan arkadaşlarını düşünerek onların derdini paylaşmıyorsa, ki 9-3 ü sonuna kadar desteklememe rağmen esnek saatlerle çalışan çoğu arkadaşın hiçbir eylem fikrinin arkasında durduğunu düşünmüyorum, gün gelir onun da rahatı bozulur, ortalık yerde konuşulmasından tırsmasın boşuna.

arkadaşlar birde bu 8-17 mesai si nereden çıktı. ben istanbul da çalışıyorum. bize denilen mesai saatlerini aşmamak kaydıyla sorumlu olan müdür yardımıcısı saatlerine uyarsınız. okul idaresiyle anlaşıp mesai saatlerinizi belirlersiniz denildi. okul idaresi 8-17 geleceksin derse ona göre gelirsin. yok 9-15 gel derse de 9-15 gelirsin. formatör öğretmenlerin çalışma saatleri şu saatler arasındadır diye bir yazıyı ben ne gördüm ne de okudum. 8-17 diyenler, sanırım idareleri böyle dedi diye diğe okullardaki formatör arkadaşlarında aynı saatlerde çalışacağını sanıyorlar. formatörlükte maalesef sabit bir çalışma saati yok. o yüzden bazı arkadaşlarımız 15'de bazıları 16'da bazıları ise 17'de çıkıyor. way efendim sen nasıl 17 olmadan çıkarsın? kimmiş bunlar bir öğrenelim? şeklindeki konuşmalar hoş değil maalesef.

daha biz birbirimizi çekemezken başkasının bizi çekmesini nasıl bekleyebiliriz ki, mesai saatini dolduran biri olarak başka arkadaşların üçe kadar çalışması hiç gözüme batmıyor açıkcası, aynı imkanı bana da sunsalar bende üçte çıkarım

netame' Alıntı:
Balık kavağa çıkmış herkes neyin ne olduğunun farkında buraya yazılmış yazılmamış bir şeyi değiştirmez artık.

Çalışma saati rahat olan arkadaşlar hem düzenini oturtmuş hem de mesai saatlerine uymak zorunda kalan arkadaşlarını düşünerek onların derdini paylaşmıyorsa, ki 9-3 ü sonuna kadar desteklememe rağmen esnek saatlerle çalışan çoğu arkadaşın hiçbir eylem fikrinin arkasında durduğunu düşünmüyorum, gün gelir onun da rahatı bozulur, ortalık yerde konuşulmasından tırsmasın boşuna.

hocam şahsen eylemlere katıldım, yine katılırım. 3 te çıkıyorum diye rahat falan değilim her gün acaba bugün ne duyacağım diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ankara eylemine 17 aylık anne sütü alan bebeğimi ananesine bırakıp geldim ben. oğlumu işe gelmek dışında hiç bırakmadım, bütün hayatımızı ona göre ayarladık eşimle. yinede eyleme geldim. mesajlarını okuduğum ve 3 te çıktığını anladığımız arkadaşlardan da eyleme gelenler oldu.

seldabal' Alıntı:
netame' Alıntı:

hocam şahsen eylemlere katıldım, yine katılırım. 3 te çıkıyorum diye rahat falan değilim her gün acaba bugün ne duyacağım diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ankara eylemine 17 aylık anne sütü alan bebeğimi ananesine bırakıp geldim ben. oğlumu işe gelmek dışında hiç bırakmadım, bütün hayatımızı ona göre ayarladık eşimle. yinede eyleme geldim. mesajlarını okuduğum ve 3 te çıktığını anladığımız arkadaşlardan da eyleme gelenler oldu.

Hocam zaten rahat olan çoğu arkadaş dedim, kimseyi şahıs olarak itham etmiyorum haddime de değil, bu işi rahat rahat yapan arkadaşlardan çoğunun foruma bile girdiğini sanmıyorum, girse de diğergamlık nedir bilmediğinden bu konulara bakıp geçiyor, nereden biliyoruz, vatandaş foruma üye olmuş 2008 de ilk mesajında okulda "böyle böyle oldu yandım anam" diye sızlanıyor...

:+1:
ben de okulumda çok rahatım erken çıkıyorum ancak bu her zaman rahat olacağım anlamına gelmiyor. Zorunlu formatörlüğün ilk yıllarında 8 aylık hamile sendika sendika dolaştım. Randevu aldım ancak görüşme yapılacağı gün gelirim diyenlerin hepsi yok ben o sendikayı sevmem, yok ben rahatım dediler güya 20 kişiydik 2 kişi gidebildik. En rahatları da benimdir belki, buna rağmen kabullenmedim bize yapılan haksızlığı. MEB e kendi elimden gece 3 lere kadar oturdum mektup yazdım ve 2 gün sonra doğum yapmıştım. 8 aylık bebeğim varken eylemlere de gittim. Sesimizi duyurabileceğim her yere katıldım. Abbas Güçlü ve Tunay Alkanın toplantıları... Şimdi ise randevu alabilirsem ankaraya gitmeyi planlıyorum. Olur ya da olmaz bilemem ancak her yolu hala deniyorum. Kesin çözüme ulaşmasa da bu ugraslarımızın çözümün parçaları olduğunu düşünüyorum. Ses çıkarmadan hiçbirşey olmaz. Bazıları ise bırakın ses çıkarmayı durumu kabullenmiş, kabullenmeyenlere de haksız suçlamalar yapıp kendi deliğine onları da çekmeye çalışıyor. Kimse benim vicdanımı sorgulayamaz. Biraz kendinize gelin. Ben birçok arkadaşımın aldığı paranın karşılığını verdiğine inanıyorum. İstisnalar bütün branşlarda, hatta bütün meslek gruplarında var.

arkadaslar saat ten cok iş olayı onemlı ben 8 de gelemem sabah dersım var 7.10 da ıkılı ogretım ögle arası yapamam cunku o saate ıkıncı kademenın dersı baslıyor sınıflarındakı sorunları o satte derler sene basında mudurum ben sabah 7 de gelırım ogle arası cıkmam saat 3-3.30 arası cıkarım dedım oda tamam hocam dedı saat 3-ten sonra arar hocam bır ıstegınız varmı derım ve cıkarım
dıer durumda işler yurumez bır suru laf gelır kulagınıza bir kısı bilgisayar acamasın ömrü bilgisayarda gecmiş o olmadan ders anlatamaz mıs gıbı sıkıntı yaratır hıc gerek yok bence öğlen cıkmam erken gelırım işimi yaparım çok konusan olur oturuyor dıye bız demıyormuyuz rehberlıkcılere onlarda bıze der sız ısınızı yapın onlar konussun mudurunuz arkanızdaysa işinizi yaptıgınızı goruyorsa gerısı hıkaye

@ 61>34

Senin bir ara kimliğin kaybolmuştu, adıma şirket açılmış mıdır 5 yıldır kayıp diyordun. Git kimliğini arasana sen, başka şeylere takılma bence.

mfacil' Alıntı:
arkadaslar saat ten cok iş olayı onemlı ben 8 de gelemem sabah dersım var 7.10 da ıkılı ogretım ögle arası yapamam cunku o saate ıkıncı kademenın dersı baslıyor sınıflarındakı sorunları o satte derler sene basında mudurum ben sabah 7 de gelırım ogle arası cıkmam saat 3-3.30 arası cıkarım dedım oda tamam hocam dedı saat 3-ten sonra arar hocam bır ıstegınız varmı derım ve cıkarım
dıer durumda işler yurumez bır suru laf gelır kulagınıza bir kısı bilgisayar acamasın ömrü bilgisayarda gecmiş o olmadan ders anlatamaz mıs gıbı sıkıntı yaratır hıc gerek yok bence öğlen cıkmam erken gelırım işimi yaparım çok konusan olur oturuyor dıye bız demıyormuyuz rehberlıkcılere onlarda bıze der sız ısınızı yapın onlar konussun mudurunuz arkanızdaysa işinizi yaptıgınızı goruyorsa gerısı hıkaye

hocam ne güzel okul idarenizle anlaşmışsınız. bende bunu demek istiyordum zaten :++:

Ne gereksiz bir başlık olmuş
Yine birbirimize girmek için yazılmış absurt bi başlık.
8-5 Okul da boş boş duran formatörde canı sıkılınca böyle şeyler yazıyor.
Allah aşkına kim ne yaparsa yapsın yargılayacak biz değiliz. Adamın idarecileri var. Onlar ses cıkarmıyorsa bize ne oluyor.

mesai saat 9- 17 çalışırım
öğlen 12 -13 arası yemek için çarşıya inerim.ek dersimi tam alırım . :mrgreen:
ağrısız başım kaygısız aşım
bu tamirci takımından hiç bir şey olmaz. öğretmeniği o kadar özledim ki ...vesselam

Vardır hocam vardır. 180 saatlik kursu tamamlayıp sırf ek ders için formatör olanlar var. İdare ile de anlaşmışlardır. O onun işini görür o onun. Sendikası da yetkilisindense değmeyin keyfine. Takır takır alır ek dersini çatır çatır da harcar. Keşke formatörlük şu 180 saatliklerin olsa da bize dersimizi verseler. O 180 saatlikler de erken mi çıkıyomuş, geç mi giriyomuş beni de hiç alakadar etmez o saatten sonra.

Zamaninda cok kaldim
simdi mudurden gelen msn iletilerime keyfim, okul islerine de kahyasi bakiyor

61>34' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:
61>34' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:

Ya bi git işine ya onlardan sana ne? Sen niye burnunu sokuyorsun her işe. Adam durmak istemiyorsa durmaz onun ve idaresinin bileceği iş. Sana 3te çık derlerse sen hayır 5e kadar duracağım dersin olur mu? Milletin işine burnunu sokma!

farklı okullarda çalıştım, benden önceki bilişimcilerin hepsi idareyle sorun yaşamışlar. müdürler hocam bir yaramıza merhem olmadı diye dert yandılar. malesef bizim branşa karşı önyargı oluşturan kişiliği oturmamış çok meslektaşımız var. şuana kadar yazdığım mesajlarda da bunu belirtmiştim. başlığı açan arkadaşıma katılıyorum. ama görüyorum ki birçok kişi kendisine muhalif olmuş. buda başlığı açan arkadaşın haklı olduğunu gösteriyor. erken çıkmak eğer hata ise ki bizim çalışma şartlarımız belli, hatayı savunuyo olmak hatanın yapıldığını ispatlar.

hasan' Alıntı:
Bir branş veya sınıf öğretmeni ders bitiş zili çalar çalmaz ortadan kaybolur. Kimsenin sesi çıkmaz.
Bir sınıf öğretmenine, dersine branş öğretmeni girdiği zaman idare görev verilir ve ne hikmetse bu idari görev hep okul dışında , kantinde ve öğretmenler odasında geçer. Kimsenin sesi çıkmaz.
İdarecilerin hep MEM'de işi vardır, yemeğe gitmiştir, as sonra gelecektir. Kimsenin sesi çıkmaz.
Hizmetliler oturup çay içerler. Yapmaları geren görevleri rica minnet yaptırılır yada yaptırılamaz. Kimsenin sesi çıkmaz.
Ama bir BİTEFO okulda görevini yapmanın yanı sıra idarecilik oynayıp, zaman zaman idari görevlendirilmesi olan sınıf öğretmeni yerine derse girer, nöbet tutturulur. Okul başlarken haftalık ders programını yapmak ve bunu yaparken öğretmenleri isteklerini yerine getirmek için akşam 20-21'e kadar okulda kalır.... vs vs vs. Ama biraz geç geldiği zaman veya erken çıktığı zaman kıyamet kopar..Herkesin sesi çıkar.

07-17 çalıştığım zaman da oldu, 8-17 de, 9-15 da. Ben görevlerimi eksiksiz yerine getirdim. Sadece benim olmayan görevleri yapmadğım zaman sıkıntı oldu.

Çürük var mı? Var, Biz de de, öğretmenler de de, idareciler de de, hizmetliler de de.. hatta saat 10'da hala iş yerinde bulamadığım MEM müdürleri de.... Niçin biz göze batıyoruz? Zorunan formatör yapıyorlar yada formatör olmaktan başka şans bırakmıyorlar. Sonra laf laf laf..

Dersimin olmadığı zaman doktora gittim, ameliyatımı ona göre ayarladım ki öğrenciler boşta kalmasın diye. Ek ders almadım. (Kesildi demeyeceğim, Haketmediğim şey zaten kesilemez.) Sonra ne oldu? vay formatör efendi okula uğramıyor. Başka öğretmen-idareci düzenli olarak, her hafta, dersinin/iş yoğunluğunun en çok olduğu günde doktora gidip ek dersini tam aldığında kimsenin sesi çıkmıyor.

Yaşadığım bir olay daha; 15 tatilde bir gün okula 9:30 gibi vardım. Vay müdür efendinin canı sıkılmış, "hasan beye söyleyin zamanında gelsin", Müdür yardımcıları aldırış etme dese de... sonuç: saat 8'de geldim. Saat 9:00'a kadar anahtarım olmadığı için dışarıda kaldım. Ayaz hava da sinirli olunca pek yaman oluyor. Kçm dondu. Gece nöbetine kalan hizmetli beni dışarıda gördü de içeriye aldı. Müdür yardımcıları 9:30, müdür bey de 10:00 da geldi.

Bizim sorunumuz göz önünde olmamız sanırım.

Çok güzel özetlemişsiniz hocam :alkis:

arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım herkesin bulunduğu okulda idarecesi ile olan samimiyet yada muhabbete göre saatleri değişebilir. bizlere görev olarak gelen işleri yaptıktan sonra idarecinizde kıl biri değilse sorun olacağını sanmıyorum. okulunuz büyükse ve merkezde iseniz gerçekten çalışma saatlerinde okulda olunabilr ama küçük yerleşim yerlerinde ve okullarda daha farklı oluyor idareciler dahi mesai bitimine kadar kalmıyorark herkes meb çaybahçesinde muhabbet yapıyor sizde kimde yokken bekleyecek değilsiniz. hem birlikte hareket edelim deniyor hem de kendi kendinize düşmanlık besleme noktasına eliyorsunuz bu örevlendirme türkiyenin hiçbir yerinde aynı kurallarla uyulanmıyorki bu durumda da herkesin çalışma şekilleride farklı olabilir :oops:

Bence de sen işini yaptıktan sonra şu saate kadar beklenecek demenin anlamı yok. 8-17 bekleyip de iş halletmiyosan onun da bi anlamı yok. Ayrıca bi arkadaş biz olmazsak şöyle böyle olur diye düşününler var demiş. evet ben öyle düşünenelerdenim. ve hala da benim yaptığım şu işleri ben olmasam nasıl yapacaklardı anlamış değilim.

ne alakası var ya...! kimmiş bu okulda kalmayan formatörler. uydurmayın lütfen uydurulana da itimat etmeyiniz. yani demem şu lütfen bu saçmalıkları öne sürenlerin değirmenine su taşımayın. bütün öğretmenler aldığımız ek dersler nedeniyle neredeyse olumsuz gözle bakarken nasıl olur da bir formatör okula az uğrayabilir. müdüre şikayetle yetinmez bakanlığa bile şikayet ederler emin olun.

okuluna göre değişir. formatör köy okulundadır ya da taşımalı öğrencilerin geldiği bir okuldadır okula uğrayan yoktur iş te yoktur çıkar, niye boş boş beklesin.
ama çok büyük bir okulsa lab. ta beklemesi gerekiyorsa bırakıp gidemez. mesela bizim okul. öğrenciler ödev yapmaya çıktı almaya gelirler, formatör nasıl bıraıp gidecek.
sataşacak boş boş bekleyen çok insan var meb te. formatör e sıra gelinceye kadar

ya sen kimin amirisin ki millete ahkam kesiyosun burda... kafasına göre konu açmış yok karakter yoksunuymuş yok bilmem neymiş....
Sen önce kendi işini hallet sonra gel millete burda iş öğret

Geri