okulda beklemeyen formatörler!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 61>34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
5'e kadar durmam diyorsan toplarsın valizini gidersin dostum, o işi yapacak 5000 küsür tane arkadaş var dışarda.. :x[/quote]

eğer meseleye böyle bakarsan yarın o 5000 kişide atanıp aynı duruma düştüğünde onlarda şikayet ettiğinde bu seferde sonraki 5 bin mi var diyeceksiniz. mesele böyle çözülürmü. biz atanamayanlar var diye her türlü haksızlığa karşı susup oturalım mı yani? müdür uymadığı mesai saatine, müdür yardımcısı uymadığı mesai saatine seni mecbur bırakırsa bu haksızlık olmazmı.

Ben sadece adil bir yönetici istiyorum... adil başbakan, adil bakan, adil müdür,adil idareci, ve adil öğretmen...

bence işimize leke sürmeye gerek yok kim kaçta çıkarsa çıksın. ben çıkamıyorum müdür bey bırakmıyor ama tüm bilgisayarlar çalışıyor iş yok öğrencide gelmiyor boş boş 5 e kadar bekliyorum istediğiniz bumu formatör boş boş otursun. bilgisayarlar çalışmasa yada öğrenciler labı kullansa tamam ben burdayım ama yok iş te

pneuma_ex' Alıntı:
repocket' Alıntı:
Hocam diğer açıdan bakıldığında işi düzene koyduktan sonra boş oturmak yerine okuldan ayrılmasında sakınca yok bence. Eğer okulda bilgisayar konusunda eksik bir nokta yoksa okulda boş oturmak yerine okul duşunda bulunması toplam performans olarak okul içinde, formatör içinde hayırlıdır.

Aynen size katılıyorum. Benim okulda çalışmayan bilgisayarım yok şu an, okulun sitesi güncel, öğretmenlere elimden geldiğince yardımcı oluyorum gerisi hikayedir.

gerisi hikaye olur mu hocam

devlet işi bu

görevlendirme ne diyorsa görevin neyse yapmak durumundasın. görev yerinden ayrılmak yanlıştır, suçtur

herkesin işi, halletmesi gereken şeyleri olabilir

bunun için erken de çıkarsın okula bile gelmezsin idare edilirsin

tabi bu da yasal değil

yasal konuşulması gerekiyorsa durum budur

erken çıkmayı kendimize hak göremeyiz

başkası çıkıyor diye bizde çıkmalıyız da diyemeyiz

yukarda arkadaşın söylediği gibi vicdan a kalıyor iş biyerden (bu düzende) sonra

bence bir adet gray hat hacker grubu kuralım 3-5 devlet sitesini hackleyip(meb,basbakanlık...vb) gibi "DERSIMIZI GERI ISTIYORUZ" index atalım yeterince dikkat çeker ve ciddiye alınırız diye düşünüyorum.

61>34' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:
Müdürün ayakçısı olacağına bildiğini okusun daha iyidir bence. Bunu karaktersizlik olarak gören önce kendi karakterinden sorumludur. Yarası olan gocunur diyecekler içinde belirteyim ben 5e kadar hiçbir zaman durmadım durmayacağımda. Düzen seni sallamıyorsa sende düzeni sallama ben uyarı sarı zarf kınama ne varsa hepsini göze alarak bunu yapıyorsam gerisi seni ilgilendirmez haddini bil. Bana okulda anfi bağlatamazsınız, bilgisayar kasası açtırıp tamir ettiremezsiniz(ben istemedikten sonra), e okula fotoğraf dahi yükletemezsiniz.

Sizler kul köle olun ama ben olmam, sonuda ne olacaksa bana olur karaktersiz diyeninde karakterine tükürürüm.

5'e kadar durmam diyorsan toplarsın valizini gidersin dostum, o işi yapacak 5000 küsür tane arkadaş var dışarda.. :x

Arkadaşı Üniversitede siz okuttunuz sanırım. Yetiştirmek için canınızı dişinize taktınız. işe de siz aldınız. Şimdi kovuyorsunuz.

Bu ülkede bu işi herkes yapar deyip liyata dikkat edilmediği için derdinizi anlatamamış ve maalesef formatörlüğe boyun eğmiş ,benimsemişsiniz.

Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin okullardaki sorumluluk ve yükümlülükleri 3000-5000 kişi arasından rasgele seçilebilecek kişilerce yürütülemez.
Hükümet eğer özlük haklarını ve eğitimdeki kaliteyi düşünmeden, öğretmen psikolojisini dikkate almadan zorunlu bir görevlendirme yaparsa bu öğretmende doğal olarak tepki yaratabilir. O zaman personelin bir kısmının "lanet olsun" deyip işten kaytarmasını göze alacaksınız.

Yaptıklarının doğruluğunu tartışmak ise ne bize nede size düşmez. Öğretmenini teşvik edemeyen, çalışmasını sağlayamayan dedikodu yapmak ve arkadan konuşmak dışında hobi ve yetenekleri olmayan idarecilere sadece gülüp geçiniz derim.

Zaten haklarımız, derslerimiz elimizden alınmış. Birde arada 1-2 kişi cıkıp çalışmayanlar var formatörlüğün hakkını vermiyorlar deyince ayar oluyorum.

61>34' Alıntı:
Amisos' Alıntı:
Haftanın 4 günü sabahın 7sine ders koyan müdürlere de lafı olacak mı acaba karakterli şahsiyetlerin?

hocam sen baya bi dertlendin yaa.. işimiz budur arkadaş, beleyecez işte, 5e kadar bekleyecez, sen hiç "yaa iş yok ben çıkıp gideyim " deyip öğlen 3te çıkan nüfus müdürlüğü çalışanı gördünmü? ne farkın var senin onlardan, ne belli 4 buçukta sana okulun ihtiyaç duymayacağı..

Kraldan çok kralcılık yapıp, bize işimizin ne olduğunu külhanbeyi tavırlarla öğretmeye kalkışanları görünce dertleniyoruz işte :) . benim kaçta çıktığımı bilmeden de atıp tutmayalım.
Siz en kısa zamanda müdür olun hocam. O kapasiteyi gördüm sizde.

saat 17 ye kadar kalanlar (kalmak zorunda olanlar) bir gün diğer öğretmenler ile birlikte çıksalar 15 de ve bu bi hafta sürse, idare bişey demese bu duruma, acaba merak ediyorum burada ahkam kesenlerin kaç tanesi yok kardeşim ben buna rağmen 17 ye kadar beklerim, bekleyecem der??

evet ben diğer öğretmenler ile birlikte çıkıyorum, idaremin insiyatifi bu şekilde, bana deseydi yok çıkmayacan çıkmazdım, keyfi hareket etmiyoruz yani, patron ne derse odur...

Ben yeri geldiği zaman görevim olmayan işleri de yapıyorum.Karşılıklı anlayış ve hoşgörü burda önemli olan.
Yeri geldiğinde müdür de beni idare eder ve gül gibi geçiniriz.
Bu benim görevim değil diyerek kendimizi kandırmayalım maaşı hak etmek için ve karşılıklı anlayış ve hoşgörü için
bunu yapmak durumundayız.Tamam bizim de hoşumuza gitmiyor bt öğretmenlerine yapılanlar ama eğer bu duruma intikama çevirmek için
çok az iş yapıp yatıyorsan o da senin vicdanına kalmış...Bunları yazmamanın sebebi bende duydum mesai saatine uymayan ve iş yapmayan formatörleri o yüzden.
ama daha çok başka branştan olduğunu da göz ardı etmemek lazım.

Arkadaşlar;eğer çalışma şartları bir genelge veya yönetmelikle belirtilmemişse,okula gelen görevlendirme yazısı nereye çeksen gidebilecek bir yazı ise;idareyle uyum içindeysen öğleye doğru da çıkar gidersin.Kanun yönetmelik,vs yok.Bundan önce yarım gün çalıştık da vicdanımız mı rahatsız oldu veya 5'e kadar okulda durulacağını yeni mi öğrendik?Böyle görevlendirmeye böyle çalışma

61>34' Alıntı:
Amisos' Alıntı:
Haftanın 4 günü sabahın 7sine ders koyan müdürlere de lafı olacak mı acaba karakterli şahsiyetlerin?

hocam sen baya bi dertlendin yaa.. işimiz budur arkadaş, beleyecez işte, 5e kadar bekleyecez, sen hiç "yaa iş yok ben çıkıp gideyim " deyip öğlen 3te çıkan nüfus müdürlüğü çalışanı gördünmü? ne farkın var senin onlardan, ne belli 4 buçukta sana okulun ihtiyaç duymayacağı..
Formatör görev tanımı dahilinde nasıl bir ihtiyaç duyulabilir hocam?

Seneye ders kalmayacak, formatörlük kalmayacak ne olacağımız meçhulken sizin tartışığınız şeye bakın neymiş 8-17 durmayan kimmiş? ben durmuyorum ne olacak? hergün 9-15 çalışyıom ne yapacan ? yargılayacan mı? görende herşeyimiz tam, yönetmeliğimiz tam, çalışma esaslarımız belli sanır ya. boş boş tartışıp durmayın herkes kendi işine baksın.

Herşey bitti birbirimize mi düştük.
Bırakın o kaçta çıkıyor bu kaçta çıkıyor
Herkes işini yapsın.

8-5 kalacaksın ek dersini alıyorsun diyorlar, 30 saat derse girip rehberliği olanlar haftada 16- 17 saat ek ders alıyorlar ve saat 3te çıkıyorlar , 1 saat yani 7,8 tl için mi bu tartışma, üstüne 20 lira vereyim öğleden sonra okula gelmeyeyim :D) tüm derdimiz bu değil mi zaten çalışma saatlerimiz düzenlensin diye, siz birde çıkıp 8-5 çalışacaksın arakdaş dersen kimse bizi sallamaz tabi.

hasari' Alıntı:
Yav siz kraldan çok kralcı olmuşsunuz. Yok saat 17:00 kadar dur yok bilmem ne yap böyle şeyleri geçin adam işini yapıyor mu yapmıyor mu bunu söyleyin nedir bu saat sevdanız sen işe yaramıyorsan gece saat 24:00 kadar dursan neye yarar. Senin saatlerce yaptığın işi belki adam 5 dk yapıyordur. Kendinizi başkalarına köle yapma sevdasından vazgeçin asıl işiniz olan öğretmenliği yapın. :sleep:

Bu başlığı açıyor formatörlerede leke konduruyorsunuz bunu okuyan idareciler, yöneticiler ve diğer öğretmenler ne düşünecekler acaba...bir şeyi yaparken sonunu da düşünerek yapın. Formatörden sorumlu idareci siz misiniz ki saatlerini siz belirliyorsunuz. Herkes işine gücüne baksın böyle gereksiz işleri bırakın.

YA HAKKATTEN ARAMIZDA NE MANTIKSIZ ARKADAŞLAR VAR BURAYA SADECE BİZ GİRMİYORUZ BİRAZ MANTIKLI HAREKET EDİN MİLLETE GÜLDÜRMEKTEN BAŞKA Bİ İŞ YAPMIYOSUNUZ BİZİ...

61>34' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:
Müdürün ayakçısı olacağına bildiğini okusun daha iyidir bence. Bunu karaktersizlik olarak gören önce kendi karakterinden sorumludur. Yarası olan gocunur diyecekler içinde belirteyim ben 5e kadar hiçbir zaman durmadım durmayacağımda. Düzen seni sallamıyorsa sende düzeni sallama ben uyarı sarı zarf kınama ne varsa hepsini göze alarak bunu yapıyorsam gerisi seni ilgilendirmez haddini bil. Bana okulda anfi bağlatamazsınız, bilgisayar kasası açtırıp tamir ettiremezsiniz(ben istemedikten sonra), e okula fotoğraf dahi yükletemezsiniz. Sizler kul köle olun ama ben olmam, sonuda ne olacaksa bana olur karaktersiz diyeninde karakterine tükürürüm.

5'e kadar durmam diyorsan toplarsın valizini gidersin dostum, o işi yapacak 5000 küsür tane arkadaş var dışarda.. :x

61>34 bak sende mesai saatleri içinde forumda geziniyorsun. Oldu mu hiç?
bekleyen 5000 kişi var ona göre.

Herşeyimiz 4 4lükte bir bu kaldı.

bu mesajı yazan arkadaşı idare çok tutuyor bence erken giden arkadaşları duyuyor kıskanıyor zoruna gidiyor. Zaten onuda erken bıraksalar koşa koşa gider....

eemree' Alıntı:
61>34' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:
Müdürün ayakçısı olacağına bildiğini okusun daha iyidir bence. Bunu karaktersizlik olarak gören önce kendi karakterinden sorumludur. Yarası olan gocunur diyecekler içinde belirteyim ben 5e kadar hiçbir zaman durmadım durmayacağımda. Düzen seni sallamıyorsa sende düzeni sallama ben uyarı sarı zarf kınama ne varsa hepsini göze alarak bunu yapıyorsam gerisi seni ilgilendirmez haddini bil. Bana okulda anfi bağlatamazsınız, bilgisayar kasası açtırıp tamir ettiremezsiniz(ben istemedikten sonra), e okula fotoğraf dahi yükletemezsiniz. Sizler kul köle olun ama ben olmam, sonuda ne olacaksa bana olur karaktersiz diyeninde karakterine tükürürüm.

:+1: :+1: :alkis: Evet mesai saatinde forumda gezerek nasıl aldığın maaşı hak edeceksin 61>34 arkadaşım.

eemree' Alıntı:
61>34' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:

:+1: Bu lafın üzerine ne desek boş artık.

EynelMefer' Alıntı:
saat 17 ye kadar kalanlar (kalmak zorunda olanlar) bir gün diğer öğretmenler ile birlikte çıksalar 15 de ve bu bi hafta sürse, idare bişey demese bu duruma, acaba merak ediyorum burada ahkam kesenlerin kaç tanesi yok kardeşim ben buna rağmen 17 ye kadar beklerim, bekleyecem der??

evet ben diğer öğretmenler ile birlikte çıkıyorum, idaremin insiyatifi bu şekilde, bana deseydi yok çıkmayacan çıkmazdım, keyfi hareket etmiyoruz yani, patron ne derse odur...
Patron ne demek, bu mantıktır kaybettiren. Siz öyle dedikçe kendilerini işveren sanmaya devam ederler.

ogasbes' Alıntı:
arkadaşlar kusura bakmayın ama ilk mesajı yazan arkadaşa katılmak zorundayım. benim eşim idareci ve diğer okullardaki idareci arkadaşlarının birçoğundan duyduğu formatör öğretmenler veya bt öğretmenleriyle ilgili o kadar hikaye varki. bence durup biraz bizi bu noktaya kendimiz mi getirdik diye düşünmemiz gerekiyor. aramızda maalesef çok kibirli ve "ben olmasam okul batar" -mecazen- şeklinde düşünceyle ufacık basit bir işi bile benim işim değil diye yapmayan, atıyorum bir harddiski kasaya bağlamayı bile iş sayan belki bir iki dakikasını alacak olan bir işi ben tamirci değilim diye yapmayan çok arkadaş var ve ben bunu doğru bulmuyorum. ve evet kesinlikle çok büyük bir oranda bu tür hareketlerin bizi bu noktaya taşımayı hızlandırdığını düşünüyorum...

Hocam şahsen ufacık bir işi bile idare benden talep ettiğinde yapmıyorum. Formatörde değilim, diğer öğretmenler neyse bende oyum. 18 saat dersim var yönetmelikler çerçevesinde görevim neyse yapıyorum. Hiçbir şekilde hiçbir angarya için fedakarlık yapmak zorunda olmadığım gibi yapmadığım bir fedakarlık yüzünden de kimse beni yagırgamayaz ve yargılayamaz. Görevim harici birşey yapmam gerekiyorsa bunu kendi halimde, ona buna haber etmeden yapıyorum... Aynı işi bana bir başkası söylese hadi herkes kendi işini deyip yolluyorum. Herkesin ortamı çalışma şartları farklıdır hala bunu öğrenemedik, bir adam bir okulda sabahtan akşama hafta içi sonu görevi veya görevi dışı yardırabilir ama başka bir okulda elini bir işe değmeyebilir. Bir arkadaşın imzasında bir söz vardır okul müdürü kadar okuldur..
Bizim eğitim sistemindeki sorunlardan birisi bu.
Herkes, özellikle idarecilerimiz öğretmenlerden fedakarlık bekliyorlar. Neyin fedakarlığını bekliyorsunuz, herkes fedakarlık yapmak zorunda değil. Yıllardan zaten amir bir üst amirinden fırça yememek için fedakarlık gazlarıyla işi götürmeye çalışıyor. Arkadaş bu iş benim öğretmenim görevi değil bu adamın işi eğitim diyip üstüne kafa tutuacak, personelini savunacak idareci kaç tane?
İşin alt basamağında öğretmen, onun altında da formatör vurun abalıya...

9-3 çalışıyorum ve vicdanen de çok rahatım. Vicdanları rahatsız olması gerekenler varsa bize bu üvey evlat muamelesi yapan kişiler. İsteyerek formatörlüğü ben seçmedim dayattılar, aldığımız ücret rehber öğretmenle aynı iken onlardan fazla neden çalışayım. Haa müdür yardımcısıyla da aynı ücreti alıyoruz ancak onlar isteyerek müdür yardımcısı oluyor kimse onları zorla orda tutmuyor. Bir sınıf öğretmeni 4. ve 5. sınıfta 19 saat derse girip geri kalan 11 saatde bos oturup, günde 4 saat 50 dk çalışıyorsa vicdanen 9-15 çalışmakla vicdanen öyle rahatım ki. Elimden geleni yapıyorum. Elimden gelmeyen için de kasmıyorum. Sonuç olarak tamir etmek için okumadım. Ne kadarını yapmam gerekirse o kadarını yapıyorum ve ezdirmiyorum kendimi. Benim müdürüm çok iyi sagolsun kendi söyledi 9-15 diye. Ancak zorlasaydı ve ben de erken çıkamasaydım erken çıkan arkadaslara kızmak bir tarafa desteklerdim ki bu durumu kabullenmeyelim diye. Kötü günler yaşıyoruz ancak kıskançlık edip ben yapamıyorum siz de yapmayın dersek hiçbir zaman bu zihniyetle birşeyler değişmez. Bazen anlamakta güçlük çekiyorum sizleri. Bizler öğretmensek tüm öğretmenlere hangi haklar tanınıyorsa bize de tanınmalıdır ve bunun için hiçbir zaman yılmayacağım. Elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum.

bazı arkadaşlar hala 7-17 arası kalıyorlarsa bu onların sorunu. yönetmelikte formatör öğretmenin mesai saatinin kime bağlı olduğu söylenmektedir. bu kadar saçma bir yönetmeliğin değiştirilmesi ya da kaldırılması için uğraş verileceğine birbirinize giriyorsunuz. peygamberimiz layık olduğunuz gibi yönetilirsiniz demiştir. bunu hakediyoruz. çünkü hala asıl sorunların kaynağına inmeden biribirimizi suçlayıp duruyoruz. ben 7-17 arası okula gidene de, 10-15 arası gidene de hiçbirşey diyemem. eğer böyle saçma bir yönetmelikten kaynaklanan farklı uygulamalar varsa bu durum bizim sorunumuz değil bakanlığın sorunudur. kaç defa söylüyorum, dilimde tüy bitti. biz enerjimizi birbirimize değil, bakanlığa, ttkb, sendikalar, başbakanlık gibi kurumlara harcamalıyız. anlamıyorum bunları düşünmemek için çok mu uğraş veriyor bazı arkadaşlar. bırakın sen ben kavgasını, ispiyon yapmayı bu küçük düşürücü davranışlar sizleri bu kurumda ayaklar altına alır. daha büyük düşünelim daha köklü, daha akılcı. ya da hiçbirşey yapmadan sadece bekleyin, ama sadece beklemek. bunu yapamıyor musunuz?

provokasyon bu. Nasıl olur da formatör 2 saat okulda durup gider. Hem bunun hesabı o adamdan sorulamaz. Müdüründen sorulur. Ayrıca ben başka branş öğretmeni olsam şikayet ederim. Vay arkadaş. Saçma saçma işler.

bi fıkra vardı tam hatırlayamadım ama polis, öğretmen ve doktorlar bir kuyuya atılmışlar kuyudan çıkmamaları gerekiyor. polislerin ve doktorların kuyusunun başında nöbetçi varmış çıkanı içeri atıyormuş. öğretmenlerin başında kimse yokmuş çünkü onlar çıkabileni kendileri içeri çekiyormuuuuşşşş!!!!

doganksk' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Yav siz kraldan çok kralcı olmuşsunuz. Yok saat 17:00 kadar dur yok bilmem ne yap böyle şeyleri geçin adam işini yapıyor mu yapmıyor mu bunu söyleyin nedir bu saat sevdanız sen işe yaramıyorsan gece saat 24:00 kadar dursan neye yarar. Senin saatlerce yaptığın işi belki adam 5 dk yapıyordur. Kendinizi başkalarına köle yapma sevdasından vazgeçin asıl işiniz olan öğretmenliği yapın. :sleep:

Bu başlığı açıyor formatörlerede leke konduruyorsunuz bunu okuyan idareciler, yöneticiler ve diğer öğretmenler ne düşünecekler acaba...bir şeyi yaparken sonunu da düşünerek yapın. Formatörden sorumlu idareci siz misiniz ki saatlerini siz belirliyorsunuz. Herkes işine gücüne baksın böyle gereksiz işleri bırakın.

YA HAKKATTEN ARAMIZDA NE MANTIKSIZ ARKADAŞLAR VAR BURAYA SADECE BİZ GİRMİYORUZ BİRAZ MANTIKLI HAREKET EDİN MİLLETE GÜLDÜRMEKTEN BAŞKA Bİ İŞ YAPMIYOSUNUZ BİZİ...
:+1:

marbled' Alıntı:
9-3 çalışıyorum ve vicdanen de çok rahatım. Vicdanları rahatsız olması gerekenler varsa bize bu üvey evlat muamelesi yapan kişiler. İsteyerek formatörlüğü ben seçmedim dayattılar, aldığımız ücret rehber öğretmenle aynı iken onlardan fazla neden çalışayım. Haa müdür yardımcısıyla da aynı ücreti alıyoruz ancak onlar isteyerek müdür yardımcısı oluyor kimse onları zorla orda tutmuyor. Bir sınıf öğretmeni 4. ve 5. sınıfta 19 saat derse girip geri kalan 11 saatde bos oturup, günde 4 saat 50 dk çalışıyorsa vicdanen 9-15 çalışmakla vicdanen öyle rahatım ki. Elimden geleni yapıyorum. Elimden gelmeyen için de kasmıyorum. Sonuç olarak tamir etmek için okumadım. Ne kadarını yapmam gerekirse o kadarını yapıyorum ve ezdirmiyorum kendimi. Benim müdürüm çok iyi sagolsun kendi söyledi 9-15 diye. Ancak zorlasaydı ve ben de erken çıkamasaydım erken çıkan arkadaslara kızmak bir tarafa desteklerdim ki bu durumu kabullenmeyelim diye. Kötü günler yaşıyoruz ancak kıskançlık edip ben yapamıyorum siz de yapmayın dersek hiçbir zaman bu zihniyetle birşeyler değişmez. Bazen anlamakta güçlük çekiyorum sizleri. Bizler öğretmensek tüm öğretmenlere hangi haklar tanınıyorsa bize de tanınmalıdır ve bunun için hiçbir zaman yılmayacağım. Elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum.
:+1:

dikkat ederseniz facebook yada twitterda konuyu tartışmıyorum, alanımızla ilgili gelişmelerin takip edildiği bi sayfadayız ve mesai saatlerinde de olsa işimiz olmadığı takdirde bu sayfada gezinirim, bir işi erteleyipde burda dolanırsam hatadır.

bazıları soruyor ya kimmiş bunu yapanlar, söyleyin bilelim diye, eğer mesajları okursanız bunların kimler olduğunu çok açık ve net görebilirsiniz, yarası olanlar gocunmaya başlamış bile.

idare ile aramda hiç bi sıkıntı yok işim olduğunda sağolsunlar gerekli yardımı gösteriyorlar ama ben yüzsüzlük yapıpda her fırsatta kaçamak üstüne kaçamak yapmıyorum.

BT öğretmenlerinin haklı davasında hak ettiğimizi almanın yolu bu şekilde hırsıza sahip çıkmak değildir, bu da böyle biline!!!

01>61 al o zaman benim matematikte bu kadar ne diyeceksin.... yahu neyi mesele ettin neyi kıskandında bu kadar dert ettin kendine.. burada bu konunun açılmasını bende komplo olarak görüyorum... hala dandik bir formatörlük için bizim branşa hain emeller besleyen birilerinin tetikçisi bunlar....

Geri