Ben tahtada Bayram Karahan ın pardus 23 imajını kullanıyorum. Tavsiye ederim.Pardus 23.0 kendi makinemde yüklü kullanıyorum da ve memnunum. Ancak bu işletim sistemini tahtaya kurduğumda dokunmatik sürücüleri Bir türlü tanıtamıyorum. Ya da faB
Ben tahtada Bayram Karahan ın pardus 23 imajını kullanıyorum. Tavsiye ederim.Pardus 23.0 kendi makinemde yüklü kullanıyorum da ve memnunum. Ancak bu işletim sistemini tahtaya kurduğumda dokunmatik sürücüleri Bir türlü tanıtamıyorum. Ya da faB
kesinlikle hocam driverda bile sıkıntı çıkıyor dediğimiz bu adam akıllı bi iso yapsınlar güle güle kullanalım ama işte derdimizi anlatamıyoruz kiPardus 23.0 kendi makinemde yüklü kullanıyorum da ve memnunum. Ancak bu işletim sistemini tahtaya kurduğumda dokunmatik sürücüleri Bir türlü tanıtamıyorum. Ya da farklı linux türevlerinde benzer şekilde. Masaüstü Parduslar ile Etapları aynı kefeye de koymamak gerekiyor.
AMD işlemcili tahtalarda dokunmatik çalışmıyor...Ben tahtada Bayram Karahan ın pardus 23 imajını kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Kesinlikle doğru hocam. Aslına bakarsanız tüm sorun da burada. Bakanlık faz1,faz2,faz3 için tüm tahtaların dokunmatik sürücülerinin güncellerini yazdırtsa da biz de pardusu ve linux türevi işletim sistemlerini hakkıyla kullanabilsek. Etaplar, kimse kusura bakmasın ama bu haliyle gönül yorgunluğu.AMD işlemcili tahtalarda dokunmatik çalışmıyor...
Kendini geliştirme konusunda başarısız ve isteksiz olan fbtr ler öğretmenleri bahane ediyor gibi? MacOS kursak gene aynı tepki gelirdi sanırım.
Yıllardır ezberlenmiş yöntemlerle rahat rahat işleri sürdüren fbtr ler Pardus karşısında sudan çıkmış balık gibi oluyorlar tahminim. Hele birde kompleks yapıyorlarsa "bilmiyorum" demeyi Allah yardımcıları olsun.
Asıl bomba daha patlamadı.
İdari bilgisayarlarada padus geliyor
Size tavsiyem
PC nizde derhal pardusa geçin.
Windows ile kıyaslamayın.
Ekosistemi tanıyın.
Sorunları çözmeden geçiştirmeyin.
Oyun oynamıyorsanız dual boot yapmayın
Arkadaşım siz btr öğretmeni misiniz, yani bir okulda görevli misiniz? Sahadan bihaber bakanlık yetkilisi gibi konuşuyorsunuz da. Kendini geliştirme de başarısız ve isteksiz dediğin Btr grupları, benim gördüğüm okullardaki en aktif ve girişimci öğretmenlerdir. Sen burada diğer öğretmenlerin yaşayacağı sıkıntıları dile getiren gruba kusura bakma da bu söylemleri edemezsin.Kendini geliştirme konusunda başarısız ve isteksiz olan fbtr ler öğretmenleri bahane ediyor gibi? MacOS kursak gene aynı tepki gelirdi sanırım.
Yıllardır ezberlenmiş yöntemlerle rahat rahat işleri sürdüren fbtr ler Pardus karşısında sudan çıkmış balık gibi oluyorlar tahminim. Hele birde kompleks yapıyorlarsa "bilmiyorum" demeyi Allah yardımcıları olsun.
Size tavsiyem
Ekosistemi tanıyın.
Tahtalar faz 2 mi hocam?sahadan biri olarak yazıyorum. 2 yıldır 1000 mevcudu olan bir okulda 33 pardus kurulu tahtayı aktif bir şekilde kullanıyoruz. eğitimi aksatacak bir sorun yaşamadık. Sıfır sorunlu bir işletim sistemi mi var ki PARDUS u sıfır sorunlu hale getirmek için bekliyoruz. haydi bir adım atın geçirin pardusa tahtaları. bizim okuldaki öğretmenlerimiz eğitim almadılar ayrı bir yerden ya da platformdan . birkaç toplantı yaptım, ihtiyaçları olacak bilgileri aktardım bu kadar. normal bir öğretmenin oturup kod yazmasına gerek yok pardusta.
Uzun yıllardır BTR yapan birisi olarak eğri oturup doğru konuşalım. Her branşta her meslekte olduğu gibi BTR lerin içinde de bu işi sadece ek ders olarak gören format atmasını, yazıcıyı kurmayı bile bilmeyen 10 tane tahtaya sene başı format atıp sene sonuna kadar hiçbir iş yapmayıp üstüne dünyayı kurtaran adam gibi gezen, hocam haydi proje yapalım, bilişim etkinliği yapalım, codeweek te etkinlik yapalım dediğinde elli tane bahane bulan, BTR nin görevleri yazısında görevlerinin yarısında EBA ile ilgili iş ve işlemler varken öğrencilere EBA şifresi vermeyi bile beceremeyen birsürü BTR var.Arkadaşım siz btr öğretmeni misiniz, yani bir okulda görevli misiniz? Sahadan bihaber bakanlık yetkilisi gibi konuşuyorsunuz da. Kendini geliştirme de başarısız ve isteksiz dediğin Btr grupları, benim gördüğüm okullardaki en aktif ve girişimci öğretmenlerdir. Sen burada diğer öğretmenlerin yaşayacağı sıkıntıları dile getiren gruba kusura bakma da bu söylemleri edemezsin.
Pardus kullanımını bende destekliyorum fakat, bu sorun kaldırmayacak bir iştir. Yaptım oldu kafası tr'de çok denendi çalışmadı, çalışmaz. Pilot olarak okullarda denersin ve sorunları görürsün, Pardusun ve programların kullanılabilirliği ve uygulanabilirliği ile ilgili hataları 0'a indirirsin. Öğretmenlerde eğitimini alır kullanır bu kadar basit.
Kendini geliştirme konusunda başarısız ve isteksiz olan fbtr ler öğretmenleri bahane ediyor gibi? MacOS kursak gene aynı tepki gelirdi sanırım.
Size tavsiyem
Ekosistemi tanıyın.
Uzun yıllardır BTR yapan birisi olarak eğri oturup doğru konuşalım. Her branşta her meslekte olduğu gibi BTR lerin içinde de bu işi sadece ek ders olarak gören format atmasını, yazıcıyı kurmayı bile bilmeyen 10 tane tahtaya sene başı format atıp sene sonuna kadar hiçbir iş yapmayıp üstüne dünyayı kurtaran adam gibi gezen, hocam haydi proje yapalım, bilişim etkinliği yapalım, codeweek te etkinlik yapalım dediğinde elli tane bahane bulan, BTR nin görevleri yazısında görevlerinin yarısında EBA ile ilgili iş ve işlemler varken öğrencilere EBA şifresi vermeyi bile beceremeyen birsürü BTR var.
Bir o kadarda çok fedakar , girişimci , Bilişim alanında okulunu bırak ilçesini, ilini öne geçiren, çabalayan, BTR arkadaşımızda var.
Yani keşke öyle olsa ama bütün BTR ler aktif ve girişimci değil maalesef.
Pardus’un etkileşimli tahtalarda kullanımı konusunda belki ülke genelinde en fazla emeğe sahip olan Manavgat MEM'in fatih eğitmeni arkadaşlar bile faz-2 amd işlemcili tahtalardaki dokunmatik probleminden ötürü pes edip çalışmalarını sonlandırmışken bu konuda çözüm üretmeden ısrar etmenin çok manasız olduğunu düşünüyorum. Faz-3 ‘ler tamam ama faz-1 ve faz-2 için gereksiz bir ısrar diye düşünüyorum.
Etkileşimli tahtalar için Pardus imajı hazırlama girişiminde bulunan tüm arkadaşlar notlarında "AMD işlemcili tahtalarda sorun çıktığını" belirtmişler. Okulumdaki Faz-2 tahtaların yarıdan fazlası zaten AMD işlemcili. AMD işlemcili tahtalardaki aniden kapanma sorunu ile zaten yeterince boğuşurken üzerine bir de bunu dayatıyorlar. Sahadan bi haber olan çok bilmiş arkadaşlar da bunu "yeniliğe kapalı olmak" olarak değerlendiriyorlar. Pardus daha debian'a geçmeden PiSi paket yönetici kullanıyorken bile Pardus kullanmış bir kullanıcı olarak söylüyorum ki mevcut haliyle Pardus etkileşimli tahtalar için uygun değil.
btr deilim meslek lisesinde calışıyorum,sonuna kadar haklısınız hangi kurum hangi branş bu kadar yuk altında calışırBTR öğretmenleri mühendis ya da tekniker midir? Ne beklenmektedir BTR öğretmeninden? Her alanda kendini yetiştirmesi beklenen BTR öğretmeni sınava her yıl aynı şeyleri ezberlemiş ve anlatan bir başka branş öğretmeninden yeri geldiğinde değersiz addedilir. Her seferinde bakanlık okullarda öneminden bahsetmesine rağmen halen daha BTR kadrosu vermemişken. Gelip bazı arkadaşlar burada edebiyat yapabilmekteler hala. Soruyorum başka bir kurumda böyle garabet var mıdır? BTR öğretmeni ders mi anlatacak, teknikerlik ya da bilgisayar mühendisliği mi yapacak. Büyük okullardaki iş yoğunluğundan bahsetmiyorum bile. Madem ki bu işler girişimcilikle veya başka şekilde düzeltilebilir. Verin bakalım başka branş öğretmenlerine. Mesela Teknoloji tasarım öğretmenleri. Yeter artık herkes haddini bilecek...
Bu imajı indirdim ventoy ile kurdum ama boot etmiyor. Özel birşey yapmam gerekiyor mu acaba? UEFI mi olacak normal mi acaba?Ben tahtada Bayram Karahan ın pardus 23 imajını kullanıyorum. Tavsiye ederim.
MEB imajlarından etap yazanlar da dokunmatik çalışıyor.Bu imajı indirdim ventoy ile kurdum ama boot etmiyor. Özel birşey yapmam gerekiyor mu acaba? UEFI mi olacak normal mi acaba?
Düzenleme UEFI değil normal boot ettim ventoyu oldu ama sol üst köşede dokunmatik çalışmıyor. kalibrasyon aracı var mı pardusta dokunmatik için?
teşekkürler. kalibrasyon varmış denedim iyice kötü oldu. normalde dokunmatikte sorun yok iyi biliyorum. ama o imaj faz2 de sorun çıkarttı bende. birde bunları deneyeyim.MEB imajlarından etap yazanlar da dokunmatik çalışıyor.
etap 5.3 ve 19 beta'yı denedim.
yazdığım ikisini de live olarak denedim.teşekkürler. kalibrasyon varmış denedim iyice kötü oldu. normalde dokunmatikte sorun yok iyi biliyorum. ama o imaj faz2 de sorun çıkarttı bende. birde bunları deneyeyim.
Dedikleriniz faz 3 için sanırım. benin tahtalar faz1 ve faz2. onlara uygun olanı indireyim.
Bunların hangisi inecek kafam bir milyon oldu. Mesela bizim faz1 ler ssd takılı ama legacy bios
Faz 1 SSD (5.8 GB)
Faz 1-2 Legacy Bios (5.9 GB)
bunun hangisi işimi görecek. direk etap 5.3 kursam nasıl olur?
Etap 19 görüntü olarak en iyi olanı zaten ama onlarda da bir süre sonra ekranda karıncalanma başlıyor. En azından bendeki sorunlardan biriydi. İşte tahtalarda Etap 5.3 ve 19'a bağımlı kalmasak sorunun pek çoğu çözülecek.MEB imajlarından etap yazanlar da dokunmatik çalışıyor.
etap 5.3 ve 19 beta'yı denedim.