Opel Astra 1.6 Edition mı? Yoksa Mazda 3 1.6 mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

muren

Aktif Üye
Arkadaşlar her iki aracında 2012 modelini düşünüyorum benzinli LPG'li sizce hangisi? artıları ve eksileriyle.

Hocam bende opel astra 1.6 business var mazdayı kullanmadım ama inceleme fırsatım oldu... Kişisel kanaatim astranın dış tasarımı mazdadan çok daha güzel ancak mazdanın da iç tasarımı ve malzemesi astradan daha iyi geldi bana... Motorları arasında kıyaslama yapamam çünkü mazdayı kullanamadım...

ben mazda 626 99 model kullandım 1 yıl boyunca
eleştiri aldım herkesten piyasası yok falan diye ama iyi ki almışım hiç sorun çıkarmadı fişek gibiydi
ekstra donanım ve kaliteli malzeme mazda da var

ikinci elde opel mazdaya nazaran biraz daha fazla tutuluyor. dolayısıyla değer kaybı opelde daha az ve daha kolay satılıyor.

mazda ise motor vs olarak daha sorunsuz.

bizim millet arıza çıkartan arabalara bayılıyor yeter ki piyasası olsun tenekeye bile binerler

muren' Alıntı:
Arkadaşlar her iki aracında 2012 modelini düşünüyorum benzinli LPG'li sizce hangisi? artıları ve eksileriyle.

Hocam ben de Astra J 1.6 Edition var. 2012. Ancak LPG biraz problem bizim araçlarda. Ben taktırmadım. Benzin şehiriçi kullanıyorum 9.2 ortalama ile kullanırsın. Bu aracın dizelini kullanan arkadaş da 7-7.5 lt yaktığını söylüyor. (Tabi o biraz seri kullanıyor bizim malum benzinli ya gaza basarken düşünüyoruz biraz.)

Mazda hakkında hiç bilgim yok. Ancak çok şükür ki ben aracımdan çok memnunum. Bu araca bindiğin zaman inesin gelmiyor çünkü gerçekten o koltuk o konsol seni sarıyor. Güzel araba. Uzun yolda da harika inesin gelmiyor hiç yorulmuyorsun. Kasa biraz ağır 1450 kg. yazıyor benim ruhsatta. En büyük avantajı bu araç aslında edition yani en baz modeli ancak hiç bir markada modelde güvenlik seçenekleri en üst düzey donanımla aynı olmaz ancak bu astra için böyle. Yani 9 hava yastığı cosmo da da aynı edition da da, watt bağlantılı süspansiyon hepsinde mevcut 2012 modellerin, ABS EBD ASR ve en önemlisi ESP bu araçta da var Cosmo da da. Bizler pek bunlara dikkat etmiyoruz ama bu özellikler aslında çok önemli. Watt süspansiyonsa hatchback bi araçta virajlarda çok güven veriyor. Diğer araçla ilgili bilgim yok. Siz sedan mı düşünüyorsunuz?

yadigartbaykal' Alıntı:
muren' Alıntı:
lpg düşünüyorsan kesinlikle astradan uzak dur :)

Yalnız LPG konusunda araştırma yapan biri olarak şunu belirteyim, 2010 dan sonra üretilen tüm marka modeller euro 5 model ve bu standartta üretilen tüm modeller bu anlamda problemli. Hepsinde magnezyum subap kullanılıyor. Ancak bizim LPG montajı yapan ustaların bile bu durumlardan haberi olmadığı için... Ya biz takıyoruz hiç birşey olmuyor diyip takıyorlar. Doğru ama... Adam sorun var der mi?

Ben arabayı alırken opel bayi landirenzo ile anlaşmamız var dilerseniz garantiniz bozulmadan taktırabiliriz demişti..

AlimertX' Alıntı:
Ben arabayı alırken opel bayi landirenzo ile anlaşmamız var dilerseniz garantiniz bozulmadan taktırabiliriz demişti..

Hocam çok araştırdığım için biliyorum, hatta Almanya' ya atılan mail cevapları bile gözümün önünde. Yani önerilmiyor. Ne olduğu ne olmadığını araştıran yok Türkiye ' de. Bizim servislerin bir sorumluluk duygusu yok ki tak gitsin. Problem olsa da çok da önemli değil. Nasılsa birşey çıkmıyor. Ancak avrupada bu durum böyle değil.

yadigartbaykal' Alıntı:
kaanrevan' Alıntı:
yadigartbaykal' Alıntı:
muren' Alıntı:

Yalnız LPG konusunda araştırma yapan biri olarak şunu belirteyim, 2010 dan sonra üretilen tüm marka modeller euro 5 model ve bu standartta üretilen tüm modeller bu anlamda problemli. Hepsinde magnezyum subap kullanılıyor. Ancak bizim LPG montajı yapan ustaların bile bu durumlardan haberi olmadığı için... Ya biz takıyoruz hiç birşey olmuyor diyip takıyorlar. Doğru ama... Adam sorun var der mi?
+1
maalesef aynı durumdaydık sayın hocam, kardeşimde vardı 2012 astra j 1.6 edition. şiddetle tavsiye etmiyorum lpg taktırmayın.
ilk çalıştırmada 1 dakika içerisinde stop ediyordu. 1 ay boyunca 2 ilde yetkili servisler dahil tüm ustaları gezdirdik fakat bir çözüm bulamadılar. bir usta subaptandır dedi diğer ustalar subaptan olsa silkeleme, titreme yapar, pat pat ses gelir dediler.
subap değiştirme 1500 tl civarı masraf çıkarıyordu biz de aracı geçen hafta itibari ile sattık.

Aynen öyle hocam. Ancak şunu da unutmamak gerekir, bu motor opelin son atmosferik motoru. Yani benzinli motorların içinde en sağlam motoru. Benzinli binin çok da bir fark kalmadı artık. Ben açıkcası az biniyorum başım ağrımıyor en azından. Çalıştı çalışmadı subap o bu falan derken...

hocam 2011 mazda 3 impressive sahibiyim. Fiyat Performans Donanım olarak 10 numara bir araç. Yeni astrayı hiç kullanmadım, yanlış bir yorum yapmak istemem. Mazdanın tek eleştirebileceğim yönü yakıtı biraz fazla o kadar. Lpg şehir içinde 11 lt, şehirdışında 8 litre yakıyo.

okanformula' Alıntı:
hocam 2011 mazda 3 impressive sahibiyim. Fiyat Performans Donanım olarak 10 numara bir araç. Yeni astrayı hiç kullanmadım, yanlış bir yorum yapmak istemem. Mazdanın tek eleştirebileceğim yönü yakıtı biraz fazla o kadar. Lpg şehir içinde 11 lt, şehirdışında 8 litre yakıyo.

Hocam lpg de bir sorun yaşamadınız değil mi?

yadigartbaykal' Alıntı:
kaanrevan' Alıntı:
yadigartbaykal' Alıntı:
muren' Alıntı:

+1
maalesef aynı durumdaydık sayın hocam, kardeşimde vardı 2012 astra j 1.6 edition. şiddetle tavsiye etmiyorum lpg taktırmayın.
ilk çalıştırmada 1 dakika içerisinde stop ediyordu. 1 ay boyunca 2 ilde yetkili servisler dahil tüm ustaları gezdirdik fakat bir çözüm bulamadılar. bir usta subaptandır dedi diğer ustalar subaptan olsa silkeleme, titreme yapar, pat pat ses gelir dediler.
subap değiştirme 1500 tl civarı masraf çıkarıyordu biz de aracı geçen hafta itibari ile sattık.

Anlaşılan opelden uzak durmak gerek :)

muren' Alıntı:
okanformula' Alıntı:

Kesinlikle yaşamadım hocam. Yaşamamak için istanbulun en iyi lpg montaj yerine yaptırdım. Arabada ne bir devir dalgalanmasi, ne titreme, ne dengesiz yakıt tüketimi olmadı. Lpg yi takan adam cok dürüst tu, bana subap erime riskinin bulunduğunu söyledi. Ancak arastirdigimda subap erimesinin lpgsiz araçlarda da olduğunu tamamen kullanım ile alakalı olduğunu öğrendim. Birde hocam Mazda3 impressive dolulugundan bi aracı diger markalardan cok daha pahalıya alırsın. Ben mazdadan cok memnunum bi sonraki arabam mazda6 olabilir

okanformula' Alıntı:
muren' Alıntı:
okanformula' Alıntı:

Kesinlikle yaşamadım hocam. Yaşamamak için istanbulun en iyi lpg montaj yerine yaptırdım. Arabada ne bir devir dalgalanmasi, ne titreme, ne dengesiz yakıt tüketimi olmadı. Lpg yi takan adam cok dürüst tu, bana subap erime riskinin bulunduğunu söyledi. Ancak arastirdigimda subap erimesinin lpgsiz araçlarda da olduğunu tamamen kullanım ile alakalı olduğunu öğrendim. Birde hocam Mazda3 impressive dolulugundan bi aracı diger markalardan cok daha pahalıya alırsın. Ben mazdadan cok memnunum bi sonraki arabam mazda6 olabilir

LPG markası nedir hocam? Yağlamalı sistem olmak zorunda mı? Faydası var mı?

Hocam marka brc. Yaglamali sistem değil hocam. Eğer istanbulda taktiracaksaniz maslak oto sanayide çevre otogaz var. Sitesine girip bakarsanız cok farklı araçlara başarılı uygulamaları var ve forumdonanim da çok tavsiye edilen bir usta. Yağlı sistemi bende cok araştırdım ama önemli olan kullanım olduğu için pek üstünde durmadim.

BBNET
Geri