:+1:asacan' Alıntı:Başlık saçma, içerik ondan saçma. Amaç, niyet, mantık sorgulatıyor....
oyungezer' Alıntı:Harf inkılabından bahsediyor sanırım. Yanlışsam düzeltebilirsiniz._*_G_S_*_' Alıntı:hayyhak' Alıntı:İlkokul çocukları türev-integral sembollerini gördüğünde bu semboller onlara hiçbir şey ifade etmez. Çünkü kapasiteleri matematiğin inceliklerini anlayacak düzeyde değildir. Bir gecede cahil bırakılan bir neslin, ceddini tanımaması çok normal. İslamiyete açıktan saldıramayanların, İslam medeniyetine saldırmaları da gayet normal. İman ile küfürün savaşı kıyamete kadar sürecek. Ancak bizim şehitlerimiz cennete, ehli küfürün cesetleri cehenneme gidecek. Allah hidayet versin. Ne diyeyim.
bir gecede cahil kalan nesil hangi nesil ve neden cahil kalmışlar???
bunları açıklar mısınız??
Öyleyse ne yapalım? Farklı etnik kimlikleri kesip biçelim mi? Sen söyle çözümü. Sorun(!) tespit etmişsin bir de çözüm önerspider23' Alıntı:ha bu arada ümmetçilik bilinicinin nasıl da yalan olduğu ortaya çıkmıştı arapların ingilizlerle işbirliği şeklinde !!! aynı şekilde farklı etnik kimliklerin de bir arada çok da uzun yaşayamayacakları da sanırım ortadadır..bu durum da TÜRKlük bilincine SARILMAKTAN başka çaremiz yok bilmem anlatabiliyor muyum???
arkadaşım ümmetçilik özentisini bir kenara bırakalım öncelikle;kafatasçılık kastım yok;kendisini bu ülkenin yurttaşı-vatandaşı sayan TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşlığınla - TÜRK ulusuyla bir sorunu olmayan bu kimliğiyle mutlu olan kim varsa basalım bağrımıza elbette...bu bilinç kolay oluşmadı bu bilinci YOK SAYMAYALIM!!Bunu devam ettirmel ZORUNDAYIZ!! liboşluğa-ümmetçiliğe geçit vermeyelim bunlar içi boş kavramlar...tamam ???oyungezer' Alıntı:Öyleyse ne yapalım? Farklı etnik kimlikleri kesip biçelim mi? Sen söyle çözümü. Sorun(!) tespit etmişsin bir de çözüm önerspider23' Alıntı:ha bu arada ümmetçilik bilinicinin nasıl da yalan olduğu ortaya çıkmıştı arapların ingilizlerle işbirliği şeklinde !!! aynı şekilde farklı etnik kimliklerin de bir arada çok da uzun yaşayamayacakları da sanırım ortadadır..bu durum da TÜRKlük bilincine SARILMAKTAN başka çaremiz yok bilmem anlatabiliyor muyum???
spider23' Alıntı:ha bu arada ümmetçilik bilinicinin nasıl da yalan olduğu ortaya çıkmıştı arapların ingilizlerle işbirliği şeklinde !!! aynı şekilde farklı etnik kimliklerin de bir arada çok da uzun yaşayamayacakları da sanırım ortadadır..bu durum da TÜRKlük bilincine SARILMAKTAN başka çaremiz yok bilmem anlatabiliyor muyum???
+10000000000000000sedasu' Alıntı:Belki bizimde soyumuzda ceddimizde başka ırklardan insanlar olabilir safkan olmayabiliriz ama bu Türk olmamı engellemiyor. Türk olmaktanda, bu topraklarda yaşamaktanda gurur duyuyorum. Atatürkte Fatihte Kanunide, Osman Beyde hepsi benim atalarım, bizim atalarımız. Hepsi değerli insanlardır benim gözümde. Cemaatçilerin yaptığı gibi sadece osmanlıyla gurur duymam, kendilerine modern çağdaş deyip sadece Atatürkle gurur duyan insanlardanda değilim. Bu ülkede yaşayan herkes kürt, türk, laz, çerkez ben Türküm dediği sürece hepside kardeşimdir. Bazı faşist kürt milliyetçileri gibi Türk kelimesindende sadece ırk anlamı çıkaranlardan ise nefret ediyorum.
:alkis: :alkis:egkhan' Alıntı:"Türk kanı" diye bir şey yoktur. Olamaz da. "Alman kanı" da olmaz,olamaz. Oranı da sıfır virgül bilmem kaçmış. Yapmayın etmeyin, üniversite mezunu insanlarız. Siyasi bakış açınız beni ilgilendirmez ama en basit bilimsel bilgilerle çelişen saçmalıklara nasıl inanabiliriz?
Allah aşkına yapmayın ya... Açıklamak bile ağırıma gider bu olaydaki saçmalığı, öğretmen şahısların kullandığı bir forumda böyle bir şeyi açıklamaktan ben utanırım şahsen.
Hadi soy deseniz en azından sadece ilkesel yaklaşalım diycem. Orada arkadaşların belirttiği gibi bir başka "basit bilgi" atlanmış oluyor. Soyun erkek üzerinden devam ettiği bir gelenek Türk geleneği.O satırları yazan zat pek bir derdine düşmüş "Türk" kelimesinin ama ya bunu bilmeyecek kadar cahil ya da es geçecek kadar gözü kör olmuş. Bir diğer arkadaş da İslam geleneğinde soyun ataerkil ya da anaerkil aktarılmadığını şerh düşmüş ki haklıdır. Zaten eğer İslami bir bakış açınız varsa bu paragraf sizi dehşete düşürmelidir. Çünkü İslam'da insanların ırkları yoktur yalnızca takvaları vardır.
"Osmanlı'da Türkler 2.sınıf vatandaşmış" cümlesi daha konuşmaya değer bence. Ona dair de belirtmek isterim ki bizim şu anda "Türk" diyince kast ettiğimiz şeyle Osmanlı döneminde "Türk" denince kast edilen şey aynı değildir. Osmanlı medeniyetinde bizim şimdilerde Türkmen ya da Yörük diye nitelendirdiğimiz kesimlere "Türk" denilirdi genel olarak.
Devletin kurucu unsurundan gelen topluluk, bizim Oğuzların Kayı boyu dediğimiz, kendini "Osmanlı Milleti" diye adlandırırdı. Ayrıca Osmanlı çok kültürlü bir toplumdu. "Türk"ler ikinci sınıf vatandaş falan değildi. Çünkü Türkler diye bir sosyal sınıf yoktu. Müslüman halk bir de gayri müslimler vardı. Müslüman halk içerisinde herhangi bir hak farklılığı yok idi-haneden üyeleri hariç elbet. Gayri müslimler ikinci sınıf denebilecek durumdaydı. Zira birçok müslümanlara tanınan hak onlarda bulunmamakla beraber, sosyal yaşamlarına darbe vuracak ciddi bir devlet baskısı da yoktu.
"Türk Milleti" meselesi ancak İmparatorlukların, çok kültürlü devletlerin çözülüp zayıflamaya başladığı Fransız İhtilali sonrası dönemde ortaya çıkmıştır. Ön plana çıkması ise ancak ve ancak İttihat ve Terakkii iktidarından sonradır. Dünya çapında yaşanan devasa sosyal parçalanmadan biz de nasibimizi aldık. "Türk" kelimesinin bugün işaret ettiği topluluğu işaret etmeye başlaması ise ancak Cumhuriyet sonrası dönemdedir.
Son söz: Yunus Emre'yi sadece lafta sahiplenmek bence ikiyüzlülüktür. Sadece Batı'ya karşı "bakın bizim de önemli şahsiyetlerimiz var" demek için anmayalım Yunus'u. Gerçekten kulak verelim:
"Yaradılanı severiz, Yaradan'dan ötürü"
Saygılar
her_dem' Alıntı:tarih yaşandığı zamandaki durumlarla değerlendirilir.
1. ve 2. padişahların eşleri moğal çünkü moğol tehlikesi var ve buna karşı bir hem önlem hemde politika olarak seçilmişler.
3. padişah rum çünkü rumeli tarafına geçişler ve rumlarla ilişkiler.
4.5.6. bulgar yine rumeli tarafları bulgarla ilişkiler.
.
.
.
son padişah ingiliz eş. devletin ingiliz mandasıyla kurtulabileceği düşünceleri.
sıradan insan değil bunlar. eşlerini seçerkende devlet politikaları göz önünde tutularak bu seçimleri yapmak durumundalar. doğru veya yanlışı diye değerlendirmiyorum bu politikaları.
ancak tarihi o zamanın şartlarıyla değerlendirmek gerekir.
format_01' Alıntı:spider23' Alıntı:ha bu arada ümmetçilik bilinicinin nasıl da yalan olduğu ortaya çıkmıştı arapların ingilizlerle işbirliği şeklinde !!! aynı şekilde farklı etnik kimliklerin de bir arada çok da uzun yaşayamayacakları da sanırım ortadadır..bu durum da TÜRKlük bilincine SARILMAKTAN başka çaremiz yok bilmem anlatabiliyor muyum???
1)ümmetçilik sıradan bir kavram değildir. Allaha iman eden Peygamber efendimiz (s.a.v) tabi olan yani müslüman olanların birliğini gösterir.
2) Peygamber efendimiz (s.a.v) vefatından hemen sonra bile MÜNAFIKLARIN yüzünden cemel vakası yaşanmış binlerce müslüman şehitolmuştur. Arapların bizi satması olayıda münafıkların ve kafirlerin büyük bir oyunudur ve tutmuştur. Kendileride pişman olmuşlardır. (Not: bütün arapları kapsamaz çünkü o dönemde bizi satmayıp osmanlıya el altından para gönderenlerde vardır.)
3)Milliyetçilik akımı ırkçılıkla karıştılmıştır. bu kavramların karışması sonucunda Müslümanların arasına nifak sokulmuştur. Allaha şükürler olsunki artık müslüman kürt kardeşlerimizde bunu anlamışlardır. (Doğuyu bilen birisi olarak söylüyorum)
Ergenekon tutuklusu Çetin doğan (opersayona bizim alevileri göndermeyin. bırakın Atatürkçü bile olsa sunnileri gönderin, bizimkiler postu deldirmesin ) diyor dinleme kayıtlarında. Bu adam bir Türk
Nur Serter (Milli eğitim bakanı Allah diyor peygamber diyor hadis diyor nasıl böyle bir bakanımız olur) diyerek Nasıl din düşmanı olduğunu segiliyor. Bu kadında Türk
Örneklerei onlarca verebilirim ama bizim için önemli olanı Allahın emridir. Ve kim müslümansa biz onunlar kardeşizdir. İster Türk,ister Kürt vs. Sİzin gibi milliyetçilik kisvesi altından Irkçılık yapanlarada artık itimat etmiyoruz.